- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Augusztus óta tulajdonosa vagyok egy Enermax ECO 80+ 500W tápnak. Egy 460W-os Zalmant váltott. Kissé tartottam az új táp hangjától, mivel a Zalman hangjával - vagy inkább hangtalanságával - elégedett voltam. (Én vagyok az, aki még egy Seasonic-ot is visszavitt anno, hogy magas frekvencián ciripel. Sajnos túlérzékeny vagyok ezekre a magas hangokra.) De szerencsére nagyon halk a táp! Teszi a dolgát, ahogy kell, egy alsótápos Coolermaster 690 II Advanced házban figyel, kellően hosszúak a madzagjai.
Sokáig vacilláltam, hogy ne modulárisat vegyek-e inkább, de az majd' 10e-rel többe került volna. Nekem meg 5 winchesterem és 2 DVD íróm van, úgy is kihasználok minden madzagot, akkor meg mit csatolnék le?
Szóval nem bántam meg az Enermax vételét, bár mint kiderült, nem a Zalman tápom volt a hibás, hanem mégiscsak az alaplap. Tehát teljesen felesleges volt lecserélni a faszányos kis Zalmant. Mindegy, most van egy cseretápom.
The Amiga, Born a Champion
-
őstag
Összeraktam apáméknak egy új gépet:
AMD Quad-Core A10 5800K dobozos Socket FM2
ASUS sFM2 F2A85-M
8GB 1866HMz DDR3 RAM Kingston HyperX
Arctic Cooling Alpine 64 Pro Rev.2
Sharkoon MS140
2 X WD 500GB HDD
64 GB Kingston SSD
FSP 400 W táp
Asus DVD író
Beépíthető kártyaolvasóA táp a régi gépből került állt, de valahogy furcsán cicereg, zizeg. Ráadásul nem állandóan, hanem valahogy processzor terheléstől, diszk használattól függően. Nem tudom, hogy a régi gépben is csinálta-e, ott mindenesetre nem tűnt fel. Viszont az új gép terveim szerint már nem az asztal alatt, hanem az asztalon lesz, fülmagasságban. Itt eléggé zavaró ez a hang.
Milyen tápot ajánlotok, ami nem túl drága, megfelelő minőségű, és kellően halk? Chieftec 450W tápegység iARENA (GPA-450S8) 12cm OEM esetleg jó lehet?
-
őstag
válasz justo00 #34922 üzenetére
Az baj lenne, ha a 450W-osat raknám bele a 400-as helyett? Csak mert nekem most kéne, és az előbbi van raktáron, az utóbbi meg nincs. (IPON túl messze van tőlem, inkább az Aqua-t preferálom.)
petike2014: A Hexaról mintha azt olvastam volna, hogy nem túl halk. Meg egyébként is, most FSP-t nem akarok, ez a mostani zizegés eltántorított tőle.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az itteni tanácsok alapján megvettem a Chieftec (CTG-450-80P) 450W-os tápegységet. Nagyon jó, meg minden, de ugyanúgy cicereg meg zizeg a gép, mint korábban... Ergo nem a táp zizegett korábban sem, hanem valami más. Most már az SSD-re gyanakszom, de azt már nem fogom kicserélni, hanem az már úgy marad. Most viszont lett egy felesleges FSP400-60APN tápom.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Új szervert raknék össze. Van elfekvőben egy 400 W-os FSP tápom, vagy ha kicserélem az asztali gépben lévővel, akkor egy 450-es Chieftecem, mindkettő az itt általában ajánlott modell. Kérdés, hogy vajon elég-e az FSP, esetleg a Chieftec, vagy inkább vegyek valami nagyobbat?
Kb. ez lesz az új szerver:
Ocz 128GB Agility 4 SSD
3 x 500 GB WD RAID Edition 2
1 x 1.5TB Caviar Green
AMD FX-8350 processzor
Asus M5A97 EVO R2.0
Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz
AMD FirePro V3900 1GB DDR3 PCI-Express
Chieftec DragonTehát lesz benne egy 8 magos AMD proci, 4 diszk, 1 SSD, meg egy FirePro videókártya. Mivel szerverről beszélünk, ez ugye 24/7-ben menni fog, és a teljesítményfelvétel sem löketszerűen lehet csak nagy, mint mondjuk egy asztalinál a játék erejéig, hanem akár folyamatosan is.
Ennek függvényében elég-e a 400-as FSP / 450-es Chieftec, vagy vegyek valami nagyobbat? Ha igen, akkor mit? (Lehetőleg megbízható legyen, és ne aranyáron.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Graphics #51667 üzenetére
Ezek vannak: FSP 400-60APN vagy Chieftec CTG-450-80P.
Ugye kicsit azon aggódok, hogy a gépnek éveken keresztül mennie kellene, relatív akár nagy teljesítmény leadással folyamatosan. A jelenlegi szerverem már 6 éve megy folyamatosan, és előtte is ment kb. 4 évig folyamatosan, tehát már vagy 10 éve pörög. (Ezért is kell új szerver, mert ez nagyon elavult már, még P4-es alapú.) De ebben szervertáp van!
Vagy van egy backup szervertápom (márkáját most így nem tudom fejből), az két táp egy dobozban, de az csak 300W-os, és még P4-hez készült, szóval szerintem nincs rajta olyan kiegészítő kis csatlakozó, ami az új alaplapokhoz kéne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Egy P4-es gépbe szeretnék tenni tápot, de akkor már olyat vennék, ami a későbbi konfighoz is jó lesz. Ezt a kettőt néztem ki:
Chieftec 400W tápegység (CTG-400-80P) OEM
FSP 400W FSP400-60APN PFC 85+Kb. egy árban vannak, viszont amit nem tudom, hogy honnét tudhatnék meg, hogy melyik az a kettőből, amelyiknek a hosszú tápcsatlakozó része úgy van megoldva, hogy egy négyes leválasztható belőle. Mint írtam P4-es géphez kellene, aminek még rövidebb a tápcsatija. Láttam már ugyanis olyan tápot, aminél már nem leválasztható, és megszívnám, ha pont olyat sikerülne vennem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok, az adatlapomon lévő géphez keresek tápot (ASUS PRIME B360-PLUS, INTEL CORE I5-9400F, KINGSTON 16GB, MSI 1660 Ti GAMING, 2 db SSD, 3DB ventilátor). Kalkulátor szerint kevesebb mint 300W-ot fogyaszt, viszont szeretnék hosszabb távra tervezni, hiszen a jelenlegi 500W-os Enermax Eco is már 10 éve teljesít hibátlanul (és némán) szolgálatot.
Olvastam, hogy az újabb tápok már modernebbek, DC-DC konverteresek, új konfighoz jobbak. Sokat olvasgattam a milyen asztali gépet vegyek topikot, no meg ezt is. Sajnos kissé már el vagyok veszve a sok modell között, illetve ahogy nézem bástya elvtársék (a régi nagy nevek) már sz.rt sem érnek, Enermax, Zalman, etc. Nekem pedig ilyen tápok szolgáltak hűségesen és maradéktalanul a 20 év alatt mióta gépem van: Thermaltake, Zalman, Enermax.
Ami itt ajánlva van, FSP Hexa és Seasonic, mindkettőt vittem már vissza, hogy magas frekvencián sípol, Seasonic-ot anno kétszer is. Szóval szkeptikus vagyok.
Amit szeretnék: lehetőleg 30.000 Ft alatt, félmoduláris, esetleg félpasszív, és halk! Ha félpasszív, akkor ne kapcsolgasson ki-be a ventilátora, egyszerűen csak ne forogjon a venti ha nincs terhelés, és forogjon ha van (játék). És természetesen no coil whine! Tudom, erre nincs garancia, de esetleg van olyan modell, ahol ez ritkán szokott előfordulni. (Ha mégis van, 14 napon belül elállok. Ha azután jelentkezik, egy fejszével kettévágom.)
Eddig egyetlen modellt találtam, ami talán jó lehet nekem:
be quiet! Pure Power 11 600W GoldMostanság építettem be néhány be quiet! tápot rokonoknak, ismerősöknek, mondjuk a 9-es szériát, és kisebbeket, és azokkal nem igazán volt gond.
-
őstag
válasz Paxker315 #130633 üzenetére
Köszönöm. Mindegyikről olvasgattam egy csomót (más oldalakon is), és végül elvetettem őket, csak a SuperFlower maradt. Viszont ha azt továbbgondolom, ez milyen?
Super Flower LEADEX III RGB 650W Gold
Tudom, ez már 40 ezer, de végül is újabb 10 évre veszem. Ha jól sejtem a kis 270W-os konfigom alatt ebben már akkor sem kapcsolna be a venti, ha maxra járatnám játék alatt.
-
őstag
válasz Piftuka #130680 üzenetére
Corsair TX550M 550w
Minőségellenőrzési gondok: "First we are system integrator and build over 100 units a month. ... Unfortunately recently (since may 2017) we have seen a spike in bad units. of the last 24 we purchased (not all from Amazon) we have 6 bad units ... Would we recommend Corsair as a brand, Yes!! but this particular PS has issues and I would say you should look elsewhere for a quality product."Enermax Revolution XTII 550w
Ennek meg pont úgy működik a félpasszív módja, ahogy mondtam, hogy semmiképpen sem szeretném, hogy működjön: "Enermax's implementation of the semi-fanless mode is absolutely terrible. After putting a load on my system, enough to cause the fan to spin up, and then going back to idle the fan constantly turns on and off generating an extremely irritating noise. The fan does this constantly until I shutdown my computer and let the power supply cool off."Seasonic
Ebből a márkából annak idején magam is visszavittem kettőt, hogy sípol, meg nyekereg (coil whine), és ahogy olvasom, ez még mindig előfordul. Ha valami idegessé tesz, akkor az a magasfrekvenciás sípolás.Bitfenix
Erről végül is nem olvastam rosszakat, szóval ez akár még képbe is jöhetne.De amúgy, valószínűleg túlgondolom. Egyszerűen csak venni kéne egyet, aztán vagy jó lesz, vagy nem. Lehet inkább mégis maradok az 550W-os sima SuperFlower Leadex-nél. Spórolok egy tizest, és ez is jó lesz. Ha valami gond lenne mégis, akkor 14 napon belül elállok.
A tanácsot amúgy köszönöm, magam is úgy gondoltam, hogy nyitott háznál az asztalra rakva használom egy napig, hogy lássam/halljam a tápot, hogy viselkedik.
-
őstag
Megjött a Super Flower Leadex Gold 550W-os tápom. A kérdésem, hogyha félpasszív üzemben tervezem használni, akkor valóban érdemesebb úgy beszerelni, hogy a ventilátor a gép belseje felé nézzen? Alsótápos házam van, a mostani tápom ventilátora lefele néz, hogy kívülről szívjon friss levegőt.
-
őstag
válasz syberia #130917 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Örülök, hogy a Super Flower Leadex Gold 550W-t vettem meg 30 ezerért, és nem a Super Flower Leadex III Gold 650W-et 40 ezerért. A plusz 10 ezer csak pénzkidobás lett volna. Ez a táp is teljesen hangtalan, és ami számomra meglepő, hogy ECO módban játék alatt sem kapcsolt be a ventilátora. A ventilátor biztosan működik, mert AUTO módban rögtön megindul legalacsonyabb fordulatszámon. Ami szintén hangtalan gyakorlatilag. Ventilátorral a gépház felé nézve szereltem be.
Első alkalommal a gépet az asztalra rakva teszteltem oldallap nélkül, és kissé meg is ijedtem, hogy coil whine-os, mivel terhelés alatt cicergés volt hallható. De a régi tápot visszarakva a cicergés megmaradt, szóval nem a táp, hanem a videókártya cicereg (csak videókártya intenzív tevékenység alatt hallható). De mivel a gépem az asztal alatt van, és játék közben eddig sem hallottam, nem is érdekel ez a hang a továbbiakban. (Mivel nem hallom.)
Viszont ahogy egyre halkabb a gép, most már a házhűtő ventilátorok zavarnak, szóval következő projekt, hogy azokat PWM-esre cseréljem.
-
őstag
Nagyon jól bevált a Super Flower, köszönöm szépen! Most viszont egy barátomnak haldoklik a tápegysége, ami egy 450W-os Zalman. Szóval kellene a legjobb táp 450W-550W körül, max. 20 ezer forintot szán rá, de szerintem lehet 1-2 ezer forinttal több is azért. Köszönöm.
-
őstag
-
őstag
Sziasztok, kb. 500 W-os tápegységet keresek. Egyetlen kritérium van: megállás nélkül működjön 7-8 évig 24 órában (szerverbe lesz). Jelenleg egy Chieftec CTG-500-80P van benne, amit egyébként nem is cseréltem volna, de most, hogy egyéb okból le kellett állítanom a szervert, és hazahoztam, hallom, hogy már eléggé kehes hangja van.
Szóval a gép rendes szerverteremben lesz, hang nem számít, minél olcsóbb legyen, és előreláthatólag sokáig működjön. Mint látható korábban a kb. 15 ezer forintos Chieftec tette a dolgát. Esetleg ez a Chieftec ECO jó lehet? Vagy van valami olcsóbb, de még jó?
-
őstag
Ez a "szerver" egy sima asztali PC. Eddig is egy fapados Chieftec táp volt benne. Mivel profi szerverteremben van, ezért garantáltan megfelelő áramellátást kap, ahol nincsenek tüskék, áramingadozások, a hőmérséklet klimatizált, és nincs naponta többször ki-bekapcsolgatva, a teljesítményfelvétel is egyenletes,. Azt gondolnám, hogy lényegesen kisebb igénybevétel ez, mintha mondjuk egy asztali gépbe raknám, amin órákat játszanak naponta. Ráadásul az indulás/leállás is sokkal nagyobb terhelés bármilyen elektronikai alkatrésznek, mint a folyamatos üzem. A diszkeknek biztosan, és gondolom a tápnak is.
Amúgy néztem, a rendes dupla tápos ATX szabványú szervertápok 130 ezer körül vannak. Az egész "szerver" nem ér már annyit.
De akkor inkább kiveszem az asztali gépemből a Super-Flower Leadex Gold 550W-ot és és beteszem azt a szerverbe. Ezzel a táppal úgysem vagyok maradéktalanul elégedett az asztali gépemben, mert bár félpasszív, de ha bekapcsol a ventije, akkor az sajnos túl hangos, főleg éjszaka. (Amúgy a gépem ezt leszámítva teljesen néma!) A szerverben viszont tök mindegy a hang. Az asztaliba meg veszek egy Be Quiet! Pure Power 11 600W-ot, az remélem már elég halk lesz az én vájt fülemnek is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
-
őstag
Egy kis beszámoló a félpasszív Super Flower Leadex Gold 550W egy évnyi használata után. A tápot géphalkítási céllal vettem. Amikor megvettem és beszereltem, akkor még üzem közben is hangtalannak ítéltem meg. Időközben azonban az összes egyéb gépben lévő zajforrást elimináltam, HDD-k nincsenek, videókártya félpasszív, ventilátorokat kicseréltem Arctic P12 PWM PST-re, most 3 db ilyen van benne, egy elől, egy hátul, egy a procin. Szóval eljutottunk oda, hogy bizony a tápban lévő venti - amennyiben megy - hallható. Nagyon is. Éjszaka zavaróan.
Próbáltam játszani azzal, hogy felfele vagy lefele néz a tápegységben a ventilátor. A házam alsótápos, tehát ha lefele néz, akkor szív friss levegőt a venti. Hozzá kell még tegyem azt is, hogy bár a számítógép a szokásos módon az íróasztal alján található, a lábamnál, viszont egy ajtóval zárható szekrényszerű helyen. (Hogy miért van így, annak történelmi okai vannak. Kezdetben a macska elleni védekezésként, aki minden kábelt megrágott, mostanában meg a hároméves gyerekem ellen, aki bár nem rág, de más módon okoz kárt.)
Amikor felfele néz a ventilátor, akkor valóban jobban hűl magától a tápegység, több időbe telik amíg bekapcsol a ventilátor. Ha viszont egyszer bekapcsolt, például egy masszív több órás játék után, akkor sokkal nehezebben kapcsol ki, mivel nem friss levegőt szív, hanem a házban lévő meleg levegőt a felforrósodott videókártya közeléből. Ilyenkor akár fél óráig vagy még tovább jár a venti, mire leáll.
He lefele néz a ventilátor, akkor hamarabb átmelegszik a tápegység, sokkal könnyebben bekapcsol. Néha elég hozzá az, hogy zárva van előtte az íróasztalon lévő ajtó, terhelés nincs is. Viszont, ha kinyitom az ajtót, akkor 1-2 perc után kikapcsol magától. Én végül ebben a helyzetben használtam a tápot, mert felfele néző ventivel játék után egyszerűen képtelen volt lehűteni magát.
Most egy év után megszabadultam a táptól, betettem a szerverembe amibe amúgy is egy új táp kellett, ez lett az, és a saját itthoni gépembe tettem inkább egy másik tápot.
Érdekesség, hogy egy Chieftec Dragon házba tettem, ami felsőtápos, viszont úgy van kialakítva, hogy a ventilátor felfele is tud nézni, mivel a táp felett van egy csomó hely. Azt gondolom, hogy egy félpasszív tápegységnek a legelőnyösebb ez a felsőtápos pozíció, ahol felfele tud nézni a ventilátor (ventilátor használata nélkül is tud hűlni), viszont ha mégis beindul a ventilátor, akkor nem a videókártya mellől kell szívnia a forró levegőt.
Az asztali gépemet megjárt új tápokról - mert kettőt is kipróbáltam ám - is hamarosan írok pár sort.
-
őstag
válasz Chaser #138329 üzenetére
Bevallom nem fogadtam meg a tanácsodat rögtön. Elolvasva ezt a kis írást, arra jutottam, hogy a félig zárt szekrényben nekem nem lesz jó a félpasszív táp, a Super Flower félpasszívja is már leszerepelt, nekem kell az állandó levegőáramlás! Inkább veszek be quiet!-et, abból már egy csomót vettem másoknak, és mindig nagyon halknak bizonyultak.
Ki is néztem magamnak a be quiet! Straight Power 11 550 W 80+ Gold-ot. Elvileg ezekben már a lehalkabb Silent Wings 3 ventilátor van. Beszereltem a gépbe, elsőre semmi különös, ez tényleg halk. Aztán eljött az éjszaka. Gépezek, mondom, valami zúg. Biztos az ideiglenesen az étkezőben lévő szervert hallom, abban van 5 diszk, azok zúgnak. Kikapcsolom. Valami még mindig zúg. Odateszem a fülemet az asztali géphez, na mondom, itt valami nem kerek. Kiszedem az asztal alól, leszedem az oldalát, felteszem az asztalra. Hát nem a táp az? Nem szélzaj, az valóban nincs. Hanem valami morgó hang, amit enyhén átvesz a ház is, azért hallottam már a ház elejénél is, amikor még a helyén volt a gép.
Azonnal felmentem Alza oldalára és megrendeltem a Fractal Design ION+ 660W Platinum-ot. Ezt beszerelés után rögtön nyitott oldallapnál ellenőriztem. Nincs hangja. Ha bekapcsolom állandóra a ventit, és rátapasztom a fülemet, akkor sincs. Szóval ha ennek esetleg túl melege az asztal alatt, és bekapcsol a venti, akkor sem fogom hallani.
Tanulság? Sose kételkedj Chaser bácsiban. És a be quiet! Silent Wings 3 PWM 8 ezer forintért szart sem ér a 2-3 ezer forintos ARCTIC P12 PWM PST CO-hoz képest.
Egyébként a be quiet! nem rossz táp. 2-3 évvel ezelőtt abszolút elfogadtam volna, akkor még sok egyéb zajforrás volt a gépemben, biztosan nem hallottam volna ki a hangját a merevlemez, a házhűtő meg a VGA ventije mellett. Másoknak továbbra is megvenném, bár nem a straight powert (túl drága), inkább csak a pure powert. Ki tudja, lehet, hogy az olcsóbb be quiet!-ban halkabb ventilátor van? A be quiet! oldala szerint nem, ott azt írják a straight power és dark power a leghalkabb, "virtually inaudible". De ők lehet a szélzajra gondolnak, az valóban nem volt, de motorhang igen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Chaser #138545 üzenetére
Lehet, hogy akkor a pure powerben az olcsóbb ventijük van, azért halkabb.
Géphalkítás előtt sokat olvastam, milyen ventit vegyek, és az itteni hűtős topikból jött ez az Arctic P-szériás tipp. Azóta már egy csomó gépbe elszórtam, röhejesen olcsó, és tényleg iszonyat halk. És mivel PST-s, sorba lehet őket kötni. Az olyan alaplapnál, ahol mondjuk csak két alaplapi fan csatlakozó van, simán ráköt az ember négy ventilátort is, és mind a négyet vezérli az alaplap.
Amúgy ez a hang téma eléggé szubjektív. Feleségem, akinek így a home office időszakban az étkezőben alakítottunk ki egy munkaállomást, észre sem vette, hogy már pár napja tőle 2 méterre ott van bekapcsolva egy szerver 5 ventilátorral meg 6 merevlemezzel. Én bezzeg még két helyiséggel arrébb is hallom. Látod, ezt a nüansznyi motorhangot is meghallom, bár igaz, ezt csak éjszaka. Csak mondjuk mióta családom van, azóta 80%-ban éjszaka gépezek, így ez nem elhanyagolható szempont.
-
őstag
válasz Kis Samurai #138546 üzenetére
Lehet, hogy nem is az cicergett? Anno én is a tápra gyanakodtam anyémék gépében, aztán mikor kicseréltem, akkor jöttem rá, hogy az SSD volt az... Persze utána azt is cserélhettem ki.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Visszajelzés a félpasszív Fractal Design ION+ 660W Platinum-mal kapcsolatosan. Már néhány hete használom, és jelentem ez tényleg teljesen néma. Nem tudom, hogy ebben időnként fel-felpörög-e a ventilátor, mint a SuperFlower Leadex Gold-ban, mivel ebben tényleg nem hallani a ventilátort, akkor sem ha megy.
Alsó tápos házban ventilátorral lefele szereltem be, hogyha mégis beindul a ventilátor (gondolom játék alatt csak bekapcsol azért), akkor friss levegőt szívjon be.
-
őstag
Olcsó és 700W-os. Mi kell még?
@Iknes: koxx lenti tippje valójában neked szól: Corsair RM850x
@koxx: nekem Fractal Design ION+ 660W Platinum van amúgy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest