Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS ROG Ally
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6171 üzenetére
Ilyen történelmi év, izé, hófordulókra rosszul emlékezni, ejj-ejj
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6165 üzenetére
Na most akkor 4 vagy 5-6 hónaposan?
-
Eagl3
veterán
válasz
horvathkrisz #6167 üzenetére
Boxer
-
Eagl3
veterán
válasz
horvathkrisz #6165 üzenetére
Ha már így szóba jött az oktató, gondolkodom, hogy el kéne vinnem az Igort, hogy szokja az ingereket és csak rám figyeljen, de jót még nem hallottam egy oktatóról sem...
-
válasz
horvathkrisz #6162 üzenetére
Nem szokott hemperegni semmiben, szarban foleg nem. Elovizekben, pocsojakban szokott megmartozni, a hely mindegy, amerre jarunk.
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6142 üzenetére
Látom fáradsz
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6136 üzenetére
Ez rossz ellenpélda.
A kutya tápanyagbevitelét és egészségi állapotát nézve a csont lehet semleges vagy negatív.
Ha kocsiba ülök és elmegyek valahova akkor valószínűleg dolgom van, amit ha elvégzek akkor pozitív lehet... -
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6133 üzenetére
Én is örülök és remélem hogy sokan tanulnak is belőle
A mérges dolog iróniája úgy tűnik nem jött le.Megeszi a csontot. Tápanyagot nem nyer ki belőle. Annak esélye van hogy baja lesz tőle. Akkor azon kívül hogy telíti és veszélyezteti a bélrendszerét, mi haszna van? Semmi.
Amúgy az én kutyám a használt papírzsepit, a szétcincált rongyot és még sok minden mást is megeszik. Most akkor ezeket is adjam neki mert megeszi?
-
macikos
addikt
válasz
horvathkrisz #6133 üzenetére
Ez a csont téma is olyan, mint a tej téma. Néhány kutyának problémája volt a csonttal, tehát ne adjunk egynek sem. Tejnél ugyanez van. Néhány embernek megy tőle a hasa, mert nem tolerálja a tejcukrot, ergo ne igyon senki...
Winner_hun: Éppen ezért kell neki csontot adni. Az hozzátartozik a táplálkozásához. Mint ahogy írtam is, ha szabadon élnének a kutyák a természetben, akkor is megennék a csontot. Nem azért eszik meg, mert az ember egyszer elkezdte neki adni. Ha meg nem rághat csontot, akkor szétrág minden mást és esetleg azt eszi meg.
-
válasz
horvathkrisz #6122 üzenetére
Meg nalatok, esetleg az ismiknel nem volt, de lehet. Amugy ez olyan, mint mikor a dohanyos azt mondja, vaze, 20 eve cigizek, eddig nem volt baj, mint pofaznak itt tudorakrol a sok idiotaja, hogy szakadna meg.
Latom az erveid kb ezzel el is fogynak => Gondolom a kutya szereti a csontot.Ez nekem épp elég indok hogy adjak neki csontot.
Ha nem, akkor ki veluk!
(#6127) horvathkrisz Direkt kotsz bele mindenbe? Rilex van ember.
-
macikos
addikt
válasz
Az semmi. A legnagyobb elmebetegség az volt, hogy a drágalátos unijóba be lett tiltva a csirkeláb
Az volt a kutyáink kedvence. Van egy 13 éves fajtatiszta korcs tacskónk, aki cukorbeteg és szürkehályog van mindkét szemén. Régen mindig egyből kivadászta az ennivalójából a csirkelábat és gyorsan bekajolta. Most meg szegény hiába keresi, nem azért nem találja, mert vak, hanem azért, mert már nem adunk neki, mivel nincs a boltban
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6125 üzenetére
Mert régen aztán csak jót csináltak... na mindegy, iylen típusú gondolkodás is kell, így kerek a világ
-
Winner_hun
félisten
válasz
A mérget is szereti, csak nem biztos hogy másnap felkel.
Ezzel a hozzászólásoddal (is) bőven mindent elárultál, felesleges folytatni. Amit linkeltem legalább elolvastad?
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #6114 üzenetére
Legalabb olvass utana, mielott idiotazol.
Nehogy a vegen kideruljon, hogy leszartad a kalapacs nyelet -
válasz
horvathkrisz #6116 üzenetére
Azt mar tudjuk, miert nem szabad neki adni. Azt kertem, hogy arra adjal magyarazatot, hogy miert kell nekik adni csontot? Mert semmi haszna az eg vilagon. Se nem taplalek, se nem vitamin, se nem semmi.
-
válasz
horvathkrisz #6108 üzenetére
En sem adok joideje es Te se adj neki. A kutyaddal cseszel ki. De ha barmilyen szakmai ervel alatamasztod miert is kell neki csontot adni, akkor hiszunk neked.
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #6112 üzenetére
Másra nem is számítottam
-
Winner_hun
félisten
válasz
Na miért is?
Itt a PH-n is volt olyan hogy a csont gondot okozott: [KLIKK]
Felejtsd el a csontot!
Ha kalciumpótlás miatt etetnénk, akkor ez az indok eleve felejtős, hiszen a csontból nem szívódik fel a kalcium a kutya belein keresztül. Adjunk helyette kalcium-kiegészítő tablettákat!Ps: nem biztos hogy lennék a kutyád.
-
macikos
addikt
válasz
Most van egy ilyen irányvonal, hogy nem szabad csontot adni a kutyának, főleg csöves csontot, mert az szilánkosan törik és átszúrja a belét...
Ez kb. olyan, minthogy nem szabad megbuktatni a gyereket, mert sérül a lelke, sőt, pofont se szabad neki adni, mert pszichokiller lesz
-
macikos
addikt
válasz
horvathkrisz #6103 üzenetére
Éppen néhány napja keresgéltem én is ilyen után és ezt találtam: [link]
Tehát jó drága, de legalább nem is tart sokáig a hatása, 4-7 hónap...
Most lesz 8 hetes a kiskutyánk. Mikortól lehet majd neki csontot adni?
-
good ol' boy
újonc
válasz
horvathkrisz #3114 üzenetére
Ha a székletében nincsenek férgek, akkor szerintem elfogadható
-
Geryson
addikt
válasz
horvathkrisz #3114 üzenetére
Ja, egészen addig amíg a Te lökhárítódat nem kapja le egyszer...
-
Winner_hun
félisten
válasz
horvathkrisz #3033 üzenetére
Jövő héten lesz 4 hónapos.
-
Geryson
addikt
válasz
horvathkrisz #2767 üzenetére
Fennel ír nagyon részletesen a könyvében a falkán belüli folyamatokról és ezt vetíti le a házikutyáknál használatos dolgokra, de egyszerűen nem találom ezt a részt, pedig kerestem a hétvégén. Ahogy meglesz megírom, mert én is kiváncsi vagyok mostmár - és tudom, hogy mesél is erről a szokásukról.
Annyit már találtam, hogy a mancsát ráhelyezi a hazatérő falkavezér a másik kutya hátára és ezt tűrnie is kell a másiknak!
-
hanee
senior tag
válasz
horvathkrisz #2801 üzenetére
Szia!
Bár részben leírták az előttem lévők a saját indokaim egy részét, de azért leírom Neked a saját tapasztalatomat is.
Nekem volt két kutyám, mindkettő jóformán menhelyről jött, gyakorlatilag az utcáról lettek felszedve, mindkettő kölyökkorában.
Az első kutyám egy gyönyörű farkaskutya szerű keverék volt, akivel gyakorlatilag együtt nőttem fel, mert 7 éves koromban találtuk és megtartottuk. Nagyon imádtam, kan kutya volt, Jimmy lett a neve. Vele viselkedési probléma nem volt (azon kívül hogy a környék falkavezérének képzelte magát és összeverekedett szinte minden kan kutyával, de ez inkább a természetéből adódó dolog volt). Viszont epilepsziás volt, ami egyéves kora körül jött ki. Ezen kívül a bőre állandóan ekcémás volt, és mivel nagyon vastag volt a bundája sokszor mire észrevettük már gennyes volt neki egy-egy seb. Mondanom sem kell, hogy a gyógyszere egész életében havi 5-10 ezer Ft között volt (az áremelkedésektől függően), ami stabil költség volt + nyaranként, amikor kijött az ekcémája (általában víztől, amibe belefeküdt a parkban), az plussz standard költség volt. Mindemellett (szinte csoda) 15 évet élt és végül akkor altatták el, amikor már szinte lábra sem tudott álni, a végsőkig kitartott, de a végén már daganata is volt és diszpláziás is volt (amire az utolsó öt évben havi 25 ezer volt a gyógyszer).
A második kutyám Duffy szintén talált kutyus volt, olyan mudi-pumi-valami keverék, középtermetű. Neki már viselkedési problémái is voltak, mert a kölyökkutyáknak - ha épp olyan hangulata volt - nekiment, és teljesen kiszámíthatatlanul! Később pl. nekiment a 11 hónapos németdog kanomnak is, amiből ő jött ki rosszul mondanom sem kell (vittük varrni itt-ott), szóval teljesen eszetlenül csinálta. A bőrével neki is voltak problémák, állandóan szemölcsös volt, évente 3-4 szemölcsöt leszedettünk róla, ez alkalmanként olyan 10 ezer volt.
Szerencsére nekik az oltásaik mindig megvoltak és a féregtelenítés is, mivel Jimmy még 2 hetes volt amikor találtuk (tápszerrel cumisüvegből szoptattuk még vagy egy hónapon át) és Duffy kutya sem volt 3 hónaposnál több, így minden oltást beadtak nekik, tehát ezzel nem volt gond, de láttam már felnőtt kutyát olyan dologtól elpusztulni, ami oltható kölyökkorban.
Duffy kutya 9 évesen pusztult el, pontosabban el kellett altatni. Szörnyű fájdalmai voltak, mert agydaganata lett (megröntgenezték és egy ökölnyi daganat volt benne), muszáj volt elaltatni mert még egy horribilis összegű és kétes kimenetelü agyműtét sem segített volna rajta, szóval az orvos nem kecsegtetett semmi jóval.
Persze mindkét kutyusnak gyönyörű és relative hosszú élete volt mellettünk, nagyon szerettük őket. Eközben az akkori barátommal vettünk egy német dogot. Teljesen más tapasztalatokat szerezem ebből, mert az egy dolog, hogy gyönyörű a kutya, de soha semmilyen egészségügyi problémája nem volt (illetve egyszer csonthártya gyulladása volt ami sajnos tipikus fajta-dolog, amikor hirtelen nőnek nagyot, de ebből is hamar helyrejött), maximálisan kiszámítható természete van és amikor vettük, tudtuk, hogy nincs lutri: X és Y dolgoknak kell a természetének megfelelni és egyből tudtuk, hogyan neveljük. Soha nem is volt sem viselkedési problémája, sem egészségügyi problémája. Nyilván ha idősebb lesz lesznek neki is különböző nyűgjei, de például biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz diszpláziás, illetve nem epilepsziás, nem jönnek ki rajta más örökletes betegségek, mert tudjuk ki volt az anyja, apja, nagyanyja, nagyapja, testvérei..Én soha nem sajnáltam a kutyáktól a pénzt, nem is azért írtam le, hogy mi mennyibe került, mindig kifizettünk minden kezelést a kutyákra ha kellett, viszont tudjátok szívszorító látni, amikor pl. egy öreg néni azért altatja el a kutyáját, mert nincs pénze kifizetni egy életmentő műtétet.. és sajnos bárki kerülhet ilyen helyzetbe, például per pillanat nekünk sem lenne mondjuk 100 ezer forintunk zsebben, hogy rendbetegyünk egy szerencsétlen kutyát, aki alultáplált volt, fajtabetegségektől szenved, rejtett bajai vannak, bőrproblémái, stb stb stb.. Egy kölyökkorban alultáplált kutyával szinte törvényszerűen mindig több a probléma és a betegség, tehát többe is kerül.
Félreértés ne essék, fajtatiszta kutyával is keményen mellé lehet fogni, ha az ember nem megfelelő helyről vásárol, viszont egy jó tenyésztőtől vett kutyussal többnyire nincs gond. Ráadásul például az sem elhanyagolható szempont, hogy garanciát nyújtanak (tudom hülyén hangzik, de fontos). Például ott, ahol gyerek van, nagyon is fontos, hogy ha a kutyának viselkedési problémái vannak (pl. agresszív), a tenyésztő visszavegye, vagy kicserélje egy másikra.. szívtelenségnek is hangozhat, de ez is szempont, amikor valakinek 3-4-5 éves gyereke van.
Mondjuk mi most - sajnos - nem tervezzük, hogy kutyát vegyünk, de én tartom magamat ehhez, mert egy jól választott fajtatiszta kutya (sajnos ez a tény) megbízhatóbb választásnak tűnik mint egy menhelyről jött kutyus. Nagyon sajnálom őket, de sajnálatból nem kötöm össze senkivel az életemet, mert az ember nem azért tart kutyát, hogy szenvedjen vele, hanem hogy örömet okozzon.. szerintem..
Egyébként sajns néha menhelyen is lehet dogot találni. Nekem a nagy szerelmem a német dog. Ez lenne az egyetlen fajta, amivel kapcsolatban lehet, hogy meggondolnám magamat, ha lenne helyem, lehetőségem és tudnám, hogy ott vár a menhelyen egy német dog..
Természetesen ez csak az én véleményem, mindenkinek más érvei vannak, de ez így van jól. Az a lényeg, hogy a kutyusnak jó helye legyen, akárhonnan is jön ;)
hanee
-
Geryson
addikt
válasz
horvathkrisz #2790 üzenetére
A többi dolgot nem említem meg, mert már megtették előttem, de egy dolgot mindenképpen: ha valakit egyetlen egy darab ilyen hozzászólás tántorítana el véleményed szerint akár a menhelyi kutyáktól, akár máshonnan (bár azt hiszem nem sok ilyen ember van) az szerintem jobban teszi, ha nem is vállal be kutyát.
-
darnellsmith
senior tag
válasz
horvathkrisz #2775 üzenetére
fajtiszta angol bulldogra szerintem elég kevés esély van hogy menhelyen lehet találni, aztán fene tudja, egy próbát lehet megér a dolog.
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #2790 üzenetére
Egyreszt igy letamadni valakit azert, mert nem osztja a velemenyed, nem tul elegans.
Masreszt pedig neki is van igazsaga par szempontbol.
Egyreszt van, aki kifejezetten adot fajta kutyat keres, ritkan egyezik ez az elvaras a menhelyeken talalhato kutyakkal.
Masreszt nem figyelik a kutyat hozzaertok a szuletesetol fogva, nem valoszinu, hogy megvan minden otasa es feregtelenitese, akarmilyen bor es egyeb problemai is lehetnek, amit neked kell megoldanod.
Peldaul talalkoztam mar menhelyes kutyaval, ami fel evig fosott, akarmit csinaltal vele.
Azt mondanom sem kell, hogy orvoshoz jarni nem olcso, foleg komolyabb es elhuzodo problema eseten.
Az meg, hogy melyiknek tudsz belenyulni a szajaba, abszolut egyeni tulajdonsag. Sokat segit, ha mar egeszen kicsi koratol hozzaszokik a kutya, ami menhelyesnel ugye nem olyan gyakori, mint tenyesztonel elonel.
Ezen kivul sok menhelyes kutya ehezik, mielott bekerul, igy komolyan vedi azt, amit megszerzett, ellenben a vasarolt kutyaval, amelyik jo esetben soha eleteben nem ehezett.
Sok viselkedesi defekt is elojohet ezeknel a kutyaknal a kidobottsagbol/menhelybol adodoan, csakugy, mint a szocializalas hianyabol fakado gondok.
Mindemellett en is tamogatom a menhelyrol mentest, kis szerencsevel nagyon ragaszkodo allatkat kapsz magad melle, ha beteg is, az is megoldhato, es a keverek kutyak mentesek nagyon sok problematol, amivel a fajtatiszta kutyak kuzdhetnek, ez pedig pont az orvos ritkabban valo latogatasahoz vezet, es egy kiegyensulyozott, boldog kutyahoz, es gazdihoz.
Tehat mindenkinek maganak kell eldonteni, pontosan mit akar es hogyan, atgondolni, melyik megoldast akarja valasztani. -
hanee
senior tag
válasz
Szia!
Én például nem hoznék menhelyről kutyát. Van tapasztalat a hátam mögött menhelyről / sanyarú helyről származó kutyáról és fajtatisztáról is.. amellett hogy az ember sajnálja azokat a kutyákat és pl. az adója 1%-át felajánlja vagy mással támogatja a menhelyeket, nem mindenki szeretne menhelyes kutyát.
hanee
-
ladybug
őstag
válasz
Ez nemes gesztus. Magadtól egyébként miért nem jutott eszedbe? Hiszen menhelyek már elég régóta léteznek, ott pedig szintén elég régóta örökbe fogadható kutyusuk várnak szerető gazdikra.
-
darnellsmith
senior tag
válasz
horvathkrisz #2648 üzenetére
jópofa kutya, remélem hamar lesz neki új gazdi
-
peterszky
őstag
válasz
horvathkrisz #2595 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
horvathkrisz #2586 üzenetére
Másrészt: betadine ~= jód + víz
Bár nem kálium-jodid, de a fenti célra szerintem jó. -
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #2581 üzenetére
És ha lenyalja a betadine-t nem lesz baja a kutyának?(Mert megállás nélkűl nyalja)
-
Power
senior tag
válasz
horvathkrisz #2038 üzenetére
Természetesen
Ez normális. -
vancha2
aktív tag
válasz
horvathkrisz #2563 üzenetére
Köszönöm, hogy figyelmeztettél, kijavítottam a képet (remélem most már megfelelő): [link]
Ezért is lenne jó néhány szakértő, aki szól az ilyen hibákról, és elmondja az ötleteit az oldallal kapcsolatban...
-
rlazol
veterán
válasz
horvathkrisz #2489 üzenetére
sajna manapság amiatt az izé miatt amit az égiek időjárásnak hívank, gyakorlatilag egész évben vedlési időszak van. Mindegyik kutya/macska máskor dobja le a bundáját, van, amelyik egész évben vedlik. Bosszantó, de sajnos ők se tudják (honnan is tudnák?), hogy ikor kezdődik a következő évszak.
Amíg nincsenek kopasz foltok kutyádon, amíg nem vakaródzik feltűnően sokat, nem rágja magát és a viselkedése is normális, addig ne törődj vele. -
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #2177 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem volt kár ugyanis, a #2168 nagyon fontos és hasznos, és az ilyenek ellen nagyon szigorúan kéne eljárni...
-
James 08
tag
válasz
horvathkrisz #2149 üzenetére
Gratulálok
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #2151 üzenetére
Barmelyik allatboltban kapsz kis nyakorvre akaszthato fem tartalyt, benne egy papirka, azt kitoltitek ( nev, cim, telszam, kutya neve ), es kesz.
Chip 6-7k korul van, utlevellel 12k kornyeke, bar valtozo, van ahol tobb, van ahol kevesebb.
Mindkettot erdemes megcsinaltatni, ha Pest, legegyszerubb bevinni az egyetem klinikajara ( Istvan u. 2 ) -
ladybug
őstag
válasz
horvathkrisz #2149 üzenetére
Jaj, de örülök.
Remélem ezután jobban vigyáznak rá. Meg nem ártana a nyakába címjelzés sem.
-
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #2145 üzenetére
Szegényke, biztos hiányzik a gazdinak...semmi hír a kutyusról?
-
ladybug
őstag
válasz
horvathkrisz #2145 üzenetére
Jaj, remélem meglesz, és nem esik baja.
-
Olcsi
senior tag
válasz
horvathkrisz #2129 üzenetére
Köszönöm az érdeklődést, szerencsére már sokkal-sokkal jobban vagyunk! Ha megjön a gazdi, már kimegyünk elé a kapuba, meg ugrálunk is egy kicst, de azért még inkább a házikóban kucorgunk! Mindenesetre ma nagyon nagy javulás volt látható!
Reméljük így folytatja a kutyu!
-
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #2133 üzenetére
Most kapott egy kis angol szalonnát..
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #2115 üzenetére
Ha idorol idore kimesz, es foglalkozol vele, akkor nem.
Persze nem 5 percre kell kimenni, tartalmas elfoglaltsag kell, esetleg seta, kutyaiskola, vagy csak egy ora jatek neha, ilyenekre kell gondolni. -
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #2113 üzenetére
Olvasd el meg egyszer figyelmesen, amit irtam plz, foleg azt a reszt, ami a csukott ajto utan volt, hogy hogyan is kene foglalkozni a kutyaval.
Azt is tartom, hogy ha a kutyat kergeted, felni fog toled. Nem az ujsagtol fog felni, nem az ujsag kergeti, hanem te.
O nem azt tanulja meg, hogy a kuszobot atlepni tilos, hanem azt, hogy o be akar menni hozzad, mert te vagy a gazdaja, es szuksege van a tarsasagodra, te meg akarmikor meglatod, fogod magad, es elkergeted a kozeledbol. Igy aztan elobb-utobb nem megy be.
Persze lehet hogy megerti, hogy a te teruleted, es ki van rekesztve, de ez a falkabol valo kirekesztettseggel egyenerteku.
Nekem nincsenek szovegertesi problemaim, a kimeletlenul ujsaggal kikergetes eleg egyertelmu volt, nyilvan nem csak lengeted a kezedben.
Mindegy, mindenki ugy kergeti... ize, neveli a kutyajat, ahogy akarja.
mod:
''mihelyst átlépi a küszöböt, támadd meg, állj neki csapkodni ujsággal''
tehat biztos felreertettem, az ujsaggal megcsapkodas nem azt jelenti, hogy megvered ujsaggal.... -
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #2111 üzenetére
Ussuk, vagjuk, ahol erjuk....
Ez maximum arra jo, hogy a kutya feljen toluk, es ugy erezze, kirekesztettek a falkabol, es egyedul van. Csak meg szarabb lesz.
Inkabb ajto becsuk, ha nyuszit, nem szabad vele foglalkozni. De idorol idore ki kell menni, es jatszani vele, simogatni, idot tolteni vele.
Elobb-utobb igy is megtanulja, hol a helye. Nem mindegy, hogy bansz az allattal....
Nem olvastam, mire reagaltal, de ha ez a torott labu kutya, alapjaraton hiba, hogy kint van.
Nem veletlen mondta a doki, hogy bent legyen.
Na mindegy, nem megyek bele.
De azert meggondolando, hogy egy serult kutyaval szemben nem az a megfelelo banasmod, hogy kizarjuk a p*csaba, es magara hagyjuk. Figyelni kell ra, kezelni a sebet, atkotozni ha meg van rajta, ha nem, akkor szarazon tartani, fertotleniteni, stbstb.... az udvar/kert eleg szar hely egy mutott kutyanak az elso idoszakban. Mutet utan legalabb 10-14 nap lakas, legalabb varratszedesig.
Megis belementem.... -
qdak
addikt
válasz
horvathkrisz #2087 üzenetére
, James 08 kösz h teccik, már volt tacskónk jo kutya volt!
amugy dobermant szerettem volna, nekem az a kedvencem, meg azért határozottab fellépése van. -
burgatshow
veterán
válasz
horvathkrisz #2089 üzenetére
Esetleg tudnál ilyen oldal(akat) ajánlani?
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
horvathkrisz #2063 üzenetére
Az egy kicsit erős, de hol is lehet ilyet kapni?
FehérHolló: foglalkozáshiány? Lehet. De napi 8 óra meló, asszony + gyerek mellett, meg a ház körül is mindig csinálni kell vmit. -
ladybug
őstag
válasz
horvathkrisz #2070 üzenetére
Az előző kutyusunk neve eredetileg Killer volt ( Egy papnál élt, akinek szétrágta a bibliáját, ezért tették ki az utcára, és éppen akkort járt arra a barátnőm, aki hallván a sztorit megtartotta a kutyát, nevet adott neki, és bevitte a kollégiumba. Ott ugye nem maradhatott, meg otthon is volt kutyája, így nekem ajándékozta.), de ez elég durva volt nekem, ezért Kili-re kereszteltem. Egyébként egy tibeti spániel keverék volt.
-
Ricardo
titán
válasz
horvathkrisz #2068 üzenetére
Semmivel nem rosszabb mint egy tacsinak a ''gyilkos''
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
horvathkrisz #2057 üzenetére
Nem félünk, csak szeretnénk megtalálni a legjobb megoldást. És azért a büdös kutya nem túl kellemes, mert azért néha szeretnénk beengedni a házba is anélkül, hogy utána fél napot szellőztetni kelljen. Meg eléggé ragaszkodó, bújós fajta, szóval a ruháink is hamar átveszik a szagát.
Ok, kalászra vigyázunk, köszi. -
Pinya007
aktív tag
válasz
horvathkrisz #2038 üzenetére
Igen. Legtöbb így tesz. Kutyák tudják, hogy izmoknak nyújtásra van szükségük, nehogy meghúzódjanak!
-
tekeyagd
aktív tag
válasz
horvathkrisz #2012 üzenetére
mikor kimosod,egy csomó elhalt szőrszálat kihúzol úgymond a halott tüszőből. ezek mind a bundában maradnak,az örült futkorászással és hempergőzéssel ezeket igyekszik szegény eltávolítani. kicsit olyan ez,mikor az ember gyereke elmegy fodrászhoz... levágják,tépik nyűvik a haját,és hiába öblítik le utána,a hajból kerül mindenhová,és bök,csiklandoz,kutyafüle.
remélem érthető volt... -
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #2019 üzenetére
Russodeby-nek staffi-je van és még mindig nem láttam róla képet
-
russodeby
csendes tag
válasz
Az enyém is ezt csinálja, végig rohan a lakáson hempergőzik mindenhol. Kb. fél óra múlva nyugszik le,utána indulhat a takarítás.
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #2016 üzenetére
Szaritgatja magat biztos, azert ficankol.
Meg ha megszaritottad, akkor is -
ladybug
őstag
válasz
horvathkrisz #2014 üzenetére
Pedig nem örül. Ok, az idege snem a legmegfelelőbb szó rá, de nem öröm miatt csinálják, hanem mert zavarja őket.
-
ladybug
őstag
válasz
A mi kutyánk is ez csinálja. Nekik ez nem természetes tisztulás szerintem, és azért idegesedenek meg tőle. A miénk aztán kifut az udvarra, és belehempereg vmi piszokba.
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #1945 üzenetére
Rendben, koszonom.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
horvathkrisz #1946 üzenetére
Igazad van. Erre nagyon kell figyelni, én nem városban lakom, így kevesebb az autó, mezőkön kergette eddig csak vadakat szerencsére!
-
Pinya007
aktív tag
válasz
horvathkrisz #1922 üzenetére
2 éves, boxer-keverék.
-
ladybug
őstag
válasz
horvathkrisz #1910 üzenetére
Más, hogy milyen az idegen gyerekekkel, és más, ha a családba születik kisbaba. Biztos vagyok benne, hogy okos a kutyád és jól bánik a gyerekekkel. Nem is ez a gond. Hanem az, hogy ezt ő lelkileg hogy dolgozza fel.
A mi kutyánk is sokat volt gyerekek között. Annak ellenére, hogy nem nagyon szerette a gyerekricsajt és a hirtelen mozdulatokat, mindig zokszó nélkül tűrte, hogy egy kisgyerek játszon vele vagy simogassa. Soha még csak oda sem morgott senkire. Tehát teljesen megbízható volt. Mégis, amikor megszületett a lányunk, a helyzettel nem tudott hamar megbirkózni. Ugyanis nem ő lett az első, mert egy ''vmi'' - ami történetesen egy kisbaba - több figyelmet kapott, és ezt volt furcsa neki feldolgozni. -
rlazol
veterán
válasz
horvathkrisz #1910 üzenetére
szerencséd van, bár minden kutya ilyen lenne.
-
rlazol
veterán
válasz
horvathkrisz #1906 üzenetére
horvathkrisz - tény, a kutya családtag. De azt te is tudod, h az ember az elsődleges. Ha majd gyermekkel áld meg titeket a sors, és neadjisten a kutya ezt képtelen feldolgozni, bizony, a borzalmasam nehéz, de helyes döntés a kutya távol tartása lesz. Mintahogy veszettség ellen se azért kötelező oltani, mert ''jajszegénykutyus'', hanem az emberek védelmében. Kívánom neked, h mindig olyan kutyád legyen, aki egy nagyobb, frissen kibővült családban is megtalálja a maga helyét!
Diego! - kösz, h szóltál. kiszedetem őket, sajnos van rá alapos okom. amúgy semmi gond.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
válasz
horvathkrisz #1886 üzenetére
A járulékos nemi mirigyek (prosztata, cooper mirigy) váladéka, jelölésre ill. kommunikációra használják.
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #1893 üzenetére
Méghogy nem használok... kikérem magamnak
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #1890 üzenetére
USA, Louisville, álmai férfija.
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #1886 üzenetére
Normalis valadek.
Hogy egesz pontosan micsoda, azt rlazol tudja majd megmondani, ha beles ide
mod: elozo kerdesedre valaszolva, sajnos a klinika mar multido, ki kellett lepnem, mert elkoltoztem a vilag masik felere. Hianyzik is nagyon, pedig meg csak 2 hete.... de hat valamit valamiert. -
parandroid
félisten
válasz
horvathkrisz #1853 üzenetére
Egy roti-keverék anno a mi kiskutyánkat is megtépte a hátán, szerencsére ketten voltunk, határozott fellépésemre elinalt, kedvesem meg felkapta a kiskutyát a póráznál fogva.
Az idegen kutyák nagy része is határozott fellépéssel és kellő agresszióval leállítható (viszont amelyik nem, azzal hatalmasat lehet bukni, és csúnya sebeket lehet szerezni), nyilván a focizós srác is így fogta meg a rotit. Az viszont szégyenletes, hogy egy gyakorlatilag idegen valakinek sikerült az, ami a kutya gazdájának nem.
p -
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1851 üzenetére
És azóta rendbejött a kutyus nem? Semmi nyoma nem maradt? Ez miatt nem fél más kutyáktól?
-
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1848 üzenetére
Gondolom mit érezhettél amikor elkapta szegény kiskutyát...
-
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1845 üzenetére
Ezt nem mondod komolyan??
Ez durva
Szegényke! És mi lett az ügyből?
[Szerkesztve] -
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1828 üzenetére
A Royal canin az jó, kistestű kutyáknál meg lehet fizetni...Játék? Imádom a kutya játékokat...Én is mindig viszek édesapám kutyájának
-
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1815 üzenetére
És a kutyusnak semmit?
-
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1810 üzenetére
Itt találtam: [link]
-
BITBOYS
addikt
válasz
horvathkrisz #1803 üzenetére
Diego!: Közép-ázsiai juhász.
Különben egy hihetetlen aranyos kutyus, a látszat ellenére. Viszont ha idegen merészkedik a kapu közelébe akkor snitt... beindul a pörgés
Játszani is nehéz vele, nem szeret veszteni
Jaaj ő egy Jack Russel terrier.
[Szerkesztve] -
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1804 üzenetére
Jaj de kis értelmes
ari
Bitboys: Tényleg milyen fajta? -
BITBOYS
addikt
válasz
horvathkrisz #1776 üzenetére
adik: Csak vicc volt, nem az én kutyám
Viszont rendesen felturbózták az agarat.
Itt az én kis medvém[link]
[Szerkesztve] -
Bübüke
tag
válasz
horvathkrisz #1761 üzenetére
''a kiválasztásról meg annyit, hogy sokszor a gyíkarcok vesznek harci kutyákat, hogy ezzel kompenzálják saját gyengeségüket''
Én is erről beszéltem -
djtoomi
addikt
válasz
horvathkrisz #1761 üzenetére
Na,most mért piszkáltok?
Amzgymeg:én egy keverék kutyust akartam,mikor elhoztuk semmire nem hasonlitott,max egy fekete vizslára,én nem akartam harci kutyát,de ha ez lett,hát ez is marad.Képek emgvannak,csak nem volt időm meg energiám most feltölteni,reggel mennek a képek!
-
t1
veterán
válasz
horvathkrisz #1662 üzenetére
meglesz köszönöm nagyon egy aranyos teremtés
-
t1
veterán
válasz
horvathkrisz #1642 üzenetére
oksa este jövök
húgom akar neki vmi hülye nevet asszem Tappancsnem fogom megfosztani az örömtől ha ezt akarja
-
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #1605 üzenetére
Van egy 3éves kan beagle-m [link]
Nem mostani kép róla. -
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #1602 üzenetére
A JRT egy nagyon jo kutya.
Nem is erdemes biglihez hasonlitani
Amugy minden fajtat mashogy erdemes nevelni, van amelyiket koran kell kezdeni, van amelyiket hagyni erdemes inkabb, pl. egy nj vagy vizsla eleg sokaig gyerek
Persze minden kutyat tanitgatni kell, es alap dolgokat belejuk nevelni, de tudni kell, mennyit varhatsz tole, es mikortol lehet tobbet.
Meg persze egyedfuggo is, minden kutya kulon jellem, nincs egy kalap -
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #1602 üzenetére
Hát haveromnak jack russel van 2éves, nekem 3éves beagle.Hát az övé jóval szófogadóbb,pedig azzal aztán nincs foglalkozva.Jóformán egyedűl van egész nap.
Szóval beagle nagyon önfejű kutya nehéz nevelni,bármit is megtanítani neki... -
nemcso
őstag
válasz
horvathkrisz #1564 üzenetére
Nálunk a pumi nagyon ügyesen terelgeti a labdákat, legyen szó kicsiről, vagy focilabdáról.
Fantasztikus gömbérzéke van. -
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #1559 üzenetére
Igen, lakas, de ma van itt utoljara, aztan megy kolleganomekhez, kertes haz, masik kutya, gyerekek ( en elutazom kulfold ). Aztan majd jon utanam, de csak ha lesz normalis keco, legalabb egy kis kerttel, 1-2 honap mulva.
De szerintem addig is nagyon jol meglesz, azert a kertes haz megiscsak mas, mint egy lakas, bar beviszem mindig meloba, de azert megsem az igazi.
Rola mutattam kepeket regen is, nem csak a feje fekete, a segge tetejen van meg egy fekete folt
[link] -
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz #1555 üzenetére
Pointernek alcazott, tokeletesen bizonytalan osszetetelu keverek
[link]
Most lesz 6 honapos, honap vegen. -
Diego!
senior tag
válasz
horvathkrisz #1506 üzenetére
Hát igen, nagyon szomorú!
-
rlazol
veterán
válasz
horvathkrisz #1495 üzenetére
nőni még fog az tuti. De a duplázódás azért túlzás részemről, leginkább nagytestű kutyákra és testtömegre vonatkozik. A JR nem szokott 8-9 kilónál több lenni.
-
Hexe
csendes tag
válasz
horvathkrisz #1489 üzenetére
Köszi, megjegyzem
-
rlazol
veterán
válasz
horvathkrisz #1476 üzenetére
''nem baj ha nyüszít! '' - persze h nem! Akkor csinálod jól!
-
t1
veterán
válasz
horvathkrisz #1457 üzenetére
Jaja most költöztünk el családiházba baszott nagy kert van van kis húgom (4éves) aztán olyan kutya kell ami barátságos játékos de nem olyan pinduri ezért lesz vmelyik a kettő közül talán nekem a Golden Retriever jobban tettszik aranysárga szőrrel de anyumék Labradort akarnak, még szóba jött a Beagle de nagyon kicsi.
hát még mindig az vagyok de vmi de most próbálok leszokni róla mert már mindenki feketében van, mikor én 5 éve elkezdtem nem volt divat de most már... -
Olcsi
senior tag
válasz
horvathkrisz #1466 üzenetére
Harmadrészt meg nem viselkedik úgy, mint egy domináns egyed!
Legalábbis velünk nem... Jó...mondjuk elég akaratos kis kutyu, de ez max abban nyilvánul meg, hogy ugat, ha valamit akar. De ezt inkább a neveletlenségnek lehetne inkább felróni.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
Én kutyám ivartalanított nöstény, de jelölget szépen, csak nem felemelt lábbal!
Néha öcsém lábát próbálja magáévá tenni!Mással még nem nagyon láttam, hogy csinálta volna, velem soha. Ivartalanításnak köszönhető azt hittem. Bár állatorvos azt mondta, hogy sokmindent nem veszünk észre, mert egyik petefészek el lett távolítva, másik meg csak lekötve. Ehhez nem értek, úgyhogy nem tudom milyen módszerek léteznek és melyiknek mi az előnye hátránya.
-
Olcsi
senior tag
válasz
Furcsa, amiket írsz, ugyanis egy 2 és fél kilós kutyaról van szó, törpe pinscherek! Az ágyba pisilést meg büntetném én, ha lenne értelme, de egyrészt utólag semmi értelme büntetni, másrészt pont az utólagos büntetésről olvastam, hogy elég negatív hatással van a nevelésre, hiszen a kutyus nem tudja, hogy miről is van szó...
-
deniro2
senior tag
válasz
horvathkrisz #1461 üzenetére
Alapvetően igyekszünk kitérni a nagykutyák elöl, de, ha a gazdi nem veszi le, hogy nem igényeljük a fizikai kontaktust vagy póráz nélkül sétáltat és a kutya nem hallgat rá, akkor sajnos nem nagyon tudok mást csinálni. Hallottam már mástól is, hogy ez így nem az igazi, de nincs jobb ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Tippmix
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Politikai mémek
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- !!!KERESEK!!! Lada 2107 típusú gépjárművet!
- Tefal Ultragliss Plus FV6832 Gőzölős Vasaló
- Focus Raven Rookie fekete gyerekbicikli 20" MTB
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,1.5 év garancia
- 35 millió Ft-ig (KP) keresek Budapesten/Pest megyében kis lakást/házrészt/házat - magánszemélyként
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest