Új hozzászólás Aktív témák
-
Loaderone
csendes tag
válasz
Loaderone #280 üzenetére
Sziasztok!
A maxell maxtab c7 problémámat meg tudtam oldani. elég érdekes volt a helyzet.
a megoldáshoz vezető lépések a következők voltak:
1. probléma a gép és a tab közötti kommunikáció és driverprobléma megoldása: Win XP alatt telepíthető volt az RK29 driver.
2. lépés a jó rom választása: 4.0.3-as rom volt rajta, ezt felül is írtam, de végül csak a 4.1.1-el volt hajlandó elindúlni, de az új kijelző érintőpanelje nem reagált, ezért visszaraktam a 4.0.3-at, de az el sem akart indulni, míg az érintőpanelt a régire nem cseréltem.
3. ezek után csak össze kellett rakni a készüléket.
Rengeteg időmbe és az új kijelző árába (2500) került mire ezekre rájöttem.
a javításhoz szükséges információk 95%-át itt találtam meg az általatok leírtak közt.
köszi mindenkinek!
-
szabvikt
csendes tag
Sziasztok. Egy ismerősöm hozott egy maxtab 7c-t ami csak az android logóig jutott el. Rátettem az itt fel lelt 4.1.1 romot ami rendesen ráment de utána nem érzékelte a kijelzőt és folyamatosan ujra indult. Szerencsétekre nem adtam fel a dolgot és találtam egy olasz fórumot ahonnan letudtam tölteni egy 4.0.3as verziót is amit feltettem és hibátlanul megy a gépezet. Volt ott még egyéb leírás is root-olásra meg play áruházra de az nekem nem kellett mert az ismerősömnek a gyereke csak videókat néz rajta úgyhogy ezt a részét már megúsztam.
Belinkelem nektek az oldalt ahol találtam a romot meg mindent hátha másnak is sikerül életre keltenie a masinát.http://www.androidiani.com/forum/tutti-gli-altri-tablet/352069-maxell-tablet-c7-ripristino-root-rom-4-03-4-2-2-play-store.html
ezzel kellett a romot feltenni:
https://www.dropbox.com/s/9i6vj4znha2dea9/Batch%20Tool%201.4.7z
amikor elinditottam a programot és rádugtam a gépet nem ismerte fel. rajta hagytam a kábelen a gépet és a programot is nyitva hagytam és megnyomtam rajta a reset-et és utána már felismerte, illetve ha nem találja a megfelelő drivert hozzá a windows akkor a fent linkelt mappában van hozzá driver csak be kell tallózni.
Ha azzal nem menne akkor ezen az oldalon volt a 4.1.1es leírás meg link abban is vannak driverek szedd le azt is és tallózd be onnan valamelyikkel sikerülni fog.és maga a rom 4.0.3:
https://www.dropbox.com/s/6hg8rooxpiwwwau/update.imgírtak lejjebb egy másik romot is de én azt már nem próbáltam ki mindenki saját felelősségre csinálja.
További szép napot remélem hasznos volt a kis irományom. Sziasztok. -
Janos6662000
csendes tag
Sziasztok, nekem van egy rootolt 2.3.x verzios 7"-es Maxtabom, sajnos mai napig nem sikerult telepiteni ra Google Playt (igaz evek ota a fiokban all, de utobb nem sikerult.)
Ha valaki eleg turelmes lenne hogy segitsen kibogozni, miert nem megy a mentes, akkor kozkinccse tennem a firmware-t. -
sacmi
újonc
Végig böngésztem az egész topicot de nem sikerült egyik módszerrel sem megoldani a mintával lezárt tablet problémáját, nem tudok 1ről a 2re jutni. Ha valaki tudna segíteni!
-
Rubek77
újonc
válasz
gabcsdeath #273 üzenetére
Üdv!
Köszi.
De Upo kollégának igaza van, levélnehezéket csinálna belőle.
Ezért vadászom 2.3.1-es rom-ra.
Üdv, -
gabcsdeath
csendes tag
Jaaa hogy drága "maxellék" ezt így gyártották le?
én abból indultam ki, hogy c7-c7, csak egy sima upgrade, ezek szerint mégsem olyan "sima". úristen, ez a tab egy .......nagy barmolás. Nem is értem hogy lehet, hogy ugyanaz a modell kijön 3 változatban. Épp amit kikukáztak azt belepakolták vagy mi?
-
Upo
addikt
válasz
gabcsdeath #273 üzenetére
Nem ajánlanám felrakni, eddig még senkinek nem lett jó, téglát csinál a tabletből. Egész más a rendszer, a hardver is más lehet, azok még 512 ramosak, a 4-esek meg 1 gigások. Kellene valakinek mentenie 2.3-at, nekem nincs olyan készülékem. Azzal meg lehetne próbálni újrarakni. Esetleg megnézni hogy valami szétcsúszott-e belül.
-
ZZZollli
újonc
Hello segítséget szeretnék kérni!
Az lenne a kérdésem te is szembesültél e olyan problémával hogy a video és audio formátumok nem kompatibilisek?Én nem tudok lejátszani normálisan egy filmet mert vagy hang nincs alatta vagy kép attól függ milyen formátumba konvertáltam át.
MAXELL MAXTAB H10-esem van
támogatott audio: MP3, OGG, FLAC, APE, AC3
támogatott video: MPEG1/2, MPEG4, XVID, H.263/264, RMVBés mivel nincs átfedés nem játszik le semmit normálisan a válaszokat előre is köszönöm!
-
Rubek77
újonc
Üdv Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy Maxell Maxtab c7-em és nem működik rajt az érintőképernyő.
OMG kábellel tudtam csatlakoztatni hozzá egeret, azzal lehet lépkedni a menüben.
Mit kellene tennem, hogy újra jó legyen az érintő kijelző?
Android 2.3.1 van rajt
Kernel verziója: 2.6.32.27
root@sc-server-desktop #806
Build-szám:
rk29_gingerbread_v2.02.00
Várom szíves válaszotok!
Köszönöm a segítséget!
Üdv, -
Bobby
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a leírásokat.
Ezek alapján egy barátom tabján már van market -
gabcsdeath
csendes tag
Valakinek sikerült már megoldani a wifi problémát? Adott két c7-es csoda ugyanazzal a rendszerrel (4.1), kernellel, az egyiken működik a wifi rendszerfrissítés után, a másikon nem. Mi lehet a probléma?
-
monkyx
tag
válasz
gabcsdeath #258 üzenetére
ha megkérnélek feltudnád rakni még egyszer valahova mert nekem hibás képfájlt jelez a gép köszönöm a türelmetek
-
monkyx
tag
válasz
gabcsdeath #260 üzenetére
Köszi de sajna nem tudom benyomni a hibakeresést igy nem tudokaz adb vel mit kezdeni ennyit ir ki hogy virusos és csak a tulaj tud letölteni virusos filekat
-
Upo
addikt
Jaj, tudom már mi lehet ez a vírusos valami. Ha túl nagy a zip akkor kiír valamit a g.drive, hogy nem tudja ellenőrizni és vírusos lehet. Ez nem azt jelenti hogy vírusos, hanem hogy nem akarja a google vírusellenőrizni mert túl nagy és az sok időbe telne neki. Simán le lehet tölteni, a jobb alsó sarok környékén van egy lefelé mutató nyíl, arra kell kattintani. Először cumiztam vele én is mire rájöttem.
-
gabcsdeath
csendes tag
jelszó eltávolítás:
adb shell
cd data/system
su
rm *.keyminta eltávolítás:
adb shell
su
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name='lock_pattern_autolock';
update system set value=0 where name='lockscreen.lockedoutpermanently';
.quit
(ADB bezár, tablet újraindít...a mintát kérni fogja, de bármilyet elfogad, csak változtasd meg a beállításokban arra, "hogy nincs" majd vissza a "csúsztatás"ra)
remélem tudtam segíteni -
monkyx
tag
válasz
gabcsdeath #254 üzenetére
Köszi de ugyan úgy virusosnak látja a rom pedig hibásnak mutatkozik
-
monkyx
tag
Sziasztok Upo kolléga a driverol nem engedi leszedni a maxbackup cuccokat mert állitolag virusosak és jó lenne gyorsan mert egy 10 éves itt sir mellettem mert lezárta és nem tudja se a gmail fiókját se a jelszavát de ezt a borzalmat meg nem tudom reco ba tenni android4.1 jah a gyári rom fent van de mindig hibásan jön le amugy már ujra huztam volna
-
Upo
addikt
válasz
gabcsdeath #250 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb ha fel lehetne rakni az oma touch recoveryt, ott egy wipe data és kész. De ahhoz is kell adb. Ha nincs bekapcsolva a debugging akkor nem nyert, akkor tényleg újra kell rakni. Azzal még az a gond hogy tudni kéne hogy 2.3-as vagy 4-es android van rajta. Ha 4.0 vagy 4.1 akkor itt van a fórumban letöltési link, 2.3-at még nem mentett le senki, azt nem tudjuk újrarakni. Oda nem jó a 4-es mentés, más a hardver, tönkreteszi a gépet.
-
gabcsdeath
csendes tag
Legalább nálam jobban hozzáértő is van itt...azt hittem már kihalt ez a topic
Igaz, nálam van kéznél készülék, csak nem gyári recoval. De a kollégának túl bonyolult az adb, javasoltam neki egy RKbatchtoolsal való újratelepítést...ahhoz csak a rockchip driver, az rktools, a gyári szoft meg pár kattintás kell.
-
Upo
addikt
válasz
gabcsdeath #248 üzenetére
Nem kell jdk és sdk, felesleges több gigát letölteni annak aki nem akar fejleszteni.
A driverek mellé feltetem egy adb telepítő csomagot, 500kB !
Egy gond lehet vele, ha az adb debugging nincs engedélyezve a készüléken akkor nincs adb elérés.
Az a --wipe_data az nem adb parancs, hanem a recovery parancs argumentuma. Úgy lehet elérni, hogy ha van működő adb kapcsolat. Be kell írni parancssorba az
adb shell
parancsot. Ekkor ad egy másfajta promptot, ez a shell. Itt kell beírni a
recovery --wipe_data
parancsot. Ha van recovery parancs a tabon akkor újraindul és megcsinálja. Nincs kéznél készülék, de szerintem nem fog menni.Másik megoldás a fastboot, itt a parancssorban ezt kell beírni:
adb reboot bootloader
Újraindul a tab fastboot módban, ha még nincs akkor az illesztőprogramokat itt is kell telepíteni. Utána a fastboot -w
parancs hatására megcsinálja a factory resetet. Az adb telepítőmben van fastboot parancs is, onnan lehet azt is indítani. -
MaxTabc7
újonc
válasz
gabcsdeath #246 üzenetére
és azt honnan tudom letölteni??
-
MaxTabc7
újonc
Sziasztok a segítségetek kérném
A Maxell max tab c7-emen arcfelismerés és kód volt nos a kódot elfelejtettem de az arcfelismerést levettem de a kód azóta is rajta van és nem jutok sehova hogy tudnám vissza állítani az eredeti állapotba?? a válaszokat előre is köszönöm -
gabcsdeath
csendes tag
Pár órás próbálgatás után ezek a bugok cm10-nél:
USB tár funkció nem mûködik
fordított kamerakép
a képernyô tájolás nem mûködiktelepítés elôtt érdemes csinálni egy mentést a gyári /system/lib/hw-ban található dolgokról, fôleg a szenzor és kamera filejairól, ezeket visszamásolva megoldódik a kamera és elforgatás probléma.
-
gabcsdeath
csendes tag
Üdv mindenkinek! Hosszú idő után végre ismét a kezeim közé került ez a tablet. Először is köszönöm a hasznos leírásokat (Root, Google Play, ADB USB driverek stb.) Találtam rá egy Unofficial CM10-es romot xda-n, Oma féle CWM Touch-al flashelhető
Teljesen kopasz 4.1.2 + a megszokott CM beállítások, Theme Chooser, full magyar nyelv.
Link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1987393 -
tbéla
újonc
Sziasztok!
maxtab c7 -en szeretnék sw frissítést csinálni
nem tudja valaki honnan lehet ezekhez letölteni a szükséges dolgokat? ( downloader, BOOT, PDA, MODEM, CSC) Esetleg nincs valakinek ilyen? 2.3 is jó
Köszönöm! -
szatist
újonc
válasz
zsoltocska67 #232 üzenetére
Sziasztok,
Nekem is maxtab h8-as tabletem van és sajnos nekem is előjött ez a hiba, a youtube applikációban nincs hang. Természetesen a hangerő max-on, tuti nem ezt néztem be, de már sajnos nincs ötletem. A google play-t rá tudtam tenni nagy nehezen, próbáltam más youtube-os app-ot rátenni de egyiken se volt hang. Mindenhol máshol van hang, nem is értem. Gondoltam arra is hogy a gyárilag felrakott flash player-el nem megy az applikáció rendesen, viszont fogalmam sincs hogy melyik lenne az amelyikkel kompatibilis az Andorid 4.1.1. Egyedül a gyárilag rajta lévő böngészőn tudok youtube-ot nézni, mert embedként nyitja meg és nem a youtube-os app-ot használja. Próbáltam Chrome böngészőt rátenni, hátha abba megy rendesen és gyorsabb mint a gyári böngészőben de a Play azt mondja hogy nem kompatibilis az eszközzel...
Ha lenne valakinek ötlete hogy mi lehet a baj azt nagyon megköszönném.
-
Zoli67
tag
Sziasztok.
Maxtab c7 rendszert próbáltak rajta cserélni,fehér képernyő látszik csak.
Tud valaki segíteni? -
Ozyka
újonc
Sziasztok. csak kérdezni szeretném hogy véletlen nem mentet le valaki egy 2.3-as c7-es géphez ? Mert jól jönne
-
CseLa
csendes tag
Tisztelt fórumtársak! Max Tab 8-as fórumot külön nem találtam így itt kérek segítséget tőletek. 201209J a száma, gyárilag a 4.0.3 Android volt rajta, frissítés miatt kerűlt hozzám, és már én is mint sok forumozó a hajamat tépem (ami nincs is már) miatta.
Mentettem ami volt rajta de nem jól sikerűlt így azt nem tudom visszarakni. Épkézláb használható akármelyik rá való androidot meg nem találtam eddig hozzá. Ha van valakinek mentése/Max Tab8-asa kérem valahova tegyen fel egy update.img-et.
Nagyon hálás lennék érte.MTD kiosztást az eredeti állapot alapján mentettem lenti linken elérhető. Ha van ötletetek hogy lehet talpraállítani azt is megköszönném... Oma_Odys_Loox_JB_4.1.1_v1.2.2a ezt találtam ezzel elindul de az érintőképernyő sem megy, eggérrel se nagyon és lassu a rendszer azaz ez nem rá való teljesen. Eddig csak ez amivel egyáltalán látható életjele van. https://mega.co.nz/#!nVBE1biB!O9FZGOPaflhc7LSW9dGWqHCIqPLn6KPmJBYJwGCiVYk
Köszönöm a segítséget ha tud valaki...... Üdv: CseLa
-
Upo
addikt
válasz
zsoltocska67 #232 üzenetére
Valami lejátszót fel kellene rakni. Pl. MX player vagy ami bejön.
-
zsoltocska67
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem volna, hogy új maxell maxtab 8 colos gépen, a youtubon, a netes oldalakon található videokon, valamint néhány alkalmazás videoján, valamint letöltött videokon nincs hang. Egyébként, van hang. Pl. van rajta egy gyárilag felrakott video, azon van hang, amiket én raktam rá, különböző formátumok (DivX, mp4, flv) azon meg nincs. Próbáltam már minden beállítási formát de nem tudtam rájönni miért. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel, és mi a teendő? Köszi!
-
Ozyka
újonc
Sziasztok! Kaptam egy maxell 7 tabot. Aminek olyan problémája van, hogy nem tom be kapcsolni és gépel se akar kommunikálni. Elméletileg rootolva lett és az óta van ez a problémája. De halottam olyanról,hogy sd kártyárol tudja önmagát flashselni, csak nem tudom hogy lehetne ezt el érni nálla ! valaki tud-e erre valami megoldást? És még romot is találnom kéne rá de azt se tom hol kezdjem!
Az eredeti rom a 2.3 android volt rajt ha valakinek netán van valami öltette meg köszönném!! -
Jokerx84
csendes tag
Nem tudom mit rontottam el, de nekem nem másol semmit 0 bytes in a valamennyiből.
Tudja valaki mi lehet a gond? -
Testpilot72
csendes tag
válasz
zAPAtyin #227 üzenetére
Sziasztok!
Hozzám került egy ilyen jószág és kicsit hullik tőle a hajam. Olvastam már róla néhány dolgot, de jót még nem sikerült. Alapban 2.3-as android van rajta, amit szerettem volna frissíteni, de gyári frissítés nincs. Még úgy sem, hogy az idióták (Maxell) kiadták ugyanezt a készüléket 4-essel is. Ezen még túl is lehetne lendülni, de hogy Play sincs rajta gyárilag csak valami szánalmas Slide Me store, az már bosszantóbb. Ráadásul feltenni sem egyszerű a Playt, mert miért is lenne az. Nehogy már jól érezze magát a user.
Nem gond, elkezdtem hackelni a cuccot mindenféle android kezelő programmal. Nem is volt semmi baj addig, amíg egy kikapcsolás után már nem indult el. Ült a pingvin a sarokban, boot-olgatott, hullámzó android felirat, bejött a kezdőképernyő, majd hopp visszajött az android felirat és úgy is maradt.
Gondoltam szeretem a kihívásokat, majd megoldom valahogy. Eljátszom vele esténként. (Alma user vagyok egyébként) Most jön az amivel már tényleg nem tudok mit kezdeni:
Megtaláltam a system recovery utility-t (v1.3.37), nyomtam egy SYSTEM recover-t, és ez lett:
----RECOVER----
Checking firmware...
Eheck faild
Recover failed, please reboot and recover again!Nyomtam egy reboot-ot és azóta ezt a nótát fújja. Jah és persze hab a tortán, hogy a recovery menüben nem tudok lépkedni, ott maradt a Reboot system now-n. Így már nem férek hozzá a többi lehetőséghez:
Factory reset
SYSTEM recover
Update from SDCARD
Update from uDISKIlyenkor mi van? USB-n keresztül van valami kommunikációja, mert pl. a Mobogenie automatikusan elindul, ha rádugom a gépre. Mi lehet az E meghajtó? Talán az SD slot vagy az USB? Ott keres valami file-t? Nem valami gyári rejtett partíción szoktak ezek a visszaállítási lehetőségek?
Valaki segítsen, mert fogytán a türelmem. Eddig is csak ezért nem csaptam a falhoz, mert elég gyors volt, amíg működött, van rajta rendes USB és HDMI is. Média lejátszónak jó lenne, ha menne... :-)
Köszi előre is!
-
Upo
addikt
válasz
zAPAtyin #225 üzenetére
OTG kábellel egeret kell rádugni, azzal el lehet navigálni a beállításokban a fejlesztői lehetőségeknél az usb debugging-ig. Utána megint lesz adb kapcsolat.
Ha a régi rom megvan akkor egy micrsd-re rá kell másolni, átnevezni update.img-re, berakáskor megkérdezi hogy telepítsen-e. Az egérrel le lehet ok-zni. -
zAPAtyin
tag
Hát megpróbáltam...
Nem kellett volna, féltégla lett belőleS rendszer feláll, de az érintőképernyő része nem megy nem tudok semmire se nyomni, még a képernyő feloldás se megy.
A pc sem látja, hogy újra tegyem a régi romot,Ha van valakinek ötlete szívesen venném.
-
zAPAtyin
tag
Sziasztok egy éve rootoltam, a Maxtab c7-em, ICS van rajta gyárilag és feltettem a Play áruházat is.
De vagy fél éve be sem kapcsoltam
Most olvasom, hogy van már 4,1 JB. is rá.
Kérhetnék egy kis segítséget, hogyan is tegyem föl a JB-t?
Előre is köszönöm! -
gmodla
újonc
Sziasztok!
Maxell maxtab c7 2.3.1-ről szeretnék ROM mentést amit átraknák egy másikra ami "nem működik"(bekapcsol és semmi). Az eszközkezelő felismeri (adb driver fenn) de semmilyen parancssorra nem reagál (nem ismeri fel külső vagy belső kötegfájlként?). Rkbatch tool nem ment semmit!
Segítséget kérek,hogy hogyan mentsem a romot!
Előre is köszönöm! -
Janos6662000
csendes tag
Szia Upo
Sajnos en egy darabig nem foglalkoztam ezzel a temaval, de ismet elovettem, kozben gepcsere miatt elveszett a forum konyvjelzoje, stb.
Most egy masik gepre, amin Windows XP 32 bites fut, feltettem az altalad feltoltott drivereket, most igy jelenik meg:
Android Composite ADB device
Ez igy rendben van?
Megprobalom elinditani egy parancs-ablakban (cmd) a maxbackupot, de egybol kilep a kovetkezo uzenettel: vege
Ha emlekszel, nekem egy Android 2.3.1-es Maxtabom volt es arra szeretnek Google Play-t.
Termeszetesen ha sikerul kommunikalni vele, akkor szivesen kuldok rola mentest.Varom valaszod, minden jot,
Janos
-
loopi15
csendes tag
SOS Sziasztok van egy maxell c8 as tabletem és totál sikerült le törölnöm és sehol nem találok hozzá gyári romot amiket találtam azoknál nem müködik az érinö része ezért szépen kérném valaki legyen már szives felltölteni mert amit itt találtam feri161 azt nem lehet letőlteni elöre is köszönöm akárki is feltöltené a backupját
-
Dzsdzs
csendes tag
T. Hölgyek/Urak!
Köszönöm az eddig leírtakat, de emellett is elakadtam egy maxell 8" tab-al - (csak bekapcsológomb, arm v7, rk29, 4.1.1). Driver működik, win7 látja a tabot, rootolás megvolt (bár azt írja, hogy már rootolva volt).
Ennek ellenére a system könyvtárát nem látom, bemásolni nem tudok oda semmit. Play-t szeretném már végre futtatni rajta, de ötletem sincs, hogy hogyan tovább.
Még egy plusz kérdés, ha elérem a recovery módot, akkor hogy lehet továbblépni (ugyebár látszik a piroshasú robot)?köszi
-
Upo
addikt
Köszönöm a feltöltést, felraktam, működik a wifi.
Érdekes hogy 4.1 alatt is más a partíciók kiosztása mint 4.0 alatt.
A kernel, boot, cache és emiatt a backup partíció mérete is változott, a belső tárhely is nőtt egy kicsit (de nem olyan nagy mint 2.3-al)
Most jön a root, cwm, gapps aztán meglátjuk. -
ReggieS
csendes tag
Nincs valakinek egy működőképes lementett romja?
Mindegy melyik verziójú android.
Vagy tipp, hogy a wifit miért nem tudom bekapcsolni -
Upo
addikt
válasz
krasovics #216 üzenetére
Melyik android van rajta? 2.3, 4.0, 4.1 ?
Ha 2.3 akkor olyant nem tudok, valakinek kéne lementenie, ha 4.0 akkor a #161 hozzászólásban van link, ha 4.1 akkor az előtted levő hsz-ban. Le kell tölteni a megfelelőt, az .img file-t rá kell másolni egy üres microsd-re, ha nem az a neve akkor átnevezni update.img -re. A 4.0 letöltés az az, a 4.1-nél a nagy zipet ki kell csomagolni és átnevezni. Be kell dugni az sd-t, a tab rákérdez hogy frissítsen-e, rá kell nyomni hogy frissítse. Ez talán helyre teszi. Ha nem akkor recovery-t kell felvadászni, nehezebb eset de előbb az update-t kellene kipróbálni.
-
krasovics
csendes tag
Hali!
Egy olyan kédésem lenne h régen minig jó volt az usb és egyszer kiadta h formázzam és véletlen formáázatm és minden eltünt róla és nm tudok mit csinálni usb-re se csatlakozik semmi..:S
miut tudnék tenni? -
ReggieS
csendes tag
Köszi, hogy megnézted
Reméltem, hogy egy fájl hiányzik és azért nem működik de nemA 4.1-eset a következő linkről tudod letölteni:
https://www.dropbox.com/sh/w6c1tkihzdu1rqy/tHaZ2VHM3_Ha feltetted megírnád, hogy neked működik-e utánna a wifi
Köszi
-
ReggieS
csendes tag
Hello!
Nekem is van egy Maxell C7-es gépem és egy olyan problémám van vele, hogy leszedtem róla a 4.1-es rendszert és feltettem rá az elvileg hozzá való 4.03-at és minden szépen működött kivéve a wifit.
Írtam a maxellnek ők elküldték az eredetileg rajta lévő 4.1-et visszatettem és a problémám továbbra is ugyanaz. A wifi nem működik. Néztem adb logcat-al hogy mi a baja és ha jól értettem a hibáját az, hogy a /system/lib/modules mappában kéne lennie a 8192cu.ko nevű fájlnak de ez nincs, netről szedtem le pár félét de egyikse használt. Valaki megnézné, hogy az ő gépén fentvan-e ez a fájl. -
Upo
addikt
OK, felkerült a v2 verzió.
Indításkor megkérdezi az op.rendszer verzióját, de később a tárhelyet a 6-os pontban át lehet állítani.
- adb_usb.ini-be bekerült a 2.3-as Maxtab USB VID-je.
- cut grep hibaüzenetek kijavítva, már csak a root kell, busybox ha nincs telepítve az nem baj mert saját busybox-ot használ.
- MTD ellenőrzésbe bekerült a 2.3-as Maxtab MTD kiosztása Janos6662000 jóvoltából. -
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #209 üzenetére
Köszönöm, ezek szerint /mnt/storage/sdcard
Akkor beépítem ezt is.
-
Janos6662000
csendes tag
Szia Upo
Megismeteltem microSD-vel:D:\maxbackup>adb shell mount
rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/mtdblock8 /system ext3 ro,noatime,nodiratime,data=ordered 0 0
/dev/block/mtdblock6 /data ext3 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,errors=contin
ue,data=ordered 0 0
/dev/block/mtdblock5 /cache ext3 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,errors=conti
nue,data=ordered 0 0
/dev/block/vold/31:9 /mnt/storage vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,no
diratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437
,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/31:9 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatim
e,nodiratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=c
p437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
tmpfs /mnt/storage/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0
/dev/block/vold/179:1 /mnt/storage/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,no
atime,nodiratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepa
ge=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0D:\maxbackup>
-
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #207 üzenetére
Ha megvan a root elérés az ok, köszönöm a mount kimenetét, ezek szerint a belső tárhely ezen máshol van, nem /mnt/sdcard hanem /mnt/storage
Micro sd-t ezek szerint nem tettél bele, valószínű az is máshova kerülne.
Este ha lesz kis időm akkor belerakom a 2.3-as maxtab tárhelyét a szoftverbe meg javítom a hibákat, de a microsd-t nem tudom így beletenni. Ha közben mégis akadna egy belevaló kártya és meg tudnád ismételni azzal együtt akkor belerakom az sd-t is. -
Janos6662000
csendes tag
Szia Upo
Az adb shell mount parancs eredmenye:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.D:\maxbackup>adb shell mount
rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/mtdblock8 /system ext3 ro,noatime,nodiratime,data=ordered 0 0
/dev/block/mtdblock6 /data ext3 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,errors=contin
ue,data=ordered 0 0
/dev/block/mtdblock5 /cache ext3 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,errors=conti
nue,data=ordered 0 0
/dev/block/vold/31:9 /mnt/storage vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatime,no
diratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437
,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/31:9 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,noatim
e,nodiratime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=c
p437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
tmpfs /mnt/storage/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0D:\maxbackup>
-
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #204 üzenetére
Rootolt a tablet? Az rkdump mentéshez root engedélyek kellenek, illetve frissített busybox. Ha root-olt akkor kicsit tanácstalan vagyok. A busybox-os dolgot még megoldom de a root-ot nem lehet megkerülni.
Megpróbálok utánanézni.
Másik dolog a belső memória:
tarhely: /mnt/sdcard
mkdir failed for -p, Read-only file system
ez érdekes, a belső tárhely csak olvasható, itt valami nem kerek. Lehet hogy a 2.3-as változat nem oda csatolja a tárhelyeket. Kérnék egy segítséget hozzá, parancssort meg kellene nyitni, belépni a maxbackup könyvtárba és kiadni ezt a parancsot:
adb shell mount
és amit kiír azt ide bemásolni. Ha lehet akkor egy microsd-t is be kellene tenni, mindegy hogy mi van rajta de a csatolási pontjára kíváncsi lennék.root mikéntje a #3 hozzászólásban.
Az MTD ellenőrzés azért adott hasznos infókat.
mtd4: 20000000 00004000 "backup" VS mtd4: 0f000000 00004000 "backup"
backup partíció az újon 512MB, a régin 240MB
mtd8: 20000000 00004000 "system" VS mtd8: 10000000 00004000 "system"
system partíció az újon 512MB, a régin 256MB !
mtd9: 84200000 00004000 "user" VS mtd9: a4800000 00004000 "user"
user partíció az újon ~2.06GB, a régin ~2.57GB (ez a maradék belső tárhely /mnt/sdcard)Valószínű ezért lettek féltéglák a 2.3-as tabok a 4-es update.img-vel.
Vagy át kellene particionálni a flasht vagy bezsúfolni a 4.0-t a 256MB system partícióra, de ezeket nem tudom hogy kell. -
Janos6662000
csendes tag
Szia Upo
Valtozott a helyzet de meg nem sikeres a dolog. :
Most a driver jo, adb ellenorzes megy, MTD ellenorzes megy, ez az eredmenye:*********************************************
* MTD ellenőrzés *
*********************************************Ez az én készülékem MTD kiosztása:
dev: size erasesize name
mtd0: 00400000 00004000 "misc"
mtd1: 00800000 00004000 "kernel"
mtd2: 01000000 00004000 "boot"
mtd3: 01000000 00004000 "recovery"
mtd4: 20000000 00004000 "backup"
mtd5: 07400000 00004000 "cache"
mtd6: 20000000 00004000 "userdata"
mtd7: 00400000 00004000 "kpanic"
mtd8: 20000000 00004000 "system"
mtd9: 84200000 00004000 "user"
*********************************************Ez a csatlakoztatott készülék MTD kiosztása:
dev: size erasesize name
mtd0: 00400000 00004000 "misc"
mtd1: 00800000 00004000 "kernel"
mtd2: 01000000 00004000 "boot"
mtd3: 01000000 00004000 "recovery"
mtd4: 0f000000 00004000 "backup"
mtd5: 07400000 00004000 "cache"
mtd6: 20000000 00004000 "userdata"
mtd7: 00400000 00004000 "kpanic"
mtd8: 10000000 00004000 "system"
mtd9: a4800000 00004000 "user"Press any key to continue . . .
Tovabb nem sikeres, a 3 pontra ezt irja ki:
* partíciók egyenkénti mentése *
*********************************************A misc partíciót lehet hogy nem tudja menteni,
nálam néha a system-et sem,
de az update.img mentésben benne vannak.tarhely: /mnt/sdcard
cut: not found
grep: not found
write: Broken pipe
misc mtd
/data/local/tmp/rkdump: /dev/block/mtdblock: No such file or directory
kernel mtd
boot mtd
recovery mtd
system mtd
/data/local/tmp/rkdump: /dev/block/mtdblock: No such file or directoryMentés kész, a fájlok a dump könyvtárban vannak.
Press any key to continue . . .A 4 pont eredmenye:
* update.img mentése *
*********************************************tarhely: /mnt/sdcard
mtd
/data/local/tmp/rkdump: /dev/block/mtdblock: No such file or directoryMentés kész, a fájlok a dump könyvtárban vannak.
Press any key to continue . . .Termeszetesen nem ment semmit.
Otlet?
Minden jot,
Janos
-
Upo
addikt
válasz
Style313 #199 üzenetére
Ez a készülék úgy nézem nem Rockchip-es, 2 magos AmLogic 8726MX van benne, úgyhogy Rockchipes flash programokkal és leírásokkal ne menj neki mert tönkreteszi.
Természetesen az ADB-s leírásokat lehet követni, az univerzális, csak a megfelelő ADB drivereket kell felrakni, de az neked már megvan. USB debugging be van pipálva mert adb reboot működik. Úgyhogy itt kénytelen leszel előbb root-olni, utána mennie kell a dolognak.
Első körben megpróbálnám EZT letölteni, bemásolni, feltelepíteni, elindítani, ha a su binárist akarja frissíteni akkor megcsinálni. Nem biztos hogy megy, csak akkor ha az android úgynevezett "pre-rooted" rajta. Pl. a Wayteq XTab70dci-ben van ilyen chipset (SOC), nekem volt olyan tabom, azzal így működött, ha neked is megy akkor köszönet Kelzsoca-nak a leírásért.
Ha így nem akar akkor a pc-re dugós adb-s rootolás kell neked, #3-ban le van írva, ezen is mennie kell. Ha sikerült akkor újra megpróbálni a Googleplaystorosítást. -
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #200 üzenetére
Feltettem driver csomagot is IDE, driver.zip.
Az usb_driver_r03-windows mappában van az adb driver, normál módú és az Oma féle CWM Touch recoveryvel működő adb driver is benne van.
Az Rkusb mappában a flashelő programokhoz való driver van (RkBatchTool, RkAndroidTool), így minden driver egy csomagban megvan.
64 bites op.rendszereknél (Vista, Win7, Win8 x64) az aláíratlan illesztőprogramok telepítését engedélyezni kell, 32 biten nincs ilyen gond, ott csak kiírja hogy aláíratlan meg nem biztonságos blabla..., tovább-ot kell nyomni és feltelepíteni.
Ha valami nem működik akkor írj, megoldjuk. -
Janos6662000
csendes tag
válasz
Janos6662000 #200 üzenetére
Lehet en benazom el de a sajat, elozo uzenetemet nem tudom szerkeszteni, ezert uj uzeneteben irom.
A problemam a kovetkezo: latszolag mindent ugy tettem fel ahogy le van irva az ADB driver telepitesehez, de a keszulok meg mindig "Other Devices" kategoriaban jelenik meg MID neven.
Megneztem, es Hardware ID-nak ezt irja ki:USB\VID_0E79&PID_0C02&REV_0222&MI_01
USB\VID_0E79&PID_0C02&MI_01Eppen ezert a "android_winusb.inf" file-t en igy modositottam (a sajat adataimmal):
;Android ABD Interface
%SingleAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_0E79&PID_0C02&MI_01
%CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_0E79&PID_0C02&REV_0222&MI_01
;;Android ABD Interface
%SingleAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_0E79&PID_0C02&MI_01
%CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_0E79&PID_0C02&REV_0222&MI_01
;Sajnos ezek utan sem ismeri fel a gep helyesen a tabletet (Windows 7, SP1, 32 bites)
Termeszetesen semmilyen adb parancs nem mukodik.
Otletek?Elore is koszonom,
Janos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray Apple garancia asztroszürke tok
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest