Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
Jmakk:
super control működésére még nem jöttem rá, majd meglesem.schawo:
Fénymérésnél olyasmire gondoltam, teljes képmező, középre súlyozott, spot stb...
Letöltöm a manuált, egyelőre a géphez csak olyat kaptam hogy 20 nyelven 5-5 oldal.Studi:
60mm makro azért került bele, mert tényleg szeretek makrózni, a 45mm-nek nagyon gyengusz a nagyítási képessége.
45mm alatti tartományban lehet hogy egy pana Lx100 lesz az áldozat, ha beválik a em-10-es.Tegnap esti néhány lövésből a em-10 + 45mm F1.8-on csúnyán elpüfölte a C100d + 50mm F1,4@F1.8-at...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #56898 üzenetére
jó, gyerekek, ez rohadt unalmas. először is, minden dolog, amiről itt megy a szájtépés, tudható, le van írva, tesztelve. a d800/d810 jelenleg a legjobb elérhető képminőség középformátum alatt. a vázak fókuszrendszere is abszolút top, talán csak a puffer/sorozatsebesség miatt nem az abszolút top.
biztos, hogy van, akinek érdekes, hogy egy innen jövő user tánca milyen lépésekből áll, de a helyzet az, hogy tudható, hogy mik a fázisok. fellelkesedés, bevásárlás, rájövés, hogy ebben azért rosszabb, továbblépés, majd goto 10.
teljesen értelmetlen kérdezgetni, hogy melyik oly mft vázban van vagy nincs aa szűrő. tök mindegy. ja, és azt gondolnám, hogy ha valakinek olyanok az elvárásai, hogy csak na, hogy d800 és pro üvegek, akkor azért utánaolvas a dolgoknak. akkor pedig végképp fölösleges a tánc, mert vagy mégsem olyan hűde fontos az xy és képes kompromisszumot kötni és ezt képes eldönteni. vagy nem.
de segítek, hogy megelőzzünk egy több hónapos koreográfiát:
- az mft szenzor a d800-éhoz képest szar
- az mft követő fókusz és a fuji fókusz a d800-éhoz képest szar
- igen, a samsung és sony is
van még kérdés?[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jmakk
őstag
válasz #40935168 #56883 üzenetére
Azt hiszem ez a rumors-on ma linkelt E-M1 vs X-T1 összehasonlítás pont neked való.
-
Mercutio_
félisten
Fotó is készült már mindenről, akkor géppel és obival se tököljünk, irány a gugli
Ha olvastad volna a nikon topicot tudnád, hogy kutyának elege lett abból, hogy a DSLR-eken - esetében D800-on amit nem 2 hete használ - sok obi shiftel, emiatt az F1.2/1.4-en lőtt portrékon mégse ott lesz a fókusz ahol ő akarja.
Szintén ott (is) leírta, hogy volt nála 2 hétig egy E-M1+75/1.8 kombó, és piszkosul bejött neki, egyetlen gondja, hogy képminőségben elmarad pixekukkolva a D800-tól. Neki bizonyos téren a D800 is szar, neked az E-PL1 is már bőven jó, egyik se jobb vagy rosszabb hozzáállás, szimplán csak mások a prioritások és ez így van jól.A topic meg amúgy se azért van, hogy a házigazdát szórakoztassa
jmakk: Tegnap próbáltam X-T1-et, azé' hiába f*sza váz, a vízszintes vonalakon az is huntol egy gondolatnyit
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #56909 üzenetére
"Szintén ott (is) leírta, hogy volt nála 2 hétig egy E-M1+75/1.8 kombó, és piszkosul bejött neki, egyetlen gondja, hogy képminőségben elmarad pixekukkolva a D800-tól."
oké, de tudható, hogy ez így van bármelyik szóban forgó cuccal. és igen, af-ben is. el kell dönteni, hogy mégis oké a képminőség és az af, vagy sem. de hiába hasonlítgatjuk milliárdszor az egyes milc-eket, az olyan értelmetlen különbségek, hogy van-e aa filter meg 0,00000001 másodperccel gyorsabb a fókusz, nüanszok. a d800 egy tök más állatfaj. ha kell az a tudás, nincs más. ilyen egyszerű.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
eeXaa
addikt
...én amúgy szeretem olvasni ezeket a gear tipródásokat, mert elgondolkoztat, az elmúlt 1 évben v 5x nekiveselkedtem, hogy majd összeállítok egy másik rendszert is az m43 mellé, mivel ami van már marad, így is buktam az eddigi cseréken eleget... és hosszas gondolkodások után mindig arra lyukadok ki, hogy megéri e azt az összeget nekem, hogy legyen egy még, még specifukusabb eszközöm, amiben az m43 "nem elég", és pár nap láz után, egyszercsak lehűtöm magam, hogy bőven elég az ami van.. sokszor sok, néha kevés...
...talán 5 év múlva ha lessz ezalatt egy nagyobb technikai ugrás, veszek valamit a pana mellé.... -
gorgo
őstag
elővettem ma a gépet hogy megörökítsek valamit a melóhelyen, belenézek a kukucskába és TOTÁL homály! Hű, mondom, nemcsak nekem volt kemény az este, de mi lett ezzel a szerencsétlen vázzal??
Aztán rájöttem: cicerókám (v. más) minusz ezerbe tette a dioptriakorrekciót (még az elején).
Mi következik ebből? Hogy aki matatta (lehet senki nem matatta) utána, az az LCD-t használta komponálásra, mert tuti szól, hogy ezzel valami nagy gáz van."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Nem engem kell meggyőznöd, lassan 3 éve egy Pana G3-at használok
jmakk: Amúgy bejövős, de az egész fotós cécóra nem szánok annyit, amennyi csak a váz. A Sunyi 7S még bitangabb, jjeeaahh-t tuti le kellett volna fogni, ha ott van, hogy ne fusson el vele, rbalint88 meg szerintem már árulja a toyotát
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jmakk
őstag
válasz Mercutio_ #56915 üzenetére
Vázra én sem szeretek sokat költeni, tudván hogy másfél éven belül már felét sem éri. Ezért nincs X-T1-m. Az E-M10-t még újan vettem, de az volt az utsó. Fél év után adtam el és annyit buktam rajta, mint amennyiért az X-A1-t használtam vettem. Nem hiába, aki madgie tetteit követi, az készüljön fel a vele járó "sales krach"-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Azért ahogy a Leica "továbbítja a filmet" az beszarás Egyik gép sem adja azt az érzést amikor kézbe fogod. Jók ezek a találkozók, mert nincs az a tecső teszt vagy pixelkukkoló oldal amit olvasva megfogalmazódik benned egy ilyen életérzés. Sőt előszeretettel kifigurázzák, hogy csak egy piros pötty amivel több mint valami kifutott váz. Hát nem . Egyértelmű, hogy nem tudom megfizetni, de nem sajnálnám érte a pénzt ha lenne miből.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
titán
válasz Monya78 #56911 üzenetére
Értem már, igen, azt nem lehet direkt gombra kitenni. Az angol kézikönyv 99. és 100. oldalán látod, hogy milyen funkciókat lehet a programozható gombokhoz rendelni.
(#56914) gorgo
Kivéve, ha valaki pont olyan vak, mint én, és mínusz végtelenbe tekerve használja a keresőket[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
hibavissza
veterán
válasz Mercutio_ #56909 üzenetére
Milyen érdekes. Az összes ex dslr user ismerősöm (2, velem együtt hárman ) azért váltott tükrösről mft-re, mert megunta a copkodást a fókusszal. Nem azért mert kisebb/olcsóbb/könnyebb/bármi. Persze egyikünk sem pro vázat használt pro üvegekkel, így a mintavétel ez irányú minősége is szegényes.
Egy évben kb. két alkalommal hiányolok egy normálisabb követő fókuszt. Egy nagyobb dinamikájú szenzort viszont nagyon hiányolok. Annak ellenére, hogy semmivel sem lennének tőle jobb képeim -
törölt tag
Tetszik ez a flame, ami megy a mostani-előző rendszerem és a leendő között De felesleges. Tök más a kettő, ahogy mindketten tudjátok is.
Az elvem egyszerű: az Olympustól megkapom azt, ami rá van írva és elvárhatok tőle. 16MP, zaj olyan amilyen (dpreview stb, rahedli mintakép a neten), cserébe pofám leszakadt, milyen pontos az arcfelismerő alapú fókusza. A 800 meg egy tükrös behemót, a baj nem ezzel van, hanem ami minden tükrössel: szar a fázisalapú fókuszrendszer olyan üvegpalettához, aminek a fele shiftel és ez lehet, korábban, a régi 6-8-10-12-16 megapixeles időkben rohadtul nem számítottak (sok fotósnak ma sem, mert vagy vak, vagy igénytelen), de 36-nál nagyon is, mert nem azért vesz az ember ennyi megapixelt, 820-ért újonnan, csak vázat, meg rá üveget többszázért, hogy utána az rájöjjön, az AF egy kuka ehhez a felbontáshoz, az egészalakos modellt meglőve, belenagyítva, jön a homály.
Ismétlem, ez inkább technológiai hátránya a tükrösöknek, nem blame-elni akarok bármilyen Nikon v Canon vagy Pentax stb. egyéb tükrös vázat. Csak kapjam azt, amiért fizetek, és 1.x millió HUF kint sem aprópénz már egy németnek (bár tény, hogy apróbb, mint nekem mondjuk). Ezért már elvárhatom, hogy az AF ultra tű borotvára lőjön minden üveggel, amit rácsavarok (most itt nem az utolsó szutyok optikákról beszélek, meg a konverteres bohóckodásokról, hanem a többszázezer Ft-os Nikkor 85 1.4G-ről, 1.8G-ről, 50 1.4G, 1.8G, Canonnál ott a 24-70 f/4L IS USM díszpinty, L-et rá mert rakni a Canon arra az ipari hulladékra, ami akkorát shiftel rekeszelésre, L-es professzionális létére, hogy komolyan azt hiszem, a Canon teljesen hülyére veszi a felhasználóit és még sorolhatnám, a lista hosszú). Csak hogy értse, aki nem tudja, mi a focus shift: [link] (Mert rájöttem, sokan nem tudják. Azt hiszik, az AF rendszerhez van köze. Dehogyis. MF-nél is jelentkezik).
Az OM-D E-M1-et kézbe vettem a 75 1.8-cal, kimentem kedvenc kis modellemmel kis őszi géptesztes fun-ra és 10-ből 10-szer így talált be a fókusz az arcra, szemekre, hát pofám leszakadt. Mindezt keresőből is, csípőből is (kihajtható kijelző), vagy talajszintből is félalakoztam fel, ahogy ül egy padon, aaaaa bakker csak vigyorogtam egész idő alatt, úristen, mi történik, hogy minden kép sikerül.. A zaj kicsit ünneprontó, de kicsi a szenzor ugye, viszont megtanultam szűrni szépen és ez így nekem elsőre azt mondom, több élvezetet okoz ötödannyi pénzért, mint a tank a tank üvegekkel, ami néha félrelő.
Az Oly teszi a dolgát, na. 2-3 év és szépen beverik a tükrös gyártók koporsójába a szöget a milcek, úgy fejldődnek a szenzorok, a félvezető ipar.
Sony A7R lett volna az első, D800-hoz hasonló felbontást kínáló üveg, de a szenzora gyengébb (valami miatt), illetve az első redőny mechanikus és a pici vázat hajlamos berázni, ettől zeng a net. A kisebbik tesó A7-et próbáltam Sony mintaboltban egy órán át lődözve a Westendben a sok hülyeséget, annak is gyengébb a szenzora, mint a D600/610-é, én nem tudom, hol cseszikéli így el a Sony, holott ő gyárt szenzort a két említett Nikonba, de zajban mindegyik Sony szarabb. Az A7-ek pedig irdatlant laggoltak EVF-ben, kezelés abszolút nem reszponzív (tele laggal az is), úristen, hol az instant reakciók ?
A kis Oly-t kézbe vettem és abszolút laggmentes EVF, full instant gombok, kezelés, atomprecíz AF, hajjaj. ÉLMÉNY. Nem szenvedés, hanem ÉLMÉNY volt vele lőni és az eredmény is váóóó. A Sony-snak pedig megköszöntem a próbát, azt is úgy kellett kikönyörögnöm, az Oly meg két kézzel rángat be, hogy teszteljem 1 hétig a váz+obi kombóikat..
Hogy ne legyen flame, vagy ne folytatódjon: csillió + 1 előnye van az említett tankoknak a kis Oly-kkal szemben. De nekem egyikre sincs szükségem Nem low light-ozok, nem gyorstüzelek, nem intenzív követőfókuszos sportfotós vagyok, nem természetfotós, semmi ilyen. Szóval peace minden tükörbarátnak, nekem mások az igényeim, ennyi. (És erre most kellett rájönnöm sajnos).
Na meg nem vetetem magam többször palira sem a CaNikonnal..[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
Valami olyasmi. Szívom a fogam, hogy bármennyire tetszik a sony, öveg nincs rá. No meg keresni sem tudok annyit, hogy megtehessem, de jó lenne valami felekkora szettel dolgozni. Mindig csak poénkodunk rajta, de elég volt ez a 10 hónap vezetés+100kg-os cucc és fáj a derekam.
A következőre megyek , na. Tegnap elég hulla voltam már a végére, no meg kicsit idegbeteg, nem lettem volna jó társaság.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Lassú Víz
addikt
válasz Marseille199 #56924 üzenetére
De neked nem összegyűjteni kell rá, hanem meggyőzni a céget, hogy az adott feladatra vegyenek neked egy E-M1 12-40 + 40-150 f2.8 párost vagy GH3 (4) 7-14 + 12-35 + 35-100 f2.8 rendszert illetve a fentiek tetszőleges kombinációját. Mindig nálad lévő gépnek meg beéred egy kompakttal (RX-1) is
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Marseille199
senior tag
válasz Lassú Víz #56926 üzenetére
Ezt a céget?
Mióta kinyithattam a bagólesőm, azóta mondom, de hát ez nem egy egyszerű munkahely..
Az oly EM1+ két top üveg kombóval madarat lehetne fogatni velem, nem is lenne drágább, de hát ez nem így működik. Ha kocka akkor guríjjuk', ha kerek, akkor meg visszük."Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
Ebben viszont nagyon jók ezek a disznók (mármint a felszerelés ) , feltartom a fejem mellé a Mk IV-et a 70-200-al és nincs az a József Nádor téri tömeg, aki ne nyílna meg előttem
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Studi
veterán
válasz Marseille199 #56929 üzenetére
Mondjuk ezt a hatást is lehet még fokozni.
-
Marseille199
senior tag
Most mondjam, hogy van egy ilyen a polcomon?
Jó kis cucc egyébként, bagóért vettem még e-520ra. A G3-o már nem volt olyan penge, mint azon. De ha valakinek kell, kölcsön tudom adni, elég brutál eszköz a maga kb 20 tagú blendéjével
Ui:
Te mit csinálsz, hogy AK-t linkelnek neked?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Urak, feher E-PL7 mennyire gyujtheti be idovel a koszt, emberzsirt ? Azaz elszurkul, elszinezodik a vaz, ahol fogjak. Korabbi vilagos szinu vazakon megfigyelheto ilyen ?
-
Studi
veterán
válasz Marseille199 #56934 üzenetére
Mindig gondolkoztam, hogy magára a fotópuskára más obi/váz párost nem lehet-e ráeszkábálni.
Nem tudom, tegnapi talin Freddy még csak mondta, hogy ha iszom akkor legalább jó fej vagyok (ha iszom, akkor ő is jobb arcnak tűnik ).
-
Studi
veterán
válasz .: JuSzT :. #56936 üzenetére
"mellesleg szerinted ér annyit a PL7, hogy azt vedd egy PL5 helyett?"
Vagy E-M10 helyett.
Kutyus: te amúgy mozogsz a fővárosban? Lehet érdemes lenne kipróbálnod a GX7-est is, az se rossz cucc, AF-ben még pengébb is, mint az Oly vázak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom, er-e annyit. Szenzor uaz, proci Truepic VII a VI helyett, de nemigen jobb zajban a gep. Focus peakinget tud, bar nem makrozok - de sosem tudhatom, kis szenzor jobb makrora
M10-rol letettem. PL5 hadznaltan meg nyilvan feleannyi sem, mint PL7 ujonnan. Meg alszok ra kettot.
Ja, tapizni kene.. kiagyalok valami felutat Pestre..
GX7 szenzor v optikai stabis ? Telorol szenvedek sry.
-
-
hp1950
tag
válasz #40935168 #56944 üzenetére
Szia Kutyus!
Másod gépnek a D800 mellé , illetve a családnak vettem a múltkori MM akcióba egy EM10 kitet.
Még csak az ismerkedés elején vagyok vele, de jó kis gépnek néz ki
Volt 4/3 rendszerem E500, E510, E3 hihetetlen mennyit fejlődött a szenzor ez alatt a pár év alatt!Megfogadtam, hogy csak kit obi lesz az EM10-hez, de a fogadalom eddig tartott
Veszprém környékén használ valaki m4/3 rendszert. Pár fix obit megnéznék.A csomagban volt +6 hónapos garancia. Hová kell regisztrálni?
-
hp1950
tag
válasz Oly-Service #56946 üzenetére
Köszönöm szépen a linket
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest