- Nikon DSLR topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz pentax7 #8865 üzenetére
Meg tudod indokolni, miért vegyen Deer (gondolom ezt jelenti a "dir") tápot, különösen 6-800 Ft környékén, ahol már egészen jó FSP-k vannak? Igaz, nagyjából egy éve láttam belülről Deer tápot, de ami előtte a kezemben volt, az finomanszólva sem volt a toppon a saját árkategóriájában. Nem mondom, hogy azóta nem javulhatott azóta a minőségük, de valahogy nehezen tudom elhinni, hogy utolérték volna mondjuk az FSP-t vagy a Chieftecet.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
diegho
nagyúr
válasz pentax7 #8853 üzenetére
takarodj már el innen te... már bebizonyítottad, hogy totál semmi közöd az informatikához, ezzel a hozzászólásoddal fel is tetted a pontot az i-re. ajánlgass csak védelem nélküli tápot okoska... remélem te is ilyent használsz... ha egyátalán van géped... bár ha van is nem hinném, hogy láttad már belülről
-
-
diegho
nagyúr
válasz pentax7 #8756 üzenetére
téged csak lenézni lehet, ahogy itt próbálod a baromságaidat hírdetni az szánalmas. életedben nem láttál tápot szétszedve, nem hogy kondenzátort és itt próbálod leugatni azokat akik ebből élnek. azt hiszed a szaros egyetemeden majd meg fognak tanítani bármire is? nagy büdös lószarra, csakis elméletet fognak neked tanítani azzal meg kitörölheted mert semmire nem mész vele.
-
diegho
nagyúr
válasz pentax7 #8701 üzenetére
kisfiam! akkor húzzál szépen vissza a nyomorult egyetemedre és ott okoskodj a tanárodnak! biztos értékelni fogja a dolgot. utoljára kérlek meg rá, hogy ne a fórumot csesszed szét, ami arra való, hogy segítsünk másoknak, nem pedig a te gyökér ugatásodat szeretnénk olvasgatni a nulla gyakorlati tapasztalatoddal!!!
-
Traxx
őstag
válasz pentax7 #8711 üzenetére
Ma kötözködős napom van
Szal légyszi indokold meg, hogy egy ÁTLAG júzer ha vesz egy 400 W-os tápot, miben ad többet a modularitást leszámítva a 400-as PNF-től vagy az ugyancsak 400-as Bluestorm II-től. Továbbá, hogy egy ÁTLAG júzernek miért van szüksége 21 rugós tápra a kivagyiságot leszámítva (még 1x: ha nem a modularitásra hajt).
Azt látni kéne, hogy az ÁTLAG felhasználó a legritkábban fog 21 rugós tápot venni, amikor minőségben ugyanazt megkapja 9-ért, vagy 13-ért.
Ha meg valaki "nekem több matchboxom van mint neked, bibibiiii" alapon dönt, akkor egészségére. Ha moduláris táp kell neki, vegye a Libertyt, kisebbet úgyse kap, tehát ekkor OK. Ellenkező esetben szerintem van más (IGEN, MERCEDES KALIBERŰ) alternatíva az Enermax-al szemben ugyanabban a teljesítménykategóriában.
Tehát, várom az indoklást
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz pentax7 #8702 üzenetére
Wehhehehehe
Olvasni kéne még megtanulni...NEM mondtam, hogy az Enermax a legjobb, kétségtelen persze, hogy jó. DEVISZONT. Van olyan dolog, vagy ha úgy tetszik, tulajdonság, amiben egy Corsair pl. lenyomja. Lásd hang vagy ár, esetleg garancia. Érthetőség kedvéért: Liberty 400W vs. Corsair VX450. Előbbire 3 év, utóbbira 5...
Ha meg nekem lenne egy 2 éves Zalman 360B-m, akkor sokkal inkább a felújítás mellett döntenék, minthogy kidobjam. Ettől még ugyanolyan jó táp marad.
[OFF]Miért, ha van egy Mercid, és összekarcolja a parkolóban egy 10 éves suhanc, akkor a festését hozatod rendbe, vagy veszel egy új Mercit?
Sztem előbb gondolkozz egy kicsit, mielőtt nagyon osztod az észt... [/OFF]
Mod: amúgy van diplomám
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Kombat
őstag
válasz pentax7 #8702 üzenetére
Szerintem itt senki nem mondott még ilyen hülyeségeket mint Te!
Láttad Te, hogy valakinek azt írtuk volna, hogy vegyen Codegen tápot mert az nagyon jó?
Nem és nem is fogjuk, mert nem így van!Ha már felhoztad az autókat, akkor egy példa arra, hogy mit mondassz Te!
Tehát szerinted, ha valaki autót akar venni pl. egy családos ember, 2 gyerekkel általános használatra, de azért néha szeretné kiélvezni a vezetés élményét is, akkor vegyen Ferrarit mert az sokkal "márkásabb" és drágább, mint pl. egy Ford!
Teljesen mindegy, hogy nem fér be a család és nincs is szüksége akkora teljesítményre, akkor is azt vegye, mert az drága! -
Szten Márs
nagyúr
válasz pentax7 #8701 üzenetére
"Az egyetemen teljesen másokat mondanak csak itt a forumban mindenki tud mindent"
Mire gondolsz konkrétan?
Itt volt egy téma átkondizásról. Kiveséztük, persze, ha egy mostani géphez nem felel meg a teljesítményeloszlás nem nyert. Ha igen, akkor jó megoldás. Volt egy téma hatásfokról, arról azt hiszem kimerítően írtam, bár nem reagáltál rá. Volt egy Enermax űber alles kattanás. Nos, az egyetemen aligha hiszem, hogy azt mondják, hogy csak az Enermax a jó táp. Persze, az Enermaxok remek tápok. De emellett remek van még pár igencsak jó tápmárka, ami semmivel sem roszabb az Enermaxnál.
Szóval kiváncsian várom, hogy tulajdonképpen miről is mondanak mást az egyetemen. (Na meg arra, hogy válaszolsz-e vajon erre a kérdésre....) -
Traxx
őstag
válasz pentax7 #8660 üzenetére
Értelmezd már amit írtam könyörgöm...
Gyakorlatilag TELJESEN új tápot kapsz az átkondizás után, ami minőségileg SEMENNYIVEL SE rosszabb, mint a vadiújak. Csak az a "pici" különbség van, hogy én 3 rugóból megúszom, te meg vegyél 20-ért újat.A tápokról alkotott látószöged meg enyhén beszűkült. Nézz meg egy FSP-t, Seasonicot, Zalmant, Corsairt, és ha azután azt mondod, hogy SOKKAL jobb az Enermax, akkor kalap le. Egyvalamiben lehet jobb: modulárisban 400W-os méretben máshol nem kapsz tápot. Minden másban (értsd: hang, műszaki felépítés, hatásfok, megbízhatóság, és úgy általában minőség) semmivel sem rosszabbak az általam felsoroltak, mint az Enermax.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz pentax7 #8663 üzenetére
Ahamm, te a hatásfokra gondolsz. Tehát arra, hogy a konnektorból felvett fogyasztás az alkatrészek összfogyasztása * (1/ táp hatásfoka). Például, ha 150W-ot kérnének az alkatrészek, de 80%-os a táphatásfok, akkor a fogyasztás 150 * (1/0,8) = 187,5W, ahol a 37,5W a táp által elpazarolt hulladék lesz. Ha roszabb a hatásfok, akkor még többet vesz fel a konnektorból, ha jobb, akkor kevesebbet.
Viszont, ami fontos, a tápokon feltüntetett értékek a leadott, nem pedig a felvett értékeket jelentik. Azaz, ha egy táp 350W-os, akkor 350W-ot tud leadni, akkor is, ha ehhez adott esetben 440W körül kell felvennie konnektorból. Magyarul tápvásárláskor, a teljesítmény behatárolásánál a hatásfokot nem kell figyelembe venni. Más kérdés, hogy a pénztárcánknak jó, ha kevesebbet fogyaszt a konnektorból.
Ez minden tápnál így van, még az Enermaxnál is Nem mintha rossz hatásfokú tápjaik lennének, de nem 1 a hatásfok ott sem. Egyébként jelenleg legjobb hatásfokkal az FSP Zen rendelkezik.sto1911:
A táp nem ajánlott, a kereső használata ajánlott
Sata -> IDE tápcsatlakozó átalakítóról nem tudok, ettől persze még létezhet simán.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz pentax7 #8659 üzenetére
Te ezt honnan veszed?
Atyaég, na ilyet sem olvastam még...Ugye véletlen sem a hatásfokot kevered a leadott teljesítménnyel?
Természetesen a jobb tápok a rájuk írt értékeket 100%-osan le tudják adni, egyesek ennél többet is (láttunk már ilyet itt PH-n Zalman és FSP táptesztben). A jobb tápok alatt a tápajánlóban szereplőket értem. A roszabbak meg, mint Q-tec, Codegen, Mercury, stb, a rájuk írt értékek felét. Jobb esetben. De amit írtál, az abban a formában nagyon nem állja meg a helyét
-
Traxx
őstag
válasz pentax7 #8656 üzenetére
Én inkább 3 évente elvinném stolhoz a tápomat átkondiztatni, és kapok egy műszakilag felújított jószágot cirka 3K-ból (mod.: stoltól bocsi, ha rosszul tudnám, mennyiben fáj jelenleg a művelet )
Na melyikünk választása éri meg jobban?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz pentax7 #8656 üzenetére
Persze, termeljen mindenki minnél több hulladékot... környezettudatos gondolkodás rulz
Sgt. Chris:
Nem ajánlom azt a tápot. A gépedhez egy FSP PNF 350W a legolcsóbb jó megoldás, amúgy FSP Bluestorm 350-400W szintén nem túl drágán, Zalman ZM360B-APS, ha nagyon halk kell, Enermax Liberty 400W, ha moduláris kell. Egyébként meg lsd: az első hozzászólás tápajánlóját. -
Armando_19
őstag
válasz pentax7 #8477 üzenetére
Nemértem mit fárasztas mindenkit ezzel a szakember dologgal. Szerinted a mai informatikában kik a szakemberek, akik vágják a dolgokat? én most leszek 21 éves, békésen boldogan elvagyok egy számtechbolt szervízében, szépen megcsinálok minde nap mindent, sok furcsasággal találkozok, de amilyen hülyeségeket te itt összebeszélsz az már hihetetlen.
Ja és igen, el lehet tűnteni vinyóról adatot, de még a törölt partíciós tábláról is vissza lehet menteni mindent.(szerintem aki találkozott már adatmentéses problémával, nem mondtál neki semmi újat.)
Szóval, nem megsérteni akarlak, de egyenlőre 10:1-hez mondunk mást veled szemben. Nem tudom, ki nem itt szakember akkor. Vagy nagyon unatkozol, vagy nem mered bevallani, hogy nem értesz hozzá.Itt folyamatosan az anyagi részét fírtatod a dolognak, 1db konkrét esetet sem mondtál 1 konkrét márkával megfűszerezve, szóval szeirntem fölösleges itt a szájtépés!
Bye bye
Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- Witcher topik
- Nikon DSLR topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ZEN.com
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?