Hirdetés
- ASUS blog: hazánkban is elérhető a ROG Elite program
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A Chieftec továbbra sem hanyagolja a klasszikus felépítésű házak piacát
- Autóhifi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Chromecast topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Aktív témák
-
t0Mi
tag
válasz
14adam #42973 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mind egy, hogy melyik szélére dugom be a 4 pin-t? Csak mert ugye így 2 lehetőség van..
A HKC-t meg megnéztem, anno nem találtam itt a nem támogatott tápok között, az eladók meg váltig állították, h nagyon jó minőségű táp.. -
syberia
veterán
válasz
14adam #42973 üzenetére
"Lsc: Fsp 400 apn vagy 400-as ghn,ezek mind megkapták a 80+-t,vagy a 455paf,de ebbe egy 8cm-s venti van ami szerintem egy picit hangosabb mint a másik kettő táp."
Én ugyan csak a 350pnf hangjához tudom hasonlítani, de a mostani 455paf
alapon 1 árnyalatnyival halkabb (és a hatásfoka is jobb)
Terhelés alatt sem vészes bár kíváncsi lennék mit művelne
egy gtx 275 / hd4890 mellett. -
lsc
nagyúr
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42907 üzenetére
Hát igen it is kicsit magas a hőmérséklet, igaz terheléstől nem lesz magasabb, azért jó kis tesztet készítettek most Anadtech-ék is, 1000W-ra is képes volt a 700W-os igaz ebből nem lehet kiindulni ugyan ugy mint a Corsairoknál.
De érdemes még azt megnézni hogy lehet hogy papíron 25A-es az águk, de bizony a túlterhelés védelem csak 30-35A-nél kapcsol be, és dícséretes hogy végre az egész kábelhosszon harisnyáznak sata illetve molex csatik között is.Tetszenek, de a forrófejűség kicsit aggaszt...bár számomra nem aktuális tényleg "luxus" cikk.sorry a kicsi offért.
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42897 üzenetére
Na megnéztem a CRG-m, meg most van itt nálam még pár FSP, 2pnr meg egy pnf, a lényeg lényege mindegyiken a v2 megy a cpunak, és ezt onnan tudni hogy yel/cblack van oda írva utalva a kábel színére, a többi csati csak simán sárga, ez pedig fekete és sárga egyben.Tehát személyes tapasztalat.
(#42904) apollo12: Kiváncsi vagyok hogy vajon erre a kérdésedre a válaszokat elfogod-e olvasni.....de amúgy ja elbírja.
-
hovika81
tag
válasz
14adam #42851 üzenetére
Köszönöm a választ! Ehhez a konfighoz szeretném szerinted?
GIGABYTE GA-790XTA-UD4
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
Kingmax DDR3 2048/1600MHz FLGE85F-B8MF7
GIGABYTE GV-R585D5-1GD-B HD5850 1GB
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Cooler Master 690 II Black (RC-692-KKN2) -
Marky1013
csendes tag
-
jeni
félisten
-
kecsusz
csendes tag
válasz
14adam #42700 üzenetére
Köcce a gyors válaszokat!Bár én tuningolni nem akarok,nekem nem jönnek be a játékok,meg a konfigom sem erős!!128-as videókártyám van,nekem untig elég!
És erről mi a véleményetek?
http://www.ebolt.hu/product256397_category5517-FSP_350_60APN_350W_tapegyseg.html
2600+-os proci,1,5 gb ram,dvd író+olvasó,2 hdd!
Elég lenne ez is vagy mást vegyek?
Gép bővítés max dualcores proci lesz...majd!
Köcce. -
vzsryl
nagyúr
válasz
14adam #42654 üzenetére
Ami képes 70W felett fogyasztani, annak kell a külön csati, mivel még rengeteg embernek PCIE 1.0-1.1-es lapja van, és lesz is egy jó ideig. A HD5750-ből tudtommal vannak olyan példányok, amik nem igénylik a külön csatit. Gondolom azok kisebb feszen mennek vagy alul vannak órajelezve.
Egyébként PCIE 2.0-ás lapnál már nem feltétlen szükséges a PCIE csati a 150W alatt fogyasztó kártyáknak. -
fauv
őstag
válasz
14adam #42647 üzenetére
Most lehet buta kérdése lesz, de azért megkérdezem. Van nekem egy thermaltake házam amiben van hátul 12cm elöl 12cm oldalt 9cm venti + egy fordulatszámszabályzó kijelzővel. Hogyha ezeket rákötöm az befolyásol valamit a gépen? Tehát úgyértem, hogy nem fog akkor valami kevesebb áramot kapni?
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42594 üzenetére
hát igen,akkoriba még tudtak jó minőségű tápokat csinálni
Ezek elég friss tápok, nem tudom miből gondolod minden Sirtecre meg Deltára hogy öreg
Lehet hogy a csifivel már nem mutatkozik a delta, de asirtec is csak 800W+-ba, attól függetlenül ők még fejlődnek.
Nem hiába akarom a barátnőm 460-as suberbét ilyen Deétára cserélni, emg a másik gépembe lévő CRG-t(bár ezlegalább tudom hogy capxon mentes, kimeneti és bemeneti körön is szigorúan OST kondi van, igaz nem a legjobb de a capxon még mindig lópikula...).
-
neduddki
nagyúr
válasz
14adam #42572 üzenetére
HI!
ha te asztunnad mennyire???:- ))) az a baj hogy lwetunt a zsujjesztoben az arofoges amikor az esemeny utan frissen ecseteelm hogy iz keletkezett a 400as merzury tap es a procihuto kozott masfel centrire az ujjaimtyol /vesszejjes psportag a culet kezihomerozese na:- )))/ amugy a gepnek semmi baja nem lett, azota is muxik:- ) amugy az osszes doglott mercurym sem csinalt galibat, bezzeg a csiftek 420-as elvitte a sirba kedvenc ms-7030as lap deli gigyat:- (((
udv
neduddki
mod: na csak megvan:- ))) de ez mar csk visszaemlekezes
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42511 üzenetére
A macron nem veszélyes.....
(#42515) 14adam : Nem szerencse játék és ez Kfronnak is szól.
(#42523) kfron: Papíron annyit tud...
(#42528) syberia: Nincs semmi gyanus és bírni fogja.De full loadon kicsit zajosabb lesz a táp.
(#42538) kfron: NEm ajánljunk már BS2-t mikor olcsóbban van Everest meg BS pro!
(#42529) Cobra. : Igen?Zúgni fog meg rövid élettartamú?És akkor corsair vx450 vahy hx450?
AMik ugyan csak SS400ET bélre épülnek??Közel azonos hatásfokkal mint a PAF, PAF szellőzik corsairoknál változó, de inkább melegben van?Na akkor melyik a hosszabb élettartamú?(előráthatólag)
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42430 üzenetére
Nem arról volt szó hogy a GHN-en van 6pines csati?
(#42438) Gorneck23 : Most nehogy már felkapd a vizet!Olvass vissza azért nem szeretnek már itt engem mert én nem vagyok híve a corsairoknak, volt nekem is vx450-em, elcseréltem egy Enermaxra, nálam tényleg hangtalan volt, még akkor is amikor alá tettem cf-be két darab 4870-t, csak sajnos még az én konfigom alatt is átforrosodtt és nem emelt a venti fordulaton, terhelés növekedésére sem.Nálam barom halk volt, de sajnos baromi forrófejű.
Bár számomra kicsit szélsőséges a vx450 hangjáról alkotott véleményed.600rpm körül, emrt kábé 200-250W-os terhelésig annyin tekeri a ventit(nálam változatlanul mindig annyin tekerte ha ráment 400W-os terhelés akkor is) szóval számomra ez felettébb fura. -
Zsubi
őstag
válasz
14adam #42440 üzenetére
Csak még azt nem tudom hogy milyen tápot kellene venni
Olyat szeretnék ami a későbbiekben egy i7-hez(esetleg i9 ha rám szakad a bank) és SLI vagy CF rendszerhez elég lesz tuningolva is
HX650-ben gondolkodok de legszívesebben az Enermax új tápjait venném csak azok nem biztos hogy ide érnek belátható időn belül(#42441) lsc:
-
Zsubi
őstag
-
lsc
nagyúr
válasz
14adam #42433 üzenetére
Átalakítóval 2 molexet ki is lő a négyből, ha kettő kell akkor mind a négyet.
Mod : Igen, meg az elosztó elosztója is. Egy 4870-nél már lehet gond ha valakinek kellene még egy molex, emiatt nem szimpatikus ez a táp. Már a gagyikon is van pcie csati, nem értem erre miért nem került.
-
zazahoho
őstag
válasz
14adam #42397 üzenetére
köszönöm a választ
egy gondom van,ahol olcsón lehetne vásárolnom ott csak hx620 corsair van .utána csak az 1000 w hx,és az az ár már nem jó nekem
erről mi a vélemény
néztem még enermaxot is ,de az árak ott is komolyak -
alibaba78
őstag
válasz
14adam #42397 üzenetére
Tehat a stealthxstream 600w?! Koszonom, nagyon sokat segitettel.
mod: Tulajdonkeppen egy i5 konfighoz egyenlore 4870-nel, de lesz kartyacsere gtx275-285, vagy 4890-re. A baj az, hogy a 4-500wattos tapok kozott csak egy gigabyte 460wattos van, es keveslem rajta a csatikat, meg valamiert nem is szimpatikus.
-
alibaba78
őstag
válasz
14adam #42389 üzenetére
Akkor mar csak 3 tap johet szamitasba: 1., 2., 3.
Mult honapra terveztem a gepvasarlast, amire kaptam is tanacsot vzsryl kollegatol, de annyiban valtozott a dolog, hogy az asszony (kenyszeritett) tanacsara vegyem meg inkabb rendes boltban, ahol azonnal kiadjak. Csak ezt az egy boltot ismerem itt, es csak kb ennyi a keret. Egyebkent ugy gondolom, 500w is eleg, mert valszeg nem lesz 2 magos vga. Koszonom!
-
jeni
félisten
válasz
14adam #42360 üzenetére
Pontosan arra gondoltam amit a 14adam írt,hogy két különböző bél,két különböző elektronika,és mégis szinte hajszálnyira azonos érték.Tehát itt a TX750 a nyerő,még ha zajosabb a ventije. Elméletileg többet kéne fogyasztania a TX-750-nek,vagyis a hatásfoknak rosszabb kell lennie a TX-650-hez képest.
-
DarkDeer
senior tag
válasz
14adam #42304 üzenetére
Enyémen nincs VGA-hoz való csatlakozó.
Ehhez a kártyámhoz nem is kell. Az jobban idegesít, hogy 2 és fél éve raktam össze a gépet, és már akkor csak sata cuccokat raktam bele, most meg veszek egy új korszerű tápot, és tele van molex meg floppy csatlakozóval, ami kell a francnak, sata meg csak 2 van. Röhej. -
vzsryl
nagyúr
válasz
14adam #42297 üzenetére
Nem tehetsz róla, asszem több oldal is ezt írja. Egyébként simán előfordulhat, hogy vannak olyan APN-ek is, amiken van 6pines csati. Pl a PNF-eknél is van kavarás a csatlakozók terén, és van ami jól el van látva. Én sajnos egy teljesen standard darabot fogtam ki.
(#42299) zsoleszdeb: A GHN-en biztosan van 6pines csati, legalábbis amit haverom vett 2 hete, azon van. Továbbá az APN 12V2-en 2A-el erősebb.
-
G_P
tag
válasz
14adam #42295 üzenetére
rendben, akkor egy 400-as fsp lesz, pontos típust megnézem milyen kapható itt(legolcsóbb bolt debiben
)
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42241 üzenetére
Nem értem, akkor amiket dt néven árulnak AcBeles?
Mert ezek az AcBelesek, a 500/550-es GPS elötti tápojai a csifinek, tehát fura lenne ha még kaphatóak lennének.
MEg a másik ismerősöm ilyen néven vett 500W_osat és GPS-t kapott.(#42242) CarrGomm: Fekete vagy lemez szinű a tápod?
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42239 üzenetére
Nem CFT a neve GSP-t árulják ezen a néven, ami delta beles és 360W-t tud a 12V ágon.
(#42238) CarrGomm: Árához képest nem jó táp, ártól függetlenül, biztonságos tartós táp, de az áráért meg sokkal jobbat kap az ember.
chieftec pedig nem a legjobb, főleg hogy nem is gyárt tápot!Sirtec,Delta,CWT,AcBel-től veszi a belet.
Chocony hipro, meg Sirtec bélel van szerelve, ami jó néhány csifiben is emgtalálhato.
-
kig121
csendes tag
válasz
14adam #42140 üzenetére
Köszi a választ.
Még egy kérdés csak:
Enermaxot kilőttem az ára és a 3 év gari miatt.Maradt a CX400 (5 év garis) és a kérdésem a gigabyte Superb 460W-ra (3év gari) vonatkozik.
Ez nekem elég lenne egy X3 435-ös
500 Gb vinyó meg majd későbbiekben valami videókártyához?Illetve mennyire megbízható? Kell-e bele túlfesz védő stb..
-
plömplöm
őstag
-
Traxx
őstag
válasz
14adam #42069 üzenetére
Köszi
Az Everestnél a modularitást tudtam, de azt hittem, van valami nagyobb minőségbeli eltérés a 2 között. A 375W-os 12V-os max is elég lenne nekem, bár a kékviharnál ez 432... Ami nekem a lényeg: a hang. És ebben a PH-teszt szerint jobban áll az Everest. Viszont felső tápos házas tulajként nem tudom, Corsair (vagy egyéb márka / típus, kb. ilyesmi árban) mennyire jöhet szóba, bár a túlzott melegedéstől nem tartok. Igaz, árban FSP szinten van, vagy inkább felette, a CX400-at leszámítva. Enermax jó lenne, csak hát az ára...
-
mclaren777
senior tag
válasz
14adam #42050 üzenetére
Hát ha ez így igaz, akkor amint lehet váltani fogok FSP400-60APN-re.
Már csak az aggaszt hogy:
-A CRG-ben (most PNF) úgy tudom minőségi alkatrészek vannak teljesen, tehát 105-ös kondik megfelelő védelem, stb., Más baja nincs is csak a kevés csati meg a hatásfok.
Míg erről a 60APN ről nem sokat tudok.
-Ráadásul ahonnan venni akarom ott a PNF-re 2 év erre meg csak 1 év gari van, sőt még árba is olcsóbb mint a PNF(CRG)-annak ellenére hogy elvileg modernebb.
Tehát nem jelent ez véletlenül valamit? Nem lehet hogy vannak ám negatívumai is a CRG450 -el szemben?
Aktív témák
Hirdetés
- 8000 mAh csak elég lesz
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ASUS blog: hazánkban is elérhető a ROG Elite program
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Kerékpársportok
- Max
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pro X2 612 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i7-4GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest