Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz Jhonny06 #22029 üzenetére
Montale és Mancera tesztereknél minden ugyan az, kivéve a doboz, ami általában sima fehér.
most rendeltem egy mancera tesztert a VIP parfümről, csak az üveg jött szőrében kupakkal. Most kicsit bánomm hogy nem máshol vásároltam dobozosat inkább...
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
pohár
félisten
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #23684 üzenetére
Az a baj az emag-al, hogy az egy kvázi gyűjtőoldal. Nem tudom mi a hivatalos megfogalmazása ennek az üzleti modellnek... Csomó termék mellé oda van írva, hogy nem az emag fogja intézni a szállítást, hanem a másik cég, náluk csak megveszed, csak az üzletet bonyolítod le. Azt meg a jó ég sem tudja, hogy épp az, akitől az emag-on keresztül rendelsz, honnan szerzi a készletét... Szóval, ennyiből simán lehet hamis, amit az "emag-on" vesz az ember.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #23607 üzenetére
Azért annyira nem urban legend. Olyan, mint borkóstoláskor a sajt, vagy a dió. Nem csodaszer, de semleges illata van a parfümhöz képest. Persze, ha valaki csupa nagyágyút "tesztel", akkor nem sokat ér. Olyankor valóban csak az idő. De mondjuk 2 hasonló illat közt simán működik, én már sokszor használtam.
Viszont azt tudni kell, hogy frissen pörkölt kávé kellene, vagy lehetőleg frissen őrölve. Állott szutyok, ami pl. a Müllerben ki van téve, az halottnak a csók.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bbdzyx
senior tag
válasz Jhonny06 #23532 üzenetére
Creedek közül van pár lemaradásom, felírtam ezt is.
Igazából rosszul fogalmaztam, nem pont menta és eukaliptuszt keresek, hanem azokhoz az olajokhoz hasonló hatású illatot.pohár: Torino-ból adsz ki esetleg, vagy neked is csak decantod van?
Más: megtaláltam a CDG Amazingreen mintám itthon, hiányzott. Itthon használtam el a saját szórakoztatásomra. az egyik legjobb zöld illat, amit szagoltam, kár hogy nem tartós.
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Piftuka
veterán
válasz Jhonny06 #23413 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ! Jól hangzik.
Egyébként az éghajlatváltozást figyelembe véve, ezek a "zöld" illatok már ~márciustól-októberig használhatóak.
Találtam még két nagyon érdekes kompozíciót:
(Erről nagyon megoszlanak a vélemények.)
Ez utóbbi tűnik a legérdekesebbnek talán az összes "zöld" közül, amit eddig találtam.
Ismered, ismeritek ezeket is, kérlek?
"Aquila non captat muscas."
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #23474 üzenetére
adsz belőle kóstolót majd? nekem is valami decantom belőle úgy 3-4 évvel ezelőttről, de na, ezt meg kell szagoljam
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
gergo5991
őstag
válasz Jhonny06 #23474 üzenetére
vinted.de oldalt ismeritek? szinte minden eu-s országban van weboldala satöbbi, ott is lehet érdekes dolgokat találni. Lengyel-szlovák-cseh oldal össze van kötve, kár hogy a magyar nincs hozzákapcsolva (mert magyar még nincs) legutóbb pld 2018as sauvage 200 milis volt 100 euróért, de láttam már creed aventust 100ml 70 euróért. Csak hát képről nehéz megmondani mi igazi meg mi hamis..
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz Jhonny06 #23308 üzenetére
És nem csak, hogy olcsóbb volt, de sokkal tartósabb is. Én fél éve rendeltem belőle 100ml-t, még viszonylag elfogadható áron, csak hogy legyen belőle, ha elkaszalnák ezt is. Ezelőtt 15 évvel nagyjából signature illatom volt, 4-5 üveggel is elfogyasztottam belőle. Ma már az a friss, édeskés, minimálisan kesernyés, tengeri-növényes illat inkább csak hármat a füvön, de azért még ma se rossz.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #23308 üzenetére
Uhhh... Többször vettem annak idején én is, de ennyit fix, hogy nem adnék érte. És jól mondod, 10-12k volt, még a Müllerben is! Az infláció és társai sem indokolnak ekkora emelkedést, ez simán kapzsiság és lehúzás. Nagyon elk.rvult a Notino...
Múltkor egyszer már néztem, hogy vannak náluk parfümök, amik a Neroli-ban olcsóbbak! Undorító...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Elektrosokk
veterán
válasz Jhonny06 #23252 üzenetére
lehet hogy az a baj hogy közvetlen a bőrömön szagolgattam, majd teszek egy nagyobb mennyiséget a mellkasomra a héten aztán meglátom.
#23255pohár abból is lesz dekant ?
#23254tibbike01 tobacco mandarint próbáltad ?
#23253boogie84 bárhonnan , én egy sráctól vettem facebook csoportban
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Jhonny06 #23094 üzenetére
Persze, ebben is van igazság.
Bár itt és most a "Jaguar For Him" kapcsán könnyű az összehasonlítás, mert itt van nálam a vintage flakon, amit használok.
A "Minotaure" kapcsán pedig az én észrevételeimet erősítik a hozzászólók a Fragrantica oldalán, azért merem azt gondolni, hogy nem csak én emlékszem az egészre nosztalgikus szemmel.
Az a helyzet, hogy ez egy igen különleges, mediterrán hangulatú, fűszeres-balzsamos illat volt, és nagyon intenzív.
Most tudod milyen az illata? Mint az órám bőrszíja ott, ahol átvette a csuklómra fújt parfüm illatát.
Szó szerint, mint egy nagyon enyhe, friss, nyári kölnivel átitatott jó minőségű marhabőr szíj.
Nyomokban ott van benne 1-2 komponens a jó ismert összetevőkből, de ennyi és semmi több.Szóval egy korrekt "bőrös" illat... Csak éppen nem ezért szerettem meg anno. És persze fél óra múltán már érezni sem lehet. Egy "EDT" esetében szerintem ez elég szomorú.
Ez amolyan "Tesco gazdaságos" változata a kiváló "ősnek".
No, de hát mit tehetünk? Ez van.
A legjobb tényleg az volna, ha minden egyes piacon kapható parfümből elérhető volna illatminta is. (Tudom-tudom... soha nem lesz ilyen sajnos!)
"Aquila non captat muscas."
-
ToBeY
nagyúr
válasz Jhonny06 #23058 üzenetére
Rajtam az első 1-2óra kimondottan kellemetlen kesernyés-gyógynövényes az illat,de aztán lecsendesedik és viszonylag jó lesz. (de nem lesz kedvenc)
Jobban kedvelem a friss és púderesebb illatokat pl most próbáltam a Armani Code Absolu és az nagyon tetszik,de nem nyárra való. szerintem[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #23033 üzenetére
na, te is rámartál a Tygarra?
régóta mondom én, hogy kurva jó cucc
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22982 üzenetére
én 100€-val lettem egyszer lehúzva ott, de rajtam kívül még sokaknak el lett adva ugyanaz... a banki charge backre nem is gondoltam, a PP természetesen elhajtott a bánatba a F&F miatt
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22870 üzenetére
Az tök jó! Akkor miért írják róluk? Mert Gualtieri nem köti a nyilvánosság orrára az összetevők listáját, és merőben csak találgatás?
Akkor légyszi ajánljatok már nekem valami jóféle, erősen oud alapú, de amúgy is fás/fűszeres illatot! Én már elvesztem a rengetegben... De lehetőség szerint rózsa nélkülit, vagy olyat, amiben nem domináns. Más virág esetleg lehet, csak mint már többször írtam, van is rózsa-oud kombó illatom, másrészt meg érzékeny a bőröm rá, így nem használhatom nyakló nélkül az olyat, ami rózsától súlyos.
-
tibbike01
őstag
válasz Jhonny06 #22835 üzenetére
Köszi! A Hacivaton kívül van más tipped? Van egy üveg Tiziana Orionom, amivel lefedem az ananászos vonalat.
Valami friss citrusos, de mégis különleges illatra fáj a fogam. Xerjoff Mefisto pl nagyon bejön, de a régi üvegesből kellene szerezni, csak nem talalálok.Nasomatto Blamage? Vagy valamelyik MFK?
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22792 üzenetére
ohlala...
én majd zsákolok be belőle, de már sajnos kifele megyünk a szezonjából
Tuscan Leatherödből már nem adsz el, ugye?
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22784 üzenetére
hát aki árulta (én rád emlékeztem valamiért), írta, hogy füstösebb sokkal, meg talán tartósabb is... nem akarsz/tudsz belőle kiadni kicsit?
kolléganőm imádja a simát, meglepném egy régebbivel is, hátha jobban élvezkedik rajta
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22780 üzenetére
igen, de lassan készülni kell a nyárra, tárazni kell...
jut eszembe, nem neked volt anno TF Tuscan Leatheröd a vintage verzióból?
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22777 üzenetére
Na fasza! Mégis mit akarnak még betiltani? Így is már rohadtul túlszabályozott az egész.
Jut eszembe! Ha esetleg már tudják, hogy mi lesz az új szabályozás, lehet, hogy másik cégeknél is lesz hasonló "akció"? Csak hogy az eladhatatlant is el lehessen adni, még időben?
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22778 üzenetére
de akkor már miért ne full dobozosat, csak a boltba besétálva?
persze míg akciós, nem full áron
-
buci30
addikt
válasz Jhonny06 #22719 üzenetére
Már csak azt remélem, hogy a 2019 október már nem az új...
Mert pontosan ki tudja hogy 2019 mikor volt a váltás 😂
De nem vonzom be remélem nagy ez a régi lesz és akkor ezt most tényleg csak olyan napokon fogom használniiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz Jhonny06 #22633 üzenetére
szaki04
No én most rendeltem egyett és nagyon segítőkész volt a hölgy.
Mondtam,hogy 19 batch kódú érdekel.
Ő kereset egyett és be is ütötte nekem és 2019 októberi kiadású.Amint megjön próba és írom hogy igaz e vicc azok a jók még
Én nagyon remélem hogy igen 😊😊😊iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22638 üzenetére
tudom, de akkor is változott valami, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy minden maradt a régiben (illat, intenzitás, tartósság, stb)
egy sötét, ámbra színű parfümről szerintem 99%-os biztonsággal állítható vakon is, hogy levakarni nem lehet, olyan tartósok
-
Elektrosokk
veterán
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22572 üzenetére
Na, hát annak az elődje a Gaultier 2, ezeket linkeltem feljebb. Ha találsz valahol, hasonlítsd össze őket. Minimális eltéréssel tök egyformák.
Az Oud szériája nekem egyszerűen nem jött be. Tartós, meg minőség, meg minden, csak nem jött be. Ja! és az egyikben lévő rózsaolajtól kiütéses lettem. Talán a Satin Extrait-től, de ez nem biztos. Nyilván ez nem róható fel neki, csak adalék információ... Nem bírja a bőröm a rózsaolajat sajnos. Illetve csak módjával. 1-1 nap elviseli, de két nap nem használhatok egymás után rózsás parfümöt...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bbdzyx
senior tag
válasz Jhonny06 #22560 üzenetére
Egy könnyebben hozzáférhető dupera gondoltam. A Dua féléről pont te beszéltél le tavaly. Vám+szállítás miatt vakon nem rendelem be. Meg hát az üveg is kurva ronda. Majd, ha egyszer kint járok az USA-ban hozok haza...
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz Jhonny06 #22521 üzenetére
Nekem a Club de Nuit Man Intense-nél tetszett hogy füstöt. Ez is olyan ? Tényleg érezni az ananászt ?
illetve jól emlékszem hogy valahol írtad hogy a Női változat is elég jó ?
#22520niof jól hangzik. hirtelen felindulásból vettem fél üveg Plum Japonais-t meg fél üveg OUD immortel-t
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22456 üzenetére
250/200ml - 650€, szóval drágább
bár lassan ez az illat már olyan rohadt ritka, hogy ez is jó árnak számít a piacon
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22450 üzenetére
Nem, nem, itt EDT-ről, és az Intense-ről volt szó, ami (utóbbi) EDP. Szerintem ez okozhatta a zavart.
Mert ugye van a for him, amit te írtál.
Van a for him EDP Intense,
és van a for him musk.
És utóbbi kettőnek nagyon egyforma az összetevő listája, az elsővel csak a musk a közös pont. Legalábbis a Fragrantica szerint.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22441 üzenetére
én 250ml-s Plum Japonais-t találtam, arra kéne rárepülni, de arra mire összeverbuválódik egy splitnyi ember
-
Elektrosokk
veterán
válasz Jhonny06 #22450 üzenetére
ha nem túl édes az az edt és nincs rá senki akkor beáldozom magam. Valami olyasmi üvegbe kerülne mint a tobacco vanille ?
láttam az egyik csoportban egy srác a müllerben vásárolt olyan üres parfümös üveget mint a sima ADG amiben van.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22401 üzenetére
Ezért írtam, hogy ismerni kell az illatot, hogy mit ad, neked és a környezetednek. De pl. ha irodában dolgozol, mit sem számít, hogy kint milyen az idő. Ha bent 20+ fok van, csak a hangulat határozza meg, mi legyen rajtad. Persze, ha egy osztrák sífelvonónál dolgozol, egész nap kint a hidegben, ott valóban nem működik egy friss illat, de attól még kedved lehet ahhoz ott is.
Más
Használgatom ezt a Raghba Wood Intense-t, nincs valami olyan ami hasonló ehhez, de nem édes? Tökre rendben lenne ez az illat, ha nem lenne ez az édes, gyümölcscukorkás felhangja. Pedig a többi része olyan jó. De ha sokáig rajtam van konkrétan émelyegni kezdek tőle.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #22315 üzenetére
igen, már ilyen 5€/ml áron mennek érthető okokból
max kiadnék belőle kicsit, fene tudja
-
bbdzyx
senior tag
válasz Jhonny06 #22293 üzenetére
Én ezen csodálkozom, hogy habár a FB-s csopikban is a Baccarat pörög ezerrel a nők között, de én valahogy soha nem érzem a városban. Sőt, egy MFK mintapakkot rendeltem 2 éve, akkor kentem a feleségemre a 2ml-s mintából, ekkor szagoltam utoljára az illatot.
Általában valami édes szart, Black Opium-ot, La Vie Est Belle-t vagy hasonló karakterű parfümöt érezni sokszor, sőt a női ismerőseim többsége is ezeket hordja. Próbálom a minőségibb, egyedibb cuccok felé terelni/átnevelni őket, anélkül, hogy látens b*zinak nézzenek.
Női illatokról kevés szó esik a topikban, az említett Instant Crush-on kívül. Próbálgatni nem tudok túlságosan, mert furán néznek rám a Douglas-ben, párom pedig el van az Amyris Femme+Aqua Universalis+Gentle Fluidity Gold hármassal egész évben, mást nem is nagyon hajlandó fújni.
20 ezer körüli kategóriában mit ajánlotok, ami nem az előbb említett illatokhoz hasonlít, hanem valami egyedibb, karakteresebb?[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Jhonny06 #22293 üzenetére
Múlthéten voltam egy srácnál, megláttam a polcon Memoir - t és egyből rátértem a témára, és megmutatta a felesége parfümjét is is Ormonde - Tanger, beleszagoltam nekem teljesen Baccarat..
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #22273 üzenetére
Mondjuk én ezt egyszer megettem. Kapott a csaj egy Shalimar-t [link], szerencsém volt, imádta. De így idősebb fejjel már nem tenném meg, a fenti okokból kifolyólag. Ha az ember mellényúl, az több szempontból is kellemetlen.
-
zoszt
tag
válasz Jhonny06 #22170 üzenetére
Tavaly valóban ütősebb volt, de azért most is voltak/vannak jó ajánlataik.
Köszönöm mindkettőtöknek az ajánlást, én is említenék két, az illatok világban nálam tapasztaltabb parfümbarátot, akik összeszedettebb gyűjteménnyel rendelkeznek:
Tamás és Marci."Egyszerű életet élek: ami üres, megtöltöm, ami tele van, kiürítem."
-
Elektrosokk
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest