- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Ugye egy FSP HEXA 500-as tápra rábízhatom ezt a konfigot?
-Intel i7 3770K (OC 4,3Ghz)
-Asus 7970 Matrix (1,15 Ghz)
-Asus P8Z77-V Pro alaplap
-2db 500Gb-os merevlemez,
-2x4Gb G.Skill 1600Mhz RAMHosszú távon mennyire életképes a dolog? Végleges megoldásnak is elmegy, vagy csak ideiglenesen használjam és minél hamarabb szerezzek be egy erősebb tápot? Jobban örülnék ha erre nem lenne szükség. Elméletileg VGA és a processzor max. TDP-jét összeadva bőven 500W alatt maradok, és tesztek alapján sem ehet többet 450-500W-nál.
-
bluyoo
nagyúr
válasz #75128832 #70200 üzenetére
Igen aki nem akar tuningolni annak egy mai szorzózáras I5 bőven elég lehet.
"amiben nyilvánvalóan nincs keresnivalója egy szorzózármentesnek" Nem is lenne ezzel gond. Viszont a kérdező ezzel korántsem biztos hogy tisztában van. Mindenesetre leírta hogy tuningolni akar és ROG lapot ..(#70201) AeSDé Team
Az FSP Raider 550 nem fér bele a keretedbe?Bazinga!
-
vittorio7
őstag
válasz AeSDé Team #70201 üzenetére
Hexa 500 az 408 W -ot tud, két ágas 18-18A.
Hogy jött össze ez az összeállítás? 150K-s VGA, 80 ezres i7, 50 ezres lap és 13 ezres táp?[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
válasz vittorio7 #70203 üzenetére
Az FSP HEXA az én régi tápom, ezt a konfigot pedig használtan vettem egy 600W-os táppal amit hiba miatt vissza kellett küldenem. Azért kérdeztem meg mert kipróbáltam a gépet ezzel a táppal, és látszólag visz mindent, a kábelei is elég hosszúak az új házhoz, így megspórolhattam volna egy tápot.
Pár hetet azért kibír vele, amíg sikerül egy új tápot szereznem? Addig visszavehetnék mindent alap órajelre, nehogy túlterheljem.[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz AeSDé Team #70204 üzenetére
Már azt hittem, hogy ezt a tápot vennéd hozzá.
Hááát a furmárkot és tuningot kapásból hanyagolnám, és annyira nem erőltetném vele a játékot sem. Én ehhez a géphez biztos erősebb tápot tennék.
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
válasz vittorio7 #70205 üzenetére
Akkor a processzor megy vissza 3,7Ghz-re, erősen alulfeszelve. A HD7970-et is visszavettem 1Ghz-re, így már beleférhet a 408W-os keretbe?
Itt egy 130W-os Intel processzorral tesztelték ezt a VGA-t és a teljes rendszer nem fogyasztott többet 410W-nál.Megpróbálok mielőbb keríteni neki egy másik tápot, nagyjából milyen kategóriában gondolkozhatok? Nézelődtem hardveraprón, elég sok táp van, sok olyan márkával amit nem is ismerek. Melyek az ajánlottak?
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz tornas #70191 üzenetére
Igen olvastam róla tesztet! Tudom hogy jó táp, de az életkorából eredő avulást nem tudtam miként hat a tápra.
Keresztfiam gépe: q8300 (95w,nincs tuning)+6790 OC(kb150w)+aproság=kb300w
A kérdés csak az hogy szükségem van-e ekkora teljesítményre, 6éves, garancia nélküli tápra egy ilyen "régi" konfighoz nem jönnék ki jobban és olcsóbban egy új HEXA+ 400 al (kettébontott 12V ága miatt nem annyira preferálom) vagy TT München 430W természetesen Sirtec belsőssre gondoltam?
Áruk 12eFt postával vatta újonnan garival.
Estleges gépfejlesztés a közeljövőben csak annyi lehetséges hogy az én 6950 2GB videókarimat megkapja ha rászánom magam a cerére. -
Magany
tag
Sziasztok. valakinek van ezzel a táppal tapasztalata? Modecom Step 500w, megbízható jó táp ez? Előre is köszi a válaszokat.
-
vittorio7
őstag
válasz AeSDé Team #70206 üzenetére
Olyan minőségi táp kell ami egyágas, 12V nincs kettéosztva.
pl.:
FSP Raider 550W
XFX TS 550W
Seasonic S12 II 520W / M12 520WMinimum ezek de, akár mehet a fentiek erősebb hatszázas változata is. Vagy vannak jófajta Gold és Platinum tápok is.
A topic elején ott a téma összefoglaló. Ott is sok infó van az ajánlott, és a veszélyes tápokra vonatkozóan is.
-
zsoika
addikt
válasz AeSDé Team #70206 üzenetére
Szia! Vagy ha keresztfiamnak nem kell a Zalman 750w táp amiről fentebb írtunk átengedhetem neked, beszélhetek vele?!
-
vittorio7
őstag
válasz AeSDé Team #70212 üzenetére
Csak ha üzleteltek, akkor azt privátban tegyétek a topicban nem szabályos.
A tápod ami kipurcant, milyen gyártmányú/típusú volt? Ha nagyon tuningolsz és nyomod a furmárkot, akkor mehet a 600W feletti táp. Nem árt egy kis tartalék.
[ Szerkesztve ]
-
OctoCore
tag
Sziasztok, tápot keresek akár használtan. Milyet ajánlotok a következő konfighoz? :
- FX 6300
- Sapphire R7 260X 2GD5 OC
- 2 hdd
Előre is köszönök minden segítséget. Ui.: Nem húznám egyiket sem.Üdv.
OctoCore -
vittorio7
őstag
válasz AeSDé Team #70214 üzenetére
Ez érdekes
-
AeSDé Team
őstag
válasz vittorio7 #70217 üzenetére
Fogalmam sincs mi az oka, én egyáltalán nem értek a tápok szereléséhez, így egyszerűbbnek tartottam hogy visszaküldöm és keresek egy másik hasonló erejű tápot használtan. Egyéb probléma nem volt vele, viszont ezzel nehezen tudtunk volna együtt élni mert nálunk szinte egész nap megy a rádió.
-
törölt tag
Szünetmentes tápok közül max. 5 percre való (többre nem kell), melyik ajánlott leginkább?
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek, mert még gondolkodni se tudok, úgy pánikba estem!
Az új gépemhez szépen jönnek meg a hardverek, mind utánvétes kiszállítással.
Ma megjött az utolsó, a PC ház ami egy SilverStone GD06.
Megkezdeném az összerakást, mire atáp berakásánál már kiderült, hogy túl nagy. Sík ideg lettem, hogy lehettem ilyen hü..., hogy erre nem figyeltem!
Idáig nagy gépeket raktam össze, és nem volt érdekes ez a dolog a méret.
A tápom egy XFX XTR Series 550W ami hosszában nem fér el, mert igaz, hogy ATX szabványos a táp helye a házban, de PSU/2 méretes fér el benne max.
IPON-tól vettem, ha felhívom őket lehet velük tárgyalni egy csere ügyben?
Egy SEASONIC S12G 550W-et néztem ki helyette, remélem ez jó méretben? Árban mindenesetre hasonló. 140mm hosszúnak írja az XFX 170 hossza helyett. A táp felsőfelinél 150 mm a helyem, míg alsó felénél 190mm. Gondolom a kábelek elvezetése miatt. De a moduláris nem biztos, hogy jó!
Mit javasoltok? -
Potzee
addikt
válasz Topanka #70220 üzenetére
Ha neten rendelted a webshopból akkor a termék átvételétől számított 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól.
Jelzed nekik, hogy mégsem felel meg a megrendelt termék, saját költségeden - haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül - visszaküldöd az üzletbe, ők pedig - haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül - visszautalják a termék vételárát.
Aztán jól körbejárod a témát és megrendeled a már minden paramétereknek megfelelő tápot.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Topanka
aktív tag
Megmértem, hogy a házban a 190 mm hossz a táp alsó szélétől 53 mm magasságig él, utána szűkül le a két Hot swap miatt 150 mm-re.
Mivel a moduláris változatoknál eléggé beteríti a hátlapját a csatik, azért gondolok rá, hogy a 140 mm hossznál ez akadály lehet. Nem tudom, ezért is kellene a segítségetek. -
Topanka
aktív tag
-
-
speedydb23
senior tag
-
vittorio7
őstag
válasz speedydb23 #70230 üzenetére
Igen. [link]
De csak természetes személy állhat el a vásárlástól, aki cég nevére veszi a cuccot az nem.
[ Szerkesztve ]
-
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Egy 550-600W-os tápot szeretnék venni. Szerintetek a Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM-WB milyen választás lenne?
[link]A válaszokat előre is köszönöm.
Első kerék műhely, hátsó kerék roncstelep...
-
Potzee
addikt
válasz OtrodonTIME #70232 üzenetére
Ugyan már, 12ezerért 600W-os táp?
Csak a nevében 600W...marketing értékek...valójában a két 12V-os ágán alig bír többet 400W-tól és a ventije is hangos...(#70233) khes
Enhance-et cserélni Adyson-ra...
nyilván a magasabb profit érdekében...amúgy Corsair módra...[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Joe.36
addikt
válasz OtrodonTIME #70232 üzenetére
Igen hangos , nekem is volt de lecseréltem.
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Csak hogy biztosra menjek. A Cooler Master V700-asnal ugye nem talalok jobbat a kategoriajaban, hazhoz szallitva 38 ezer forintert? Koszi szepen.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
törölt tag
Hmmm... de - Seasonic moduláris táp ilyesmi teljesítményen is kapható ennyiért...
És 2000 Ft-t számolunk házhoz szállításra?http://www.argep.hu/trend/SEAS/SEASONIC-M12-II-750W.html - na jó, kicsit drágább, de vannak helyek, ahol olcsóbb - pl. van a PH!-en néhány kisebb, tagok által üzemeltetett -20% bolt is
-
Topanka
aktív tag
Nos figyelembe véve "(#70223) MMIX válasza Topanka (#70222) üzenetére"írását, két táp lett kinézve a SilverStone GD06 házba:
1. COOLERMASTER V550 [link] 140 mm hosszal,
2. SEASONIC S12G 550W [link] szintén 140 mm hosszal.
Mindkét táp 86 mm magas. A kábelköteg mindkettőnél közép magosan, vagyis 43 mm középpont magasságban jön ki. A GD06 ház táp helyén így a táp felső 33 mm-es szakaszán 10 mm helyem marad, ami csak a V550-nél lenne probléma a moduláris csatik miatt, illetve ventivel lefele szerelve ennél sem jelenthet gondot.
A kérdésem az, hogy merre nézzen a ventillátor?
Melyik tápot vegyem?
A V550 tényleg a Seasonic Platinum Fanless KM3-as belével szerelt? -
Rica
senior tag
válasz #75128832 #70239 üzenetére
Igazabol XFX 650-re gondoltam, ami olcsobb, de a V700 allitolag fullra Seasonic, csak a felirat CM rajta.
Nalam meg az is jatszik, hogy Londonban elek, a 38-at atszamitva irtam, megbizhato szallitotol.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
jim bcs
nagyúr
válasz Topanka #70240 üzenetére
(#70240) Topanka
ventivel lefelé és SEASONIC S12G 550W(#70241) Rica igen a V700 Seasonic beles és 5év garis
esetleg javasolnám még az alábbiakat
EVGA SuperNOVA G1 650W
EVGA SuperNOVA G1 750W
EVGA SuperNOVA G2 750W
EVGA SuperNOVA G2 850W
CORSAIR RM Series 750W[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Gép fejlesztés előtt állok, megtartom a házat, a tápegységet, a merevlemezeket, stb. Csak proci, alaplap , memória és VGA lesz cserélve.
A tápegység: Corsair VX450
Leendő alkatrészek: í7 4790, 97-es alaplap, DDR3 és GTX 760 VGA.
A kérdés: elég lesz a tápellátás a fenti konfig szerint?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek egy antec neo he 500 elég lenne egy i 7 920 hoz és egy asus gtx 560 ti hez ?
[ Szerkesztve ]
-
MinionFlasH
senior tag
Egy Corsair GS 800W táp többet fogyaszt mint pl.: egy FSP Aurum 650w ?
Ugyanaz a konfig az FSP is bőven kiszolgálná!
Válaszokat köszönöm!
-szerk-
rossz a példám, Tehát Corsair GS 800W vs. Corsair GS 650W
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest