Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy látom nem sikerült értelmezni a hozzászólásomat, különösen a fejlesztésre vonatkozó mondatot.
ergoGnomik #16: Ez egy válasz volt a #7 hozzászólásodra amit úgy értelmeztem, hogy szerinted én nem találkoztam még olyan adat mennyiséggel, ami egy átlag user SSD-jén nem fér el. (ami tipikusan 256 GB és 1 TB között mozog)
-
csibe1
addikt
"ha megint lenne egy boom az SSD fejlesztésben, megint lenne zuhanás 4-8TB-os SSD között, ami magával hozná a nagyobb kapacitású meghajtók megjelenését, olcsóbbá válását is."
Jajj, de szépen hangzik... aztán ennyi.
Mennyire lennének tartósak, milyen lenne az adatbiztonság az átlagfelhasználóknak eladott verziókban?
Múltkor néztem Intel 30TB-os, 1 milla körül volt, de most rákeresve 1,4 [link]
Ez nem igazán az átlag felhasználónak készült, már az ára miatt sem
Ez HDD-ben kicsit olcsóbb, még a vállalati kategória is.
Szóval akkor olcsó, nagy kapacitású SSD-t a népnek, a többi meg nem számít? -
válasz
ergoGnomik #7 üzenetére
Nem tudom honnan veszed., hogy én mit tudok elképzelni és mit láttam már, de köszi a feltételezést. Nem mindenki csak a 256GB-os SSD-k világában él.
Pont azért gondoltam, hogy az SSD-ket fejlesztik komolyabban, mert olcsóbb lehet a gyártás, kisebb az energiafelhasználás, gyorsabb.
A HHD-re már évekkel ezelőtt azt mondták, kezdik elérni a fizikai határokat, már csak a tányérok számának növelésével lehet tovább növelni a kapacitását.
Azért mikorkomolyabban elkezdték tolni az SSD-k fejlesztését, nagyon megzuhantak a 128, 256, 512 SSD-k árai. Felételezem, ha megint lenne egy boom az SSD fejlesztésben, megint lenne zuhanás 4-8TB-os SSD között, ami magával hozná a nagyobb kapacitású meghajtók megjelenését, olcsóbbá válását is.Sogron: Lásd fentebb.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Neovenator #9 üzenetére
Ma már ez nem így megy a fórumban sem. Az EXOS és a Ironwolf nagyon is mennek. A Toshiba az MGxx szériával tarol, főleg 16TB fölött, mert nagyon jó a Ft/TB aránya, ahogy az EXOS-é is. A WD inkább a kisebb, jellemzően 8TB alatti kategóriában jó, mert a He töltetű HDD-i nagyon drágák, egyszerűen nem éri meg.
-
válasz
Neovenator #9 üzenetére
Áhhá, érdekes.
Pedig nagyon mondták, hogy a HAMR sokat fogyaszt, meg nem jó irány.
Kössz az infót! -
Neovenator
senior tag
Semmi, bebukott, úgyhogy valószínű a Seagate-től licenszelik a HAMR technológiát, amit már 3 éve tesztel a partnerekkel a Tengerkapu, különben konstans 3 év lemaradásban lennének mostantól.
Érdemes lesz ezt az infót fejben tartani, amikor szokásosan kitör majd a fórumos "én csak WD-t veszek, mer' a Szígét asszar" típusú vinnyogás. -
Fura, hogy még mindig erőltetik a HDD alapú adattárolást.
-
A WD nem a MAMR-ra esküdözött?
Azzal mi lett?
-
Végülis, ideje volt már...
Kicsit szerintem bealudtak a versenytársak mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt külső HDD, 500/1000GB
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- Samsung 960 256GB M.2 NVMe SSD
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest