- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vittorio7
őstag
válasz Balathruin #70100 üzenetére
Szuper. És mi a pontos típusa ennek a tápnak? Red Wing SPS-XP450.(12)R3 ? vagy Eco SPS-XP450.(12)G?
(#70099) Potzee
Megvárom, hátha erősödik a forint,és 7K-ért is megkaphatom, az a szerencseszámom.
[ Szerkesztve ]
-
kisvonti
csendes tag
Erre valaki? http://m.prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_70075-70075.html
-
vittorio7
őstag
válasz Balathruin #70103 üzenetére
Ez elég karcsú infó. Mindegy. És mennyiért vette az akinek a gépében van?
-
tornas
őstag
válasz Potzee #70095 üzenetére
Nézted belsejéről a képeket?
Hiányos EMI szűrő, a varisztor meg sehol... Az egész kacat, jó ha ki tud fingani magából 200 W-ot (leégés nélkül), persze jó "zajosan" (pocsék PWM kör miatt). A főtrafó mérete mint a Vargáné-féle szutyokban. A tranyók mérete sem valami eget verő. Na, meg ez a passzív PFC is... de legalább nem egy betonkocka és ez még félhidas is (ma már a FORWARD a "divat"). Az a 80+ címke is hamisítvány. Ráadásul valamely 80+ -os táp riportjából kiemelték a táblázatokat és akkor ettől már 80+-os is lett. Szerintem, jó ha megüti az 50 %-ot a hatásfoka félterhelésen (mármint 100 W-on). Soványan van elkózva és azok a stab.tekercsek is picsányiak... A kettősdiódák is kicsik és van belőle 3 db, ami jó ha 16 A-rt tud feszenként.
Gyönyörű... mondhatom... és mindezt 105 dolcsiért + "posta"...
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Potzee
addikt
-
tornas
őstag
válasz Potzee #70108 üzenetére
Néhány LED meghajtására talán még elég lehet. Olvasólámpát róla működtetni még elmegy sejtelmes háttérfény gyanánt PH olvasás közben.
Ja, és kimeneti fojtótekercsek sincsenek benne. Ez is nagyban hozzájárulhat a kimeneti feszek zajosságához. Szóval abszolut használhatatlan förmedvény. Okostojás Vér Pistáknak kiváló ajándék lenne Jézuskától belépőszintű 4GB-os VGA-val sárkányházban.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Surprise
csendes tag
válasz zolee0307 #70067 üzenetére
Sokkal többet nem mert komplett gépet kell vennem monitorral billentyűzettel még egy dvd íróm sincs
viszont ha kicsit drágább és halkabb akkor mehet a dolog
Közeben, amit írtál ezt találtam rá:
XFX Core v2 450W - erre gondoltál te is? mert ez ugyanannyiban van itt kint mint a hexa.
[link]
vagy a másik ami neked is van csak 450es, mármint ha ez van neked.?
SuperFlower Golden Green PRO 450W
[link]
ez még belefér ha neked tényleg nincs hangja, terhelés alatt sem vagy nemtudom hogy működik ez
A többi már drágább, annyival nem léphetem túl a keretet.A cpu hűtést akkor biztos megtartom
work.hard.play.hard
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Tápot keresnék egy shuttle x sn45g házikóhoz ha lehet nem 20k-ért.
Am1 konfighoz ssd+hdd+odd lenne benne -
Surprise
csendes tag
válasz bluyoo #70071 üzenetére
Igen az kerekebb valóban, viszont az angol árak mégsem úgy mennek mint gondoltam és itt kint nekem az a konfig, átszámolva nem 250re jönne ki hanem 300ra ami nagyon érdekes szóval teljesen elvetettem az a tervet, jó lesz ez is. később ha úgy van költök még rá.
egy másik ajánlatból a 2 lehetőset tudtam levonni/megtalálni ami még belefér ha jobb.?
kettővel előbb linkeltem őket.[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
Potzee
addikt
válasz rayoliviero #70117 üzenetére
Igen A teszt konfigomban van, ritkán használom, havonta 2-3 alkalommal.
Nem egy zajos jószág.
A kábelek harisnyázása engem egy siklóra emlékeztetPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
anderledani
őstag
Ezt a konfigurációt elbírja egy Chieftec ctg-500-80pb?
Asrock 970 Pro3 alaplap
Amd Fx-6100 processzor
2 hdd 1 ssd
Amd Radeon HD7970 gpu[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Potzee
addikt
válasz anderledani #70120 üzenetére
Ha egybe lennének a 12V-os ágak, akkor igen (akár XFX Pro 450 is) de a CTG 500-ban ketté van bontva (20-20A)...szerintem a VGA kártyát kiszolgáló 12V-os ág teljes terhelésnél (game, furmark, stb.) elhasal.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
zolee0307
őstag
válasz Surprise #70112 üzenetére
Arra az xfx-re gondoltam. Az 12 V-on 408 W-ot tud.
A super flower is az, csak ott pronak írják, de az a hx. Tényleg nincs hangja, terhelés alatt sem hallom az enyémet. Viszont a super flowerből szerintem a 350 W-os verzió is elég lenne (12 V-on 348 W-ot tud), ahogy nézem a konfigodat (azért erre kérdezz rá). A 450-es esetén (448 W-ot tud 12V-on) viszont tudsz majd fejleszteni is később esetleg.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
gyarmatinic
tag
Sziasztok!
ASUS P5B
Pentium D915 (E8400 lesz)
6GB DDR2 RAM (8GB lesz)
HD 4350 (HD 4850 lesz)
Most egy DEER DR-8400BTXem van. Ezt szeretném minél hamarabb lecserélni
Chieftec GPS-400A8ra gondoltam szerintetek?Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
jim bcs
nagyúr
válasz gyarmatinic #70126 üzenetére
Fsp Hexa+ 400w
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
.wantííd
tag
Sziasztok! Az Xfx 450-nek mi az az újabb szériás vga(rx..) amit még elvinne a mostani konfigommal?(profilom)
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz gyarmatinic #70129 üzenetére
Engem nem zavar.
A táp korrekt, halk, olcsó.Amd - Radeon - Ryzen
-
lacag7
újonc
Sziasztok!
Laca vagyok és egy nagyon csendes, profi minőségű tápot szeretnék a gépembe amit studiozáshoz építek. Szeretném optimálisan kihasználni, nem akarok "tartalék wattokat". Ez mind áramfogyasztás miatt, mind a gép hatásfoka miatt( úgy tudom akkor a legjobb, ha 40-80 százalékon dolgozik). Nem lesz felhúzva a gép. Nincs szükségem komoly videokártyára, tehát lehet egy alap vagy közepes erősségűvel számolni. Bár úgy tudom ebbe az alaplapba van integrálva, és ha az is jó szívem szerint nem vennék, max ha két monitorral használom később. Külső hangkártyám vagy audio interfészem lesz hozzá. Tényleg a csend a lényeg és persze ne gátolja a gép teljesítményét a gyenge táp. Sajnos a programok amiket használok majd rajta eléggé terhelik majd ezért a hűtés is fontos.
Alaplap Asus Z87-K
Proci i5-4460
2x8Gb valószínűleg dual channel ram, később lehet még plusz 2, de szerintem nem szükséges
1 kb 100Gb SDD
külső 1TB Seagate HDDm van,
de lehet építenék is be egy 200-500Gb körüli 7200 Seagatet vagy WesterntBocsánat ha túl sokat írtam, szeretném, ha tiszta lenne. Kérlek segítsetek kiválasztani a tápot. Coller Master Silenten gondolkozom, de nem tudom milyen teljesítménye legyen. Természetesen más gyártó is megfelel, az ár is befolyásol. Bár ha csak a drága jó, akkor nincs mit tenni. Valaki ismeri az Alpine Silent tápokat? Nem találtam a "nem ajánlott"-k között.
Szóval hány wattot igényel ez a gép és melyik a jó márka?
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Laca -
Lonsi
tag
Sziasztok!
A közelmúltban vásároltam egy brazos konfigot, amit szeretnék 24/7 üzemmódban futtatni. A konfigban van egy FSP 400-as táp, de biztos ami fix alapon arra gondoltam lecserélem egy újra. Esetleg tudnátok tippet adni, hogy 200-400W között 12-es halk ventivel mit lenne érdemes venni a konfighoz?
Köszönöm!Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
gyarmatinic
tag
Nos a legközelebbi városban találtam GPS-500A8-at 11ezerért 2év garival Holnap valószínűleg megveszem
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Balathruin
veterán
válasz gyarmatinic #70135 üzenetére
Azt inkább ne.
-
gyarmatinic
tag
válasz Balathruin #70136 üzenetére
Miért is? Elég jó véleményeket olvastam róla
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Balathruin
veterán
válasz gyarmatinic #70137 üzenetére
Annyiért van jobb is.
-
norba69
senior tag
Jelenleg van:
Seasonic G-series 650 táp
I7 4770k proc
GA-Z97X-UD5H deszka
MSI R9 290 gaming videó
Corsair Vengeance 2X4 Gb 1600 Mhz cl 9
Intel 120 GB ssd
2 db 2 TB wincheszter
Néhány ventillátor.Elbírna a táp még egy R9 290-et?
Vettem egy UHD monitort, és egy videókártya igencsak kevés.
-
jim bcs
nagyúr
válasz lacag7 #70133 üzenetére
(#70133) lacag7
alaplap és proci nem jó így a lap legyen H97-es és elég az matx, a procira mehet egy Deepcool Gammax S40, ha halk tápot akarsz olcsón akkor XFX TS 550W Bronz, a szigetelt ház hűtés szempontjából a legrosszabb tehát legyen CM N200(#70135) gyarmatinic
hát nem vagy okos(#70139) norba69
NEM[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz norba69 #70141 üzenetére
Ha nem is seasonic mert az drága lesz, akkor egy 800w körüli EVGA-val már megoldható.
EVGA SuperNOVA G1 750W
EVGA SuperNOVA G2 850W
CORSAIR RM Series 750W
CORSAIR RM Series 850W
XFX Pro 850W Modular Edition Bronze
SEASONIC M12 II 750WBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz norba69 #70143 üzenetére
(#70143) norba69
Ha mindenképpen Seasonic kell azt megértem hiszen én is seasonic párti vagyok és igen a SEASONIC Platinum Series 860 bőségesen elegendő. Ezt már szeretem, ha kell a 2 komoly vga akkor megy alá egy normális táp is(#70144) lacag7
sima proci Z-s lapba na ne már minek, sima proci H-s lap_K-s proci Z-s lapBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Iskolai gépbe kellene vennem egy tápot mert a régi elfüstölt (Gigabyte superb 460). A keret szállítással együtt max 10 ezer. Mit ajánlanátok?
A gép egy Core 2 Duo E8400 CPU, Ati 4830HD VGA, 2 sata kb ennyi. Magyarán VGA-nak kell táp ami fontosabbnak tűnik.
Én ezeket találtam ebben az árban:
FSP FSP460-60HCN
Chieftec iARENA GPA-450S8 -
pcgamer01
senior tag
válasz gyarmatinic #70149 üzenetére
Az hogy régi széria és annyiért már jobbat is kaphatsz
Samsung Galaxy S10+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- Zalman Watttera ZM1000-EBTII 1000W tápegység eladó garanciával!
- Zalman Watttera ZM700-EBTII 700W tápegység eladó garanciával!
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest