- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter07
veterán
"Az ember általában arra áldoz rengeteg energiát amiben örömét leli." No hát ez nem biztos, hogy igaz. Én nem azért járok monti versenyekre, hogy örömömet leljem benne. Bár én nagyon szeretem a határaimat feszegetni. Bár fene tudja, lehet azt is élvezem, amikor 35 fokban kell menni nyélen 1 órát... Csak ott versenyen nem, nagyon nem.
-
bunddog
tag
bp-i boltok közül hol érdemes villát szervizeltetni, hol megbízhatóak? paragont vinnék 0 km-esre illetve a kérdés hogy kell/fontos e egyátalán?
más: milyen árban lehet 180as tárcsát fogadó merev villa?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz bunddog #61452 üzenetére
Talán a Dr. Bike-ban. Múltkor szedtem szét egy paragont, egész normálisan össze volt rakva, de attól függetlenül érdemes széthúzni, szivacs gyűrűket normálisan megkenni megfelelő sűrű olajjal, vagy zsír-olaj keverékkel, ellenőrizni nincs-e benne spén maradék, valamint a légkamrát is megkenni.
-
Agyasima
őstag
Teszek még egy kísérletet. Van egy Csepel Marathon bringám, amire kéne felni és fék is. Tök süti vagyok a témához. Jellemzően városi használatot kap csak a bringa. Milyet érdemes venni, ami jó/tartós? Neki lesz:
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
6030D
Ármester
A képen szereplő bringának is egy hátulról, hosszú benyúlásút javasolsz?
Úgy örülök, hogy nem raktam Slime-ot a belsőbe, mert eltömítheti a szelepet, nehezen oszlik el induláskor... így legalább ma javíthatom a harmadik márciusi defektemet. #sehogysejóez
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mi van máris megelégelted ? Én még vártam volna egy pár kép erejéig!
Agyasima...reklámszakmában dolgozol ?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
Hangulatos kis Haibike Xduro DH videó. [link]
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #61460 üzenetére
Amikor megemeli a manualhoz és ráteker, akkor ki van kapcsolva a rásegítés? Gondolom egyből hanyatt vágná, nem?
-
Runner_fxr
Ármester
-
Eagle16
addikt
Szerintetek mennyi idő lehet beszerezni egy kerékpárt a kiskernek a nagykertől? Múlthét szerda óta nem kapta meg a bolt ahonnan megrendeltem, úgy hogy abban a méretben elvileg elérhető a nagykernél.
A legjobb az, hogy tegnapra mondták a kiszállítást, de még csak egy email-t sem írtak hogy bocs, ne várjad te hülye és szerintem azóta sem kapták meg még ők sem...nem értem mi tart ezen ennyi ideig, bár nem is rendelek sűrűn kerékpárt.₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Runner_fxr
Ármester
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #61463 üzenetére
Jó, a hanyatt vág az kicsit erős, de amikor saját erőből tartod, akkor tudod kontrollálni, itt meg gyakorlatilag ad rá egy kis nyomatékot, ami kibillenthet.
Mindegy, gondolom nem először csinálta.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Eagle16
addikt
válasz Runner_fxr #61465 üzenetére
Én is így gondoltam, hogy pár nap. De most már túlléptük az egy hetet, és a héten meg már biztosan nem küldik ki, szóval kedden ez már lassan két hét lesz...nem hiszem el hogy ennyi ideig tart ez az egész, ennyi idő alatt nulláról legyártják az esztergomi gyárban szerintem, kétszer.
Most írtam nekik megint, de lassan úgy vagyok vele hogy lemondom a fenébe. Jön a jó idő, biciklim meg még mindig nincs.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Eagle16 #61468 üzenetére
Hívd fel őket, az talán gyorsabb mint az email. Pár nap csúszás mindenhol előfordulhat, ott is emberek dolgoznak. Kérj egy konkrét időpontot, ha azt se tartják be, akkor még mindig lemondhatod szerintem.
Komolyan elgondolkoztam ezen a gépen. Régi nagy kedvencem a típus. Ilyen se mindennap kerül fel az apróra. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz Runner_fxr #61469 üzenetére
Nem is az zavar, hogy csúsznak, bárhol előfordulhat. Főleg most, hogy jön a szezon és sokkal több a munkájuk is biztosan. Az már inkább hogy nem tájékoztatnak, ha én nem keresem őket akkor ők maguktól nem írnak, nem hívnak. Email-re mindig válaszoltak, 1-2 órán időn belül, meglátjuk mi lesz.
Webshop amúgy, de van boltjuk is. E-mailben kellett rendelnem, mert a webes felületről két különböző böngészővel sem tudtam elküldeni a megrendelést...így még csak ott sem tudom követni a rendelés állapotát.
Webshop-nál ez azért elég nagy hiba, de lehet azóta kijavították, nem tudom.Hasaggymeg: [link]
Itt volt az egyik legolcsóbb, árgaranciával még kicsit lentebb is tudtam vinni az árát. Csak azzal nem számoltam hogy ennyi ideig tart.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Eagle16 #61471 üzenetére
Most már emlékszem! Bár alsó kategória,de ez tényleg olcsó és elég pofás. Ez a szöveg meg..."Hangtalan száguldás, a küllôk surrogása, ahogy vágják a levegôt, és a lánc finom nesze, álom szerű élmény az új Neuzer Courier fitness kerékpár nyergében,alumínium vázzal és 21 sebességes Shimano váltóval."
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #61473 üzenetére
Az érzés az szubjektív dolog.Ha első saját pénzből vásárolt bringám ilyen lett volna '89-ben,az túlzás nélkül álomszerű lett volna nekem.
-
Eagle16
addikt
válasz Hasaggymeg #61472 üzenetére
Igen, tudom hogy nem nagy szám, de a mostani MTB amit használok, az tényleg az a kategória, hogy örülök hogy még egyben van és elvisz meg hazahoz munkából. A fél bicaj műanyag, ehhez képest 15 kiló felett van, és aszfalton megyek vele 2.1-es gumikkal Edzésben tart az biztos, szembe szélben élvezetes igazán...
Csak kényszermegoldás, mert még a váz is kicsi nekem, nem tudom eléggé kihúzni a nyeregcsövet, hogy jó legyen a lábamnak...ezért nem is akarok rákölteni már semmit, meg ezért is idegesít ennyire, hogy valószínűleg még jövőhéten is azzal kell mennem.És amúgy nekem ez lenne az első saját pénzből vásárolt biciklim, összességében a második. Az első az említett MTB, ami kb. 12 éves. Eléggé kinőttem
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #61474 üzenetére
Persze ez igaz, mai napig emlékszem a tacskó kerékpáromra, csepel bmx-re, és a jó öreg schwinn woodlands cromo-ra altus c10-el. Olyan élményt ma valószínűleg egy 3 millás gép sem adnak nekem, de az a 80-as években illetve a 90-es évek elején volt, gyerekkoromban, ma meg 2016 van. A mai gépekhez viszonyítva túlzás a leírás és nem kicsit vicces. Ezzel nem a gépet karom leszólni, mert azért a pénzért teljesen rendben van.
Új Sram 1 X 12 [link]
Érdekes látvány az a 10-50-es sor.[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
azért vicces (vagy inkább nem) a Grand Prix 4000S II ára az ebike-nál -- németből majdnem a fele csak.
-
parkr
őstag
válasz JackFeryll #61479 üzenetére
rendeltem Rose-tól. a kapott kuponnal még a szállítás árát is megúsztam.
-
Eagle16
addikt
válasz Runner_fxr #61473 üzenetére
Azt írták hogy ma küldték el postán, keddre várható...hát kíváncsi leszek. Hétvégén pedig már szerelgetni akartam.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Toomy
senior tag
válasz fpeter07 #61451 üzenetére
Ha nem azért jársz, akkor miért?
Szerintem élmény bringázhatsz úgy is, hogy nem hajt a tatár csak mozogsz a magad kedvéért.
Én is szeretnék sokat mountizni, de nem engedhetem meg magamnak versenyszezonban. Viszont télen -alapozáskor- mindig szívatom magam hóban a 20éves, 15 kilós mountimmal. Nagyon nem haladok, de a téli havas táj kárpótol mindenért. -
Runner_fxr
Ármester
Ezeket én sem értem teljesen, persze nyilván nem mindenki egyforma. Számomra a sport mindig is egy örömforrás volt, soha nem álltam neki muszájból. Persze hazudnék ha azt mondanám, hogy még soha nem volt olyan, hogy lusta voltam elindulni az edzőterembe például, de amikor már ott voltam egy nagyon jót edzettem. A bringa meg nálam abszolút a szórakozásról szól, a klasszikus értelembe vett hegyi kerékpározás a kedvencem. Viszont ha nincs megfelelő gép a seggem alatt, az élmény sem olyan. Bár szeretem a bringázást, egy full alap montival például én nem hiszem, hogy eljárnék terepezni. Manapság a klasszikus monti élményt szerintem az össztelós Trail/AM gépek adják 120-150mm rugóút tartományban. Anno a 90-es években még a merev vázas, esetleg első telós montik voltak az igazi mtb-ok, manapság a merev váz már inkább a könnyedebb túra, vagy xc, maraton verseny kategóriába passzolnak bele.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #61477 üzenetére
Komoly az a SRAM,ott aztán lehetnek keresztbe váltások
Eagle16...azt hittem tekerni akartál.Majd jövőre ezzel mész ocsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
...és locsolni is.
-
fpeter07
veterán
válasz Runner_fxr #61460 üzenetére
Sosem láttam még felfele menni dh-sokat videón.
-
fpeter07
veterán
Lehet nekem is feküdni kéne hétvégente, mint a többi embernek. Én elsősorban túrázó vagyok, szeretek barangolni a környéken montival. Tulajdonképpen a verseny is élvezetes, csak tök más szempontból, mint egy hétköznapi montizás. Terepen sztem 20-as átlag felett menni nagyon nehéz. Egyszer mentem 22-es átlagot, emelkedőkkel tarkított pályán, ott nagyon nyomni kellett a nagy áttételt. Meg meg kell találni azt a pontot, amikor már nagyon fáj, de még kibírható a táv hátramaradó része. Egyébként a versenyen olyan fáradt voltam a vége felé, hogy lejtőn alig bírtam kiállni a bringán. Úgy meg azért elég nehéz rugózni...
De egyébként az ilyenekért megéri részt venni egy versenyen. Csak azokat a fránya defektek tavalyról, remélem idén elkerülnek majd. -
Eagle16
addikt
válasz Hasaggymeg #61484 üzenetére
Azt is akartam, de ugye a dobozból még nem 100% menetkészen jön majd ki, nekem meg elég korlátozottak a szerelési képességeim Keddtől meg munka van, nem hiszem hogy nekiállok majd délután még...
A lámpát, prizmákat, csengőt kell átszerelni, meg veszek ilyen átlátszó vázvédő matricát, hogy ne verje le a fényezést a bowdenház, meg a lánc. Esetleg még a kormánymarkolatot cserélem, csak nem tudom milyen lesz rajta alapból. Sárvédő is nagyon kéne, de azt itteni boltban veszek, hogy biztos jó legyen.Egyelőre a koskormányos átalakítós dolgot elhalasztom kicsit, venni kell egy pumpát meg egy-két apróságot, majd talán jövőhónapban megcsinálom.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Bicskás
senior tag
-
cseter
tag
Van itt tapasztalata valakinek homokfuvas-porfestes,illetve fényezés terèn?Szeretnek az egyik bringamnak új színt adni és érdekelne hogy melyik lenne a tartósabb-szebb?ha tudnátok ajánlani helyet ahol minőségi munkát csinálnak megkoszonnem!
-
Byk01
őstag
válasz Eagle16 #61481 üzenetére
Én tavaly kb. két hónapig vártam egy 60-as Courier DT-re, és a végén Whirlwind lett belőle, pedig már arról is volt szó, hogy Whirlwind vázra építik a DT-t. És persze mindig volt, hogy a jövő héten már biztos lesz.
Mondjuk, ha neked azt mondták, már postázták, akkor előrébb tartasz, mint én akkor."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #61484 üzenetére
Az 1 X 11 már régóta elérhető, igen népszerű többféle szakágban is. Még a Shimano-t is megelőzték ebben, most meg itt ez az 1 X 12, szerintem életképes megoldás.
fpeter07: Én se, de ez itt egy Bosch pedelec rendszerrel megtámogatott DH gép, azért lehet felfelé is menni vele.
Szerintem a fő gond az manapság, hogy mindenki versengeni akar. Ha megnézed a facebook-ot, ott is azon erőlködik mindenki, hogy ki a boldogabb, ki a szebb, ki a sikeresebb, ki a gazdagabb. A sportban is ugyan ez a tendencia, bárki aki manapság elkezd valamilyen sportot, az első dolga, hogy a ma népszerű programokkal méregeti a teljesítményét, és posztolgatja, tulajdonképpen megy a f@szméregetés mindenhol.
Én amúgy pont ezért utálom az összes ilyen mobilos, méregetős baromságot. Azért megyek el bringázni, hogy élvezzem. Pont leszarom, hogy az átlagom mennyi. Egyszerűen a hideg kiráz amikor meglátom emberek karjára szíjazva az okos telefont. A 80 kilós, 155 centis, 15 éve snickersen meg milka csokin növesztett seggű csajokon is lépten nyomon ezt látom. Én azt vallom, hogy olyan sportot csináljunk ami örömet okoz, ne kizárólag a f@szméregetős eredmények motiváljanak.[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Hasaggymeg #61403 üzenetére
Írtam privit.
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ivana
Ármester
válasz Runner_fxr #61494 üzenetére
Érdekes ez a 12-es rendszer. Országúton szerintem kizárt a feljebb lépés, felesleges még egy cog, így is elég sűrű a 11-23-as sor, versenyen is, másra meg végképp minek még ha 25 vagy 28 a vége akkor is. Montinál lehet értelme, de ez az 50-es hátsó lánckerék szerintem már túlzás
-
ShiTmano
aktív tag
Outisoknak, 74%-os megtakarítás. Deda
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #61494 üzenetére
Nyilván hülyeség posztolgatni, meg méregetni, ha nincs mögötte normális teljesítmény. Ha csak azért méri valaki, mert "ha nincs fent, nem is edzettél", az marhaság. De egy egészséges versenyszellem mindenkiben van, és összehasonlíthatod másokkal a saját teljesítményed. Kefének van egy jó írása, ahol leírja, mennyit segíthet az erőnlét és akaraterő fejlesztésében egy ilyen program/társaság.
Azon kívül jó tervezésre is, mert látod, hogy ki merre ment, milyen sebességgel, mekkora emelkedőn.
Jók ezek a progik, csak értelmesen kell használni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #61477 üzenetére
wow...
Viszont jól látom, hogy egy 32-es hajtóművel van párosítva?
A mostani rendszerem kb 580%-os átfogást tud 500 helyett, ennél kicsit könnyebb ez (22/32 helyett 32/50), de szerintem a lejtőn hiányozna a felső rész (44/11) Egy 40-es hajtóművel párosítva viszont már bírnám nagyon Esetleg 44-essel, hogy akkor már a nehezebb irányba is legyen túlnyúlásItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz -=RelakS=- #61499 üzenetére
Hmm...
Van oda akár 38-as hajtómű is...
Így már azért kéne, csak gondolom, más bringát vesz a cucc árából
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.