Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jasonfry888

újonc

A használt gépekről letettem, inkább legyen új, 3 versenyző van: Fujifilm XQ2, Panasonic LF1, Canon S200.
    A fuji és a pana felé hajlok kicsit nagyobb zoom a kicsit nagyobb szenzorral szemben( meg a pana árban is jobb). Mit tanácsoltok?

• jasonfry888

újonc

Sziasztok!
    Szeretnék fényképezőgépet vásárolni és három gép között vacilálok, tudnátok segíteni?
    Fej-fej mellett egy Canon G1X (használtan 80e-ért), ill. egy Sony RX100 M2 (használtan 85e-ért) és a harmadik egy Sony HX60 (újonnan 80-90 bolt függő).
    Elég sok tesztet meg összehasonlítást elolvastam és az első két gép ugyan olyan jó( nekem legalábbis így jött le), különbség az a szenzorokban és a fényerőben van. A Canon-nak 1.5" szenzora van és F2.8-5.8 fényereje. A Sony-nak 1" szenzora van és F1.8-4.9 fényereje. Nem tudom hogy a szenzor méret vagy a fényerő fontosabb-e? Ezenkívül a méretűk is más: Canon :117 x 81 x 65 mm Sony :102 x 58 x 38 mm szerintetek kirándulásokhoz városnézéshez melyik az ideálisabb a robosztusabb de jól fogható Canon vagy a kisebb zsebretehető Sony.
    A Sony HX60 pedig úgy jön a képbe hogy bolt és van garanciája a fenti kettőnek pedig nincs és vélhetően 2-3 éves gépek és még soha nem vettem fényképezőt használtan így nem tudom hogy milyen rejtett hibák merülhetnek fel amiket nem vennék észre.
    (A cél egy brige-nél kisebb gép, jó képekkel, széles felhasználási körrel a családi eseményektől a tájképen át a makró fotókig, 90e Ft környékén.)
    Előre is köszönettel.

Új hozzászólás Aktív témák