Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Rick4
félisten
nem egyszerű válasz, a bitráta tekintetében sok különbség nincs, (egy év átlaga grafikonon, a felső a digin sugárzott RTL Klub, az alsó a UPC Directé) de összességében valahogy ebből a UPC mindig egy picivel jobban jön ki. remélhetőleg a digi is hamarosan nagyobb hangsúlyt fektet a minőségre, egyébként mindkettő a nézhető kategória LCD-n..
érdemes végignézni, a digis műholdon a skandinávok milyen minőséget nyomnak:
[link] ez már valami.. -
Rick4
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #11828 üzenetére
ha a braviádban a dvb-t tuner csak mpeg-2-t tud, akkor azt sem kell bekapcsolni, ha elindul a digitális sugárzás... (ok, a tesztüzem perpill mpeg-2-ben jön, de ez egy dolog) szóval emiatt nagyon ne aggódj..
-
Rick4
félisten
válasz
breal11 #11504 üzenetére
Jelenleg az antenna digital mikrohullámon sugároz, azt is csak BP közelében. DVB-T műsort magyarországon csak teszt jelleggel nézhetsz, még csak a három közszolgálati adót nyomják, de azt is csak BP, és környékén, a kettőnek ráaádsul semmi köze egymáshoz.. Sajnos esélyed sincs Gyöngyösön ezeket nézni...
-
Rick4
félisten
ezt írtad:
Igen, a komponenshez csak 3RCA-3RCA kábel kell, de így max. 720p (1280x768) felbontást érhetsz el, amennyire én tudom, natívat semmiképpen.... :S
itt a natív felbontás nem a komponens kábellel valő összekötés miatt nem valósul meg, holott a hsz.-ból ez jött le..
miért ne mehetne natívban az a tévé?
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
s7evcsenko #11364 üzenetére
[link] pölö ha visszaolvasol nem túl sokat, megtalálod, rendszerinte hetente felteszi valaki, én meg hetente beírom, és felteszem valahova..
-
Rick4
félisten
válasz
s7evcsenko #11358 üzenetére
telepíteni kellene egy drivert, amitől a tévét a natív felbontású megjelenítőnek ismeri fel, és annyi..
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
malacyka #10785 üzenetére
igazából amit vettem, azok mingid magyar garival mentek, pedig volt jópár monitor, tévé, meg fényképezőgépek, ez az...számítástechnikában itt Szegeden nem minden esetben jók, így teljeskörűen nem tudok nyilatkozni, eddig korrektek..bár jártam úgy a netes megrendeléssel, hogy itthon megrendeltem, visszajött a mail, és az sms is, mire odaértem, az adott memóriából nem volt csak egy, pedig kettőt rendeltem...
-
Rick4
félisten
most néztem pár órája LG32LB75-ös 119990-ért a soroksári elekrto world-ben, ugyan meg nem fogtam, meg nem nyomtam a távirányítót, de annyiért jó kis cucc..
-
-
Rick4
félisten
viszont a tvtuner kártyán van video-in RCA csatlakozó, ahova egyszerűbb bedugni, mint egy scarttal vacakolni..
ha meg műholdas tévét szeretnél, akkor egy skystar2-es műholdvevő kártya 12800ft..
és akkor nem kell a tuner sem, ráadásul a gépen nézhetsz mást, mint a beltérire kötött tévén..
-
Rick4
félisten
nem szakértői, de tapasztalati véleményt tudok mondani.. ugyanekkora monitorom van ugyanekkora felbontással, 70-80 centiről nézem, arra nem rossz, de tévének tuti kicsi, vagy nagyon pi a tuner miatt majdnem 20K-val drágább, mintha csak monitorként vennél ugyanilyet, míg egy tvtuner a gépbe 6-8K..ha nem megrögzötten ezt szeretnéd megvenni, akkor helyette 60K-ért egy samu 223BW (merthogy azelőttLG222WS volt, az meg a samu ég és föld) meg egy tévétuner a gépbe.
-
Rick4
félisten
válasz
marfoglalt #10620 üzenetére
tudni kellene, mivel van a koaxkábel elosztva, lehet, hogy rosszabb minőségű elosztó van, mint kellene. nézd át a belső rendszert, érdemes az elosztókat valami jobbra cserélni, pl:
[link] -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
a digitális beltéri egységnek azon a szintjén nincsértelme. valószínű a hardver sem alkalmas olyan kép előállítására, ami egy HDMI kimenettel meghajtott (és épp ezért valószínű komolyabb felbontású) tévén szép képet adna. egyszerűen a komolyabb cuccokra rakják rá, a gagyikról meg lemarad, sejtésem szerint valamilyen licencdíjat is kell utána fizetni.
-
Rick4
félisten
az a CI csatlakozó teljesen ugyanaz, mint a pcmcia, a kártyaolvasó kerül a tüskékre, és a smartcard a kártyaolvasóba. ha hoznak digitális beltérit, akkor annak a kártyaolvasója ugyanilyen kell hogy legyen, ugyan ehhez szét kellene szedni a beltérit, és kivenni belőle, de működhet, 10K fölött lehet hozzá olvasót venni, de azt is csak akkor érdemes, ha tudod, milyen kódolással nyomják a digitális műsort. HDMI-nek sok értelme nem lenne a beltérin, mert az a digitális adás is 720X576-ban jön, mint a többi analóg csatorna, elvi lehetőség van, hogy a fejállomás és a tévéd közötti erősítők, interferenciák megszűnjenek a digitalizálással, de legtöbbször nem ez rontja el a képet...
-
Rick4
félisten
válasz
Coolby84 #10405 üzenetére
megoldható az, hogy veszem a VGA(D SUB) kimenetem teszek rá egy DSUB->DVI átalakítót, valamint innentől egy DVI->HDMI kábellel rá küldöm a tv-re.......sajnos ez nem működik, az az átalakító az dvi->d-sub átalakító, vagyis a digitálisból tud analógot csinálni, és d-sub kábelen tudod továbbvinni a jelet.
-
Rick4
félisten
válasz
Antibazsi #10211 üzenetére
a DVB-t vétellel perpill az a baj, hogy az összes tévé MPEG-2-es tunerrel érkezik, és lehet, hogy mire beindul a DVB_T sugárzás, addigra már az MPEG-4 norma lesz élesítve, mint ahogy egyt a pályázati kiírásban előnyben is részesítik. ráadásul, ha valamelyik csatornát néznéd, de épp kódolva van, még esélyed sincs bedigni valahova azt a kódkártyát, ha a tévével veszed az adást. perpill csak felesleges pénzkidobás. kábeles és papabolás digitális vételhez is kapsz egy beltéri egységet (set top box), egyébként DVB-T vevő beltéri egység most is kapható kb 12K-től felfelé..
-
Rick4
félisten
válasz
Produkció #10009 üzenetére
de pl ilyen hogy nfs mw, nem ismerte csak 1024be ...ilyen esetekben kellene a szürkeállományt (ez nem a magyar szürkemarha..
)megmozgatni...[link]
ehhez képest ha egy 1366X768 felbontású tévét veszel, még mindig jobb azzal nézni 1024X768ban, ha már választani kell...
-
Rick4
félisten
akkor most már nem arról beszélsz, mint az előbb? nemrég még ezt írtad:
Mert ez nem a hirdetés topic, azaz nem arra való, hogy a saját dolgainkat itt adjuk el.
nem tudom, olvasod-e, hogy mit írsz, vagy egyáltalán értelmezed-e? a hirdetés topicban hirdetések vannak, én ide nem raktam be hirdetést. azt nem értem, miért ne linkelhetnék be ide valamit, ami nekem eladó. (azt sem értem, mit számít az, hogy nekem eladó, vagy egy üzletnek) nem pingpongasztal volt, vagy kétajtós szekrény, hanem az lcd tévékhez relatíve szorosan kapcsolódó kiegészítő eszköz. az alapelvekben sehol nincs ilyen kitétel, az, hogy neked nem tetszik, igazából a te dolgod, még a véleményedet is leírhatod, hogy nem tetszik, de különösebben (mivel nem értek vele egyet) nem érdekel. ha meg elfogynak az érveid, ne csodálkozz, hogy az enyém az utolsó szó..
neked valami nagyon nagy bajod van ezzel a világgal...
-
Rick4
félisten
szerintem meg pont annyira érintőlegesen, mint sokminden más, hidd el, elfér...miért ne linkelhetnék itt valamit, ami szerintem jó áron van, és az ide járók 75%-át még érdekelheti is. ne keverd össze azzal, hogy ide írom be azt, hogy mim van mennyiért hol eladó. más is lnkelt már kábeltől kezdve mindent, mégsem lett belőle baja.
-
Rick4
félisten
ha esetleg érdekel valakit egy jó kis cucc: [link]
-
Rick4
félisten
nemrég kaptam egy mailt, ez volt benne: [link] aki ilyet szeretne, próbálkozzon, de szerintem akkora átverés, mint a huzat...
-
Rick4
félisten
válasz
ThomBoy101 #9674 üzenetére
jaja, a vinyós tévék már csak ilyenek, és is szeretem visszatekerni pl egy érdekes jelenetnél a tévét, videobírót játszok a meccsek alatt...és hónapok után egész közelről sem hallatszik az a vinyóhang...az igazi megoldás a vinyó plusz két tuner, egyik vesz, másikkal bármi mást néz. ... van aki még azt is hallja, amit más nem: [link]..bennem is mély nyomot hagyott a hozzászólás...
-
Rick4
félisten
nézem ezt a CL kártyaolvasót, de csak nem jövök rá, hogy mi az... nem véletlenül CI lenne, mint Common Inerface? digi tuti nem fog menni vele, mert ott a kátya egy adott beltérihez van rendelve, a többi sem egyszerű, mert ugye a tévének nem csak kártya kell, hanem egy adott rendszer dekódolását is el kellene végeznie, pl digi esetében Nagra2/3, UPC direct esetében cryptoworks, és sorolhatnám, ezt meg biztos nem fogja. ráadásul a tévékben még maga a kártyaolvasó sincs benne, csak a nyílás a műanyagon...
-
Rick4
félisten
válasz
BlaBla2 #9612 üzenetére
jaja, arra gondoltam, de így ahogy mondta, hogy nincs napokig ugyanaz a kép, így okés a dolog, nálam anno, mikor az lcd tévémet használtam monitornak, bizony fél év után meglátszott a fejléc- tálca- start gomb helye, ezért kérdeztem, hogy neki látszik-e, de eleve ott volt, hogy nincs ugyanaz a kép napokig, nálam viszont ott volt, szólval lehet emiatt is. a mostani monitoromon nem látszik semmi, holott elvben ugyanaz az lcd technológia...
-
Rick4
félisten
válasz
gabipaci #9533 üzenetére
ez egy univerzális csatlakozó, sok helyen használják. jó lenne az UPC-re is, de ugye a tévé nem tartalmaz dekódert, így a kártyát hiába dugnád bele. gondolom a szervizben a meglévő kártyaolvasó egységet beteszik a helyére, én onnantól lehet használni. nyilván nem arra gondoltak, hogy majd te otthon ráfrissítesz a szoftra..
-
Rick4
félisten
válasz
gabipaci #9526 üzenetére
ha van kódolt adásod, akkor elvben ide tudod dugni a kártyát, (smartcard) és elvben dekódolja a műsort. azért elvben, mert ez nem ilyen egyszerű, rendszerint minden cég más és más módon kódolja a szolgáltatást, így annak megfelelő dekódoló berendezés is kell, amit szeretnek ők maguk adni. ráadásul maga a tévé a CI modult nem is tartalmazza, csak a nyílás van ott. szerencséd van, így nem adtál ki pénz egy rendszerint használhatatlan extráért..
de a 80/01-81-89-es számon elmondják pontosan
-
Rick4
félisten
válasz
vtechun #9458 üzenetére
nincs ebben semmi tortúra, visszaviszed, hogy lebeszélted az LG-vel. ha akadékoskodnak, akkor meg azt mondod, hogy semmi baj, írják le papírra azt amit mondanak..semmi baj sem lesz belőle. ez van, ha az ember vesz valamit, benne van, hogy nem jó a cucc. haver ma vett egy LG autós dvd-divix navi-bluetooth-rádió-mp3 kombót, mire be lett szerelve, kiderült, hogy a mikrofon rész nem megy, de a készüléken belül van gond. csere, hiába volt 200K, mégis benne van, hogy megáll..nagyon nem szoktak ilyesmivel vacakolni, a rossz érzéssel távozó vásárló nem jó reklám..
-
Rick4
félisten
-
-
Rick4
félisten
igazad van, monitornál többet próbáltam már, meg mástól is kérdeztem a tapasztalatokat, senki sem tudta rámondani, hogy a digitális kimenet- bemenet jobb képet produkálna..így ez elbnem érvényesíthető az analóg digitális kábel közti különbségre, itt inkább magán a tévén, és a technikai háttéren múlik a jó kép.
-
Rick4
félisten
amik ilyen képaránnyal készültek, 20"-nál 640X480-as felbontással és mostanában már kevésbé elfogadható kijelző paraméterekkel (válaszidő, betekintési szögek) riogatták a vásárlókat a váltástól...talán még 20" körül kapni egyet egyet belőlük. pl egynek itt van ez: [link]
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Cortez86 #9111 üzenetére
valaki biztos jól járt... épp egy 30-assal adtál többet érte mint itt a legolcsóbb....[link] még az e-digitalnál is 20-szal kevesebb, pedig ott rendes 1+1+1-es gari van hozzá...
ha papírt is írtatok, akkor remélhetőleg előleg lett ráíírva, a törvény szerint az előlegről is kell hogy áfás számlát adjanak....menj vissza szerintem még reggel, az edigitalnál minden üzletben van ilyen tévé...[link]
-
Rick4
félisten
válasz
malacyka #9073 üzenetére
az EBU elfogadta az 1080i szabványt, erre fogunk egyszer áttérni, de az sem most lesz. ráadásul perpill a premiereHD és a sat1HD is beszüntette az adást, mert kevés néző volt...gondolhatod, ha 80 millió németre ( akik mellesleg havi többezer euro-t keresnek, magyarán mondva tévévásárlás és tévéelőfizetés szempontjából is fizetőképesek) két HD csati sok volt, akkor itt mire lehet számítani...
az olimpiai Hd sugárzás perpill egy álom, 122 nap van, hogy produkáljanak valamit, ha lesz is, akkor is csak DVB-S rendszerben, (műholdas sugárzás) a mostani M2 analóg helyén lesz HD beltérivel fogható (most egy ilyen cucc kompletten kb 90K). De reménykedjünk, hogy menni fog nekik... -
Rick4
félisten
nem tudom, elolvastad-e amit írtam, ott volt egy link a hozzászólásban. igazából tökmindegy, hogy milyen tévéd van, ha a felbontás passzol, akkor jó lesz. ott lesz a felbontások között az 1360X768, és ennyi. Ez a számtechben nem kifejezetten általános kijelzőfelbontás, ezért nem találhatod ott. Melyik drivert használod? (mi a száma?)
-
Rick4
félisten
az igaz, de ki tudja, mikor. erről beszéltem, hogy most perpill ez van, később meg ki tudja mi lesz. Amit pár hónapja mondtak, még abból sem történt semmi (olimpia ->HD) tehát az 1080i formátum lesz elfogadott, de kérdés, mikor fogják elkezdeni a sugárzást...állítólag a tv2 és az rtl klub erősen késlelteti a digitális átállást, mert ugye nem mindegy, hogy 15 csatorna reklámjait nézik az emberek, vagy 2ét...nekik ez jó, de másnak..
-
Rick4
félisten
ugyan ez egy indexes cikk, de az utolsó mondat érdekes: [link]
Az induláskor egyébként a UPC csak 1280-szor 780 pixeles felbontásban sugározza majd a HD adásokat, mivel egyelőre elenyészően kevés full HD tévé van a magyar háztartásokban
és egyenlőre más még csöndben van a HD adásokkal...
-
Rick4
félisten
válasz
kugyu21 #9042 üzenetére
ez az, amit kevesen értenek meg, és lenéznek emiatt, nem értik meg, hogy kp-re vettem, és bármikor veszek még egy ugyanolyat, valamint nem fizetem a részletet rá. viszont őket meg sznobnak hívják....az enyém is 17 éves gép...
sajnos a tévével már nem lehet ilyen jól járni, bár az előzőt sok sok évig nyúztam, és hibátlanul adtam el..
Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- NVidia Quadro K620 2GB DDR3 PCi-e videokártya
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest