-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
2010 körüli évjáratban Kia Ceed 1.4 vagy Ford Focus 1.6?
Forddal jó tapasztalatom van többnyire. Kia sose volt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm, ez a véleményhalmaz elég meggyőző.
-
-
nagyúr
válasz Vismajor01 #224297 üzenetére
Ha 5 személy tényleg kényelmesen akar menni, és fontos a tolóajtó, akkor bizony Sharan/Alhambra, illetve tboldi által linkel Voyager.
Nagyjából más nem is jut eszembe.
(Ettől még lehet - itt most nem gondoltam a kisáruszállítós-dobozos autókból átalakított személyautókra, mert ott még van pár.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
den89
tag
válasz Veron #224298 üzenetére
Easy servicet nézd meg, hogy megéri-e neked, pontosan kérdezd meg mit foglal magába. Mi a 2021-ben vásárolt Cliohoz előfizettünk rá 5 évre 185 eFt volt. Olajcsere pl csak 2 évente van benne, mondjuk ez a része nekünk mindegy, mert keveset járunk vele (5-8k km/év), de legalább 5 évig le van tudva. Ilyen 7-900 ezreket semmiképp nem fizetnék ezért. Fék és társaira amúgy sem hiszem, hogy kiterjed. Kicsit átverés szaga van számomra.
Én a garanciakiterjesztést sem erőltetném, de ezt mindenki döntse el maga. Ami alól tudják, úgy is kihúzzák magukat (más autógyártó is).
Szóval nézz utána mindkettő esetében, hogy mit takar.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz Veron #224298 üzenetére
kopó biztos nincs benne.
mai első ovinapon azért elgondolkodtam a benzines értelmén. 1 km-ra van az ovi, de nem csak ovijáratnak hasznalnánk és nem is mindennap.
ez a megoldandó egyenlet most:
Új benzin (Arkana), 5 ev gari, 5m kp + 7m 0% THM kolcson
vagy
2-4 eves phev, 0-2 ev gari, 8-10m kp[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Vismajor01
addikt
válasz cappa72 #224309 üzenetére
Az ilyen személyautóvá alakított teherautókat rettentően utálom, egy VW Transporter hátsó ülésén nőttem fel, ennél jobbat akarok a gyerekeimnek.
Motorikusan, dinamikában, fogyasztásban és megbizhatóságban inkább német konszern vagy "amerikai"?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
addikt
-
addikt
válasz den89 #224313 üzenetére
elég szűkös a kínálat, mi is ezen rugózunk egy ideje
főleg, ha SUV kell, és emiatt kiesik mondjuk a Passat GTE
az Outlander a 2020-as évekre már rémesen outdated, nem mellesleg megosztó a design-ja. esetleg szóba jöhet a Kia XCeed de kérdéses, hogy a DCT ami benne van, mennyivel jobb a sima benzinesben lévőnél“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
den89
tag
válasz f4lcon #224315 üzenetére
Pont a SUV nem jön be. Asszony még talán kacsintgatna a SUV felé, de én kijelentettem, hogy biztos nem. Skodákat felejtettem még ki a PHEV körből, pár példány elérhető HAHU-n 10 M-ig, Octavia és Superb is. De valószínű inkább fiatalabb benzines lesz majd, ha aktuális lesz, akár olcsóbban is, nem muszáj elkölteni azt a pénzt.
KIA Xceed-ben, ha jól láttam nagyon kicsi a csomagartó.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz den89 #224316 üzenetére
Van ceed kombi is, van meganebol is phev, valamint a leon is elerheto akar kombikent is, valamint 5ajtosban, ahogy a golf8 is. Ezekbol mind van valasztek 10misiig, de sztem a Passat GTE a legjobb vetel, abban meg a regi, valoban mukodo infotainment van, az ujabb szeriaval (Leon, Golf8, Octavia4) nem biztos, hogy szeretnek kiserletezni, a Superb meg dragabb, mint a Passat.
-
Veron
addikt
válasz lockdown90 #224317 üzenetére
igen, ilyen lenne: [link]
#224318rbalint88: A Passat lenne a legjobb... ha nem lenne "túl" nagy.
Nagyjából a Leon kombi az egyetlen ami megfelelő lenne, de kicsi a merítés. 3-4 éves autókról van szó 60-90k km-re, azaz a garanciaidő vége felé járnak. Árban ugyanaz lenne, vagy talán drágább, mint a 0% THM-es Arkana... cserérbe lehet jobban bírják a strapát."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
den89
tag
válasz rbalint88 #224318 üzenetére
Megane-t írtam én is. Többi tippet köszi. Nagyon minimális a kínálat, legtöbb típusból csak pár db van hahu-n. Golf azért kicsi lenne 4 gyerekkel. Talán a Passat lehet a legjobb vétel ebben a sávban, ahogy írjátok is többen. Skodából egy fokkal nagyobb a kínálat. Köszi mindenkinek! (Egyelőre csak infókat gyűjtök.)
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Ford 1.6 benzinnél mekkora para ez az okoskerék dolog?
-
-
Rukongai
csendes tag
Nagyobb családi autó vásárlásában gondolkozunk, olyan utazós féle, D-szegmenses szedán vagy kombi, de nem prémium, 3-3,5 milláig.
Amiket eddig néztem ki:
B7 Passat
i40
508
AccordMit ajánlanátok még?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Rukongai #224329 üzenetére
B7-ből, Accord mk8-ból és i40-ből a kínálat alját kapod ennyiért.
508-ból már egy fokkal többet válogathatsz, de csak 2.0 és 2.2 HDI-vel ajánlom, mert az 1.6-os kevés a kasztnihoz, a benzinmotorok pedig nem sikerültek túl jól. A Citroen C5 pedig teljesen ugyanez, csak más lógóval.
Esetleg még ránézhetsz a Laguna 3-asra is, mert abból a legteteje is megvan a keretből, ami állapotban, futásteljesítményben és felszereltségben is csúnyán odapirít. 2.0DCi@150Le-vel erősen ajánlott. Ha sokat mész, akkor a benzin motorokat hanyagold, mert sokat esznek (nekem 2.0 szívóm van belőle, 9 literes az átlagom). A 4Controlt kifejezetten keresd, mert a négykerék kormányzás durva élményeket adhat egy kanyargósabb úton, és nagyon magas fokú biztonságérzetet nyújt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Haver kiköltözött Dániába, autót venne. Nagyvonalakban az elképzelés: 1 gyerek (1 éves múlt), két felnőtt, vidéki kisváros kb 20-30 km-re a legközelebbi komolyabb orvosi létesítménytől, hivatali ügyintézési helytől, stb. Szóval amolyan mindenes járat lenne.
Az igény: ne legyen ordas nagy szopóroller.
Ezt a Chevrolet Cruze-t nézte ki szerdán megtekintésre. Valami típushiba, amire érdemes odafigyelni, kerülni?Köszi!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Yany
addikt
válasz Rukongai #224329 üzenetére
Szerintem az 508 nem egy kategória a többivel megbízhatóságban. A Passattal biztosan nem. De az 508-on kívül szerintem mindegyikből lehet jót kifogni. Lehet, hogy van 508-asból is olyan vétel, ami megbízható is, de a környezetemben csak arra láttam példát, hogy sikítva futottak utána egy Skodáért.
szerk.: az lehet, hogy nem 508 hanem 5008 volt, lehet, hogy rosszul emlékszem (ezt csak a korrektség kedvéért írtam ide)
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
vzsryl
nagyúr
válasz macilaci78 #224333 üzenetére
Ez egy J Astra átmatricázva, szóval a motorjáról inkább az Opeles topikban tudnak többet mondani.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
szebe
addikt
Ha ez a GM 2 literese, akkor ott szoktak lenni gondok az olajpumpa körül, illetve elképzelhető hogy a híres M32 kódjelű váltót kapta.
Jobban utána kell nézni, hogy évjáratilag érintett-e a fenti bajokkal (őszintén szólva, én inkább elengedném).[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
félisten
Haverod járjon utána, hogy melyikre mennyi adó/extra adó stb költség van. Kint legtöbbször nem megvenni drága, hanem amit hoz magával.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
két gyors kérdésem lenne:
1.
2015-ös Hyundai i30-ból 1.6 dízel vagy 1.4 benzin inkább?
(10-15 km országúti ingázáshoz)2.
2012-es Golfnál 1.2 vagy 1.4 TSI mennyire bátran vehető?Köszi!
-
rbalint88
addikt
válasz scott_free #224341 üzenetére
1.: egyertelmuen a dizel, az egy nagyon jol sikerult motor, nagyon sokat kibir.
2.: mindketto batran veheto, egy viszonylag draga vezerlescserere keszulj (lancos, okoskerekes), ha mar ott jarsz, csinaltasd meg a diozast a koksz miatt. A koksz minden kozvetlen befencskendezeses autot erint, nem tsi sajatossag. Golfon amugy elso sarvedok kornyeke szeret rozsdasodni -
nagyúr
válasz scott_free #224341 üzenetére
Dizel. A Kia / hyundai szivo benzinesei abban az eraban nem a legjobbak, fokepp az 1.4-1.6 kula. A gazolajos jo.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz lockdown90 #224344 üzenetére
Vehető, talán kuplung szokott a szokásosnál hamarabb elkopni.
-
-
rbalint88
addikt
válasz lockdown90 #224344 üzenetére
Igen, az se egy problemas motor. A dct valtot viszont keruld!
-
addikt
-
OPiiPO
veterán
válasz lockdown90 #224349 üzenetére
C5-ből most adtunk el egy családi darabot, patika állapot, 16éves és 140eKm - 2 nap alatt vitték el alku nélkül.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- COSORI Dual Blaze TwinFry 10 literes Forrólevegős Sütő
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest