Hirdetés
Aktív témák
-
Terrorista
senior tag
Ma ismét csinálta a gép! Kb. félórai játszás után kíváncsiságból megnéztem az ADIA-t és sajna újra ingadozott az órajel... :)
[L]http://kep.tar.hu/terrorista/images/pic3926728.jpg[/L]
A proci 166*10-re volt beállítva..
[L]http://kep.tar.hu/terrorista/images/pic3926729.jpg[/L] :(
Itt pedig az FSB 166 helyett 148-on volt.. :(
Ezután egy újraindítás után újra visszaállt minden..
Hiába tettem vissza feles szorzóról egészre akkor is ezt csinálja!! A mem. idözítést visszavettem CAS 2.5-re.. :(
Már kifogytam az ötletekből, ha esetleg valaki tud vmi nem ''drasztikus'' (alaplapcsere) megoldást az nyugodtan írhat...
Ja el is felejtettem, az előző lappal (Gigabyte 7VAX) is csinálta ezt a jelenséget.. -
Terrorista
senior tag
Hát most már kétségeim vannak a felől, hogy a lap lenne a ludas, habár lehet , hogy nem kizárható...
Méghozzá az indok a következő lenne:
Az ABIT-om előtt egy Gigabyte 7VAX-em volt, és nem emléxek pontosan, hogy ott is volt valami ilyesféle szitu..De ha jól emléxem akkor ott arra lettem csak figyelmes, hogy a mind a mem. olvasás/írás számottevően nudli volt. :))...
Lehet, hogy hülyén hangzik /látszik hogy fölöslegesen rizsázok itt agyba-főbe de próbálok mindent leírni, hátha minden részlet számít és hátha tud valaki jó megoldást a problémára..
Visszatérve a szorzóra:
Gondolod, hogy a feles szorzó lenne a bibi? Pedig a proci ''gyári alap'' szorzója a 11.5 Direkt ezért is állítottam erre + 166 FSB hogy szinkronba legyek a Rammal...
Mindenesetre eddig még semmi nem történt... -
Terrorista
senior tag
Még valami:
-17-es BIOS-t használtam a kezdetektől
-Az alaplapi driver asszem a legelső volt amit használtam (2.45-ös asszem XP alá)
Tegnap fölraktam egy újat: 3.13 ugyancsak XP alá...
Letöltöttem egy új BIOS-t (20-as) is csak még nem freshítettem eddig... -
Terrorista
senior tag
Jah a múltkor volt egy poén is az alaplappal kapcsolatban...
Egy tápegység cooler csere gyanánt le lett húzva a tápegység az alaplapról és mikor visszacsatlakoztattam akkor a 12V-os tápcsatit elfelejtettem rákötni.
A videókarit nézegettem mikor látom, hogy mi ez 12V-os tápcsatipislog rám!!.. :) És úgy ment kb. 2 hétig :DDD -
Terrorista
senior tag
A memória az egy Winbond chipes DDR 333Mhz -es..
Az időzítés experten van és minden 2-re van állítva, beleértve a CAS Latency-t is...
Azt viszont nem gondolom, hogy a magas órajel miatt mert 166*11.5=1920Mhz és ennyit egy 1800+-os Tbred B-s procinak bírnia kellene...Eddig valamivel 2100Mhz alatt akadt ki de ez már lehet, hogy a tápegység miatt volt. :) -
Terrorista
senior tag
Én is leszedtem ezt a progit és csak tizedekben van az ingadozás...
Nem tudom, hogy kellene ez ügyben alaplapot cserélnem..Majd a jövőhéten műszerrel beméretem a tápegységemet terhelés mellett és hátha valami bibire rájövök... :)
Azóta nem volt semmi ingadozás.. Tegnap volt utoljára azelőtt meg nem is tudom mikor pontosan.. -
Terrorista
senior tag
válasz
Terrorista #19 üzenetére
''12x-es FSB-vel''
Ezt úgy értem 120-130 közötti. :) -
Terrorista
senior tag
''Egyébbként alapban is ingadozik? ''
Erre nem tudok válaszolni... Mikor ilyen előfordult akkor többnyire mindig az alapórajel fölött voltam. Egy újraindítás után be a biosba lecheckoltam mi a helyzet, mivel az értékek jól voltak megadva kiléptem és utána visszaállt az helyes beállításra és minden oké volt...
Azt nem tudom, hogy mikor csinálja ezt mert mindig nem tudom megnézni hogy most ingadozik vagy nem..(Pl. egy játék alól nem fogok azért kilépni.)
Aztán lehet, hogy a játékok közben is csinálta csak nem vettem észre vagy nem annak tudtam be a szaggatást..:(
Most jut eszembe, hogy a ledurvább az volt,hogy már volt olyan eset amikor a default órajel alá esett vissza.. Se szó, se beszéd 1300-1400 MHz körül is szaladgált.. :( 12x-es FSB-vel !!! :( -
Terrorista
senior tag
Megnéztem a biosban amiket írtatok, és mind Disabled-en volt (Thermal Throttling, Spread Spectrum...)
Viszont levettem 1.7-ről a vcoret 1.6-ra és eddig 31 fokon csücsül 42 helyett :))
Lényegében azért idegesít ez az eset mert tegnap pl. a NFS Underground-ot toltam és néha elég keményen beszaggatott folyamatosan... Hiába vettem visszább a játékban a grafikus beállításokat ugyanúgy szaggatott a szemétje..
És ekkor néztem meg az ADIA-val mi a szitu és lám a proci órajele nem annyin van mint amire belőttem... :( -
Terrorista
senior tag
Jah még valami..
Most 166*11.5-ön van ez kb. 1910 Mhz.. Na most 42 fokos a proci netezés és zenehallgatás alatt, (a ház oldala nincs fönn) ez normális érték??
Mondjuk már kb. egy fél éve nem volt a procin paszta cserélve...
És még egy kérdés??
Szerinted mennyi paszta kell egy procira??
Csak annyi amennyi a magra kell és haloványvékonyan legyen szétkenve, vagy egy kicsivel azért több??? -
Terrorista
senior tag
Ati Radeon 8500Le 64 Mb-os kari van benne...
De nem mindig csinálja ezt csak néha.. Pl. most néztem meg ismét és 166 volt az FSB..
Nem lehet hogy a BIOS-ban van olyan beállítás, hogy ha nagyon melegszik a proc. akkor visszább fesz az órajelből???
Ennyi húzáshoz kellene a vcore-t emelni??
Mert ha nem akkor inkább lejjebveszem és hátha elég lesz a tápegység..(Már ha az a baj..) -
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
A gond a következő lenne.
Az AMD 1800+-os Tbred procim órajele néhe nem annyin megy, mint amennyin hajtom.
Tehát 166 FSB-re állítom 11.5 szorzóval és így megy egy ideig de néha (nem azonos időközönként) megváltozik az FSB! Ezt az ADIA-val vettem észre. Az egyik percben 166 Mhz helyett 153 Mhz, AIDA újraindítása után meg már 148 MHz :(
Mérek egy memóriasebességet és a mem. olvasás 2520 Mb-ról leesik 2012 Mb-ra.
A mem. írás pedig 1007-ről 7-800 körülire. :(
És ez érdekelne engem hogy mi a f***ért csinálja ezt.
A konfig a következő:
Abit NF7 v2.0
AMD 1800+ Tbred (JxxxB)
Spire FalconRock II
Codegen 300W táp.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest