- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz kovsol #31951 üzenetére
Attól függ, milyen áron sikerül megszerezned a karokat. Az FR-5 kevésbé sérülékeny, az teljesen jó hozzá. Erőben/alakban ugyanaz a kettő. Az előfeszítést a bowdenvégen mindkettőnél tudod állítani. Az SD-7 plusz finomhangolója arra jó, hogy az első-hátsó fék fogásának erősségét tudod vele összehangolni egymáshoz képest, ami jól jöhet a kopások után, vagy különböző tárcsaméreteknél. Jó cucc, de nem létszükséglet. Dupla árat biztosan nem ér a dolog, de talán másfélszereset sem.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz LonGleY #31952 üzenetére
Ja, és a bowdenen spórolni nem érdemes (mármint hogy használtat pakolsz az új rendszerbe). Nekem abból a Jagwire Stainless változata volt a kedvencem BB7-nél (míg át nem tértem a hidraulikus megoldásokra), de a jobbik Shimano is megfelelő. Normális helyen max párszáz darabja.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Hali
180 cm-re mi az ajánlott 29-er vázméret? Van erre vmi hivatalos táblázat? 17 vagy 19?
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
Köszönöm az ajánlásokat, vmelyikhez ellátogatunk.
-
HollyBoni
veterán
válasz #16729600 #31956 üzenetére
Országútiból itt is kevés van sajna.
Meg montiból is. Igazából azt képzeltem el lesz valami külföldi webshop ahol a vázak kategóriában jó sok oldalon keresztül nézegethetek országúti vázakat különböző árkategóriában, de eddig ilyet nem találtam sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Endomondo-s route export eredmenyet, vagyis a gpx fajlt mivel tudom hasznalni?
Everybody lies.
-
razzorr
őstag
válasz pengemetal #31945 üzenetére
Jaja stoplit értem, csak nem tudtam a nevét Akkor az jó, hogy adják a pedálhoz, mert ha veszek, akkor valószínű hogy újat fogok.
(#31946) Balazska15 Bizony köteles vagy a bringautat választani, ha van. Szegény outisok ilyenkor szívhatják meg.
Amúgy a Hatvan utca is egy rémálom, napi szinten megyek arra. Meg az a vacak döccenős padka két helyen is (Csók és Zúgó utca), azt aki megtervezte sosem ült bringán. Anyukája biztos sokat csuklik, mert emlegetem elég sokat. Ahhh beteg egy város ez. A múltkor pont itt ordítozott velem egy öreg fa3z, hogy miért ott biciklizek...ahol mint tudjuk kerékpárút van. Beteg egy város ez az biztos. -
TripleB
senior tag
Én csak használtban gondolkodom mindig, legtöbb cuccom használtan került hozzám.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Daniel Alves
őstag
Remélem, hogy a holnapi napon nem fog esni az eső mert Balaton tourt tervezek...
De már rosszul vagyok ezektől az időjárás jelentésektől.Szombaton egy hidegfront előterében többfelé lehet eső, zápor, zivatar, a délit tájakon hevesebb zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás, viharos széllökések kíséretében. Északkeletre csak szombat éjjel érkezhet a csapadék. Hajnalban 8-15°C, délután 18-27°C várható, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.
[ Szerkesztve ]
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
HollyBoni
veterán
Nézem bike-components és bike-discout-ot, viszont rendelésnél mindkettőnél van valami adó. Ez mi? Rendeltem már párszor európai webshopokból, de sosem találkoztam ezzel. Vagy a honlapon az összes cucc nettóban van feltüntetve?
-
Because
őstag
egész gyorsak voltak az ebikos srácok, szerdán adtam le a rendelést (ugye az ünnepnap volt) és ma átadták a futárnak a csomagot, mind zöldkosaras termék. szóval nemsokára singlespeedesedik a monti városi melós használatra (a kis hg20-as sort már 2 év alatt megettem úgy is, így kipróbálom milyen lesz egysebin), ha pedig itthon maradok edzésnek szerzek egy outit.
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
válasz Pttypang #31962 üzenetére
Akkor bárhol lehet,de ez nem túl gyakori. Max Pesten lehet ilyen.
SPD pedállal kapcsolatban kérdezném,hogy egy alap pedált stoplival kb.mennyiért lehet beszerezni újonnan? Ami azért nem olyan gagyi, hogy rögtön elvegye a kedvem. Sosem volt ilyenem,így ha csalódok benne, ne bukjak rajta sokat.
-
TripleB
senior tag
válasz HollyBoni #31967 üzenetére
A helyi ÁFÁ-val növelt ár van mindenhol, csak a végén lebontják tételesen. Mit szeretnél rendelni? Most gyenge nagyon a forint. Én is venni szeretnék pár dolgot ( cipőt, kesztyűt stb) .
Ha már ajánlották a pd-m52o-at, itt olcsóbb.
[link][ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
törölt tag
Ez fasza volt a köbön. Ugye én földutakon járok, ledarálták néhány helyen az utak mellett a bokrosokat olyan értelme nincs módon aztán jó néhány részen teleszórta a gép a kökénybokrok maradékával. Ennek eredménye lett az hogy egy hónap alatt 6 defektet kaptam. Első héten egy hátul, másik héten még egy hátul, harmadik héten harmadik hátul, majd most első kerékre kaptam egyszerre hármat. Úgyhogy elől hátul 3-3 folt van.
Így pedig meguntam ezt, megvárom amíg a traktorok letiporják azt a fost vagy télen elrohad, addig körbe kell járom egy kerülővel másik úton..... -
vendingo
veterán
válasz imyourfriend #31973 üzenetére
Mikhez jár a táska?
Km órán gondolkodok, egész jó árban vannak.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
rétisün
veterán
bikestore-nak van magyar oldala is, elvileg ugyanazzal az árukészlettel.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
tatabike
őstag
válasz #90933760 #31974 üzenetére
Ne csüggedj. Kerékpárúton is általános, hogy mikor lenyírják a gazt, "ottfelejtik" az eredményt. Télen meg senki nem takarítja a hótól a bringautakat. A közúthálózat mostohagyerekei a kerékpárutak, karbantartás nulla, takarítás nulla, ráparkolnak az autósok, amiért soha senkit nem büntettek még meg, én legalábbis nem tudok róla, arra teszik ki a választáskor a plakátos fabódékat, meg minden héten 1x az ott lakók a kukáikat. Babakocsit tolnak rajta, kutyát sétáltatnak, minden nyugdíjas járdának gondolja, stb...
Ehhez képest a földutad a defektjeivel együtt is fényévekkel jobb...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
kovsol
titán
Shimano PD-M530 pedálhoz milyen cipőt érdemes nézni?
May the Force be with you!
-
vendingo
veterán
válasz imyourfriend #31979 üzenetére
Köszi
Ha veszek egy olyan órát, amihez vannak ANT+ cuccok, de nekem nincs mindenre szükségem (pl pedálfordulat) akkor azt el lehet külön adni?
Ezek az ANT+ cuccok kompatibilisek más gyártók más termékeivel?Nem sokkal lenne drágább a kinézett óra szetben a basic-hez képest.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Még mindig segítséget kérnék beárazásban. Ez a Wenson vázszett mennyit érhet? Jár még hozzá egy nyeregcső is, illetve a kormánycsapágy is hozzá tartozik.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
fpeter07
veterán
válasz tatabike #31978 üzenetére
Sokaknak a fűnyírás abból áll, hogy lenyírják a füvet. Ez olyan mintha a szakács csak az ebédet készítené el... Sok helyen már zöld színű nálunk a bringaút. De legalább vágják a füvet. Vannak érdekes (logikátlan) dolgok, de együtt kell élni velük. Pl. bringaút mellé nagyon is helyén való futónövényt ültetni.
-
vendingo
veterán
válasz imyourfriend #31985 üzenetére
Nekem igazából egyikre sincs szükségem, de lehet megtartanék 1-2 kiegészítőt, ha a maradékon túl tudnék adni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Tothgera30
Ármester
válasz bigdady #31990 üzenetére
180cm-re már jó, szerintem 19"-es vázat próbálj ki első sorban. Kicsit magasabb vagyok mint te, nekem a 19"-es Kona Kula Deluxe 2-9-es váz nagyon bejött... bár a 20"-ast is elbírnám, de ezzel könnyebb lavírozni.
ui.: Aki tud tapasztalatot mondani, esetleg lenne egy eladó csúszópapucsos Cro-Mo 19"-es 29er váza, írjon.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
tatabike
őstag
válasz fpeter07 #31986 üzenetére
A magyar állapotokról nekem mindig egy müncheni sztori jut eszembe. Ott melóztam egy építkezésen, és hoztak egy kamionra való gipszkartont. Kintről az utcáról egy darus autó emelte át a 6 emeletes irodaépület felett be az udvarra. A darus autót ugye le kell talpalni, hogy ne billenjen el, és ezt csak úgy sikerült, hogy az egyik kar a végén a talppal 40 centire belógott a kerékpárútra. Ami nem 2x1 sáv és 150 centi, mint nálunk, hanem 1 sáv és 2 méter. Le kellett mennem egy láthatósági mellényben, odaállni a talp mellé, és irányítani a bringásokat, nehogy neki menjenek, mert nem volt bólya, amivel jelezhették volna az akadályt. Én álltam ott 3 órán keresztül, és kalimpáltam, ha jött egy bringás, hogy lassítson és kerülje ki. És persze 3 perccel a mutatvány kezdete után meg is jelent egy rendőrautó, és megnézték a yardok, hogy minden oké-e.
Ez ott természetes. Nálunk meg az természetes, hogy a sittes konténertől elkezdve a kiásott földkupacokon keresztül a ToiToi vécéig mindent a bringaútra pakolnak, ha éppen ott melóznak...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
imyourfriend
őstag
válasz vendingo #31987 üzenetére
Ha neked megér annyi pluszt akkor vedd meg aztán hirdesd meg olyan árban ahogyan neked jó. Viszont ezt te kell tudjad, keresik az ilyen darabokat mert személy szerint Én ma vettem egy polar pendrive-ot 10-esért tiszta újat, pedig a boltban 15k csak az ürge szettben vette én meg elhoztam tőle mert nem kellett neki.
(#31992) tatabike: Persze hogy megjelent, ha valamit nem találnak rendben már csak rá kell írni a 000 vagy 0000 elé 1-9-ig egy számot és €-t a mutatvány mögé ha valami gond van, persze hogy betartják a szabályokat már csak emberségből is.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Ha valakinek kell valami Rosebikes-rol szóljon, a hétvégén rendelek. Pesten lakom.
-
törölt tag
válasz gergo5991 #31566 üzenetére
Az én váltóm is ilyen fos. A kanál annyira kikopik hogy lefeg mindenfele magától váltogat és kurva idegesítő mikor épp erőteljes tekerés közepén vált egyet, mocskosul eszi a láncot meg a koszorút is arról nem beszélve a lábad mekkorát üt olyankor mintha le akarna szakadni. Vagy mikor tekerek ezerrel és ugrik egyet le szokott csúszni tőle a lábam a pedálról az is kellemes. Meg sokszor kattogtatja a láncot mert nem pont oda vált ahova kéne hanem feljebb, olyankor tekergetni kell hogy abbahagyja és jó helyre álljon. Szeméthegy az egész.
Nekem a vázával meg a villával semmi bajom amúgy, a hátsó rugóstag kicsit beferdült de azóta se esett szét pedig azt hittem szét fog. Erősebb az annál. A fékek is egész jók ahhoz képest. Bár nekem ezekből az össztelós csodákból a jobbik verzió van, nem ez ami a képen is, ez tényleg egy hulladék. De a váltó az enyémen is fos, nem tudok vele mit csinálni. Átvariáltam már singlespeedre de visszacsináltam, vagy a dombon nem bírtam feltekerni vagy egyenes úton mentem anyatetű módon. Annyit meg nem ér az egész bicikli még így se hogy a jobbakból van, hogy egy normális váltót vegyek rá.
Ja és gyárilag olyan hogy a kanál beleér a vázba, tehát az alsó két sebességre le se lehet vele váltani. Csak úgy ha épp a földúton darálom ezerrel és a rezgéstől beugrik, mert amúgy aszfalton nem vált le odáig.
Más bajom amúgy semmi sincs vele, csak ez a hátsó váltó egy ipari köpedék a többi frankó.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Fél órát bohóckodtam a dologgal: fent volt az országútin elől egy schwalbe blizzard és hátul egy mavic fuse (utóbbiban 200km szóval nem az öregebbik fajta gumi) és egyszerűen nem akartak beállni, mindig ütött valamelyik. Levettem kétszer mindkettőt majd vissza akkor is, aztán felraktam a continental grand prix gumikat amik fent voltak és egyből beálltak a helyükre. Lehet hogy csak én nem értek hozzá vagy nem tudom, de az előbbiek se voltak olcsó gumik aztán rakoncátlankodtak (persze ezt az úton nem nagyon venni észre, kb csak szépérzék az egész de akkor is).
-
fpeter07
veterán
[link] Holnap délután DH világkupa Franciaországban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs