- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
válasz Sztenly #18012 üzenetére
Ott irtam, h mi a thm. Milyen kamatlab hianyzik neked? A mondat pont arrol szol, hogy azzal a kamatlabbal jelenertekesitve lesz 'ingyen' a hitel ami thm-nek van megadva. Adott cashflow eseten ez algoritmikusan kozelitheto, maga a belso megterulesi rata [majdnem, mert a kezdeti ktg nem mind a banknal marad, de mondjuk azt h a felvevo bmr-je, excel-ben siman irr-eznek csak ugye havi cashflow miatt visszakonvertalnak evesitesre]. Ez akkor is szamithato, ha semmi infod a gazdasagi kornyezetrol.
Egy percig se mondtam h thm alapjan dont barki, de azt igen, h az olcsosagot a thm jobban mutatja mint a szumma visszafizetendo ket termek kozott. Ha akar ilyen tenyezot a donttesbe, azt hasznalja, mert normalizalt eredmenyt ad. Vagy ne hasznalja ha mas fontosabb, de a nyers osszeget semmikepp, mert az torzit.
Nincs gazd diplomam csak matkus vagyok meg fel bankarkepzos tanfolyam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla