Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Most rendeltem meg. Kíváncsi vagyok milyen lesz...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Igen, láttam. Ettől lesz annyira nagyon wrangler series. Egyébként a zöld szíjast rendeltem, kell nyárra egy textil szíjas óra, mert csak bőr és fém szíjasaim vannak. Ajánlom a hirdetés alján található képeket, hogy kinek lehet ajándékozni az eladó szerint. Komolyan mondom, néha egy-egy ilyen hirdetés feldobja a napomat.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Unokaöcsém (5 éves) beleszeretett a nagyapja futóórájába, és szeretnék venni neki valami hasonlót, csak olcsóbbat. Lényeg, hogy digitális legyen a kijelzője, fekete legyen és gyerek méret. Tudtok ebben segíteni, mesterek?
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Köszi, igen ezekre én is gondoltam, de egy 5 éves kölöknek ez túl komoly. Én egy pár dolláros órára gondoltam... Ha valakivel szembe jön ilyesmi az ebay-en, ali-n akkor írjon. Egyébként meg majd ma nekiállok keresni.
-
kmarci25
veterán
Köszi, már rendeltem. Erre esett a választás. (Centekben gondolkodtunk... )
Egyébként még korábban, karácsonyra kapott tőlem egy vintage, 70-es években gyártott, eredeti Disney Miki egeres órát, de most ilyen sport óra kell Őfelségének..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Biztos sokan ismeritek, de azért linkelem. Óraszíj állításhoz eszköz. Nem veszem meg, mert épp az előbb "ütöttem le" ezt a másikat.
-
kmarci25
veterán
A Casio-nak vannak talán még ma is olyan órái, amiben egy kis led égő van beépítve, ami gombnyomással működtethető alapesetben, azonban létezik olyan beállítás, amikor az óra "érzékeli", hogy magad felé fordítod, és automatikusan bekapcsolja az égőt 1-2 másodpercre. Konkrétan az én órám is ilyen (típus: WVQ-620). Persze ez nem a legolcsóbb kategória, talán márkaképviseletnél kellene érdeklődni, hogy ilyen funkciójú órájuk van-e még (az enyém már jópár éves...), és mennyiért.
-
kmarci25
veterán
Tegnap érkezett sötét, grafitszürke fém óraszíj. Szépen lefóliázva érkezett, ennek megfelelően semmi karc, sérülés nem volt rajta. A minősége rendben van, szépen mozognak a láncszemek, nem akadnak, szorulnak. Állítani egyszerűen tudtam, nem kellett megerőszakolni a kis stifteket, az átlagosnál erősebb behatásra simán ki lehetett húzni. Az én ízlésemnek egy kicsit könnyű, a Casio órámon lévő fémszíj sokkal nehezebb, persze a kettő nem egy kategória és árszint. Egy bajom van: ha egy láncszemet veszek ki, úgy egy hajszálnyit bő, ha kettőt, akkor egy hajszálnyit szűk...
És végül két saját kép, persze nem olyan pöpecek, mint itt néhány kollegáé kép1, kép2
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz raziel01 #457 üzenetére
Meg hogy kell rárakni?
Azt nem látom, hogy melyik az óra, de általában a szíjat egy kis stift tartja, ami egy-egy mélyedésben akad meg. A stift rugós, azaz pl. egy pici műszerész csavarhúzóval (legalábbis én azzal csinálta, mert még nem érkezett meg AZ ESZKÖZ ) össze tudod nyomni, így kiszedhető. a kis stiftet visszabújtatod az új szíjba, majd az egészet visszaügyeskeded és beleilleszted a két mélyedésbe. És persze ezt mindkét végén eljátszod. Kb. 2 perc az egész.
Rendelni meg kaptál linket, illetve a keresőszó (ebay-en, ali-n): a watch strap metal vagy stainless steel, esetleg leather (ezt fenntartással kezeld), vagy a már linkelt NATO strap.
-
kmarci25
veterán
Itt a topik on verzió: replika.
BTW: van egy ilyen otthon. Kicsit gagyi minőség, persze ennyiért mást nem is vártam. Működik, nagyjából pontos is. És még mielőtt: feleségem hordja, nem én![ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz szbalogh #514 üzenetére
Tényleg szép óra. Meg is találtam.
-
kmarci25
veterán
Tegnap befutott a legújabb darabom: Julius karóra. Anya is kapott egyet... A 3. számú típust kértük (ezüst számlap, rovátkák jelzik az órákat, fém szíj. Mindkét óra külön dobozban érkezett, a dobozban egy kis párna, plusz egy ajándékkártya. Illetve a két doboz mellé egy ajándékzacskót is kaptam.
Maga az óra szerintem nagyon szép, igényes kidolgozású, a csat szépen, pontosan működik. Jó vétel volt, tetszik nagyon."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Próbáld meg az órásnál, aztán ha nem tudja, vagy irreális árat mond, akkor én megnézném ebay-en vagy alin, hogy árulnak-e esetleg csak zárat, ha az nincs, akkor meg rendelnék egy új szíjat.
Pl.: ilyesmi
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz terra052 #591 üzenetére
Szép az óra.
Egy kérdés: miért "blőrözted" meg annyira a számlap bal szélét? Vagy a mélységélesség volt alacsony? Tök jó a kép, de engem egy kicsit zavar, hogy a számlap nem minden része éles.No offense, csak érdekel.
-
kmarci25
veterán
válasz terra052 #594 üzenetére
Aha, akkor nem photoshoppoltad. Pedig teljesen úgy tűnik. Ennyire azért nem értek hozzá, jobbító szándékkal írtam, hogy ha direkt ilyenre szeretted volna, akkor talán jobb ha éles. Amúgy meg nagy divat manapság a blőr, mégsem illik mindenhová.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Tegnap megjött az Ali-ról rendelt óraszíjam. Tényleg valódi bőr (a DKNY felirat nem tudom, hogy hihető-e, de ez mindegy is, ez nem volt szempont a rendelésnél). Rátettem az órára, amihez rendeltem, becsatoltam a csuklómon, aztán, mikor vettem volna le, nem bírta a ráhatást, és a ragasztás, ami a csatot tartotta elengedett... Kép1, kép2. Persze megragasztottam, egyelőre tart is, de azért írtam az eladónak, meg elküldtem neki a fényképeket, hogy gondolkozzon, mennyit fizet vissza az árából. Még nem válaszolt.
Maga a szíj, egyébként tényleg jó minőségű, puha bőr, a színe is olyan, mint amit reméltem,de leírtak miatt mégsem ajánlom jó szívvel.
-
kmarci25
veterán
Ti hogyan tároljátok az óráitokat? Most tartok 7 db-nál és kéne valami jó ki módszer, ami mutatós.
-
kmarci25
veterán
Ezekkel a kamu mutatókkal engem ki lehet űzni a világból! Hogy erről miért nem szoknak le? A legtöbb óra jobban is mutatna, ha nem lennének rajtuk olyan mutatók, amikről messziről megmondja bárki, hogy nem működnek.
-
kmarci25
veterán
Jön a nyár, ma rendeltem nyári alkalmi órának. NATO szíjjal, 10 USD körül. Kíváncsi vagyok mennyire lesz gagyi a képekhez képest. Bár van már egy Curren márkájú órám, azzal nincs gondom.
-
kmarci25
veterán
Az S-Shock órákhoz nagyon hasonlót keresek, de gyermek méretben. És sehol sem találok! Zöld színűre lenne szükség. Tudtok ilyet ajánlani?
-
kmarci25
veterán
válasz Vertigo18 #3760 üzenetére
Sehogy sem találom Ali-n/ebay-en a klasszikus búvár órákat (amin forgó lünetta van). Na, nem búvárkodom , csak megtetszettek az ilyen típusú órák és ha találnék egy nekem tetszőt, Ali-s áron (<=20 USD), akkor lehet beneveznék egyre. Tudnátok linkelni néhányat? Vagy a keresőszót megadni (mert a diving-ra nem ezeket kapom találatként).
Plusz egy bónuszkérdés: gyűlnek otthon a karóráim, most 7 db-nál tartok. Jelenleg egy dobozban tartom csak úgy behajigálva őket, de szeretnék valami megoldást találni erre. Láttam óradobozokat, de amibe nyolc darab beleférne, már eléggé húzós összegbe kerül. Ti hogyan tároljátok őket?
-
kmarci25
veterán
válasz 5-ös kezelő #3764 üzenetére
5-ös kezelő & erzol: köszi!
-
kmarci25
veterán
válasz corsacod #3956 üzenetére
Jól írta a kolléga, ezek hatalmas órák. Watch Dial Diameter: 4.6 cm Majd öt centi az átmérője, és a vastagsága is több, mint 1 cm. Nekem van egy, több, mit egy éve, de nincs napi használatban, inkább heti egyszer. Bátyám naponta hordja az övét, az 1 év után megadta magát. (Nem tudom, hogy ez általános, vagy csak egyedi eset.) Most vett egy újat. Azért a kínai órák között a jobb minőséget képviseli, kidolgozottság terén, írom ezt a bátyám tapasztalata ellenére.
Külsőre jól bírja, nem kopik. (A bőrszíjasak szerintem szebbek... )Alin tényleg nagyobb a választék.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz szaszlaci #4530 üzenetére
Vajon miért hiszik azt a kínaiak, hogy ha márkás italok/autók/elektronikai eszközök/ruhák szerepelnek egy képen az eladni kívánt termékkel, akkor nagyobb lesz a kereslet? Az én esetemben pont fordítva működik a hatás...
-
kmarci25
veterán
Nekem is Casio az "alap" órám, konkrétan ez. Napelemes, rádiójel vevős, masszív, szerintem szép is. Nagyon szeretem, állítani nem kell, mert magát állítja, elemet cserélni nem kell. Csak ajánlani tudom én is.
-
kmarci25
veterán
+1
Oreyus: egyébiránt pedig mindenben péniszméregetés megy, ugyanis alapvetően így működnek az emberek. Most hogy ez jó vagy rossz már más kérdés, de nem tehetsz mást, mint hogy lefogadod, hogy ez van.
Az enyémen három subdial van egyébként... Ez mit jelent az álmoskönyv szerint? Most akkor nagyobb szerszámra vágyom tudat alatt? Ja, és van még ezen kívül 7 db órám, ebből egy olyan, amin szintén van subdial, a többi egyszerűbb stílusú. Lehet, hogy így akarok kitűnni a tömegből? Vagy éppen követem a divatot és beállok a csordába? Vagy csak egyszerűen tetszettek ezek az órák és megvettem?
Szerk.: Skandallum! Lehet, hogy veszek a közeljövőben egy submariner-t is, hogy mindenki lássa, mekkora konzumidióta vagyok.
Na, pont ennyi értelme van értelmet keresni a mögött, hogy ki, milyen órát hord.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz #61392896 #4881 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Nekem is Casio-m van, wave ceptor széria, napelemmel. Semmi bajom vele, minden éjjel frissíti az időt (lehet ellenőrizni), és még egyszer sem volt gondom a töltéssel, pedig előfordult hogy 1-2 hétig fiókban pihent (ilyenkor az lcd-je elsötétül, a másodperc mutató a 12-esen megáll, és a subdial-ok sem működnek, csak a kis és a nagymutató).
-
kmarci25
veterán
válasz szaszlaci #4887 üzenetére
Nem értem, miért jó a napelemes óra:
-- viszonylag hamar lemerül, foglalkozni kell vele
Mint korábban is írtam, volt 2-3 hetet is fiókban, mégsem merült le
-- ahogy olvasom tulajoktól, 3 -- 5 -- 10 év, és tönkremegy bennük az akku
-- ennek cseréje drága, az akku is és a munkadíj is
Több, mint 10 éve megvan, nem ment benne tönkre az akku.Nagyon kényelmes, hogy semmit nem kell csinálnom vele, azon kívül, hogy hordom.
Egy normál elemes óra:
-- olcsó/olcsóbb és nagyobb a választék
Olcsóbb? Az Edifice órák (csak hogy márkánál maradjunk), hasonló kinézettel 1,5-szeres áron voltak, amikor ezt vettem. Persze, nem egy 10-20 dolláros óráról van szó, de az olcsó azért relatív. Pl. hiába napelemes, sokkal olcsóbb volt, mint egy Patek Philippe.Ahogy nézem, gyakorlatilag semmi nem szól mellette, csak a hamis életérzés.
Ezt meg nem tudom értelmezni. Mi a hamis életérzés a napelemben?futpalika: WVQ-620-as modell.
-
kmarci25
veterán
válasz szaszlaci #4897 üzenetére
Tudom, hogy rágjuk a gittet, de kikívánkozik belőlem...
Vagyis az a hamis életérzés, hogy "örök életű", sose kell majd benne elemet cseréléni.
Öööö... Akkor én kihagytam egy hamis életérzést. Nálam a sokadik szempont volt a napelemes működés, sokkal fontosabb volt a rádiófrekis állítás. Hogy a kettő egyben volt, az már csak extra pont volt.simán ki kellene bírja tíz évig anélkül, hogy energiatakarékos módba kapcsolná magát, vagy épp napoztatni kellene.
Ha a fiókban van, tőlem békává is változhat, ha úgy neki jobb. A lényeg az, hogy amint előveszem és látni szeretném rajta a pontos időt, akkor működjön. Ez pedig teljesül, ugyanis ahogy fény éri ilyenkor, vagy megnyomom rajta az egyik gombot, azonnal haptákba áll, indítja és pozícióba állítja az összes mutatót. Napoztatnom pedig soha nem kellett, annyi bőven elég neki, amit viselés közben kap."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz BVEKT0R #4901 üzenetére
Ilyet rendeltem. Van olcsóbb is, de gyorsan kellett (volna) és ezt Európából küldte (volna az eladó, de Kínából jött, egy hónapig vártam). Egy karkötőhöz kellett, a cucc egyébként nagyon patent, borzasztó egyszerű vele "dolgozni".
-
kmarci25
veterán
válasz pulutodurumo #4966 üzenetére
A vágás túloldalán kell tolni.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Segítsetek kérlek, a képen látható órára hogyan lehet másik (NATO) szíjat tenni? Vannak azok a pici pöckök, nem mertem feszegetni, de így nem tudom kipattintani a "rudakat".
Illetve tudtok olyan eladót ebay-en, vagy alin, aki normális fémszíjat árul? Olyat, ami nem 3 grammos, hanem van benne anyag is?"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest