- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacag7
újonc
válasz jim bcs #70146 üzenetére
jim bcs
Nagyon bocsi
Én zenész vagyok és csak egy picit értek a számítástechnikához, de azért szeretném megtanulni. Rengeteget olvasok miatta, de a mai villámgyors fejlődést nem könnyű követni. Ezt eddig nem tudtam, hogy nem fér össze a kettő, nekem igy adták el egyben. Nagy fáradtság lenne ha elmondanád bővebben?
Köszi -
jim bcs
nagyúr
válasz gyarmatinic #70149 üzenetére
(#70149) gyarmatinic
tömören röviden: játékos gépbe kalap sz@rt se ér, amit ajánlottunk azt vedd tehát Fsp Hexa+ 400/500W ha nem magadra vess(#70152) lacag7
szívesen elmagyarázom de csak PV-ba ez már nem ide tartozik, tyííí (#70155) akkor azt azonnal meg kellene venni főleg hogy még garis is , vga nélkül egy 350W-os is elég még sok is, az X400 mellé mehet 1 jobb vga is[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
pcgamer01
senior tag
-
lacag7
újonc
-
gyarmatinic
tag
Amúgy a GPS-500A8 már CWT beles az 500A még Deltás volt 408W-t tud leadni, a HEXA+ 400 384-et...Árban kb ugyanannyik 11-12ezer Mátészalkán
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
tornas
őstag
válasz zsoika #70124 üzenetére
Ótvar minőség... ez egy 300W-os Linkworld belső. Ha jól tudom, akkor 400W-tól 600W-ig ugyanazt a fing gyenge 300W-os belet rakják be. Ráadásul eléggé veszélyes is, mert a primer kondiknál és a PFC tekercs melletti nagy sárga X kondin nincs kisütő ellenállás. Így ha kihúzod a konnektorból és utána hirtelen hozzáérsz a dugvillához, akkor megvághat az áram is. Szereléskor is...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
uttovendi
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a gépembe mekkora/milyen táp kéne? A setup: AMD fx 8120, asus r9 280x, egy 64gb-os Samsung ssd és egy 500 gb-os winchester, az alaplap pedig egy asrock 970 pro.
Előre is köszönöm a segítséget! -
pcgamer01
senior tag
-
törölt tag
Egy ilyen konfighoz milyen táp kéne, ha a második videokártya csak 2-3 év múlva jön bele (kis elhasználódást rászámolva )
Intel i5-4460;
ASUS H97-PRO;
WD EZEX 7200rpm HDD;
2 db CF-be kötött R9 280;
vmilyen SSD, 120GB;
(RAM: 2x4 GB 1600MHz Kingston CL9)Két kikötés: Seasonic legyen és moduláris
-
Grave_444
nagyúr
válasz #75128832 #70167 üzenetére
Seasonic M12 II 750W. Drágábban G 750W vagy X 750W. Viszont 2 kártyához kevés lesz a proci, oda K-s I5 vagy I7 kéne.
-
rayoliviero
veterán
válasz gyarmatinic #70166 üzenetére
De akkor minek kérdezel rá, hogy jó-e a táp, ha Te magadban már eldöntötted és azt veszed, akárki akármit mond?
-
törölt tag
válasz Grave_444 #70168 üzenetére
Igazából a CF-et majd csak a kártya jelentős gyengülésénél tervezem, ami még 2-3 évig biztosan nem várható. Amikor is pedig procicsere is várható egy Broadwellre.
És persze lehet, hogy akkor a CF egy új szabvány miatt már nem lesz jelentős, hisz az egész cserére szorul, akkor pedig a tápegység is felesleges... nos, ebben is kérném tanácsotokat... -
gyarmatinic
tag
válasz rayoliviero #70169 üzenetére
Ha van Hexa+ 400 megveszem ha nincs marad a GPS-500A8
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
zsoika
addikt
válasz tornas #70163 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Azonnali cserét sürgetek! Mit szólnál (és a többi fórumtárstól is kérdezem) egy Zalman ZM750-HP táphoz? Most van egy havernek eladó kb 6-7 éves de alig használta csak dobozában áll a polcán 14eFt. Kicsit erősnek tűnik egy átlagos konfighoz és a kondik állapota felől is aggódom. Nem árt a tápnak az állás?
-
Potzee
addikt
válasz gyarmatinic #70171 üzenetére
A GPS 500A8 egy alaó kategóriás CWT beles táp két 12V-os ággal (24-21A) a valós max.teljesítménye 400W körül van...a HEXA 400 is csak 340W körül...
Én egy XFX Pro 450W-t vennék ebben az árban Lec fórumtárstól (13k)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz gyarmatinic #70175 üzenetére
A HEXA 400+ -nak igen, 384W a max. teljesítménye.
A konfigod full terhelésen eszik cca.350W-ot? Lehet, hogy nem kellene kicentizni...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Gyuri27
félisten
válasz gyarmatinic #70175 üzenetére
Milyen konfig az?
Nekem PII 965, 5770, 2 hdd, odd, 2 ddr2, ventik és nem is lehet hallani a hangját.
Arra vigyázz, nehogy sima hexa legyen a dologból.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz gyarmatinic #70180 üzenetére
Ez a cucc akkor eszik teljes terhelésen 350W-t ha egy betonkeverőt is rákötsz.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
beroch
tag
üdv
új gépet rakok össze és a kérdésem a következő
ehhez a konfighoz milyen tápot vegyek?alaplap: asus maximus VII ranger
proci: intel core i5 4690k
proci hűtőt még nem tom
ram: hyperx beast 2x4gb 1866mgz cl9
vga: Asus R9 280 3GB
ház: azt sem tudom még -
rocketry23
tag
Üdv!
High Power HPC-300-202 PFC tápról mi a véleményetek?
A neten azt írják a High Power tápok Sirtec belsősök. Akkor most ez még használható kategória vagy felejtős? (nyiván régi gépbe lenne)
-
tornas
őstag
válasz rocketry23 #70186 üzenetére
Meglehetősen öreg táp már, 10+ éves is lehet. De ha nincs baja, akkor még használható (konfigtól függően) amíg még bírja. Legtöbbször kondibaj függesztheti fel a tevékenységét. Nem öngyilkos merénylő kategória...
-
tornas
őstag
válasz zsoika #70172 üzenetére
Ez a Zalman ZM750-HP tápegység kiváló minőségű FSP belsővel bír. Hőcsöves szekunderköri hűtése is van. félmoduláris is és 851,5 W-ig (túl)terhelhető. Szóval 14k-ért szinte újonnan megéri.
Ami pedig a tartós állást illeti: számottevő (gyakorlatilag semmi) kár nem éri a tápot, főleg a dobozában és szobahőmérsékleten. A tápok tárolási hőfoka (storage temp) egyébként -20 Celsius-foktól 50 Celsius fokig is terjedhet, gyártói ajánlástól függően. Az elektrolit kondik döntik el leginkább, mert néhány "rosszabb" minőségű kondi -10 fok alatt már szétfagyhat.
Itt egy teszt is róla, ahol még a 12 V-os ágak kiosztását is megtalálhatod. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz beroch #70194 üzenetére
Pl. a Seasonic G Series 550 belefér a 30K-ba, és ugyancsak jó kis táp (a 650-es változata kb. +7K).
Seasonic G Series 550 review.
Viszont a "gamer érzéshez" mára nem kötelező a tuning. Pl. hogy Asus-on belül említsek ott a H97-PRO GAMER.Bazinga!
-
törölt tag
válasz bluyoo #70192 üzenetére
Jó kérdés, hogy mire célzol, de 20e Ft mínusz a fölös alaplapon, és 15+ az X-en (persze attól függ, melyiken). Ezzel 5e spórolást látok egy CPU hűtőre, de te tudod, Szakértő
Persze, tuningoljon csak, mondjuk nem tudom, minek, a CPU bőven elég a VGA-hoz, a következőjéhez meg már úgyis lassú lesz (no meg 3 év múlva az i7 4470 lesz annyi, mint most egy lassúbb i3-as), és mert úgy a szóhasználatából és értelmességéből ítélve pont képes is rá (gyikről jövök - ott megtanulja az ember, hogy kinek mi kell, neki pl. egy sima gamer rendszer, mindenféle tuning nélkül...)
De jó, én nem szóltam, csak majd jussak eszébe, amikor próbálja húzni a prociját, és meglepődik, hogy mennyivel kevesebb az fps-e, mint amire számított.
-
bluyoo
nagyúr
válasz #75128832 #70198 üzenetére
Már kettő!
Mindenesetre nekem mindegy ki mit vesz. Nem is próbáltalak semmiről lebeszélni.
A tuning CPU egyértelműen erősebb, drágább, többet eszik, és egy 20K-val drágább deszka általában több szolgáltatást nyújt.
De ez egy fórum, mindenkinek megvan a saját véleménye, tapasztalata. Az a kérdezőn múlik kire hallgat, ha hallgat egyáltalán valakire.
Sajna vannak nem annyira szerencsés hozzászólások, mint pont az előbb, amikor szorzózármentes CPU alá ajánlnak tuningképtelen deszkát!
De ezét vannak a külön szaktopikok, ahol hasonlók elég ritkán fordulnak elő.Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest