Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Home server / házi szerver építése
- HP notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
Tehát ha mégsem ez a képlet, akkor csak simán összeadogatni kell a korongok számát, és megtudjuk, mennyit fordulnak 1 mp alatt? Azért is kérdezem, mert tegnap még elmélkedtem a kérdésen, és úgy is lejátszottam magamban, hogy korongok helyett egymáson hosszanti irányban elmozduló rudakkal csináltam mindent, ahol egy 1 méteres rúd 1 mp alatt 1 métert mozdult el. Ha a korongos példa alapján egymásra rakunk ilyen elmozduló rudakat, akkor minden rúd annyi métert mozdul el 1 mp alatt, ahányadik rúd ő. (Attól most tekintsünk el, hogy ezt fizikailag nem nagyon lehetne kivitelezni
) Szóval ezek alapján úgy gondolom, hogy a korongoknak is így kellene viselkedniük. Tehát mondjuk a 8. korong az 7 fordulatot tesz meg másodpercenként - kikapcsolt állapotban. Viszont ha bekapcsoljuk, akkor már 8-at.
(Kíváncsi vagyok, tévedek-e, vagy jól gondoltam...) -
CWorm
aktív tag
-
CWorm
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, mivel síkhülye vagyok a matekhoz.
Megpróbálom értelmesen elmagyarázni.
Szóval adott egy korong, ami a példa kedvéért 1 fordulatot tesz meg másodpercenként. Ezen a korongon van egy újabb korong, ami az alatta lévőre van rögzítve. De: ez is elindítható úgy, hogy 1 fordulatot tegyen meg 1 másodperc alatt. Ezt természetesen úgy kell érteni, hogy az alatta lévő koronghoz képest fordul egyet, mert ha már az alsó korong is forog, akkor a felső már 2 fordulatot tesz meg 1 mp alatt (saját forgása + az alsóé, amin van). A kérdésem az, hogy hogyan alakulna a további korongok sorsa, ha tovább pakolgatnánk őket egymásra és mindegyik külön beindítható lenne 1 fordulat/mp sebességgel. Akkor a harmadik 3 fordulatot tenne meg 1 másodperc alatt, vagy meg kéne szorozni/osztani valamivel? Esetleg mindig duplázódnának a sebességek? Vagy már a második korong sem kettőt fordulna 1 másodperc alatt? Segítsetek légyszi valami képletet találni erre.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO P620 4GB
- Asus TUF Gaming F15 i5-12500H RTX 3050 16 GB RAM 512 GB SSD 2026.09 -ig GARIS Újszerű állapotban
- Sok garis AMD Gamer Config: Ryzen 9 9900X, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- HP Elitebook 850 G2 i5 5600u / 8Gb / 15,6" FULL HD / 256Gb SSD / szép állapot
- 2+1 akció minden Apple Watch szíjra! Minőségi Apple Watch szíjak verhetetlen áron.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest