Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Burt1793

    veterán

    válasz hegegabi80 #76070 üzenetére

    Én most csináltam teszteket a passzív gépen a Zalman FX70-essel, majd kiderül. Ez a gép napi 16-20 órát megy, kényelmesen terhelve.
    Az előző már nagyon hangos volt, meg is unta a tulaj, hogy a Cooler Master Hyper TX3 1600-as fordulat alá sose ment, az nvidia 550 Ti nagyjából életének 99%-ában alapjáraton ment, egy fhd monitorra kötve, de a kis hangyányi ventije pörgött, mint állat. (És ott volt még az FSP táp a ventijével).
    Most a passzív gép cpu-ja 5 fokkal hidegebb aida szerint azonos felhasználással. :D Úgy, hogy a házventi se megy, eddig még nem kapcsolt be, csak amikor stress test-et csináltam, lassan leveszem a kezem a gépről, úgy tűnik megfelelően be van állítva.

    Szóval a témára térve: Lehet, hogy a TX3-as pipe-jai már elöregedtek, de pasztázva is több, mint 3 éve volt (a hűtő 5,5 éve került rá). A vga ventin semmi karbantartás nem történt ez idő alatt, ahogy a tápéval sem.

    szerk.: mondjuk egy a TT V21 ház biztosan sokkal jobb a CM Elite 430-as háznál, amiben az előző konfig volt, így ezt az 5 fok mínusz nem csak a cpu cooler érdeme, ott van az, hogy a proci sokkal korszerűbb (i5 6500 vs. 2400), nincs mellette dvga ami melegítené, viszont ott van a fanless táp az alaplap mögött.

    Az én gépemen (i7 2600k) is tx3 volt pár évig, kb. 2,5 éve raktam rá az ashura-t, azóta tökéletes, lassan érik egy pasztacsere, most a fanless tápot kivettem belőle (kellett a passzív gépbe), ránéztem az alkatrészekre, jó ez az Fractal R4 ház, nem volt poros semmi, a hőfokok is rendben vannak, 3 db 2 terrás vinyó és egy ssd van benne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák