- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigangel
csendes tag
válasz HwAdokVeszek #50049 üzenetére
Szia! Ez engem is érdekelne. Hogy, vagy honnan lehet telepíteni a tv-re a plex-et?
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Először is BUÉK.Van egy lg 32LB570b-ZB tv m,megvettem hozzá a wifi adaptert,megy is mint smart Tv.Letöltöttem HTC M7 re a T TV Gó alkalmazást amely a telón kíválóan megy.Ha a telót miracast al csatlakoztatom a Tv hez,minden képernyő tartalom átmegy,nézhető a Tv gó nak viszont csak a hangja és kb csak egy hete,addig átment a kép is.Valami 5let,hogy mért nincs kép?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz petya2012 #50043 üzenetére
A hiba az ön valamelyik készülékében lesz. Itt többen is NAS-ról használjuk a Tv-t és nem nevezném lassúnak, fagyni meg pláne nem fagy. Milyen NAS, milyen hálózat, fut valami a NAS-on a háttérben, stb...stb...? Ha leírnád bővebben lehet tudnánk segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz bigangel #50051 üzenetére
A nem webos-es lgkre: [link]
A webos-es lgkre: [link]Én a webos-es verziót próbáltam, és nekem nem jött össze.
Mondjuk akkor még régebbi fw volt a tv-n.
Lehet már működne, még nem próbáltam.
Nekem csak lejátszásnál fekete kép volt.Az lg storból megvásároltam utána.
Annyi a gond hogy ha a tv magyar régióra van állítva akkor nem jelenik meg.
Én United Kingdom-ra állítottam, és akkor már jó lett (kell egy United Kingdom account regisztárció is).
Kb 1200 ft volt ha jól emlékszem, és pár nappal a vásárlás után nem tudom miért visszautaltak 406ft-ot.Ezzel nekem hibátlanul működik, és jobban is néz ki a menu mint a smartshare-be
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.
Ezzel a "figyelmeztetéssel" (The TV will be turned off in 5 minutes) találkozott már valaki,miért akar kikapcsolni?Nem olyan régen kezdte el írogatni az LG LB671,voltak vendégek az ünnepek alatt és lehet valamit elnyomtak rajta és fogalmam sincs,hogy mit és hol kell vissza állítani,hogy meg szűnjön a jelenség.Előre is köszi. -
bgabi1
aktív tag
válasz huncutka1029 #50005 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást! Tényleg valamit félreértettem.
Ha a digitális csatornakiosztásból választok egy csomagot, akkor ezek szerint vagy STB-re, vagy CI modulra van szükségem. Az én elképzelésem az volt, hogy ne kelljen 2 távirányítóval bohóckodnom, ezért gondoltam, hogy STB-nek menni kell. Ha nem akarok STB-t akkor ezek szerint CI modul kell nekem.
CI modullal viszont kiesik az a lehetőség, hogy mást nézzek, mint amit felveszek, mert ez esetben csak HDD-re tudok rögzíteni. Viszont, ha kérek STB-t új szolgáltatómtól is, akkor tudok felvenni, ahogy eddig is, de újra ott van a dupla távirányítós problémám, hacsak a 620 távirányítója, esetleg a Magic nem tudja vezérelni STB-t is. Amúgy a gyorsabb netkapcsolat végett megyek át másik szolgáltatóhoz.
Összegezve tehát a dolgokat, ahhoz, hogy többes felvételt tudjak készíteni, úgy, hogy közben mást nézek, kell az STB. HDD-vel pedig egy csatornát tudok rögzíteni egyszerre, akár a TV kikapcsolt állapotában is.
Valaki erősítsen meg, hogy végre nem keverem a szezont a fazonnal.
Még egy kérdés is. A CI modulért is kérnek díjat, esetleg havidíjat a szolgáltatók?
Köszönöm előre is!
Elnézést véletlenül előkerült a régi arcom belépési kódja, így most nem érdeklÖDÖN vagyok.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz bgabi1 #50057 üzenetére
Van olyan szolgáltató, aki bérleti díjat kér a kártyáért+ Ci modulért, de jellemzően inkább megvetetik veled egy egyszeri nagyobb összegért. ~10K utána a modul a tiéd marad, csak a kártyát kéri vissza a szolgáltatónak ha lelécelsz tőlük.
Ha azt mondod nekik, van egy tv ami képes kezelni a ci modult, és van egy másik tv amihez box kell adnak mindkettőt.
A STB-t elég akkor használnod ha azzal akarsz rögzíteni. Nem feltétlenül kell két távot használnod, ha egyszer az EPG ben beállítod az időzített felvételt a boxon akkor is felveszi kikapcsolt állapotban is nem?
CI modullal a tv-re veszel fel, akkor átkapcsolhatsz HDMI bemenetre a boxon tudsz más adást nézni, és vica verza.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
petya2012
őstag
válasz Stevenstyle #50053 üzenetére
szió
nem nekem volt problémám a NAS-al
-
munki_
csendes tag
sziasztok! műszaki analfabéta vagyok, így álljatok hozzám és előre is elnézést. tegnap vettem egy 32lb570 elnevezésű tv-t, és mindössze annyit szeretnék, h a szintén lg telefonomat érzékelje, és a rajta található filmet lejátssza. ez csak számomra tűnik elég egyszerű feladatnak, vagy kicsit összetettebb a bedugom az usb-t és már lehet is filmezni dolognál? az a wifi adapter igencsak megkönnyítené a használatát? ez a mobilos kérdéstől független. köszi előre is!
-
bgabi1
aktív tag
válasz huncutka1029 #50059 üzenetére
Úgy gondolom megértettem a lényeget. STB-t is kell kérjek az általam kigondolt többletfelvételezéshez, de attól még nézhetem az adásokat CI modulon keresztül, tehát elég bekapcsolnom a boxot a felvételek beállításához és olyankor átkapcsolok a saját bemenetére, majd beállítva a készüléket visszakapcsolhatok CI-re és vica verza fordítva is.
Köszönöm, hogy helyreigazítottál. -
huncutka1029
addikt
válasz munki_ #50061 üzenetére
MHL - Vezetékes kapcsolat mobil és TV között
Az MHL kapcsolódási lehetőségnek köszönhetően vezetékesen csatlakoztathatja mobiltelefonját a televíziójához, és a telefon kijelzőjén futtatott tartalmakat a TV nagy képernyőjén is megtekintheti.
Tehát venned kell egy MHL kábelt, ami telefonoddal kompatibilis.
itt találsz alternatívákat
vagy tölthetsz le a telóra DLNA kliens programot, és a megosztott tartalmat routeren keresztül megosztod a tv-vel.
Ha van LAN csatlakozó a tv-n nem kell wifi adapter. Lan (UTP) kábellel összekötöd a routerrel, és akkor a pc-telefon tartalmát megoszthatod a tv-n[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
bgabi1
aktív tag
Igen LA sorozatú a TV, bár megvallom őszintén ezt csak a nyaralóba vettem és épp tesztelem itthon, hogy érdemes-e ebből egy nagyobbat venni majd itthonra, esetleg egy UHD OLED? Eddigi tapasztalataim alapján jónak találom. Beállítottam a képet is az általatok leírtak alapján és rendeltem egy Magic távirányítót is, bár látom valakinek az sem jön be, pedig jókat ír róla.
-
bigangel
csendes tag
válasz HwAdokVeszek #50054 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
-
pomk
őstag
Szerintetek érdemes venni most tv-t vagy inkább várjak? Hogyan fognak alakulnak az árak a közeljövőben?
-
huncutka1029
addikt
válasz Stevenstyle #50072 üzenetére
nem igazán értek egyet,
A tv saját tunerén keresztül beállított csatornákkal elérhető a time shift, és a EPG is,
és nem kell feleslegesen 2 fogyasztót hajtani, ha tv-t akarsz nézni.Mivel az alap probléma az volt, hogy mást nézne a gyerek, asszony, mint ő,
ezért kell más forrás ami rögzít.
A HD box is csak az azonos frekin lévő adást engedi egyidőben nézni, és felvenni, kivéve ha 2 tuneres, de ez ritka.
Tehát a kikapcsolt box mellett is lehet alapból tv-nézni, vagy felvenni egy filmet, miközben a boxon rögzíted a másik adást, és esetleg a 3-ikat nézed.HDMI-bemeneten....Ezt hogy oldod meg másként?
Veszel még két tv-t a családnak, és mindenki azt néz amit akar
-
huncutka1029
addikt
válasz Shingen #50074 üzenetére
erre épül a fogyasztói társadalom!
szerinted nem tudnának, olcsó oled 8K smart 3D tvt már most piacra dobni, egy jó android felülettel?
Dehogynem, csak ha ebből évente csak egyet tesznek hozzá, emberi áron, akkor 5-6 évig még milliószámra lehet elsózni a tvket.Ha tetszik, vedd meg, cserélni 4-6 évente elég, kb akkor van igazi érdemi ugrás közöttük
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
-
petya2012
őstag
sziasztok
nekem digis HD boxom van
eddig a tv-be volt dugva az 1 TB külső vinyó a felvételre(Invitel CA modul van benne)
ki akartam próbálni,hogy a STB-be dugom,de elkezdett formatálni az is és le is fagyott az egész box,csak áramtalanításra állt helyreígy marad az eredeti felállás:
felvételre használom a saját tuneres-t(CI+)
közben meg nézem a digis cuccot(HDMI)egyébként felvétel közben,miért nem látszódnak egyes menüpontok a menüben???
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
válasz huncutka1029 #50075 üzenetére
Pontosan erről van szó.
Ráadásul egy fogyasztóval kevesebb, amire az előbb nem is gondoltam, nem beszélve arról, hogy az ember megveszi a drága TV-t és ahelyett a boxot irányítgatja. Én a TV-t szeretném a saját távjával irányítani, azért vettem. A box maradjon csendben, ha kell szólok neki és tegye a dolgát. Szerintem nem olvasták el az okfejtéseinket elejétől a végéig, de nem ők a hibásak, hanem én, mert másik néven jelentkeztem be, ami hamarosan kijavításra kerül. -
petya2012
őstag
huncutka1029
erre tudnál valami okosságot??
Olyan kérdésem lenne,hogy nekem a tv-n a 04.25.05 számú firmware van már hónapok óta.LG honlapján2014.12.30-as dátummal kikerült a 04.24.48.Most ekkor ez az ujjabb vagy ami nekem van???
Ha én pendrive-ra felteszem ezt a 04.24.48-ast,akkor érzékelni fogja a tv vagy nem??
köszi
-
darál0w
Jómunkásember
lb650-re most dobtam fel a 4.41-es frissítést és érezhetően gyorsult a boot, és a menü is...és a fordítási problémák is megszűntek a menüben
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
huncutka1029
addikt
válasz petya2012 #50080 üzenetére
szia
elvileg, ha erre a régióra szánt frissítés, akkor automatikusan is fel kell ismernie, ha NETre csatlakozik a tv, és be van kapcsolva az automatikus szoft frissítés.
DE ha egy formázott pendrivera teszed a kicsomagolt .EPK filet az LG_DTV mappába, fel fogja ismerni.
Elvileg nem lehetne kisebb verziószám, de ha mégis akkor frissíteni fog.
ha nem akkor kiírja majd, hogy a tv-n lévő szoft frissebb mint a mappában lévő.
Akkor nem kell vele foglalkoznia női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz huncutka1029 #50065 üzenetére
Az általad linkelt MHL átalakítókat úgy nézem, hogy bármely tv-hez jó aktív átalakítók. Az MHL feliratú HDMI bemenethez elég egy passzív átalakító is, ami valami ilyesmi
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Robertó79
tag
Hogy tudok rákötni egy 650-es tvre samu házimozit?
(ha lehet dedós szinten mondjátok) -
thebencus90
csendes tag
Sziasztok! feltettem a legújabb fw-t (04.41.32) LB671V-re, és a ScreenShare egy trágya lett, bugos, laggol hibásan jelenik meg, valami tipp esetleg?
-
TRob1
veterán
válasz Robertó79 #50085 üzenetére
Dedós szinten: LG-re Samut?!?!? Áááá! Sehogy!!!
Amúgy meg: Milyen csatlakozók vannak a házimozin? Én optikai kábellel kötöttem rá a Sonymra, hogy digitális hang menjen. Ha van optikai be (Toslink) a Samun, tedd ezt te is. Ha hdmi be van rajta, akkor azzal. Ha nincs digi bemenet rajta, akkor meg gondolom marad fejhallgatón ki a jack, a Samuba meg be a 2 RCA.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
rwu
tag
válasz thebencus90 #50086 üzenetére
Én megpróbálnám kihúzni a tv-t 10 percre, majd dugd vissza , ártani nem árt.
Ha ez sem segít, akkor egy gyári beállításra visszaállítást csinálnék.S22U*hondacivic*
-
luckyman
aktív tag
Belefutottam a Story5-ön egy 4:3-as adásba. Létezik, hogy egy 2014-es tv (LB671) nem képes viszonylag normálisan kitenni teljes képernyőre brutál torzítás és levágás nélkül? A 6 éves tv-m úgy húzta szét, hogy alig látszott. A legnormálisabb az maximális szélesség, de komoly levágásokat csinál. A mozi nagyítás1 pedig egyszerűen széthúzza már a közepét is. És minek számozták meg, ha nincs több mozi nagyítás?
Ti melyiket használjátok? -
thebencus90
csendes tag
Köszi ki is próbálom, de azt vettem észre hogyha lecsatlakozok a WiFi hálózatról akkor úgy működik mint fw frissítés előtt elvétve pár hibával, de a WiFi-t úgy kikapcsolni nem tudom mint a telefonon/laptopon mert csak elfelejtetni tudom az meg macerás hogy mindig újra beírogatom a jelszót:/
-
petya2012
őstag
válasz huncutka1029 #50083 üzenetére
a neten nem talál frissebbet ennél ami most van (04.25.05)
csak furcsa,hogy kissebb verziószámút tettek ki 2014.12.30-as dátummal
szoktam nézni,de 30.-előtt még 04.24.08 volt a tv honlapjánszerinted megpróbáljam??
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
Meg tudná valaki mondani, hogy az STB-ből a HDMI kábelt a TV melyik bemenetére kell kötni?
HDMI/ARC/ , HDMI/, HDMI MHL. Mindről üzemel, de igazság az, hogy halvány fogalmam sincs melyik a helyes bemenet az STB összeköttetésére. -
huncutka1029
addikt
válasz érdeklÖDÖN #50093 üzenetére
mindegy melyikre teszed, HDMI-1 akkor érdemes szabadon hagyni, ha házimozit vagy PC-t akarsz rákötni, mert ezen van ARC audio reverse chanel, azaz kiadja a tv tunerek hangját a házimozira rajta keresztül.
MHL HDMI-3 akkor hagyd szabadon, ha mobil telót akarsz rajta vezetékkel csatlakoztatni, mert ez a zegy támogatja.
Ha egyik opció sem fontos, bármelyik bemenetre rákötheted a boxot.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
rwu
tag
-
Stevenstyle
senior tag
válasz érdeklÖDÖN #50093 üzenetére
Ha nem akarsz mást rákötni akkor mind1. Az ARC az Audio Return Channel rövidítése, vagyis ide leggyakrabban házi mozit blu-ray lejátszót szoktak kötni, az MHL pedig táblagép, telefon. Ha ezeket nem használod ki akkor mindegy teljesen, mivel nem foglalod el egyik elől sem a portot
Szerk.: látom lassú voltam
luckyman: direkt kerestem egy story 4-es épp a Colombo megy. A Panámon is megnéztem gyorsan. Egy hangyapöcsnyit körülményesebb az LG-n, de ennyi. Levágás és/vagy torzítás mindig van persze, de hogy brutál és hogy a régiekhez képest gyenge az nem gondolom, hogy fedi a valóságot. Mondom ezt úgy, hogy direkt átbattyogtam a "régi" Panán megnézni az összehasonlítás végett. Nekem kicsit a kákán is csomót című történetnek tűnik.
Abba már bele sem megyek, hogy 4:3-at kirakni fullba szerintem... Persze ez erősen szubjektív vélemény Ízlések és pofonok (vagy ficamok )
[ Szerkesztve ]
-
petya2012
őstag
válasz huncutka1029 #50094 üzenetére
azt írta ki,hogy a jelenlegi frissebb,szükségtelen a frissítés
melyik sokszor emlegetett FW-re gondolsz??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest