-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz Sub-ZeRo #10750 üzenetére
vagy veszel egy nagy befőttesgumi csomagot, abban van mindenféle méret, jóval olcsóbb.
vagy ebayről gumi készlet, abból van ilyen kör keresztmetszetű is, az a legjobb csak idő míg ideér.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
balint82
senior tag
Na végre nekem is megjött a csomag, a Postára állítólag már felszakadva érkezett és le kellett ragasztaniuk...
Elég morcos voltam, de szerencsére semmi serülés nem volt.Igaz, mondjuk se képeslap, se Nexo Knights doboz.
Mindenesetre boldogság
Google Pixel 4a
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Djuree #10755 üzenetére
dettó, ha ma sem lesz változás, megyek szétcsapok , mert az gyanús, hogy németből nem 5nap alatt ér ide bármi is, pláne regisztráltan/aláirás kell az átvételhez...
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
DeckardCain
senior tag
Sziasztok!
18 év után újra lego.
Karácsonyra érkezik egy 24 órás versenyautó.Kellett nekem egy 2-3 hete Legot rendelni másnak
Bricklink-kel is ismerkedem még.
Ha minden jól megy majd köv évben át is építem erre:
http://rebrickable.com/mocs/Charbel/porsche-919-hybridBocs telorol nem megy a link. A drágább alkatrészek egy része megtalálható a 42039-ben is amit megveszek most.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz DeckardCain #10757 üzenetére
itten e
a lejtőn meg bőven elég egy apró lökés is
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz balint82 #10754 üzenetére
Ha ugyanazt a nexo dobozkát adják, akkor sokat nem veszítettél.
Ha a postás nyúlta le, akkor ő nem megy vele semmire. Se egy figura, se egy építmény, járgány nincs benne.
Nem is akartam megérteni mi az a dobozka és kis kártyák cuccos...Ha az embernek lenne ideje, energiája és nem lenne közel az ünnep, akkor visszaküldené és reklamálna a lego-nál.... hátha lecserélik a postát.
Másra mutogatás megy, mert nem tudsz utánajárni. A dhl azt mondaná, hogy nála még jó volt, posta meg, hogy így kapta... Bár ez utóbbi azért is fura mert nekik tökmindegy, hogy esetleg hiányos árut vesz át??...igaz nem neki fáj -
xedos
addikt
Nekem 4napja Debrecenben áll csomagom... posta dobott egy SMS-t, hogy elnézést kérnek, de a Black Friday miatt 3napos csúszásban vannak :-(
Kínából is 1hónapja jön egy csomó cucc... -
Djuree
félisten
nekem is jön kínából vagy 4-5 pakk. írtam nekik mert már vagy 10 napja áll ott a postán csomagom, karácsony előtt már nem biztos hogy ideér azt írták a hong kongi postáról, mert rengeteg a csomag és nem győzik. még jó hogy már másfél hónapja rendeltem, direkt nem az utolsó pillanatban, hogy ideérjen karira.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
nagyúr
-
csobolade
csendes tag
Sziasztok!
El szeretném adni bontatlan, szép állapotú Lego star wars 75084 és 75081 készleteimet.
A 75084 kikiáltási ára 20.000,- Ft, a 75081-é 10.000,- Ft, mely összegek lefelé korlátozottan rugalmasak.
Miskolcon megtekinthetőek, a városban házhoz viszem.
20/389nyolcvannyolc29 -
Djuree
félisten
na nekem most esett be a csomagom a melóhelyre. azt se láttam ki hozta olyan gyorsan elhúzott, csak a csomagot adta le az őrnek aki behozta nekem.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
LÁZ
Topikgazda
update: ahogy lenni szokott, semmilyen kicserélő,szortírozó központban nincs regisztrálva a rendelésem, kb elseje óta, igy irtam a Lego-nak, hogy mi a helyzet, szinte biztos, hogy előbb küldik újra expressz, mint előkerül a postától
[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
Korábban már írtam, hogy sikerült beszélnem egy postás ügyintézővel aki azt mondta, hogy hétfőn nálam lesz a csomag. Na ez nem valósult meg viszont azóta sem tudom elérni őket, állandóan "minden ügyintézőnk foglalt" szöveget nyomják. A csomagomat viszont nem kaptam meg, sem értesítőt.
Mit lehet ilyenkor tenni? Lego tud segíteni vagy csak várjak? -
Djuree
félisten
ez mekkora királyság már:
[link][ Szerkesztve ]
-
bozig
tag
Nekem van egy 11.28-i rendelésem, ami még mindig nem ért ide, szerintetek kezdjek aggódni, vagy ez még teljesen időn belül van? Max egy hét alatt mindig megjött eddig a csomag a SAH-ból
Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
-
lord.lakli
őstag
Mit mutat a posta.hu? Hol a csomagod? Nekem 11.28-as rendelésre kapott azonosítót nem találja a posta. Valami gubanc lesz a Lego-val is, a postáról meg ne is beszéljünk.
(#10782) Djuree: 25-ei rendelés még rendben ment, leszámítva, hogy nekem a posta azt hazudta, hogy sikertelen kézbesítés, pedig céghez rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
bozig
tag
válasz lord.lakli #10783 üzenetére
Köszi a tanácsot, a posta.hu azt írja, hogy célországba elküldve tegnap reggel 8:00-kor, szóval most még türelmesen várok.
Djuree: Köszi, akkor még nyugodt vagyok
Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
-
unclefucka
senior tag
válasz Djuree #10780 üzenetére
Ez nagyon állat!
Miből van a kipufogója? Ilyen elemmel még nem találkoztam.
A kormánya is elég "érdekesen" van megoldva.A 20.000 -dik LEGO Ideas alkotás:
[link]Mennyire cuki már!
Az alkotója tutira gyerek. Én simán nyomtam egy supportot.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
LÁZ
Topikgazda
posta ügyben, kaptam egy számot, import osztály/0612972337/, ott kell zaklatni az embert a lego-s tracking számmal, én azért tegnap irtam a lego-nak, hogy ez van, mégiscsak ők a megbizók, most kerestek telón, de még nem voltam képben, biztos hivnak még1x, +44es szám, szóval sanszos, hogy küldik még1x expressz.
ps. ilyen még nem volt nálam, ez az első alkalom, ha beszéltem a lego-val majd irok, hogy mi a stájsz
ps2. Keresek egy Technic készletet, de a SAH vmiért nem hajlandó listázni a teknik cuccokat, másnál is ez van?
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz unclefucka #10786 üzenetére
Vagy troll.
Throme Azt hiszem, hogy 10000, aztán legóék agyalnak rajta, hogy megcsinálják-e. Nincs rá garancia, hogy lesz belőle valami, hiába a sok support
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
balint82
senior tag
December 7-8 Lego Store:
LEGO MINECRAFT - A falu (21128) akciós ára: 48299 HUFGoogle Pixel 4a
-
Djuree
félisten
hát az nagyszerű lesz. a sok komoly ideas ötletből ki tudtak választani egy olyat aminek kb. semmi értelme és jelentősége, sok fantázia se kellett hozzá és az érdekeltségi köre is csekély, én pl. azt se tudom mi az (a képet néztem de így se ugrik be).
olyat ami meg ránézésre is impresszív, ötletes és sok fantázia kellett hozzá, azt meg kidobták. gratulálok a zsűrinek!LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Pötyi
őstag
válasz unclefucka #10786 üzenetére
Szerintem ebből az árbócból van a kipufogó, csak le van krómozva:
QNX is cool!
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Throme #10793 üzenetére
azért ez nem ilyen vaskalapos történet, a legtöbb nem megszavazott készlet az nagy elemszám miatt hasalt el, nem lehetett volna ideas kategóriában megoldani a gyártást, más meg egyszerűen azért esett ki, mert hiába érte el a 10k-t, a többi ötlet jobb/kreatívabb volt, szóval simán lehet a mociból ugyanaz a készlet a boltban is, mert az elemszáma is jónak tűnik, a dizájnja is...
ps. a mostani adventures time természetesen kivétel a jobb/kreativabb értelemben, de ha ez kell a népnek, mert rajtam kivül pl a fél világ nézte, akkor legyen egy ilyen is
-
Pötyi
őstag
válasz Djuree #10794 üzenetére
Azért ez nem ilyen fekete-fehér! A cuusoo/ideas szabályokban világosan le van írva, hogy a tízezer support csak az első lépcsőfok. Utána jön még egy megvalósíthatósági vizsgálat. Először is csak és kizárólag olyan elemkből állhat, amiket most is gyárt a Lego. Ha te előveszel egy frappáns alkatrészt, ami pont jó megoldás egy bizonyos problémára, de 1970-ben gyártották utoljára, akkor ezért nem fogják újra elővenni a gyárban a negyvenéves öntőformát. Esetleg keresnek hasonló alkatrészt, de ha nincs olyan, akkor kilőve. Ha túl sok, több tízezer darabos lenne, akkor nem érné meg gyártani, mert hiába _tetszik_ sok embernek, mert attól még drága lenne, úgy meg a kutya se venné meg. Per pillanat van egy négy-ötezer darabos álomhatára a készleteknek. Tehát ha túl sok darabból állna, az a terv kapásból kilőve. Aztán van egy megépíthetőségi szűrő is. Egyszerűen, közérthetően megépíthető kell, hogy legyen! Túl nagy bűvészkedés nem lehet benne, mert gondolni kell a fakezűekre is. Így a túlkomplikált snot megoldások is kilőve. Aztán jön a strapabírás, a törésteszt. Nem lehetnek benne olyan megoldások, hogy ha rányúl egy gyerek, akkor már ettől a mozdulattól lepergjen a modellről pár alkatrész, mert gyenge a felfogatása. (BÁÁÁR, a Thumbler az pont ilyen, oszt mégis gyártásba és forgalomba került...)
Ennél a motornál itt van remek példának az árbócból készített kipufogó. Ezt az alkatrészt csak és kizárólag fekete (és piros öntési teszt) színben ismeri a BrickLink, tehát ez egy háztájilag festett, vagy krómozott alkatrész kell, hogy legyen. Mondjuk ez határeset, mert nem vadiúj alkatrészt kíván, hanem egy már meglévőt, csak olyan színben, amilyenben még nem volt. De amúgy a számtalan visszautasított ötlenél már volt olyan indoklás, hogy egy bizonyos alkatrész nem létezik olyan színben, ezért az ötlet kilőve. Értetlenkedő visszakérdezésre, hogy mi akadályozza a már létező alkatrész legyártását egy új színben, nem válaszoltak. Megtehetik, mert ők a cég.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Throme
veterán
A próféta beszéljen belőled! , bár amit Pötyi ír, hogy új elemek, avgy nagyon régiek vannak benne, akkor még lehet bukta...
#10797) Pötyi :
"Aztán jön a strapabírás, a törésteszt. Nem lehetnek benne olyan megoldások, hogy ha rányúl egy gyerek, akkor már ettől a mozdulattól lepergjen a modellről pár alkatrész, mert gyenge a felfogatása"
Nos ilyen gond a vw kis busszal is megesik. Maradt már alkatrész a kezemben, pedig én nem is játszom a szettekkel....
Ennek ellenére nekem nagyon tetszik a kisbusz....csak ...hát óvatosan kell kezelni...[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
haha, azt mondta a Legos csaje, aki felhivott ma, hogy rápirít a postára , kiváncsi leszek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest