- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékes FEJhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
A józan paraszti észt és az egyéb szubjektív megítéléseket ne keverjük ide, a statisztikai adatok már érdekesebben hangzanak. Van-e erről forrásod, amit át lehetne olvasni?
Én személy szerint ritkán a Backblaze statisztikáira rá szoktam nézni, de ott inkább a különböző merevlemezek tartóssága, ami érdekes lehet. Ezeknek a nagy része Enterprise minőségű merevlemez, elég komoly minőséggel, na meg árral is, ami nem biztos, hogy eljut a hétköznapi userhez. Emlékeim szerint a Toshiba MG szériája elég jó adatokat produkál. Abból most jelenleg a 20 terás lemez kerül 130k forintba, míg a lentebb említett szutyok Samsung QVO 8 TB pedig 200k... de tudom, itt nem is az ár a kérdés, hanem a tartósságról beszélgetünk.
Itt egy kép arról, hogy adott idő alatt mennyi SSD ment tönkre és mennyi HDD. Bennem azért felmerül a kérdés, hogy eltelt-e elég idő ahhoz, hogy biztosan meg tudjuk mondani, hogy mennyit bír ki egy SSD? Nem lehetséges-e, hogy a hosszú futamot a HDD-k nyerik? Azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy itt a merevlemezek speciális körülmények között működnek. Szigorúan temperált helyiség, a lemezek fizikai elmozdulásának lehetősége nélkül, mondhatni ilyen ideális körülmények nem lesznek otthon a usernél.
De ha a vezérlőelektronika hal meg, az mindkettőnél úgy néz ki, hogy egyik percben még minden fasza, a SMART értékek rendben vannak, a következő pillanatban meg se kép, se hang.
Ezzel kapcsolatban egy jó minőségű tápegység, megfelelően földelt hálózat, plusz egy szünetmentes biztosan sokat tud tenni mindkét típusnál.
Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy az SSD-knek több az előnyük, de hosszabb távon is így lesz-e? Én csak kíváncsi vagyok a témára.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Elfogyott, értékelésre vár - HDD vásár - 2TB Hitachi 7200rpm, Samsung
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- Kingston A400 2.5 960GB SATA3 - FOXPOST az árban!
- BONTATLAN! Seagate IronWolf Pro 3.5 10TB 7200rpm 256MB SATA3 ST10000NE0004 HDD!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest