-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
160 cm-es hölgynek ezek közül bármelyik ajánlott vétel lehet?
Fontos, hogy lehessen rá tenni gyerekülést és talán az alsó vázas kialakítás is kényelmesebb.
KTM FERARA 28-as 24.seb Alu-vázas Nöi Trekking kerékpár
Centurion Toscana Lady
Stevens 28” Xcross trekking kerékpárEz pedig nekem (174 cm):
Colorado Legend TR04 elegáns 28” férfi trekking kerékpárVagy várjak, idővel úgyis lesz jó állapotú Riverside 500 S vagy M méretben?
Vettünk egy M-eset. Az én méretem, de páromnak is még jó teljesen lerakott üléssel. Annyi, hogy ez a férfi vázas, neki szerintem a lenti vázas azért kényelmesebb lenne. Nincs eldöntve kié lesz. Attól függ milyen bringát találunk mellé.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Roland861010
addikt
válasz Hasaggymeg #288790 üzenetére
Dehogy is !
-
parandroid
félisten
válasz fulton #288798 üzenetére
Nem kell ezt túlragozni. Akinek köszönnek, es nem köszön vissza, az bunkó, vaksi, vagy csak nem/másra figyelt. Ennyi. Egyik verzión sem kell felháborodni, ilyenek vannak. Előre köszönni én is csak sporttársaknak (láthatóan rutinos országútisoknak) szoktam, nem mindenki köszön vissza, nem nagy ügy. Ha nekem köszön valaki, annak mindenképpen visszaköszönök, bármit teker - ha észreveszem. Néha sajnos későn. Előfordul. Amúgy felénk a köszönés is annyi, hogy a bal kezed ujjait kitartod, miközben fogod a kormányt, menet közben nincs biccentgetés, meg hangos üdvözlés. Néha vannak, akik elengedik a kormányt es kitartják a kezük, de ez ritka, nekik én is így szoktam visszaköszönni.
Egyébként futásnál is ugyanez van, ha jön szembe egy futó, inteni szoktam bal kézzel. Van, aki visszaint, van, aki félrenéz, van, aki ignorálja, de olyan is van, aki észre sem veszi. De pl Majna-parton, ahol lépni nem lehet a futóktól, ez is értelmetlen, integethetnék végig, ott nem is csinálja senki, csak olyan helyeken, ahol azért ritkábban futsz össze sporttársakkal. Hölgyekkel voltam mindig bajban, mert van, aki ránézesre zaklatásnak vesz mindent, de akárkivel beszéltem, női futóval, mindenki azt mondta, hogy köszönjek nyugodtan, aki elfordul, félrenéz, meg nagy ívben kerül ki, az nem zaklatóktól fél, hanem egy tapló. Azóta nemi hovatartozástól függetlenül intek mindenkinek, és leszarom, visszaint-e.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
A 3 közül (de objektíve is) egyértelműen a Stevens. Csomagtartó/gyerekülés dolognak utána kell nézni, de szinte biztos vagyok benne, hogy megoldható. Nejemnek kb ugyanez van bokt előtt hagyós, szaladgálósnak, csak bulls logóval, méret is stimmel (a bringáé is, meg a nőé is).
A Riverside-ot meg használd te, az a te méreted, neki nagy lenne. Meg ez a colorado nem tűnik egy komoly gépnek… Persze ha csak melóba/boltba járni kell, arra jó lehet, de a tourney váltót nem fogod szeretni, meg elég ormótlan is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #288797 üzenetére
Ha megengeded még válaszolok neki! Még csak most kezdünk egy hullámhosszra kerülni.
Tin: OK, így már kicsit máshogy hangzik! De az én hibám is, mert néha túl gyorsan ugrok arra ha valaki (alaptalanul) fikázza az elektromos bringásokat. Úgy látom, h nagyon sokan nem látják át ennek a műfajnak a lényegét, ezért egyfajta missziónak tekintem az emberek felvilágosítását! Egyébként soha nem jutott még eszembe, h szégyellnem kéne, h emontival tekerek. Lehet, h tudat alatt... talán. Nem igazán gondolkodtam még ezen.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #288799 üzenetére
Ja, lélegezz orrodon, vigyorogj és feltűnően igyál mintha nem a fulladás határán lenné éppen.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Land
veterán
válasz parandroid #288804 üzenetére
Köszönöm. Ráírok a Stevens tulajra.
Alapból jó pont, hogy szép kék színe van.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
MC Pite
veterán
válasz Rodzser Mór #288689 üzenetére
Miért nincs olyankor rajtad sisak amikor nincs?
Nem sokat segít a köszönés tekintetében, muglinak nézhetnek.
Én annak köszönök, aki figyel és bringásnak tűnik (60+ fedálfordulat, bukó, esetleg mez, 'rendes' bringa ami nem feltétlen drága, de látszik hogy közlekedésre való). Mugliknak nem szoktam, nem értik.
Outisok nem mindig köszönnek vissza, van ilyen.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Roland861010
addikt
Rendeltem egy ilyen csomagot.
Van értelme szerintetek?
-
nagyúr
válasz Roland861010 #288810 üzenetére
elég nagy sim kártya...
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
mauimagic
aktív tag
válasz bulikavagyok #288776 üzenetére
Ez egy 18 kilós bringa, kicsi akkuval (360Wh), kicsi rásegítéssel (60 Nm)
Nem szeretnék beszállni az ebike vs analóg vitába, csupán annyit jegyeznék meg, hogy a bringa plusz súlya, mint érv, szerintem kissé el van túlozva szerintem.
A feltöltött utadat átlagolva beírtam a bikecalculator.com-ba 80kg riderrel 16.67km, 3.8%os emelkedőn (ez így 633m szint)200W teljesítmény egy 13kg-os bringa esetén (ami mondjuk az én Oiz-om) 14 km/h átlagot eredményez, míg egy 18kg-os bringa esetén ugyenehhez az átlaghoz 212W kell.Szóval a plusz súly miatt elvileg 12W rásegítés indokolt
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #288812 üzenetére
bővebben kifejtve:
Why We Should Stop Our Obsession With Bike and Gear WeightSummary
The data is quite clear; bike weight is not as important as you think!
My real-world testing, along with the numbers from the mathematical models, suggests that a kilogram extra weight will likely add one or two minutes on a hilly 100km bike ride. And on a flat route, a kilogram is likely worth 10 or 20 seconds over 100km.
This is worth thinking about if you find yourself obsessing over bike and gear weight.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Speedy007
őstag
Én is rendeltem ilyet de gyűrötten jött így kuka lett a vége. Én ezt rendeltem jól tapad és elég sok helyre elég [link]
-
cattus
addikt
Ma 8-kor kaptam az sms-t hogy kész a bringa, szaladtam is átvenni. Jó érzés volt újra suhanni a bubi után. Nyilván holnaptól jön a hülye hidegfront meg 14 fok esővel.
Do the thing!
-
ReFleXx
addikt
válasz Roland861010 #288786 üzenetére
Micsoda KOM material szegmens, sztem hamar meglesz az
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
MC Pite
veterán
válasz Speedy007 #288772 üzenetére
A felnőttek is 99,9%ban trekkinget vagy mtb-t keresnek.
Gyereknek minek trekking, akkor monti legyen.
Szerintem ennyi.
Magukkal (és a gyerekkel) basznak ki, és kevés hajlandó kipróbálni a valódi felhasználásra való bringatípust (fitness, gravel jellemzően).Ahogy a sok pénzért vett silány (5-600e) ebikeok árszintjén ha kipróbálnának analóg bringát, egyből lenne vigyorgás milyen jól gurul és mennyivel minőségibb - de a legtöbben nem teszik meg.
Egy 60as ismerős megvette 2 éve neuzer belépő ebikeot, és mondta milyen jó. Aztán most kérdezett milyen fitness bringát ajánlanék, majd írt, hogy vett (ahelyett) egy Speedert. Pár hét múlva kérdeztem mi a benyomása, mondta hogy ez tényleg jó, érdemes lett volna 2 éve kipróbálnia mikor javasoltam.
bulikavagyok: Sose gondoltad hogy szégyelni kellene az emontit? Kicsit sem?
Amikor mozgásvilág tesztnapon ki tudtam próbálni a kb 10kg-os Ninetysix-et, megfogalmazódott bennem, hogy az ebike gyors felfelé, a könnyű jó monti meg mindenütt .
Imádtam, úgy kezeltem mintha a sajátom lenne, mindent éreztem vele, és szinte zongorázni lehetett a tapadáshatárt. Felfelé meg mint a gravelokkal, gyorsítgattam, fékeztem, gyorsítgattam, mert olyan valószínűtlenül jól ment.
Na, erre nyilván nem volt pénzem, de a kategória behatárolására remek volt, meg arra, hogy nem sznobizmus egy szintig a jó bringa, hanem akkori AM fullymhoz képest akkora ugrás, mint enyém egy belépő merevhez képest.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz MC Pite #288818 üzenetére
én is meg szoktam lepődni a 20" és 24"-os fullykon itt az alföldön
az a teóriám továbbra is, hogy a pattogósra fújt (mittudomén 5 bar egy 40c-s gumin) merev defektvédett egypálcás cst/kenda/freedom/deerubber külsők (bónuszként lassúak is) miatt kell a rugós nyereg és a sose' szervizelt teleszkóp.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MC Pite
veterán
válasz Ringman #288820 üzenetére
Én rég meg se lepődök rajta . Megszoktam Kmét főterén az enduro meg DH fullykat...
A betonkemény futóművű 'suvokon' (pl T-Roc) jobban, de itthon is veszik ezeket. Nyilván itt se volt próba más autóval.Szerk: Azok az egypálcás teleszkópok sokat nem csinálnak, többet mozognak a bringa hossztengelyén, mint a becsúszó útján, főleg ha már kotyog is. És legalább mehéz meg drágább, és hülyének néznek mikor ezzel indoklom hogy próbáljanak kinegy (cross)fitnesst)/urban/gravel-t is, nem fog hiányozni az a szintű teló.
A gyerek bringáját mondjuk én pont elmontiasítottam, de csak mert szereti terepen is veretni, és szerintem 4-5 éveshez képest ügyes; legyen meg a plusz tapadás (persze hogy ne legyen a keréken súlytöbblet, apa mélyen a zsebébenyúlt, de az 'Apa, ezzel simább az út!'-ért megérte). [link]
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
cattus
addikt
válasz Dark Archon #288819 üzenetére
Újrafűzték, de cserébe kis mellékesként megtakarították a felnit.
Amúgy nagyon elgondolkodtam, hogy meglépem az új kerékszettet. Egy DT G1800-at ki lehet fogni egész jó áron, ha át tudom adapterezni QR-re akkor jó szolgálatot tehet. És ha eljutok odáig hogy lecserélem az álombringára (ez most egy Canyon Grizl Al 8 1x), akkor tudom azt egy haladós-aszfaltos meg egy terepezős-bütykös szettel használni egyszerre.
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Maximum1 #288477 üzenetére
és ezeket amúgy hogy kéne szedni? pont most vettem ilyen DM-est, mert úszás közben menetrend szerint 1 km után begörcsöl a talpam a boltozatnál (valószínűleg azért, mert térdkímélő üzemmódban, egy ilyennel a combjaim között úszom), és emlékeim szerint a magnézium az ilyen lábgörcsökre jó... de ezt folyamatosan szedjem, vagy elég a tervezett izomgörcsös session előtt 1-2-12-24-48-stb órával?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
MC Pite
veterán
válasz cattus #288822 üzenetére
Párszor felmerül, hogy kéne a Fastroad SL2-esemben egy rendes kerékszett, de sose találok QR-est...adapterezni meg sose próbáltam (kivéve a gyárilag adapteres fulcrum monti kerékszettem anno).
De annyira nem sietek hogy újonnan normáláron vegyek valamit, ahhoz meg nem voltam elég eltökélt hogy lessem folyamatosan az aprót
18-20mm környékén van valami kedvelt fulcrum/dt/stb, ami nem gyenge, nem drága és nem nehéz (és kapni hozzá adaptert)?
ZavaBalazs: Én tekerés előtt bedöntök egy magnézium sticket (meg kanál bcaa-t), és ennyi. Persze napi 4-600mg szervetlen vagy 2-300mg szerves magnézium is megy két részletben, meg nyújtás edzések után -btaláltam két fasza videót, kb fél óra, de azóta nem igazán görcsölök mióta ezt mindig megcsinálom utána (meg azóta jobban figyelek fordulatra is mondjuk).
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én is vettem ilyent, nem rossz csak meglehetősen vékony.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MC Pite
veterán
válasz ZavaBalazs #288823 üzenetére
Lehárt a szerkidő: Nekem a linkelt GAL-t nem szerette a gyomrom, ki kell próbálni.
A talpon a teniszlabdás passzírozás segít.
-
Roland861010
addikt
válasz Hasaggymeg #288825 üzenetére
5 nap és megtudom
-
Ringman
nagyúr
válasz MC Pite #288824 üzenetére
18-20mm környékén van valami kedvelt fulcrum/dt/stb, ami nem gyenge, nem drága és nem nehéz (és kapni hozzá adaptert)?
rose-ról a dt p1850 [link] + adapterEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Maximum1
őstag
válasz ZavaBalazs #288823 üzenetére
Folyamatosan.
A magnosolvot beleöntöm egy 0,75L flakonba és a nap folyamán megiszom, soha nem iszom meg egyszerre, még kreatint szoktam a flakonba tenni 2grammot, ártani nem árthat.
Ez mindennap megvan, a DM stick csak sport után, visszapótolni az edzésben elhasználtat, a doboz szerint 2stick az egy adag, én csak egyet használok. -
MC Pite
veterán
válasz Ringman #288828 üzenetére
Köszi!
A kerék jó árban van, de kell egy 5*100, egy 5*142(?) adapter, két gyorszár, két cl/6 csavar adapter vagy 160+140es cl-os tárcsa is. Kibogarászom, de sztem drágább lesz a leves mint a hús .Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ringman
nagyúr
válasz MC Pite #288830 üzenetére
5x135 a hátsó agy átalakító.
pár euro egy belépőszintű shimano rt-54 centerlockos tárcsa
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Roland861010
addikt
Amúgy már ha kreatin.
Ki milyen táplálékkiegészítőket szed vagy használ.
Én az rendes súlyzós edzés miatt alapból normál fehérjét + fehérje és szénhidrát kombinációt + kreatint + egyéb vitaminokat.
Kíváncsi leszek maga a tekerés és a súlyzós edzés együttesen diéta nélkül milyen hatással lesz az állóképességemre. -
arcitec
addikt
válasz MC Pite #288818 üzenetére
Most úgy őszintén. TE eladó vagy? És nem érted miért viszik inkább a trekkinget?
Hát ez azért eléggé gáz ám, már bocsi! Mire is találták ki a fitness, gravel-t? Hogy?
Na ügye, aki nem sportolni, edzeni akar, hanem a mindennapokra akár mindenre is használni az egy a minden célra felszerelt bringát vesz. Szerintem az a logikus. Nem még lámpát. sárvédőt( vagy inkább sárhányót? ), csomagtartót és még ki tudja mivel nem kell felszerelni és már kb. u-u ott van. Persze ha nem fogy a célárú, akkor kell a "jó bornak" is a reklám....
Amúgy meg lehet kritizálni bárkit, mit használ, vesz mint pl ebike flusztráció, ez sajna a mai magyar hon többszínüség el nem fogádása, tolerancia hiánya, önközpontú ítélkezés
stb,... Amúgy meg sejtem mire gondolsz, de ez így van az első bringa nem mindig a tuti választás. Sok éve vettem a trekkinget, mondta az eladó, és majd később vesz egy jobbat.
Ez be is jött, de a trekking nyilván maradt, mert a célra ez vált be. Nem a sebesség hajhászása a cél, hanem a túrázás, gurulgatás, természet közeli élmény.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Roland861010 #288833 üzenetére
Eddig semmilyent, soha...az eddig = több mint fél évszázad.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz arcitec #288834 üzenetére
De miért zárná ki a trekking a sebességet? Az is trekking ha a váz és a kerekek (28"-osak) azok. Van abból sportosabb is (cross). Sárvédő meg a többi kiegészítő sem kötelező, hogy rajta legyen. Ismerőseimnek is férfi és női Merida Crossway cross trekkingjük van, korrekt XT hajtással és Deore fékekkel. Sárvédő meg agydinanó, meg ilyenek nincsenek rajtuk. A hajtás sem 3x9, hanem 2x11...
A régisulis 3x hajtásos, agydinamós, kőnehéz trekking az nekem sem jön be. De egy modern cross trekking nem sokban marad el egy fitness kerékpártól. Annyi, hogy általában van elől egy (jobb esetben) levegős teló (SunTour NCX Air vagy RockShox Paragon), így rosszabb utakon is lehet komfortosabban menni. Na meg a hajtás inkább MTB szokott lenni nem outi, ahogy a fitnessnél. Drágább modellek nem sokkal nehezebbek sem, itt sok múlik a vázon. De ha választani kellene én is inkább cross trekkinget vennék, mint fitness kerékpárt.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Semmit. Vagyis recovery drink" de csak kiadós hosszú/mászósabb utak után ha úgy érzem. Meg nyáron dekás" iso tabletta ennyi. Am csak viz + harapnivaló.
Anno még fősulis koromban volt pár év mikor a testépítés volt a hobbim, annak vége fele én is "nyúltam" kreatin fehérje stb... már most nem szednék kreatint semmi penzért.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
kollagén, ashwagandha, magnézium
ill. mióta edzek is heti 2x, kreatin és fehérje (mert alap élelmiszerből nem jönne össze a napi adag, tejtermékeket és a húsokat annyira nem szeretem)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
válasz fulton #288837 üzenetére
De őszintén? Fogalmam nincs ér e valamit az a csillvilliáru" recovery drink. vagy csak marketing amit magamba töltök, de ** mert jó az ize, és jól esik valamit csak használ azért
Nekem másnap is olyan a lábam mint máskor..nincs különbség. A megfelelő pihenés sokkal többet jelent.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #288836 üzenetére
Anno, mikor zasszonnyal elindultunk kerékpárt vásárolni kevesen múlott, hogy nem ilyeneket vettünk.(egy évvel korábban volt, 2015-ben) Az akkori felhasználási szokásainkhoz ezek sokkal jobban illettek, aztán engem elkapott a gépszíj, egyre többet kerékpároztam egyedül majd megfertőzött az erdővírus is, így montenbálykos lettem.
#288839 fulton...intenzitástól függ, bizonyos szint fölött már olyan mennyiséget használsz, illetve veszítesz izzadással ezekből a tápanyagokból, ásványi sókból és nyomelemekből, hogy nehéz lenne pótolni, főleg akkor ha mondjuk másnap és harmadnap is nyomod mint süket a csengőt. Ugyanakkor amit Ringman is mond, hogy nem szereti a húst és a tejterméket melyek helyett tablettákat szed, valami civilizációs betegség lehet. Én azt addig értem, hogy valakinek valami egészségi problémája van és ezért kompenzál, de egyelőre a rágásra és emésztésre vagyunk optimalizálva és nem turmixok, porok és tabletták szedésére. Szerintem...🤔
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #288840 üzenetére
Milyen kis sztorik. Mindenki kezdi valahogy, en is így ahogy..
-
addikt
válasz MC Pite #288830 üzenetére
A CL/6 adaptert adják hozzá, legalábbis az én P 1800-asaimhoz adták.
cattus: most nekem is ez az elmélet az endurance gépen. Rose-ról vettem a két DT Swiss kereket 130€-ért akciósan, annyiért nem lehetett ott hagyni. Az eredeti kerék meg marad télre, valami gravel 35-ös külsővel.
Most, hogy mentem többet a cross-szal terepen, én nem vágyom csillapítatlan zötyögésre. A Canyon beharangozott telós gravel gépet is, én azt venném
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #288842 üzenetére
Ez a 45mm rugóút gondolom csak arra jó, hogy nehezebb legyen a bringa orra és legyen amit szervizelni félévente . A rugóútból az utolsó 10mm biztonsági tartalék, hogy ne üsd fel, szal marad 35mm, ami valójában lehet vagy 20-25mm, mert amikor ráülsz, 10-15mm SAG gondolom kapásból eltűnik belőle. 65-70mm alatt én nem igazán látom értelmét a telónak, kivéve, ha saját szerelőd van, aki karban tartja neked és lesz*rhatod. A Lauf-al amúgy mi van? Nagy divat volt 1-2 évig, aztán eltűnt a bringákról, pedig annak lett volna értelme graveleken, talán xc-n is...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #288843 üzenetére
ha rázós gravel versenyre mész, ott gyorsabb is lehet mint a merev villa, meg kevésbé fáradsz ki, így jobban tudod nyomni.
-
avl
senior tag
válasz bulikavagyok #288776 üzenetére
nekem ez volt furcsa: "kicsi rásegítéssel (60 Nm)" 60Nm-t kicsinek hivni
gondolom ebike szemszögböl lehet igy
az elsö "autom" (Trabant) ~650kg volt es kevesebb nyomateka volt - ehhez kepest nem erzem kicsinek a 60Nm-t egy ebike-on
illetve: P= M* omega, lehet szamolni:
60Nm több mint ha 600W-tal tekerünk 100-as fordulaton ....szoval egy erös biciklishez képest sem kicsi a 60Nm
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #288845 üzenetére
dylan johnson videóit nézve eléggé vegyes az összkép, szokott singletrack is lenni versenyeken, a terepnek megfelelően váltogatja a bringáit.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
-
dom1n0
senior tag
Vitamin+asvanyi komplexet szedek 1 eve, bitang jol alszok azota, jol, konnyen kelek, sok energiam van
Ashwagandha - sokkal nyugodtabb vagyok
Magnezium - nincsenek gorcsok
Probiotikum - jo emesztes
Tejfeherje sajnos fo.at, marhafeherjet toltam most egy amix-ot, sok elonyet nem vettem eszre
Vettem itt a csoportban ajanlott Sponser reco italt, de az is tejes, igy fo.at
Olvasgatok utana mindig az ujdonsagoknak, probalgatom oket, de a fentiek valtak be hosszutavon. -
Ringman
nagyúr
magicshine lámpákról mi a vélemény?
EVO 1300 Underneath Mounted Bike Light - ezt néztem, van hozzá 15%-os kupon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest