Hirdetés
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #29079 üzenetére
Használom egy jó ideje telente - elég tömény édes, fűszeres illat, a méz nagyon kiérződik, a dohány kevésbé, én még azt a gyengéden vaníliás, fahéjas illatot szeretem benne ami egész nap fel -fel csap az orromba levendulát lehet rajta érezni leszáradás után és egy nagyon enyhe virágos jegyek keverednek bele. Tudom, hogy nagy a hype körülötte, de szerintem valóban egy minőségi jól összerakott érdekes illat (nem csak a hype nagy).
-
-
Misogi
aktív tag
válasz
Jhonny06 #27157 üzenetére
Köszi az ajánlást. Én debreceni vagyok és mindig üzletbe kérem a Zara rendeléseimet, ingyenes, csak át kell venni.
Anno, mikor még gyerekcipőben jártam parfümök terén, Zara parfümökkel kezdtem. Volt egy Gourmand Leather parfümöm a Zara-tól, ami egy Ultra Male klón volt, nagyon jó volt.
-
-
duckload
aktív tag
válasz
Jhonny06 #26944 üzenetére
Persze. Úgy indult. Egy kézfejre.
Jó is volt egy ideig. De pár óra múlva nem projektál.
Leteszteltem más se érezte rajtam.
Aztán ha 6-8 megy nyakra. Akkor tovább lehet érezni.Nem találtam még olyan nyári illatot ami melegben sokáig tartana. Kivétel cedrat boise meg hacivat. De hacivat lassan elfogy és az új batchek ilyen 3 órás illatok.
Cedrat Boise meg sok nyárra.Utolsó mentsváram volt a Megamare meg a Bergamask. De Megamare nem tartós rajtam. Bergamask meg nem tetszik.
-
Petyuska111
tag
válasz
Jhonny06 #26868 üzenetére
Mennyire fiatalos (vagy öreges) ez az illat leszáradás után, mondjuk kifújás után 1 órával? A Turathi Blue-val az volt a bajom, hogy mikor leszáradt, nem volt egy kimondattan fiatalos illat, valószínűleg a túl sok pézsma miatt. Ebben a leírás alapján nincs pézsma, így talán ez nem probléma. Szerinted?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Jhonny06 #26624 üzenetére
Azóta megkaptam, hordtam párszor és brutál jó cucc - mind minőségre, mint tartósságra. Nem próbáltam az eredetit, de ennyiért ajándék. Kicsit a Tygar vonalat viszi, de inkább gyömbéres, nagyon kifinomult cucc. Továbbra is keresek valakit felezésre, nekem sok a 100ml.
-
tibbike01
őstag
válasz
Jhonny06 #26842 üzenetére
Köszi! A nagyja megvolt. Tom Ford szerintem inkább niche mintsem designer.
Rochas Moustache nem volt rossz. John Varvatos, Habit Rouge, Burberry London, Channel Egoiste nekem végtelenül öreges. Issey Miyake régen szerettem, jó cucc.Narciso Rodriguez for Him, még nem próbáltam, de ránézek majd. Ez a Vera Wang for Men érdekesnek tűnik, de látom már nehezen beszerezhető.
Köszi mégegyszer.
Bár abban továbbra is kételkedek, hogy egy Xerjoff Torino21-et vagy Naxost, vagy egy MFK Gentle Fluidity Silver-t ezek hogyan fognak űberelni, de egy próbát megér. -
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #26590 üzenetére
Igen, viszont "csak" magadnak tartani ekkora mennyiséget ebből, kissé túlzás. Hiába mondom én is mindig, hogy a parfümhordás az egyféle egoista tevékenység, mert végül is magad miatt csinálod, azért ha a környezeted folyamatosan negatívan reagál valamire, az azért birizgálja az ember csőrét egy idő után. Hordok szokatlan illatokat manapság is, de ezek legalább szemtől szembe nem váltják ki a "pfúj, mi van rajtad?" kérdésre való ingert, mer a hozzá tartozó arckifejezést. Ez azért nem esik jól, bármekkora egód is van.
Ettől függetlenül lehet, hogy majd lövök belőle valakitől egy 5ml-s decant-ot, néha jó lenne megszaglászni újra. -
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #26586 üzenetére
Nekem volt. Én szerettem, de körülöttem senki. A csajok mindig azt mondták rá, mintha valami vegyszerrel kentem volna be magam. Pedig a nyitány azzal a hamuszerű nehéz illattal az nagyon jó volt, utána meg nekem a füstölt, aszalt piros bogyós gyümölcsök jutottak eszembe róla. Kicsit fanyar volt, de jó. De annyira negatív volt a vélemény róla, hogy egy idő után nem hordtam többet.
-
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #26577 üzenetére
Én ezt egy percig sem vitattam. De sok olyan megjegyzést olvastam már, miszerint Pierre Montale maga az Isten. Amit picit túlzásnak gondolok. Az áraik valóban nem rosszak, de kétség sem fér számomra hozzá, hogy az agresszív árazásuk, és a mögöttes marketing miatt lett sztár. Persze elkerülhetetlen, hogy legyen pár kiemelkedő kompozíciójuk, különben nem működne a dolog, de lássuk be, a legtöbb illatuk értékelhetetlen, és pár 10%-al magasabb összegért jóval kifinomultabb, összetettebb, szebb illatokat találni, egy kis utánajárással.
-
tibbike01
őstag
válasz
Jhonny06 #26512 üzenetére
Én 3 sávot mondanék.
1. 10ezer körüli arab klónok és dm rossmann illatok.2. 10-40ezerig az ismert designerek, Versace, Dior, Armani, Boss, Issay miyake...de itt már kezd beköszönni a belépő niche pl Montale/Mancere, Maison Margeila, L'artisan, Alelier Cologne...stb. Itt már van, ami megéri a pénzt, de a legtöbbje könnyen túlhypeolt és túlárazott.
3. 40ezertől felfelé, MFK, Nishane, Xerjoff, Amouage, Byredo, Creed...stb, az igazi nagy ágyúk. Persze ezek nem a Nerolis árak, hanem KM-es és FB csoportos.
Van 4. szint is, de azt nem írom (pár hete írtam a Cherry Gardenes utamról).
Speciel én 30ezerért vettem 100ml Byredo Oud Immortelt és 44ezerért, 95ml 2015ös Xerjoff Mefistot.
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #26436 üzenetére
köszi! Nézelődtem és niche vonalon jóval olcsóbban vannak cuccok...mefisto pl: 48k, dolce amalfi, 47k - 100ml, youtube review-t nézem és a video sponzora volt az oldal, szóval kétlem, hogy copy-kat árulnak, elég profinak néz ki - de pl szállításra rögtön az jön fel hogy "we are not delivering fragrances to your selected country"
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #26371 üzenetére
Igen igazad van, és az állításom saját tapasztalatomra építettem
. Mondjuk úgy hogy 40-50 üveg után egyiksem folyt (kop kop kop).
A gyogyisat vágom , az esztétika ugyan nem minden, na de a megoldás már a necces kategória kinézetre
A rányomós tuti jó, de nem vagyok kereskedő, vagy aki nagyüzemben tolná így nem bíbelődtem az ahhoz szükséges eszközök beszerzésével.
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #26365 üzenetére
köszi - nagyon nagyon hasonlót improvizáltam
szóval akkor ügyes voltam!
Én 15ml - 30ml - 50ml üvegekbe szoktam mérni aventus-t - https://www.ellemental.hu/1217-david-uevegflakon-50-ml.html , innen szereztem az üveget, ezek drágák mert majd 800-1000 ft / db postával, de masszív, ezt elejted a csempét is eltöriés 100% zár akár teflon nélkül
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #26334 üzenetére
A nagy lelkesedésre tegnap sikerült egy üveggel beszerezni egy PHs kollegától - mármint Aoud Lemon Mint - et. Ma első alkalommal használtam és egy bókot kaptam is rá csutka idegentől
- a mentol sehol nincs benne , eltűnt (mondjuk fragnatican nincs is felsorolva a jegyek között, szóval érdekes a név választás). Nyitás friss de érzed hogy a frisesség nem tart sokáig, oud, mandula ès a vanilia hamar előjön és nagyon sokáig projektál (már mágneses 2022 batch) simán 7-8 óra --> nagyon vigyázni kell a túlfújással. Párom azt mondta neki olyan "keleties" első szaglàsra.
Tavaszi - Őszi , esetleg hűvös (max 20-22c) nyári időben tudom elképzelni a használatát - így hogy magamon éreztem a 35c fokos nyári melegben kizárt
.
-
niof
veterán
válasz
Jhonny06 #26322 üzenetére
Ez legalább b@szó! Véleményem szerint a niche illatoknak kb. ezt kéne hozniuk, pláne, amennyibe kerülnek egyesek. Tiszta szégyen, hogy nem így van. Persze valahol érthető, hiszen profit is kell a házaknak, na de azért az is pofátlanság, hogy sok esetben egy 50-60k-s parfümöt magadra fújsz, aztán 3 óra múlva végre.
-
bbdzyx
senior tag
válasz
Jhonny06 #26069 üzenetére
Szerintem nem, én is adtam neki egy esélyt, de az egyetlen különbség hogy a tonka erősebb benne, amitől enyhén édesebb és tartósabb a leszáradása, de még hamarabb bőrközelibbé válik, mint az EDT.
Utóbbi sem egy túl komplex illat, mégis sokkal izgalmasabb és jobban projektál, mint az Extrait. Hogy az áráról ne is beszéljünk. -
guriburi3
csendes tag
válasz
Jhonny06 #25954 üzenetére
köszönöm, eddig ha néhányszor vettem mindig Dougles-ben vettem és ott sosem volt ilyen gondom.
Ezek a webshopok tuti jók akkor? Notino-ról valahol hallottam még anno, hogy az se az igazi, nem tudom mennyi valóságalapja van.
Egyébként tesztereket milyen megbízható helyről lehet vásárolni? Kedvet kaptam kicsit belemélyedni a parfümök világába, olvasgatva itt a fórumot -
prime77
aktív tag
válasz
Jhonny06 #25904 üzenetére
Mondjuk abban igazad van, hogy én nem sok illatot próbáltam életemben.
Nekem az Armani olyannyira bejött, ráadásul nem egy bókot is kaptam miatta, így nem kerestem másikat sosem.
Rokoni körben is azt mondták, hogy annál jobb illat nem volt soha, de ők sem próbáltak sok illatot persze.
Szóval maradt ez mindig is - brutálisan bejött.
Egyébként a Montblanc - Explorer is tetszik most nekem, azt például egy női youtube influencer ajánlotta, és megtetszett.
Erre a Tom Fordra kíváncsi lennék, de egy 10ml verzió az bizony 20 ezer a Douglasben.
Az kemény.
Meg érdekes, ott is két fajtája van, vajon melyik lehet a jó.
Nerolitól viszont megrendeltem az Ocean Leathert - 1220 forint.
Remélem spray-s illatminta lesz.
Egyébként a múltkor kezembe került egy Prada Luna Rossa - érdekes volt, mondhatni jó. -
prime77
aktív tag
válasz
Jhonny06 #25890 üzenetére
Igen, sokkal tartósabbak voltak a 90-es években.
Nem mondom, hogy minden illat jó volt akkoriban, de 3-4 elég tuti volt, köztük a 96-ban kijött Armani Acqua.
Volt még ilyen is, hogy Cote D' Azure, vagy valami ilyesemi neve volt, nekem az is tetszett nagyon.
De akkoriban még suliba jártam, és a Giot meg ezt az Azure-t is egy gazdag jóbarátom apján éreztem először.
Aztán mikor náluk voltam, ott láttam őket a fürdőben, és onnantól kellett nekem a Gio meg ez a Coty is.
Giot tudtam szerválni, de csak dezodorba, de az a szüleim havi fizetésének negyedébe került.
De az illat és a tartósság, felülmúlhatatlan volt.
Nem hiába képesek ma is kiadni egy 1997-es Gio szettért 500-800 dollárt.
Múltkor láttam az ebayen.
Azért az nekem már sok pénz na.
Amúgy köszönöm még egyszer az ajánlataidat, kipróbálom őket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest