Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz HollyBoni #44897 üzenetére
Ha hülye párosítás is
Ha nem is rezegne -de fog- akkor is az élvezhető videóhoz olyan bitráta és dinamika kéne, amit értelmes árban lévő cucok nem tudnak. Pár próbálkozás után inkább eladtam az akciókamerámat inkább... Fejről vagy tág vagy szűk, a mozgás/haladás túl gyors... eredmény elég tré, 14cm puha/progresszív rugóút ide vagy oda. Drágább cuccok jobbak, de még mindig so-so kaegória ahogy nézem.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HollyBoni
veterán
válasz MC Pite #44901 üzenetére
Én próbáltam montival aszfalton jó volt, nem szar akciókamerát raktam a kormányra, hanem GH1-et. Azt meg hogy minek linkelsz agyon tömörített DH-s videót nagyon nem értem mikor aszfaltozásról van szó. Na de nem vitatkozok veled mert tudom hogy felesleges a mobil jobb videózni mint a DSLR dolog után, meg úgyis csak offolni jársz ide.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz HollyBoni #44902 üzenetére
Az alap hogy offolni járok
A ballonos gumis fully aszfalton való használata számomra nem tűnt logikusnak, de ha neked az, nem szóltam. A rázkódás - pontosabban inkább talán remegés- közepes/nagyobb sebességnél amúgy ilyen géppel szerintem kisebb is lehet tán erdőben mint outival aszfalton. Nem keresgéltem sose sokat a témában, csak adot kamera típusa + mb hogy nagyjából lássam mit tud; de ha akadnak jobbak, tolhatod akár privátban is, megnéznémAz meg hogy bénáknak mi áll jobban kézre, más kérdés[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fattyu
veterán
Én nagy értékű finommechanikai dolgokat nem tennék fel egy kormányra. Lehet a stabja egy darabig szűri a rezgést de szerintem napkban mérhető lenne mire valami komolyan sérül a gépben. Akár zár akár a stab részen. Nem hiszem ilyen szintű fizikai terhelésre lettek ezek kitalálva.
Persze nem értek a lovakhoz, de nem véletlen kicsik az akciókamerák sem. Minél kisebb tehetetlenség itt kifejezetten szempont.
szerintem
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MLaca
őstag
-
MC Pite
veterán
A különbség elég nagy... de nem tudom mi lenne jó ilyen járművekre, pedig nagyritkán látni 1-2 művészibb videót ahol jól megoldották... Bár... ezeknek a videóknak egy részén nagylátóval filmeztek, lehet hogy vmi komolyabb gép; persze most egyet se találok...
Mercutio_: Gyors és pontos a kis oly, de ha jól érzem hova próbáltál szúrni, akkor sztem nem talált - de legyen ahogy szeretnéd .
-
ROBOTER
addikt
-
.mf
veterán
válasz ROBOTER #44919 üzenetére
A 7.5-es halszem jó éles, csak manuális.
A 17 f1.8 középen szintén elég éles, csak a szélekhez rekeszelni kell.
S ott van még a 20-as is, ami még élesebb, kisebb, és elég megfizethető. Nekem az EPL3 után az EM5-ön nagyon sokat javult a sokat szídott sebessége és gyenge fénynél fókusz-találása, gondolom az EM10-en is már jobban működik.A zoomok közül a 12-32 is mérete ellenére meglepően éles, bár én inkább a hosszabbik végén érzem erősebbnek; de a 12 f3.5-öt tudja. Csak egyelőre ritka és lehetne olcsóbb is.
Közvetlen tapasztalatom nincs vele, de a Sigma 30 f2.8-ról is jókat hallottam, az is kicsi és éles, és árban is elég jó. Egy jelátvivős közgyűrű és kipipálhatod a ~35 f3.5 makrót is Viszont a 25-höz kicsit közel van, ha azt is tervezed.
Tele oldalon még mindig szegényes a rendszer, esetleg régi MF 85, 105, 135 obikat lehetne még adapterezve...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #44754 üzenetére
no Mr.Csizmás nemrég érdeklődtél 30mm alatti manuálokról, én most rendeltem egy pindur újszerű industar-t, ha még érdekel beszámolok majd róla
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
-
Lassú Víz
addikt
válasz ROBOTER #44922 üzenetére
Nem-nem. Makrónál amúgy is manuál fókuszt használok, tehát az MMFx + 35 -ös egy költséghatékony megoldás. Főleg ha eleve van egy korábbról a fiókban.
Az E-M1-gyel jól használhatóak az eddig általam kipróbált 4/3-os objektívek, kivéve a Sigma 105 f/2.8, ami egy rosszul világított sörözőben nagyon gyengén és lassan fókuszált. Natív f/sötét 12-50 macro állásban alázta. Ráadásul az E-M1 a HLD-7-tel elég jó fogást ad a nagyobb objektívekhez. Lehet mondani, hogy így a rendszer értelme veszik el, de mi van ha az E-620-as utódját kerestem? Az csak külön öröm, hogy markolat nélkül a 14-150-nel meg egy MCON-P01-gyel bármelyik kirándulásra elvihető anélkül, hogy meg kellene szakadni alatta.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
addikt
válasz ROBOTER #44927 üzenetére
A ~35 f3.5 macro az nem a 4/3-os? Azt meg MMF nélkül hogy? (Ami szintén egy jelátvivős közgyűrű.)
Lehet .mf fogalmazott félreérthetően. Nekem az ő hozásszólásából az jött le, hogy a 35-ös obi is használható fix, azaz kipipálható. Vagy azt akarta írni, hogy egy m4/3 közgyűrűvel lesz 1:1 leképzés és már nem kell a 35-ös?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Szulita28
senior tag
Urak!
G6-hoz akksit hol lehet/érdemes venni? BLC12E.
Nyilván nem eredetit 20e-értKis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
.mf
veterán
válasz Lassú Víz #44929 üzenetére
"Lehet .mf fogalmazott félreérthetően."
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem egyértelmű... de akkor fordítok
Roboter felsorolásában volt 35 f3.5 makró is. Erre írtam, hogy a Sigma 30 f2.8 kicsi, könnyű, éles, olcsó, s ha erre egy jelátvivős közgyűrűt rak az ember (akár csak a kisebbiket is, ami mindössze 10 mm) már van egy ahhoz közeli párosítás is (s még mindig elég kicsi marad).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HollyBoni
veterán
válasz MrChris #44924 üzenetére
Asszem múlt évben adtak ki egy katasztrófális cserélhető obis 4k kamerát, HMQ30. Nikon F bajonett szóval semmi nem adapterezhető rá, kicsit kisebb mint M4/3 szenzor szóval az üvegek használhatatlanok, 4 SD kártyára veszi fel a kép 4 szélét, de 4K!!!!!! Az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz Mr.Csizmás #44936 üzenetére
Needing 4 cards for high-resolution shooting means you need at least 8 if you’re going to keep shooting before offloading. If you need to shoot even more, marking them is going to be even more essential.
-
Tin_Shield
őstag
Meghozták a Sigma 60 f2.8-at. 109 GBP volt, ezüst. Első benyomás, annyira nem jön be ez az új dizájn, de végülis nem mutat rosszul az E-M5-ön. A tükörfényes krómozott fókuszgyűrűn minden ujjlenyomat meglátszik. Némi tapogatás után az építési minősége nem egy 17 f1.8, inkább a 45-össel van egy csapatban.
Az AF érdekes egy jószág, lineáris motor viszi a fókuszáló lencsetagokat, ha nincs áram alatt a váz ez az egész egység szabadon mozog előre-hátra a tubuson belül. A leírás szerint ez normális, nagyon remélem a japcsik úgy kalkuláltak hogy pár év lötyögést azé' kibír. Amint áramot kap az obi helyreáll a világ rendje, nincs lötyögés. Az AF gyakorlatilag hangtalan, sebességre kicsit elmarad a 45-östől, a pana 20-tól sokkal jobb, a hevenyészett próba alapján nem sétálgat, pontosnak tűnik. A képminőségről majd később. -
HollyBoni
veterán
válasz Mr.Csizmás #44936 üzenetére
Most rákerestem eladóra, tele van hírekkel hogy bejelentették tavaly nyáron, press release-ek, még hivatalos videók is vannak róla, de eladót sehol nem találok. Vagy nem jött még ki vagy visszavonták.
Nem tudom elképzelni ki volt az a gyártónál aki ezt jó ötletnek tartotta.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz MrChris #44924 üzenetére
Nem hiszem hogy ez a jvc nagy forgalmat generál majd a fórumban [link]
"The ‘Super 35′ 4k-capable sensor is made by Altasens. It has 13,6 MP and a size of 22,6x17mm. There is no info about the price yet but rumors has it that it will be around $15,000!""Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MrChris
nagyúr
válasz HollyBoni #44942 üzenetére
arra gondoltam. Ha a lényeget, a képi végeredményt nézzük, kisebb dinamika, gyengébb képélesség. Persze videós szolgátatásokra van kihegyezve, csatlakozók, gombok, ergonómia... ebben célhardver. Persze soha sem volt a kezemben. Tavaly volt egy eladó a zindexen valami 6-800e.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz MrChris #44943 üzenetére
Ott a tiszta HDMI és SDI, 60p-t is tud FHD-ban. Jó kis kamera ez, mit kapsz még ennyiért? Még egy FS100 is drágább, lehet jobb a képe de nagyon sok mindenben hátrányban van. Sokan hasonlítgatják a pro videókamerákat DSLR-el meg MILC-el, szerintem nagyon felesleges, teljesen más a kettő, másra való.
Ennyi erővel összehasonlítok valami több milliós kis szenzoros broadcast kamerát meg egy DSLR-t, de hát a DSLR-nek jobb a képe szóval az jobb.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Miért a JVC, miért nem a BM PCC?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HollyBoni
veterán
Ezt a JVC cuccot viszont nagyon nem értem. Super35 méretű szenzor van benne, ami fotónyelven APS-C. Akkor mégis minek lenne rajta m4/3 bajonett? Crey meg azt írja PL bajonett. Most mi az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
3.14csába! Már megint ingyé obi akcijó van.. Csak az a gáz, hogy én már beköldtem a doboz oldaláról a szériaszámot a 45-ös obi miatt.. A másik dolog, hogy az EM-5 váz "elite" változatát is akciózzák vele.. Most cirka 6000 SEK, olyan 600 euró a váz, meg ugye mellé "ingyé" járna ez az obi.. Azé elég jó ajánlat nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest