- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
Sracok!
Melyik tap a jobb, ajanlottabb, halkabb, megbizhatobb stb es miert? Ha kerdezhetem.Cooler Master 750W V750 GOLD V2 vagy FSP Hydro G Pro 750W
-
őstag
Egyiket se választanám. Seasonic Focus 750 Gold van jobb áron. Nálam több is volt és halknak találtam. Szerintem az elektronika is jobb. Terhelés nélkül passzívba van ezért halk de könnyen lehet nem is tudod úgy megterhelni hogy bekapcsoljon. Valszeg a 650 is elég lehet.
-
oZone762
tag
Sziasztok, az gond lehet, ha PCIe splitterből olyant vettem, ami 6 pin ből csinál 2*8 pint? A 2 plusz pin össze van hurkolva.
Konkrétan ezt
-
Amerigo57
őstag
válasz Chaser #138500 üzenetére
Chaser .
Az egyik gépembe EVGA SuperNova 850G2 80 + Gold táp van.
A többi 4 gépembe pedig EVGA SuperNova 1200P2 80 + Platinum tápok vannak.31 éve foglalkozom könnykiadással. 27 colos 2K és 4K-s EIZO és NEC monitoraim vannak.
Szeretem ha tápok 500 Wattig nem kapcsolnak be, de egyébként amellett hogy nem olcsók, rendkívül halkak és megbízhatóak. -
Chaser
legenda
válasz Amerigo57 #138505 üzenetére
figyelj, erre szoktam mondani felőlem 2kw-osat is vehetsz ( :
ettől független csőgázon 160-70-80w-ot fogyasztó gépbe én nyugodt szívvel ajánlok 350-es tápot
egyelőre mér a villanyszámla is úgy zajlik, nem azt kell fizetni amit a gép nettóban fogyaszt, hanem amit bruttóban kivesz a táp miatt, ezért nagyon túlméretezni pénzkidobás hosszabb távon is
megint más ha valakinek kell néma/extra halk táp és kénytelen emiatt nagyobbat venni
a könnykiadás ( : és monitorok mondjuk nem tudom hogy jönnek ide
én is vehetnék ilyen tápokat, sokkal jobbat is, csak ahogy a pcx-es faszi szokta mondani:
mi a bánatos lóPh@szért vennék?
( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
senior tag
válasz Amerigo57 #138505 üzenetére
Tényleg a csend az egyetlen indok, ami miatt van létjogosultsága az over kill megoldásoknak.
Nálam 550w-os és 650W-os félpasszívok vannak olyan gépekben, amik nagyon nagy erőlködés mellett sem fognak 150W-ot sem fogyasztani (akartam venni félpasszív VGA-t beléjük, GT1650 vagy felette, de most biztos nem).
Most már van a boltban - ha épp' kapható - 300W-os, 30% terhelésig félpasszív SFX Seasonic. De nem moduláris, nem kapcsolható.
Szomorú, de ez van."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Chaser
legenda
válasz Kaci84 #138509 üzenetére
ez így nem igaz
cpu hűtőből van néma, ahogy vga-ból is lehet kvázi néma, de kisebb teljesítményűeknél gyári passzív is van gtx 1650-nel bezárólag
a zafír 5600xt azért nem gt 1030 kategória, elcsesztek valamit és rátolták az 5700xt hűtését, két darab 90-es minőségi venti van benne
1000rpm-mel elég volt a vga-nak, ezt a piacon jelenleg kapható tápok 95+ %-a hangban jóval übereli - kivéve ha nem passzív módban jár -
de ott vannak az msi gaming x-ek is - persze ha épp nem durván cw-s az adott példány -
msi 3070 suprim x-nek kissé levett tdp-vel már annyi hangja volt hogy nyitott konfogban egy méteren túlról nem is hallom...kár hogy a cw-t másik lakásból is lehetett hallani kb ( :
cpu hűtőből pedig rengeteg lég van ami néma, vagy tud az lenni ha az ember nem akarja a szemit' is kinyomni az adott cpu-nak
márkás táp az izé, evga annak számít, amik nálam jártak kösz nem, ez mindig az adott modell függvénye
silverstone se épp gagyi, ami abból nálam járt a qrva hangos kategória alapjáraton is
most amit befogtam a 85+ pro fsp-t átlagosnak mondanám, de lazán elnyomja a 1650 gtx pegasus hangját - egy 100-as vagy 90-es venti 1300-1400 rpm kürül -
legtöbb táp agresszíven szabályoz, kevés van aminél kifejezetten ügyelnek a néma/halk üzemre_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
senior tag
válasz Kaci84 #138509 üzenetére
Sajnos nem. Ha nem is olyan volumenben, mint Chaser, de végig éltem az elmúlt 20 évben a csendes táp keresésének minden nyűgjét.
Nekem csak a venti nélküli a csendes. HDD-m már rég nincs, és nem izgat, ha a proci 65-70 fok, 800 RPM-nél nem hallom a CPU ventit.
Az első ami bejött az az FSP Zen 400W volt, pedig Corsair VX450-ről váltottam. Mai napig megvan mindkettő. A Super Flower félpasszív vásárlásakor lettek "kisorolva".
Jelenleg az egyik monitorom a leghangosabb; valószínűleg ideje lenne kicserélni néhány kondit, mert zúg."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #138511 üzenetére
nincs hangos vga, csak alulméretezett hűtés.... itt van ez a pegasus 1650, ha lentebb lehetne tekerni a ventijét súrolná a kvázi néma kategóriát, csak nem max 55 fok környéke lenne game alatt, hanem 75
drágábbak a tényleg néma/halk megoldások de léteznek, érdemes ránézni egy msi ventusra és gaming x-re kategórián belül, az egyetlen gyártó ahol írják a tömeget, és a hűtés tömeggel - is - jár--ka
én is így vagyok vele, inkább legyen kicsit melegebb, na bumm
csak nálam 500 rpm a határ 120/25-ös ventinél
én nem nagy volumenben kerestem halk tápot, csak naivan azt gondoltam 10 év kihagyás után azért eccerűbb' móka lesz, tévedtem ( : fél passzívat kell venni, azzal nincs gond, csak minél tovább tudjon olyan módban maradni
és a legvégére tényleg csak a cw marad, na az egy külön történet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz Chaser #138510 üzenetére
Amúgy teljsen igazam van. Nálam több VGA és táp is járt és a gamer gépem is a fejemtől 30cm van. Meg amúgy VGA-t tesztelgetek YT csatornámra.
Hát persze tipikus vitaérv. Nézzünk néma legdrágább CPU tornyot, meg MSI GamingX VGA-t aztán vegyünk valami középkategóriás FSP tápot.
Tehát most arról szól a vita, hogy a kisebb hűtésigényű táp amely kintről szívja a hideg levegőt és 12cm ventilátorral rendelkezik hangosabb mint a tűzforró VGA ami 9cm ventikkel próbál a ház 50C levegőjável hűteni. Aha értem. Márkás tápra a Seasonic Focus, Prime, Corsair RMX értettem. Bár lehet az én hibám, hogy nem kérdeztem rá a körülményekre.--ka: Ne is haragudj, de ha ennyire zavar a dolog, hogy 20 évig szenvedtél vele, talán érdemes lett volna venni egy szerencsétlen BeQuiet ventilátort és letudtad volna a problémát. Már ha nem akarsz többet áldozni egy normálisabb tápra.
Én elhiszem, hogy a 800-as CPU ventit nem hallod, de elmondom, hogy netezés alatt a táp ventije olyan lassan forog, hogy meg lehet számolni a lapátokat. Játék közbe meg igenis a többi hardver hangosabb meg elvileg a játékot is hallgatod. Hangsúlyozom minőségibb tápoknál. Ilyent kapni 15 körül még garis használtat.(na nem most).Még a végén tesztet kell csináljak, de csak akkor ha nyerek kapok sört.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kaci84 #138514 üzenetére
Bizony, és még olyan háza(ka)t, amik az igényeimet kielégítenék, 28 év PC építés után sem találtam (kicsi legyen, megfelelő helyen a megfelelő csatlakozókkal, színe és dizájnja is tessen).
...már tizen+ éve is használtam Noctua NF-R8-at, előtte meg YS Tech-et, tudom mi a csendes venti.
2007-2008 óta azért már nem szenvedek, mert a Corsair VX450 és az FSP Zen 400 megoldotta a problémát, főleg az utóbbi. (Jellemzően 2-3 gépem van itthon, az utóbbi 20+ évben.) De bármilyen meglepő én azóta érzem komfortosan magam, mióta félpasszívat (és full modulárisat) használok. A Zen 400 is jó volt, de néha tudott meleg lenni és az a rengeteg kábel mindig zavart. Előtte is Seasonic és FSP tápjaim voltak, hidd el, nem az anyagiakon múlik.
Miattam ne fáradj a teszttel, sört így is kaphatsz."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
MMIX
addikt
Ikrek
Antec NeoECO Platinum 650/750/850W www.cowcotland.com
képek japán forrása a cikkben
Thermaltake Toughpower PF1 650W www.eteknix.com
-----------
LC-Power Super Silent Modular Series 80+Gold 550W-1000W[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Kaci84 #138514 üzenetére
te ne haragudj, keversz valakivel ( :
én a 800 rpm-et már simán hallom egy 120/25-ös ventitől, mint mondtam a max az nálam 500rpm, és jó minőségű ventivel
ha már bq!, sw3 is járt már nálam, úgy nyávogott a motorja hogy ingyen sem kellene, shadow rock szintén, egyedül a beugró pure wingsnek volt néma motorja azok közül amik nálam jártak
teljesen mindegy honnan szívja a táp a levegőt, ha agresszív a ventilátor vezérlése, és a legtöbb tápé agresszív, teljesen mindegy hogy éppen csak 40w-ot eszik a gép
látszik hogy lövésed nincs erről, tápnál általánosítasz? sorolj már fel nekem 20 tápot amiknél net alatt meg tudom számolni a lapátokat...lol ( :
és ne akard már bemagyarázni nekem a nagy vga tesztelésedben, hogy a cpu hűtő és vga hangosabb lesz terhelve, mert azok is adott vga és adott hűtő függvénye, és adott tápé
egyébként nem szenvedtem 20 évig semivel, azt is mondtam 10 évet teljesen kihagytam
próbálj meg ne csak írni, hanem olvasni is ((( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz Chaser #138517 üzenetére
Szerintem inkább neked kellen olvasni. Nem tűnt fel, hogy másnak is írtam a hsz-ben? Az feltűnt, hogy már az első hsz-nél is írtam, hogy márkás tápok esetén és, hogy utána meg is neveztem 1-2 típust.
Én általánosítok, ember!!! Írod, hogy nálad volt egy BeQuiet venti aminek hangos volt a motorja. Érdekes nekem van több BQ Shadow Wings ventim és 1000rpm-nél is allig van hangja. Meg jössz, hogy a legtöbb tápnak agresszív a ventilátor vezérlése. Teljesen igazad van a legtöbbnek ilyen. Viszont én nem is a legtöbbet ajánlottam, hanem márkás tápokat. Miért is kellene 20-at felsorolnom? Valaki 20at akarna egyszerre használni? Jössz itt, hogy VGA, CPU hűtő és táp függvénye. Igen persze , felsőkategóriás VGA és CPU hűtő mellé valóban alsóközépkategóriás tápot szoktak venni. Életszerű. Oké elképzelhető, de hozzátettem, hogy "lehet az én hibám, hogy nem kérdeztem rá a körülményekre" -
Chaser
legenda
válasz Kaci84 #138518 üzenetére
valóban benéztem hogy másnak írtál, talán kiemelnéd lehet jobban feltűnne
mi az hogy "márkás táp"?
te tesztelő vagy tényleg? én meg holdutazó
gyártók vannak és konkrét típusok
nem egy bq venti volt olyan, hanem több
mindegyiknek bőven van hangja 1000rpm-nél 120/25-nél, akár noctua, akár bq!, akár scythe, itt kifejezetten a motor hangjáról beszéltem, ami ugyanúgy hallatszik 100rpm-nél is mint 1000-nél
jah, persze ha 5db 3,5e-s hdd van akkor el fogja nyomni ( : nálam nincs egy darab sem, de még 2,5-es sem, így nincs ami elnyomja
egyáltalán nem kell felsőkategóriás hűtőt vagy vga-t venni ahhoz, hogy egy átlagos táp hangosabb legyen a vga-nál és cpu hűtőnél
evga-nak is van hang szempontjából olyan ótvar sz@r tápja hogy nagyon, több is volt nálam, "márkátlan" gyártó?
fsp-nél még a jobbak is általában messze vannak a tényleg csendestől, ők nem arra fókuszálnak
a bq! már sok modellben arra fókuszál, befejezi amit az fsp elkezdett
van olyan gyártó akinél csak 4-500rpm-et pörög a venti fixen, pl bitfenix formula, az csak akkor lesz bajos ha idővel a venti csapágyasodik, aztán vagy cserélik vagy nem, ahogy a seasonicoknál is van
lehet ezt ragozni, aktív táppal - hang szempontjából - sokkal több gond lehet mint azzal ami sokáig tud passzívan járni
és egyáltalán nem evidens az, hogy a vga vagy cpu hűtő lesz terhelés alatt a hangosabb, ez mindig a pontos adott komponensek függvénye
nem kell felsorolnod egyet sem, a "márkás táppal" bőven felsoroltad mennyire képben vagy táp témával_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cs1csó
félisten
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #138520 üzenetére
nem-nem, megyek "márkás tápot" venni az apróról, 15e-ért már kapok használtan azt is megtudtam
és meg tudom majd számolni a venti lapátjait net alatt!!! ( :
szűköl a kör, márkás és 15e ft használtan, hinnye' hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe, úgy elszégyelltem magam hogy holnapig erre se nézek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz Cs1csó #138522 üzenetére
Volt szó valahol i9-ről meg 3090-ről? Miért talán amikor nincs a bánya miatt áremelkedés meg készlethiány nem lehet jobbféle halkabb (vajon, hogy írjam, hogy ne kössenek bele) tápot kapni 15-ért 500W körülit? Most mi jön? Belekötés a helyesírásba? Öröm amikor normális emberekkel lehet kúltúráltan vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Chaser #138519 üzenetére
Szívesen vitázok kultúráltan, de megkérlek ne személyeskedj és ne feltételezd, hogy amit mondok az nem igaz, pl., hogy teszteltem YT-ra.
Másrészt eldönthetnéd, hogy mi a gondod, mert én már nem értem...
Általánosítok amikor te is ezt teszed, nem mondok pontos típust, pedig mondtam. Azt is kifigurázod, hogy azt írtam "meg lehet számolni a lapátokat" ügye azt érted, hogy itt arra utaltam nagyon kis fordulaton megy. Mondok típust is: (ezek mentek 15 körül használtan) Be Quiet Strange Power 500, Enermax Platimax 500. Ezeknek pedig nem hallotam hangját még terhelés alatt sem: Corsair RM750x, Seasonic Focus 550 Plat, Fractal Design Ion 760, Seasonic Prime 750 Titanium. (Igen ezeknek egy része félpasszív és igen ez nem 15 használtan sem)
Ügye a vita onnan indult, hogy túlméretezés nélkül is meg lehet oldani, hogy ne a táp legyen a leghangossabb a gépben.
A többi hardverről nem volt szó és összegkeretről sem és arról sem, hogy vannak olcsóbb, hangosabb tápok is mint ahogy hangosabb VGA-k is. -
4264adam
veterán
Sziasztok!
RTX3080 450W TDP mellé milyen tápegység illene ahol a teljesitmény felvétel görbét nézve még a megfelelő hatásfokon üzemel?
Többi komponens:
5600X (max 102W)
2db SSD 1db HDD 1db HDD
ventilátor: 4dbJelenleg egy 2017-es vásárlású FSP Hydro 700W van, elegendőnek kell lennie?
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Chaser #138519 üzenetére
+1 a tápegység hang mellett.
Nekem is a legnagyobb szélzajt keltő komponens az FSP Hydro 700W. Holott a kihasználtság maximum 50% a ryzen 5600X és RX570-el.
Tegnap már kitakarítottam (semmi por nem volt a Cougar Panzer MAX-ban benne) mert 2 hete elkezdett 100% PWM mellett menni zavaróan (hirtelen bekapcsol majd vissza áll alap RPM-re), mindezt a 2015-ös Fallout 4 cím alatt ami 10% CPU kihasználtságot eredményez. Lehet megpróbálom a ventilátor cserét mert ez így zavaró a felpörgés majd csökkenés[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz 4264adam #138526 üzenetére
Szia
Egy ilyen konfighoz és ha számít a halkság is legalább egy SS prime ,Corsair RMx2018 vagy fractal design ion dukál ,700w környékén legalább.
“ Jelenleg egy 2017-es vásárlású FSP Hydro 700W van, elegendőnek kell lennie?”
Biztosan elég és nem lesz vele még gondod ,de nem egy halk tápegységek az FSP k ,yate loon venti + barátai elég idegesítő viselkedéssel vannak megáldva.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kaci84 #138525 üzenetére
Az a gondunk, de az enyém biztosan, és amennyire követem Chaser hozzászólásait, talán megengedi a többesszámot, hogy a hangerő erősen szubjektív.
Évek alatt kipróbáltunk nem egy ultra-mega-szuper-quiet-ettől_halkabb_nincs_is cuccot és mindig csalódás lett a vége.
A félpasszívnál meg nem.Chaser
Bocs', tudom, fogadatlan prókátornak..."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
őstag
Ez igaz és meg is értem. Viszont azt nem, hogy miért kell rosszaindulatú kötözködésbe átmenni. Nincs mindig lehetőség teljesen részletesen leírni hiba nélkül az embernek a mondadóját nehogy belekössenek.
Elfogadom, hogy szubjektív, de én csak a tapasztalatom írtam le. Igenis tesztletem VGA-t és nem emlékszem olyan esetre amikor halkabb lett volna a VGA mint a táp. Pedig voltak GaminXek meg Strixek is. Persze alacsony TDP hardverek és rossz táp esetén más a helyzet, de a fordítotja is igaz lehet.
Szintén évekig vadásztam én is a néma konfigot HDD nekem sincs már évek óta stb. Mondjuk olcsóbb tápon ha nincs gari vagy bevállalható akár lehet pótventit venni és kivezetni alaplapra vagy vezérlőre és akkor meg van oldva a rossz minőségű ventilátor és/vagy a rossz táp vezérlés. Vagy akkár pélpasszívá tehető.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Sziasztok!
Tápválasztás előtt állok új géphez, Cooler Master CR200 kicsi SFX tápos házhoz.
- oc, játék nem lesz - csak munka és szörf, max havi kétszer SD videó rekód
- i7 10700 proci
- 1 db SSD, vinyó nem lesz
- később lehet 1050 ti kerül bele, ...ha olcsóbb lesz valaha
- (fél)moduláris kellene a kis ház miatt
- a fél passzív már csak hab a tortánEzeket néztem:
Chieftec Compact CSN-450C 29 000 Ft 80 mm 2 év
Chieftec Compact CSN-550C 30 000 Ft 80 mm 2 év
Seasonic Focus SGX Gold 500W 32 000 Ft 120 mm f. passzív 10 év
Corsair SF450 450W Gold 33 000 Ft 92 mm f. passzív 7 évHa van egyéb javaslat 34 ezerig csak bátran, én egyelőre ezeket találtam...
Halk, megbízható, sok garis táp lesz a befutó, egyelőre a két legdrágább az esélyes, melyik a halkabb-jobb? Vagy esetleg egyéb ötlet?
KÖSZI! -
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #138522 üzenetére
a pedigréjnek' van egy nagyon kraftos, állítólag nagyobb vadakat is kielégít ( :
Kaci84
én elhiszem hogy yt-ra tesztelték, hol volt személyeskedés?
és akkor mi is van ha yt-ra teszteltél? ( :
még a tizenéve talpon levő nagyobb nemzetközi oldalak is nem ritkán néznek be dolgokat, vagy fals/fél információkat adnak
új rtx-ekből annyit teszteltem csak úgy magamnak - nem yt-ra- , hogy a végén már hányingerem volt tőlük ( :
azt kijelenteni, hogy terhelés alatt a vga vagy cpu hűtő lesz a leghangosabb egyértelműen fals
ahogy az is, hogy "márkás" tápegység net alatt alig pörög
nincs olyan, hogy márkás tápegység, adott gyártó adott szériája van
a fractal ion+ tényleg extra csendes táp, nekem az 560-as van
amiről konkrétan tudok, egyes bq! tápok amik alacsony terhelésnél tényleg nagyon leveszik az rpm-et 2-300 körülre - azok meg cserébe nem tudnak passzívan működni
és nem kell feltétlen mindig kis tdp-jű vga-ban gondolkozni, nagyobb tdp-jűekből is vannak halkak/kvázi némák, keresni kell
az általánosságban igaz, hogy a belépő vga-k terhelés alatt hangosabbak az átlagos tápoknál4264adam
fsp soha nem arról volt híres, hogy halk tápokat gyárt, azt megcsinálja helyettük a bq! - legtöbb tápjuk fsp alapú, de saját ventivel és szabályzással, kisebb módosításokkal -
valaki nemrég mondta ha az fps nem fél munkát végezne a bq!-nak nem lenne piaca...igaz ( :
ha hangos a mostani és nagyon csendes kell corsair rmx 2018-ból 750-es, vagy fractal ion+ 760
ha rx570 alatt már van hangja, 3080 alatt még jobban lesz
jön most alzára elvileg pár darab 760-as fractal, nem olcsó, 55e ft mondjuk a 3080 árához képest nem sok, 10 év gar, és tényleg extra halk, és elég minőségi
nálam az 560-as 3070 suprimot kvázi némán vitt
bár ha 450w tdp a kártya lehet bevállalnék egy 850-es tápot is - gondolom nem akarod visszafogni a vga-t hogy ne zabáljon annyit -
850-eből pl az rmx 2018 60e, sőt, a fehér 56e most--ka
ez így van, a hang az nagyon szubjektív dolog
eddigi legdurvább a 3060ti gw ghost volt, qrva hangos
fél órát teszteltem alig vártam kivegyem a gépből
ahova ment ott halk lett...( : ugyanakkor a szintén gw phoenix ami nagyon nem tier 1 van kategória, nagyon jó hangban isZamma
a kérdés meddig legyen passzív, sgx 500 150w-ig az
bármelyik megdögölhet, arra ott a gar - nálam nemrég a corsair sfx patinum hullott el pár hetesen
ezekből egyértelműen a seasonicot vagy a corsairt vedd_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Zamma #138534 üzenetére
a corsair
viszont a gold kb 80w-ig passzív csak ha jól rémlik, az sgx 500 150w-ig, utána viszont hangos
de azt mondtad komolyabb meló havi 1-2x, normál esetben meg nem fog a géped 150w-ig elmenni
ami tovább passzív, és passzív mód után is extra halk az sfx 450 platinum, de az meg nem 3x ezer ft, 50-hez közelebb van
mondjuk 300w-ot megoldotta nagyon halkan, érthető hogy megkérik az árát
alzán láttam felbontottan 40e-ért, annyiért nem rossz - én is úgy vettem és annyiért -
kábelei viszont rövidek és merevek - bár szép szálanként harisnyázottak, az perfekt -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Zamma #138537 üzenetére
szívesen
a kettő közül én is azt venném ha tudnám hogy a gép nem megy 150w fölé, vagy csak "szökőévente"
annyi difi van még, hogy a seasonic 120x120x65, a corsairek 120x100x65, háztól függően azért számíthat
" mert a klán összes aranya kevés lenne manapság gépre..." ez nagyon igaz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
Egy kis beszámoló a félpasszív Super Flower Leadex Gold 550W egy évnyi használata után. A tápot géphalkítási céllal vettem. Amikor megvettem és beszereltem, akkor még üzem közben is hangtalannak ítéltem meg. Időközben azonban az összes egyéb gépben lévő zajforrást elimináltam, HDD-k nincsenek, videókártya félpasszív, ventilátorokat kicseréltem Arctic P12 PWM PST-re, most 3 db ilyen van benne, egy elől, egy hátul, egy a procin. Szóval eljutottunk oda, hogy bizony a tápban lévő venti - amennyiben megy - hallható. Nagyon is. Éjszaka zavaróan.
Próbáltam játszani azzal, hogy felfele vagy lefele néz a tápegységben a ventilátor. A házam alsótápos, tehát ha lefele néz, akkor szív friss levegőt a venti. Hozzá kell még tegyem azt is, hogy bár a számítógép a szokásos módon az íróasztal alján található, a lábamnál, viszont egy ajtóval zárható szekrényszerű helyen. (Hogy miért van így, annak történelmi okai vannak. Kezdetben a macska elleni védekezésként, aki minden kábelt megrágott, mostanában meg a hároméves gyerekem ellen, aki bár nem rág, de más módon okoz kárt.)
Amikor felfele néz a ventilátor, akkor valóban jobban hűl magától a tápegység, több időbe telik amíg bekapcsol a ventilátor. Ha viszont egyszer bekapcsolt, például egy masszív több órás játék után, akkor sokkal nehezebben kapcsol ki, mivel nem friss levegőt szív, hanem a házban lévő meleg levegőt a felforrósodott videókártya közeléből. Ilyenkor akár fél óráig vagy még tovább jár a venti, mire leáll.
He lefele néz a ventilátor, akkor hamarabb átmelegszik a tápegység, sokkal könnyebben bekapcsol. Néha elég hozzá az, hogy zárva van előtte az íróasztalon lévő ajtó, terhelés nincs is. Viszont, ha kinyitom az ajtót, akkor 1-2 perc után kikapcsol magától. Én végül ebben a helyzetben használtam a tápot, mert felfele néző ventivel játék után egyszerűen képtelen volt lehűteni magát.
Most egy év után megszabadultam a táptól, betettem a szerverembe amibe amúgy is egy új táp kellett, ez lett az, és a saját itthoni gépembe tettem inkább egy másik tápot.
Érdekesség, hogy egy Chieftec Dragon házba tettem, ami felsőtápos, viszont úgy van kialakítva, hogy a ventilátor felfele is tud nézni, mivel a táp felett van egy csomó hely. Azt gondolom, hogy egy félpasszív tápegységnek a legelőnyösebb ez a felsőtápos pozíció, ahol felfele tud nézni a ventilátor (ventilátor használata nélkül is tud hűlni), viszont ha mégis beindul a ventilátor, akkor nem a videókártya mellől kell szívnia a forró levegőt.
Az asztali gépemet megjárt új tápokról - mert kettőt is kipróbáltam ám - is hamarosan írok pár sort.
The Amiga, Born a Champion
-
Zamma
őstag
válasz Chaser #138538 üzenetére
"annyi difi van még, hogy a seasonic 120x120x65, a corsairek 120x100x65, háztól függően azért számíthat"
Hú, de igazad mondasz! Valószínűleg emiatt a Corsair a befutó, mert akkor nem tud elférni fentre a 25 mm-es házventi (slimet nem veszek mert hangos és nem szállít elég levegőt sem...)!
Örök hála! -
Chaser
legenda
válasz Intelligencs #138539 üzenetére
ez jó kis beszámoló
így nem is bánom hogy anno kihagytamZamma
elsőre lehet átfut rajta az ember, másodjára is
a 90-es venti miatt néztem jobban meg, mért nem 120-ast raktak bele? jah, mert nem férne bele ( :
és igen, 120/15-ös azonos fordulaton sokkal kevesebb levegőt szállít mint a 25-ös
mivel a corsairben 90-es van, az nagyobb rpm-ig marad halk mint a 120-as
itt azt írják 50w-ig passzív - a 80w-ot a fractal sfx 500-assal kevertem -
amit a 450 és 750 pt-re mondtak az igaz, a 750-es ventije 330w konnektoros értéknél még nem indult be, brutál
én emiatt vettem a pt verziót, az tényleg megvan 180w-ig passzívan a 450-es - hatásfokban nem durván, de tényleg jobb, az eddig a legjobb hatásfokú táp ami járt nálam -
gar ezekre sztem azért nem 10 év, mert ennek a csendes működésnek ára van hosszú távon ilyen kicsi térfogatban, de valamit valamiért_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Corsair CX600-as táp hajtja a gépemet, kb 7 éve, majd 0-24-es üzemben. Nagyon elégedett voltam vele, sok konfigot kiszolgált, ellenben 2 napja előbújt belőle a tücsök (ciripel, zavaróan).
Maximum 40.000Ft-ig keresem hasonlóan tartós utódját, mit javasoltok?1.: Mennyit szánnál rá?
● 40.000Ft max.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Ryzen 5 5600x, Geforce RTX 2060Super, 2x3TB HDD, 2x512GB SSD, NZXT s340 házban
● Nem bánnám ha legalább fél moduláris lenne[ Szerkesztve ]
Nincs nálam toll, sorry...
-
Chaser
legenda
válasz Kis Samurai #138542 üzenetére
ez full modu, kb 200w-ig passzív, 10 év gar, adott árért jó deal
hogy mennyire lesz tartós azt majd az idő eldönti, akármelyiket veszed, de ott a gar
ventivel bele lehet szaladni, de mondjuk ez minden tápnál ott van, náluk valamennyivel esélyesebben - bár kifejezetten ezt a szériát nem ismerem -
fractal 560 szintén full modu, 10 év gar, nagyon jó venti van benne, kb 180w-ig passzív - enyém sokszor 250-ig sem kapcsolt be -, pár ezerrel drágább, ha belefér azt venném_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz Chaser #138329 üzenetére
Bevallom nem fogadtam meg a tanácsodat rögtön. Elolvasva ezt a kis írást, arra jutottam, hogy a félig zárt szekrényben nekem nem lesz jó a félpasszív táp, a Super Flower félpasszívja is már leszerepelt, nekem kell az állandó levegőáramlás! Inkább veszek be quiet!-et, abból már egy csomót vettem másoknak, és mindig nagyon halknak bizonyultak.
Ki is néztem magamnak a be quiet! Straight Power 11 550 W 80+ Gold-ot. Elvileg ezekben már a lehalkabb Silent Wings 3 ventilátor van. Beszereltem a gépbe, elsőre semmi különös, ez tényleg halk. Aztán eljött az éjszaka. Gépezek, mondom, valami zúg. Biztos az ideiglenesen az étkezőben lévő szervert hallom, abban van 5 diszk, azok zúgnak. Kikapcsolom. Valami még mindig zúg. Odateszem a fülemet az asztali géphez, na mondom, itt valami nem kerek. Kiszedem az asztal alól, leszedem az oldalát, felteszem az asztalra. Hát nem a táp az? Nem szélzaj, az valóban nincs. Hanem valami morgó hang, amit enyhén átvesz a ház is, azért hallottam már a ház elejénél is, amikor még a helyén volt a gép.
Azonnal felmentem Alza oldalára és megrendeltem a Fractal Design ION+ 660W Platinum-ot. Ezt beszerelés után rögtön nyitott oldallapnál ellenőriztem. Nincs hangja. Ha bekapcsolom állandóra a ventit, és rátapasztom a fülemet, akkor sincs. Szóval ha ennek esetleg túl melege az asztal alatt, és bekapcsol a venti, akkor sem fogom hallani.
Tanulság? Sose kételkedj Chaser bácsiban. És a be quiet! Silent Wings 3 PWM 8 ezer forintért szart sem ér a 2-3 ezer forintos ARCTIC P12 PWM PST CO-hoz képest.
Egyébként a be quiet! nem rossz táp. 2-3 évvel ezelőtt abszolút elfogadtam volna, akkor még sok egyéb zajforrás volt a gépemben, biztosan nem hallottam volna ki a hangját a merevlemez, a házhűtő meg a VGA ventije mellett. Másoknak továbbra is megvenném, bár nem a straight powert (túl drága), inkább csak a pure powert. Ki tudja, lehet, hogy az olcsóbb be quiet!-ban halkabb ventilátor van? A be quiet! oldala szerint nem, ott azt írják a straight power és dark power a leghalkabb, "virtually inaudible". De ők lehet a szélzajra gondolnak, az valóban nem volt, de motorhang igen.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Intelligencs #138544 üzenetére
sajnálom hogy te is csalódtál az sw3-ban, pedig nagyon jó venti lenne - drága lenne, de nem a drága de legalább sz@r kategória egyik győztese mint jelen formájában -
biztos nem egyedi eset, már több helyről "hallgattam" meg sw3-at, mindnél volt a motornál hang, lényegtelen éppen 200rpm-en pörgött vagy 1000-en
és tudod az a röhej, a legfilléresebb - náluk beugró - pure wings2-nél semmi ilyen nincs - igaz abból csak egy példányom van, de meg kell küzdeni lehetetlen szögekbe rakva hogy bármi hang jöjjön belőle, annak más tech a csapágyazása, nyilván ott a megoldás -
azt az arcticot még nem próbáltam, scythe kaze flexből már sok járt nálam, egyikkel sem volt ilyen
némi cincogást hallok a motorból, de azt tényleg közvetlen közelről és még úgyis csak éjszaka - egy példányom van aminél semmit - , a pwm-es 800-ast 4e körül dobálják, annyit simán megér, a dc meg 3e, az meg pláne jó ár
ránézésre is minőség, a japán noctua kb, csak egy "picivel" legtöbbször vékonyabban fog a ceruza
bq! kínában gyártat azt tudom, németországban csak terveznek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kis Samurai
tag
válasz Chaser #138543 üzenetére
Köszi az ajánlásokat, nekem valamiért a Seasonic szimpatikusabb, ne kérdezd miért.
Seasonic Focus GX 650 Gold kereken 40.000-ért megy Alzán, szerintem megrendelem, aztán meglátjuk 7 év múlva...(Természetesen a Corsair elhagyta a cicergést, amint tápvásárlásra adtam a fejem... )
[ Szerkesztve ]
Nincs nálam toll, sorry...
-
őstag
válasz Chaser #138545 üzenetére
Lehet, hogy akkor a pure powerben az olcsóbb ventijük van, azért halkabb.
Géphalkítás előtt sokat olvastam, milyen ventit vegyek, és az itteni hűtős topikból jött ez az Arctic P-szériás tipp. Azóta már egy csomó gépbe elszórtam, röhejesen olcsó, és tényleg iszonyat halk. És mivel PST-s, sorba lehet őket kötni. Az olyan alaplapnál, ahol mondjuk csak két alaplapi fan csatlakozó van, simán ráköt az ember négy ventilátort is, és mind a négyet vezérli az alaplap.
Amúgy ez a hang téma eléggé szubjektív. Feleségem, akinek így a home office időszakban az étkezőben alakítottunk ki egy munkaállomást, észre sem vette, hogy már pár napja tőle 2 méterre ott van bekapcsolva egy szerver 5 ventilátorral meg 6 merevlemezzel. Én bezzeg még két helyiséggel arrébb is hallom. Látod, ezt a nüansznyi motorhangot is meghallom, bár igaz, ezt csak éjszaka. Csak mondjuk mióta családom van, azóta 80%-ban éjszaka gépezek, így ez nem elhanyagolható szempont.
-
őstag
válasz Kis Samurai #138546 üzenetére
Lehet, hogy nem is az cicergett? Anno én is a tápra gyanakodtam anyémék gépében, aztán mikor kicseréltem, akkor jöttem rá, hogy az SSD volt az... Persze utána azt is cserélhettem ki.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Intelligencs #138544 üzenetére
mikor először hallottam itthon az sw3 hangját rákerestem yt-on, ezt találtam
tisztán hallható a nyávogása/morgása, de még az sw2-nél nem volt ilyen
a fülem pont erre a nyomorult tartományra kifejezetten érzékeny, több méterről simán hallomszerk:
pure powerekben biztos az olcsóbb pure wingsek vannak, infonál írják is
ismerem az arcticot és a pst-t, mikor még arctic coolong néven tolták sok éve voltak is ventijeim tőlük
úgy látom azért az olcsósítás befigyelt oda is, persze adnak csillió gart, de nem egy vémeényt olvastam itthon és külföldön is hogy lerepült a lapát vagy a kezében maradt az embernek
az egyik "hackelős" kaze flexnél végig nyomogattam minden lapátot, pár hetente megcsinálom mindig, egyre erősebben...nem maradt még a kezemben lapát ( :Kis Samurai
ez a fehér seasonic linkje, erre gondoltam
elvileg újabb széria mint a gx, talán a venti is jobb benne
az 550w-tal is bőven elleszel, ha még bővítenél 3070-et és 8 magos cpu-t lazán elbír, sőt
ahogy én vettem észre, jellemzően a névleges érték fölé méretezik 100w-tal a tápjaikat, tehát az 550-esben 650-es van, elektronikában mindig is jók voltak
persze te tudod, ha nyugodtabban alszol a 650-estől azt kell venni[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Gép építés végén járok és eddig úgy gondoltam a régi kedvenc kis tápom (BeQuiet Pure Power 630W Bronze) elég lesz a mostani gép meghajtásához. Viszont most így utána számolgatva arra jutottam, hogy lehet jobb lenne ha váltanék valami nagyobb tápra a biztonság kedvéért. Gondom nincs semmi a mostanival teszi a dolgát rendesen (4 éve megvan).
Kérdés. Tényleg váltsak? Ha igen, melyik Be Quiet típust javasolnátok?
1.: Mennyit szánnál rá?
● 50-70k környékén gondoltam.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Ryzen 5 5600X, Asus ROG Strix B550-F, Asus ROG Strix 3070 OC, 2xSATA WD RED 4TB HDD, 1xSATA WD BLUE SSD, 4 db ventilátor a gépben
● Csak BQ jöhet szóbaKöszönöm előre is a segítséget!
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest