Hirdetés
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
Jhonny06 #24556 üzenetére
Van/volt pár manceram, montale, parfums de marly, aventus, stb. sok illatot éreztem, ettől függetlenül ami szar az szar...
Illatnak nem lenne rossz, a minősége eszméletlenül jó, de emberi fogyasztásra számomra és a környezetem számára elviselhetetlen...Misogi
Ezzel egyet értek! Nagyon jó minőségű! Azzal nincs is baj, magával az illattal van.
Az arabok nálam egy-két kivétellel felejtősek!
A Rasasi La Yuqawam ami nagyon tetszik közülük.
De abban is van egy nagyon pici műviesség',szintetikusság.
De ettől függetlenül nagyon tetszikElektrosokk
Azt nem ismerem. Mihez hasonló? -
tibbike01
őstag
válasz
Jhonny06 #24401 üzenetére
Na végre nem csak én gondolom így, annó kb 8 éve, amikor elsőnek próbáltam a Terret rögtön rávágtam, hogy őszi, téli parfüm. Mindenki hülyének nézett.
Amúgy részemről a Montale Red Vetiver kenderbe veri a Terret, de úgy alapvetően nekem nem jönnek be az ennyire vetiver domináns ilatok, de elismerem, hogy jó lötty.Amúgy én befejeztem
most, hogy itt a Mefisto már nyárra is lerendeztem az illatot, illetve kedden megszületett a kisfiam és a babaillat a nyerő itthon.
-
Petyuska111
tag
válasz
Jhonny06 #24396 üzenetére
"...az eredetihez legközelebbi dupe, amivel találkoztam. 85%-ban hozza ugyanazt az ár tizedéért" - ez azért annyira nem rossz vélemény. A fragrantica-n pedig 99%-ban nagyon pozitívak a vélemények. Hamarosan kiderül, hogy nekem mennyire tetszik / nem tetszik, minden is lehetséges.
-
thEndeR
aktív tag
válasz
Jhonny06 #24378 üzenetére
Paypalnal hallottam, hogy van ilyen lehetoseg, de holnap utana kerdezek a banknal mert kartyaval fizettem. Koszi.
Egy eselyt adtam volna ennek a parfumnek, mert nem olvastam rola rosszakat, de ez elvette a kedvemet. Na mindegy, ha sikerul visszakapni a penzt akkor johet helyette a Nishane Hacivat vagy az Initio Rehab.
-
thEndeR
aktív tag
válasz
Jhonny06 #24300 üzenetére
Az emailben azt irtak, hogy fel lett dolgozva a raktarukban. Valami EVRI-s level jott, meg nem is hallottam rola. Van az oldalukon egy view more tracking gomb, ha azt megnyomom akkor bejon a packeta oldala, ha meg ott ramegyek a tracking szamra akkor meg a DPD oldala, de ezek sem irnak semmi infot. Na mindegy varok meg, csak az egy kicsit bosszanto, hogy se az emailre nem valaszolnak se pedig egy telefonszam nincs amin lehet erdeklodni.
-
törölt tag
válasz
Jhonny06 #24075 üzenetére
Férfiasabb a Zegna. Kevésbé virágos mint a Bergamote 22. Csak magában a Zegna is lehet unisex, de összehasonlítva a hátmat messze nem annyira nőies. Maximum egy kis nerolit érezni benne a vetiver mellett.
90%-ban ez az illat ami persze jobb csak sokkal drágább és már biztos nem lehet kapni. Szóval ez is csak egy olcsóbb B verzió. -
gergo5991
őstag
válasz
Jhonny06 #23927 üzenetére
volt egy prada carbon 150ml+50ml-es gift csomag amire itt is rákérdeztem régebben h mennyire lehet legit azóta kiderült hogy legit kb 70-80 euróért árulta a webshop. Erre tegnap is meg ma is látom magyar parfümös adok veszek csoportba 150 miliset 100 euróért, 50 miliset meg 50 ért árulja vagy hogy, és a képen látszik hogy vagy 5-6 csomaggal vett ebből a gift setből, a weboldalon meg persze már nem kapható mert elfogyott. Oké hogy ez kőkemény biznisz de szerintem egy zárt parfümös csoportban ez nem korrekt, hogy az ottani embereken akar ilyen módon nyerészkedni. De lehet csak én reagálom túl.
-
tibbike01
őstag
válasz
Jhonny06 #23895 üzenetére
Hát nem tudom, a híres (egyedileg szerzik be és párolják le) Montale Rósa és Oud pedig rendben van szerintem. Én most az Oud Tobaccora vagyok ráfüggve, kb 1-1-ben Xerjoff Naxos, pedig az illatjegyek nem ezt mutatják. A Red Vetiver, Instant Crush, Intense Cafe, Oud Tobacco. Cedrat Boise (ebből 2019es csavaros kupakosom van) szerintem zseniális illatok és amikor megmutatom őket a Zara parfümöt használóknak akkor csak pislognak, hogy jaa ilyen is van?
Persze vannak gyomorforgató, arabra hajazó illataik (pl Arabian tonka), de attól még nem kell általánosítani.
100szor inkább értékelem ezeket a belépő szintü niche illatokat, mintsem a túlárazott, túlhypeolt mainstream illatokat. De hát kinek, mi. -
Drielz
újonc
válasz
Jhonny06 #23895 üzenetére
+1. Mancera/Montale Nálam az insta fejfájás és hányinger kategória, de hát kinek mi, régebben a cedratot szerettem, el is fújtam egy 30ml-t belőle, de meg is untam.
Tény , hogy nagyrésze tartós, de számomra ez nem az a minőség amit szeretnék magamon érezni. Ráadásul egyre több emberen érződik mostanság, hogy fújnak vagy 5-10 fújást magukra ezekből meg az összes ilyen arab klónból, na az a brutál proli kategória. -
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #23872 üzenetére
Egy rövid vélemény róla.
Bár az első kiadást nem ismerem az Interlude-ból (a megjelenéskorit, amúgy az illatot igen), de ahogy én megismertem, nem volt annyira tartós, mint amennyire a legendárium szerint kellett volna. Ez viszont brutális. Viccen kívül, talán a legtartósabb illat, amivel eddig dolgom volt. 6 fújást szoktam mindenből nyomni, nyak köré, és ez valami elképesztő tartós. Ebből fele elég, és még akkor is 24 órás illat. Még zuhanyzás után is enyhén érezni. Testesebb illat, mélyebbek az akkordok, gondolom a lényegesen nagyobb töménység miatt. Akinek bejön az alapillat (úgy értem az eredeti), szerintem inkább repüljön rá erre, nem fogja megbánni! -
-
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #23684 üzenetére
Az a baj az emag-al, hogy az egy kvázi gyűjtőoldal. Nem tudom mi a hivatalos megfogalmazása ennek az üzleti modellnek... Csomó termék mellé oda van írva, hogy nem az emag fogja intézni a szállítást, hanem a másik cég, náluk csak megveszed, csak az üzletet bonyolítod le. Azt meg a jó ég sem tudja, hogy épp az, akitől az emag-on keresztül rendelsz, honnan szerzi a készletét... Szóval, ennyiből simán lehet hamis, amit az "emag-on" vesz az ember.
-
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #23607 üzenetére
Azért annyira nem urban legend. Olyan, mint borkóstoláskor a sajt, vagy a dió. Nem csodaszer, de semleges illata van a parfümhöz képest. Persze, ha valaki csupa nagyágyút "tesztel", akkor nem sokat ér. Olyankor valóban csak az idő. De mondjuk 2 hasonló illat közt simán működik, én már sokszor használtam.
Viszont azt tudni kell, hogy frissen pörkölt kávé kellene, vagy lehetőleg frissen őrölve. Állott szutyok, ami pl. a Müllerben ki van téve, az halottnak a csók. -
bbdzyx
senior tag
válasz
Jhonny06 #23532 üzenetére
Creedek közül van pár lemaradásom, felírtam ezt is.
Igazából rosszul fogalmaztam, nem pont menta és eukaliptuszt keresek, hanem azokhoz az olajokhoz hasonló hatású illatot.pohár: Torino-ból adsz ki esetleg, vagy neked is csak decantod van?
Más: megtaláltam a CDG Amazingreen mintám itthon, hiányzott. Itthon használtam el a saját szórakoztatásomra. az egyik legjobb zöld illat, amit szagoltam, kár hogy nem tartós.
-
Piftuka
veterán
válasz
Jhonny06 #23413 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ! Jól hangzik.
Egyébként az éghajlatváltozást figyelembe véve, ezek a "zöld" illatok már ~márciustól-októberig használhatóak.
Találtam még két nagyon érdekes kompozíciót:
(Erről nagyon megoszlanak a vélemények.)
Ez utóbbi tűnik a legérdekesebbnek talán az összes "zöld" közül, amit eddig találtam.
Ismered, ismeritek ezeket is, kérlek?
-
gergo5991
őstag
válasz
Jhonny06 #23474 üzenetére
vinted.de oldalt ismeritek? szinte minden eu-s országban van weboldala satöbbi, ott is lehet érdekes dolgokat találni. Lengyel-szlovák-cseh oldal össze van kötve, kár hogy a magyar nincs hozzákapcsolva (mert magyar még nincs) legutóbb pld 2018as sauvage 200 milis volt 100 euróért, de láttam már creed aventust 100ml 70 euróért. Csak hát képről nehéz megmondani mi igazi meg mi hamis..
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
Jhonny06 #23308 üzenetére
És nem csak, hogy olcsóbb volt, de sokkal tartósabb is. Én fél éve rendeltem belőle 100ml-t, még viszonylag elfogadható áron, csak hogy legyen belőle, ha elkaszalnák ezt is. Ezelőtt 15 évvel nagyjából signature illatom volt, 4-5 üveggel is elfogyasztottam belőle. Ma már az a friss, édeskés, minimálisan kesernyés, tengeri-növényes illat inkább csak hármat a füvön, de azért még ma se rossz.
-
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #23308 üzenetére
Uhhh... Többször vettem annak idején én is, de ennyit fix, hogy nem adnék érte. És jól mondod, 10-12k volt, még a Müllerben is! Az infláció és társai sem indokolnak ekkora emelkedést, ez simán kapzsiság és lehúzás. Nagyon elk.rvult a Notino...
Múltkor egyszer már néztem, hogy vannak náluk parfümök, amik a Neroli-ban olcsóbbak! Undorító... -
Elektrosokk
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz
Jhonny06 #23094 üzenetére
Persze, ebben is van igazság.
Bár itt és most a "Jaguar For Him" kapcsán könnyű az összehasonlítás, mert itt van nálam a vintage flakon, amit használok.
A "Minotaure" kapcsán pedig az én észrevételeimet erősítik a hozzászólók a Fragrantica oldalán, azért merem azt gondolni, hogy nem csak én emlékszem az egészre nosztalgikus szemmel.
Az a helyzet, hogy ez egy igen különleges, mediterrán hangulatú, fűszeres-balzsamos illat volt, és nagyon intenzív.
Most tudod milyen az illata? Mint az órám bőrszíja ott, ahol átvette a csuklómra fújt parfüm illatát.
Szó szerint, mint egy nagyon enyhe, friss, nyári kölnivel átitatott jó minőségű marhabőr szíj.
Nyomokban ott van benne 1-2 komponens a jó ismert összetevőkből, de ennyi és semmi több.Szóval egy korrekt "bőrös" illat... Csak éppen nem ezért szerettem meg anno. És persze fél óra múltán már érezni sem lehet. Egy "EDT" esetében szerintem ez elég szomorú.
Ez amolyan "Tesco gazdaságos" változata a kiváló "ősnek".
No, de hát mit tehetünk? Ez van.
A legjobb tényleg az volna, ha minden egyes piacon kapható parfümből elérhető volna illatminta is.
(Tudom-tudom... soha nem lesz ilyen sajnos!)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Jhonny06 #23058 üzenetére
Rajtam az első 1-2óra kimondottan kellemetlen kesernyés-gyógynövényes az illat,de aztán lecsendesedik és viszonylag jó lesz. (de nem lesz kedvenc)
Jobban kedvelem a friss és púderesebb illatokat pl most próbáltam a Armani Code Absolu és az nagyon tetszik,de nem nyárra való. szerintem -
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #22870 üzenetére
Az tök jó! Akkor miért írják róluk? Mert Gualtieri nem köti a nyilvánosság orrára az összetevők listáját, és merőben csak találgatás?
Akkor légyszi ajánljatok már nekem valami jóféle, erősen oud alapú, de amúgy is fás/fűszeres illatot! Én már elvesztem a rengetegben... De lehetőség szerint rózsa nélkülit, vagy olyat, amiben nem domináns. Más virág esetleg lehet, csak mint már többször írtam, van is rózsa-oud kombó illatom, másrészt meg érzékeny a bőröm rá, így nem használhatom nyakló nélkül az olyat, ami rózsától súlyos.
-
tibbike01
őstag
válasz
Jhonny06 #22835 üzenetére
Köszi! A Hacivaton kívül van más tipped? Van egy üveg Tiziana Orionom, amivel lefedem az ananászos vonalat.
Valami friss citrusos, de mégis különleges illatra fáj a fogam. Xerjoff Mefisto pl nagyon bejön, de a régi üvegesből kellene szerezni, csak nem talalálok.Nasomatto Blamage? Vagy valamelyik MFK?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest