Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fpatrik17

    senior tag

    válasz fpatrik17 #212864 üzenetére

    Üdv újra!

    A tavalyi vásár el lett napolva, viszont most 1-2 hónapon belül megkapná édesanyám a Notást és nagy dillemmában vagyok mit nézzek helyette.

    Ami kellene:
    - Ingázós budget diesel 2.5-3.5 millió Ft-ból
    - Évi 20-25k km futás. Budapest ide nekem ~150 km, ebből 90 km autópálya (M5, így a vége araszolós). Ez a táv menne heti 1, max 2x.
    - 192 cm, 95 kg vagyok. Szeretnék kényelmesen elférni elöl, illetve ha valaki mögém ül, akkor ne nyomorogjon (vicces, de a kis Note ezt simán tudta)
    - Fogyasztás max 6 liter
    - Megbízható motor, elfogadható árú futómű és kopó alkatrészek. (A Note igénytelenségét elérni nyílván lehetetlen, de nem szeretnék csilliárdokat költeni évente az autóra)

    Egyelőre két elképzelésem van (de mást is szívesen meghallgatok):
    1. Lancia Delta manual 1.6 vagy 2.0 MJet (120 le vs 165 le)
    - 1.6 - 2.1 millió körül tudnék találni. Felszereltségből tempomat alapkritérium, ha 1.6-ost vennék akkor kapna egy Manky optimalizálást is. Pluszben lenne egy android multimediá tolatóradarral/kamerával, mert a zenét és a wazet is szeretjük.

    2. Peugeot 508 manual 2.0 HDi-vel (163 le, ez tudtommal nem spénesedik)
    - 2.5 - 3 millió körül tudnék szerintem kifogni vállalható, 2010-14 közötti példányt. Itt is tempomat amiről nem lennék hajlandó lemondani meg egy androidos fejegység.

    +1 Ok a Delta mellett, hogy a cimbora szerelő Olasz specialista, mert a Fiatnál húzott le vagy 8 évet.

    Ha a végösszegeket nézem nagyságrendileg 1 millióval több lenne egy 508-as számomra kulcsrakészen. Éves fenntartásban e kettő gépjármű között mekkora lehet a difi? Van esetleg valakinek tapasztalata a két sassal egymáshoz képest?

    Egyéb tipp vagy javaslat esetleg? Köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

    • Honor Magic5 Pro •

Új hozzászólás Aktív témák