Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Közben Windowsban formáztam a 2. HDD 10%-át (ami a Primary Dos).
Írta is, hogy 11 GB. Formáztam Fat 32-re (mindent erre szeretnék), kész. Talán minden rendben.
Megjelent a 2. HDD második particiója is, azt is formázni akarja a Win (természetesen):1,99TB-t ír rá (tehát az 110GB, ugye?)
De annál már csak NTFS-t lehet választani, FAT-ot nem. Miért?
Kéne a FAT, mert hálózatban vagyok még 3 géppel, és azok között van Win98 is, meg ugye ha esetleg Linux...
Tippek? Az fdisknél biztos valamit rosszul csináltam.
De remélem mostmár nem csak magamba beszélek! :)) -
DrSoul
őstag
Na srácok, bocs, hogy ilyen fárasztó vagyok... :D
Boot floppyval bementem a Dosba, és csináltam egy fdisket.
A rendeszerem eddig: 1db 20GB-os Quantum. Ez úgy volt particionálva, hogy:
30% a PRimary Dos PArt. (Ez az Active)
70% az EXTended Dos Particio
és ezen belül volt egy logikai, az 100%-on.
Most beraktam egy 120GB-os szűz Samsungot. Ennél azt csináltam, hogy:
10% Primary Dos Part. (azért, mert egyszer talán itt is lesz rendszer, ha a 20GB-osnál pl. Linuxozni próbálok)
Ezt Activvá tettem, majd
90% Extended Dos Particio, és akkor rögtön jött ugye a logikai, amire azt írta, hogy 19%, és a fenmaradó az 8MB volt, arra is nyomtam egy entert (valótlan értéknél kilépett), és azt írta, hogy a logikai kihasználja az Extended teljes tartalmát, de a használatra 20%-ot ír.
Valamit rosszul csináltam? Itt a logikai miért nem 100%? Most még megyek formázni, meglátjuk, mi a vége...
NEm tudom, mit jelent pontosan az, hogy Active. MErt itt a második vincsinél is a PRimary Dos Particiót ugye aktiváltam. NEm kellett volna? -
mcbobo
tag
format c:
-
DrSoul
őstag
Srácok, bocs, egy nagyon hülye kérdés, de nem tudom hogy kell WinXP-ben újraindítani Dos módban... LEhet ilyet? Mert még új nekem az XP...
Hisz beraktam nehezen az új vinyót (azt hiszem fogok venni ilyen kerek ide kábelt, mert már borzasztó, miket kellett csavarnom a kis házamban...), a Bios rögtön felismerte a típust (Samsung SP1203N, vagy mi), meg azt, hogy 120GB.
A winXP is írta, hogy új hardver, és kiírta (abba a kis ''felhőcskébe''), de formáznom kéne (meg particionálni), hogy lássa. Szerintem csak sima fdisk lesz, meg format. (vagy fordítva kell? Már nem emlékszem, majd kiderül... :D) -
DrSoul
őstag
Bocs, lehet, hogy már nagyon OFF, de ha már itt vagyunk...
Megvettem a Samsung 120GB-osat. Itt a pin-eknél a jumperelést nem értem. Valszeg slave lesz. VAn egy olyan (a leíráson), hogy General Pin Settings, itt a slave úgy jön, hogy le kell venni a jumpert. De van egy olyan is, hogy ''Pin Setting(32GB Pin Setting)''
Ez meg mi? Ennék a slave már egy másik állásban van (a C és a D lábakat köti össze a jumper).
Melyiket vegyem figyelembe? -
L3zl13
nagyúr
Ne terjesszünk csacsakaságokat. Az esetlegesen BIOS-ban található Low Level Format opció jobb esetben (újabb vinyóknál) nem működik. Régi vinyóknál a vinyó károsodásához vezet.
Low level format: Általában minden gyártónak van saját ilyen progija. Azt érdemes használni.
Érdemes megnézni az Ultimate BootCD-t [L]http://www.ultimatebootcd.com[/L], azon megtalálhatsz egy rakás vinyóellenőrző és manipuláló cuccost.
[Szerkesztve] -
ffodi
veterán
Csináld mélyformattal!!
-
DrSoul
őstag
De mi a helyzet, ha mondjuk van 2 HDD-em, egy 20Gb-os, és egy 120GB-os? Akkor hogy érdemes? Én arra gondoltam, hogy lenne a 20Gb-os a rendszer (akár egy partició), a 120 meg úgy, hogy 10+110GB (vagy 20+100Gb). Viszont a második HDD-re nem szeretnék rendszert rakni (egyelőre, de azért van ott az a 10-20 GB): akkor hogy particionálom? Simán az első (20GB-os) HDD-ről? MErt nem szeretném, ha két rendszerem lenne egy gépben, ne kelljen mindig válogatni.
Viszont én csak FAT 32-ben gondolkodom, mert otthoni hálózatban vagyok, és van köztük Win98SE is, meg lehet, hogy majd próbálkozom a linuxxal is :) -
Integra
titán
haliho
a legjobb ilyen cucc a powerquest partition magic 8.0
ez a legtutibb.
én így csinálom a komplett rendszer reinstallt. persze miután mindent kiexportáltam meg kimásoltam meg másik partícióra raktam.
xp prof cd boot betesz, aztán arról format c:, aztán teljes ntfs format és xp telepít.
aztán sp1 dx9 java és nvidia driver, reboot közben mindig.
aztán particion magic fel és csinálhatod a következő partíciót ahogy csak szeretnéd, bármit megcsinál és semmi barmolás nincsen. -
zsoi
senior tag
Az XP telepitonek van sajat particionalo szoftvere, probald meg azzal.
Ne gyors formazast valassz-igy kiderulnek az esetleges szektorhibak.
Celszeru az XP-nek 4-5 Gigat adni a masodik particiot meg adatnak -mp3,film-
hasznalni. Vagy PqMagic boot floppy disc.
Az NTFS stabilabb filesystem, es masok szektormeretekkel dolgozik. 98 alol nem lathato -speci progi nelkul legalabb is... :)- ha a data(2.) particot latni akarod masik geprol is akkor azt fat32-re rakd. ekkor mar tuti PQ8 kell. -
DrSoul
őstag
-
MUŁĐER
addikt
DOS-ból is lehet...format c(vagy ami a betűjele..): :P
-
quwas
csendes tag
Kösz a segitséget!
-
Ekváádor
őstag
Khm. az előbbi üzenetet már else kell olvasni!!!!
-
-
quwas
csendes tag
Hogyan tudok formatálni merevlemezt!
Teljesen törölni akarok mindent róla XP OP.rendszer van rajta!
Aktív témák
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest