Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Gondwana #56647 üzenetére
nyáron is kevés néha az 1/8000 fényerős fix-el nyitva, igaz, aki picit is tudatosan fotózik, ha lehetséges, általában kerüli a vakító napsütést sztem... de télen, főleg a természetben, hegyekben tényleg muszáj az nd, főleg, ha a nap is süt, hihetetlen vakító minden, szűrő nélkül olyankor F5.6 fölött lehetetlen meglőni bármit is
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Chance
tag
Picit off, de talán nem teljesen.
Hétvégén használatba vettem az OMD E-M10et és létezik, hogy a Lightroom legújabb nem ismeri az Oly kit objektívet? (nem a pancake) Meg úgy konkrétan nem tudok kiválasztani Olympust, mint objektívmárkát.
Van erre valami megoldás?https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
Chance
tag
válasz madgie #56655 üzenetére
Tudtommal akkor, ha felismeri. Legalábbis Nikonnal, ha bepipáltam az automatikus korrekciót, akkor a Nikon objektíveket felismerte, kiírta, korrigálta, a 3rd partyknál meg kiválasztottam a gyártót, és úgy már felismerte.
Itt, most egyik sem működött, üresen maradtak a lencsére vonatkozó mezők.https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
Lassú Víz
addikt
válasz madgie #56655 üzenetére
Nekem is ez volt a tippem, hogy az MFT szabványban benne van az objektív szoftveres korrekciója, és ezt a raw is hordozza magában, ezért nem kell külön bíbelődni objektív választással. De jól jött a megerősítés.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
titán
válasz Chance #56656 üzenetére
Nem kell ismernie az adott objektívet egyesével. Elég ismernie az MFT raw fájlokat, ugyanis minden egyes objektív firmwareje tartalmazza a saját objektív optikai adatait, amit a váz bele is ír a raw fájlba, és a konverter program az alapján automatikusan végzi el az optikai korrekciót.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jjeahh
nagyúr
az mindíg mindennek örül, tök hippi kutya csak ilyen pókerarca van kergetőzik a tehenekkel, játszik a birkákkal, a hóban meg ugrabugrál mint egy nyuszi, ugatni még soha életemben nem hallottam
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
Szerk: Gratulálok!
Nem szerk:
Pedig tényleg az a legjobb
A páternoszteres egy fej nélküli lovas. Az úgy lett volna jó, ha valaki pont megáll és várja, hogy beléphessen, a lift mozgása meg átjön az elmosódottságból. A Szabadon még ötletes, de nem jön le, hogy egy bírósági épület van a háttérben és a galamb lehetne hangsúlyosabb. Nem ismerem a kiírást de ezt a gondolatot sokszor PS bűvészkedéssel lehet megoldani. A másik kettőből meg gyanítom volt különböző alkotóktól n+1 db.Sokszor keresi a zsűri, hogy mit ad hozzá a képhez a fotós, hogyan él a kezében lévő eszközökkel? Egyébként meg egy tök szubjektív műfaj, van, hogy amit az egyik pályázaton első körben kivágnak az a másikon díjazott lesz.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
.mf
veterán
Lehet, hogy a hiba az én készülékemben is van, de nekem is a halas mellett ez tetszett még. Még ha nem is bokés lenne, kellemesek a színei, jó a beállítás, és tudják a bírósághoz kötni. A halast a 9-18-cal lőttem volna, hogy a dóm és ablakok köre vs lépcsőt keretező egyenesek formai kontrasztja is legyen, ne csak görbék és még görbébbek. Meg kár, hogy a 8 körtéből csak 2 égett és azok is egymáshoz közel, de ez külső tényező. A kúriás volt nálam még a szoros harmadik, mert tetszik a beállítás, de színileg lapos, túlságosan visszafogott a kontraszt és a szaturáció, pl a zászló mintha százéves kopott poros szürkült lenne. A páternoszteresnél rövid volt a záridő, én jobban elmostam volna; meg nem biztos, hogy a képből a bírósággal kapcsolatosra asszociálnak, máshol is van páternoszter (és ha már bíróság, akkor nem a mozgás jut az ember eszébe, hanem az éveken át ívelő aktatologatás ). A pécsinél az épület se szép, ebben a szögben a vonalak erre-arra dőlnek; a szimbolizmus mellett vizuálisan nem vonz, ha meg valaki fel sem ismeri az épületet, akkor még annyi sincs benne.
Amúgy: hogy micsoda pályázatok is vannak
Szerk: kell nekem dolgozni közben, beelőznek
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
Nagylátósok: Pana 7-14 az irányjelzőn! (175)
-
Viper26
nagyúr
Üdv!
Valaki rendelkezik Olympus mintaboltos klubkártyával esetleg?
Tervezem E-PL5 kit beszerzését, és ebben szeretnék segítséget kérni.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Mercutio_
félisten
Nem az iccakázók a célcsoport, azoknak ott a sarki non-stop.
viper26 kicsit későn ébredtél, 1 hete volt jó áron MM-ben, de ha Juszt tól veszed talán így is olcsóbb mint a markabolt.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
.mf
veterán
válasz Robby2 #56670 üzenetére
Igen, azt már régóta tudjuk, hogy a 7-14 f2.8 jön, ahogy azt is, hogy nagyon drága lesz. Ezért várok zoom helyett csak egy egyszerű, akár manuális fixre. De csak nem akaródzik már mióta...
A reggellel meg sokra mész, a napfénnyel a csillagok és a sarki fény is elbújik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jmakk
őstag
Van ott egy "is" szócska azért. Magam nevében beszélve a 14/2.8. Az "is" faktort meg az 56/1.2 adja. Nem magam nevében meg ott a Sami 12/2.
[ Szerkesztve ]
-
Robby2
újonc
Jól hangzik ez a 7-14 f2.8, de ha belegondolok, vagy ha visszanézem az elmúlt évek fotóit, azt látom, hogy a kedvenc 17-40-emmel nem nagyon csináltam f8 alatt képet. Nyilván azért, mert főleg tájképeket lőttem vele. Persze piszkálja a csőröm a várhatóan 12-40-hez hasonló kialakítás, felépítés, de tartok tőle, hogy olyan extráért fizetnék (már megint) 5-600 ezer forintot amit aztán soha nem használnék ki. Ilyen hibába meg már beleestem párszor. Próbálok most racionálisan gondolkodni. Végül is az egész m4/3-ra való átállásom a racionális gondolkodás eredménye.
-
mano42
aktív tag
most vettem észre, van egy szeptember végi firmware frissítés az olympus 60 mm makrónak, ha már volt szó róla akkor bocsesz.
http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/download/software/pana/m_ed6028macro.cfm
[ Modification ]
MF shooting operations have been improved.[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
az MM-es 9-18 még mindig nem érkezett meg... 2 héten belül írták, de már kezdek türelmetlen lenni (hétvégére pl. jó lenne). Érdemes őket hívni, tudnak valamit ilyenkor mondani?
-
Chance
tag
Üdv!
Egy OMD E-M10-hez látószöget figyelmen kívül hagyva, képminőség szempontjából egy Pana 14mm f2.5 ASPH vagy egy Sigma 19mm f2.8 DN (A) lenne a jobb választás mindenesnek, a kitobi leváltására szerintetek? Felhasználás nyilván tájkép meg csoport/családi képek főleg. Néztem flickr-en képeket velük, ott mintha a Sigma élesebbnek tűnne, de hátha van valakinek tapasztalata velük...
Köszi a tanácsot előre is!https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
Chance
tag
Olympus M.ZUIKO 14-42mm f/3.5-5.6 II R - ezt váltanám le, és nyilván a fényerő is jól jönne, de nekem a képminőség is jobbnak tűnik flickr alapján mindkettőnél, mint a kitnél.
@madgie
Nyilván a Pana 20 1.7 még jobb lenne, de nem az az árkategória.Ahogy nézem, Pana 14-et látok kb 40ért használtan, a Sigma meg olyan 52 körül van újonnan - talán 40 körül használt, ha van. A Pana 20as meg 118ezer újonnan.
https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
|AP|
veterán
válasz .: JuSzT :. #56691 üzenetére
már nem az első 20-ast viszed el, amin gondolkodtam... túl sokat gondolkodom
-
jmakk
őstag
válasz Chance #56696 üzenetére
Akkor ugorjunk neki újra.
1. Szerintem az az 1/3 és 2/3 FÉ szerintem nem számít sokat fényerőben.
2. Ezen két fix képe szerintem nem jobb a Pana II. kitobi képénél vagy csak tényleg hangyányival.
3. Tehát én a Pana II. kitobit ajánlanám, mert használtan 35-38e-ért a legjobb választás szerintem.
4. Ez felülír mindent: ahogy a többiek is írták, spórolj egy kicsit még, vegyél 20/1.7-t és leesik az állad.[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #56691 üzenetére
De van egy most indexen, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest