Hirdetés
- HP notebook topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Chromecast topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- iPad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
ngabor2 #2687 üzenetére
Jah tényleg, jogos a 200-as eredményed. De szerintem csak a feladat van hülyén megfogalmazva.
A 2. feladat valahogy biztos kilogikázható, bár most nekem sem jutott eszembe hogyan.
A leírt képletet pedig nem fejből írtam, én is csak a gráfelméleti színezésre kerestem rá.
Az elsőt szerintem oké, már ha jól lenne megfogalmazva, a második viszont már inkább versenyszintű feladatnak tűnik szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
válasz
MR. Anderson #1292 üzenetére
1.
a1=92
másik
a1= -460
2.
d=3
másik
d=-15Ha jól tévedek.
-
-
PazsitZ
addikt
Ez ilyen elméleti dolog.
-Első esetben 3 közül választasz, így 33% esélyed van, hogy jót választottál 66% hogy rosszat.
-Kiesik az egyik rossz.
-Ezután 50% az esélyed a jóra és rosszra is.
-De mivel elöször döntöttél, amikor még 66% a hiba esélye ezért a másikat érdemes választanod, mivel akkorra már kisebb a hibaszázalékod.
De alapvetően tökmindegy.[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
válasz
concret_hp #783 üzenetére
Ez nekem se jutott eszembe
. Látszik, hogy rég foglalkoztam ilyesmivel.
-
PazsitZ
addikt
válasz
[HUN]Zolee #780 üzenetére
Rég csináltam ilyet. Annyit tudok mondani, hogy
x^2+1 tart 2-höz, x-1 tart a 0-hoz
így 2/0 tart a végtelenbe. -
PazsitZ
addikt
válasz
szandisas #705 üzenetére
Az ordinálissal kapcsolatban ez segíthet valamennyit:
''A nominális és az ordinális skálán mért adatokkal számos módszer alkalmazható, melyek egyik közös tulajdonsága, hogy nem kell hozzájuk az, hogy az adatokból átlag, vagy szórás számolható legyen. általában mondható, hogy ezek a módszerek nem az ismert nevezetes eloszlás, a normális eloszlás paramétereinek tulajdonságain alapulnak, ezért is szokás õket nem-paraméteres módszereknek nevezni.'' [link]
''Ordinális (sorrendi)
- az ordinális skálán a számok csak a sorrend megállapítására valók
- a 962824-es telefonszám semmivel sem több, mint a 961849, így a telefonszámok nem ordinálisak
- a versenyen minden versenyző végső helyezése, azaz 1., 2., 3. hely, ordinális skálájú
- noha mi nem tudjuk, mekkora az időkülönbség az egyes versenyzők között'' [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- OHH! Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO P620 4GB
- Asus TUF Gaming F15 i5-12500H RTX 3050 16 GB RAM 512 GB SSD 2026.09 -ig GARIS Újszerű állapotban
- Sok garis AMD Gamer Config: Ryzen 9 9900X, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- HP Elitebook 850 G2 i5 5600u / 8Gb / 15,6" FULL HD / 256Gb SSD / szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest