-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
baj van topikgazda, nem vesz fel több töltőkábellel (több hálózati töltővel) a sigma buster 700. elvileg villognia kell töltőre rakva nem?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nemeth989
senior tag
Ha valakit érint Campa karbon kerék 800euro a Bike24-en.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
dom1n0
senior tag
válasz Because #288402 üzenetére
Eletemben nem mentem tiltotablas helyen az uton, es nem is tervezek, de amugy masokat sem lattam meg sosem tekerni pl. hatvan-jaszfenyszarunal a 32-esen, mert van mellette normalis bicikliut.
Sajnos ez ilyen jomagyar szokas, hogy mindenki nagyon fontosnak hiszi magat es nem kepes ralepni a fekre, inkabb masokat veszelyeztet -
nagyúr
-
arcitec
addikt
válasz dom1n0 #288406 üzenetére
Sajna előfordul, igaz ritkán, de az az egy pont elég elrettentésnek. Ha hasonló előfordul,
mindig arra gondolok, hogy de jó lenne valamiféle lövő ami egy jó adag ragacsot lőne a hátsó szélvédőre, hogy napokig vakargassa le róla..Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
MC Pite
veterán
válasz Ringman #288396 üzenetére
Fasza, akkor némileg megnyugodtam. Egyébként remek guminak tartom, de picit többet vártam revülés terén.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ringman
nagyúr
válasz MC Pite #288409 üzenetére
mondjuk, hogy ez mennyire normális, azt nem tudom, de azért ennél én is többre számítottam.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
-
balintbaba
tag
Mai térdes:
Indulás előtt megfoltoztam a külsőt egy Decathlonos öntapadós folttal. Működött, de aztán a szelepnél kezdett el ereszteni. Kb. 3-szor durrantottam rá a külsőt a felnire egy műhelypumpával, végére már égett a tricepszem. Még a gyári felniszalag van benn, rohad szét, málik, feljön, de még nem cseréltem. A jóis10 tartja össze ezt a hátsó kereket.dom1n0: én pont az ilyenek miatt hanyagolom egyre jobban az országútit, nincs olyan tekerés, ahol ne próbálna valaki megölni, ennyit nekem nem ér a koskormányos suhanás.
-
MC Pite
veterán
válasz Napfénysüti #288407 üzenetére
Napfénysüti: Hétvégén volt új élményem bringázáskor: "Leggyorsabb 40k. Meg egy tirpák pickupos, aki arasznyira kerülés után miután pontoztam a műveletet (🖕), bevárt és még nekiállt büntetőfékezni 😠"
Kb húszról (bementem a sáv középére, gondolván megáll vagy letekeri az ablakot) egy terepguminyikkantós satuféket nyomott. Ha nem arasznyira kerülne 90-el, nem mutatok be. 1 másodperccel később nem jött volna amúgy szembe sávba senki, kényelmesen elfért volna.
Előtte Esztergomban a körforgalomhoz gurultam, egy Transitra épült, attól szélesebb lakóbusz még úgy gondolta pont befér mellém, vagy hogy szublimálok/15centis padkára fogok oldalról ugratni... Ott némileg megijedtem, hallották picivel odébb is a jókivánságaimat.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
Tubolito - Bulika: 2:0
Tegnap haverral betévedtünk egy olyan (frissen kaszált?) mezőre ahova nagyon nem kellett volna. Kb 1000 méter lehetett oda-vissza, végig vészjósló hangok jöttek a gumik felől. Meg is lett az eredménye: pár perc múlva mindkettőnknél első defekt. A javítás sem sikerült túl jól (bénáztam a Tubolito javítókészlettel), a belső kuka, így mára ideiglenesen visszatettem a Maxxis belsőt. Délután indulnék tekerni, erre látom, h a hátsóm is defektes. Rosszul indul, de nem adom fel! Ez most szerintem az én hibám volt.
balintbaba: Ismerősnek tűnik a hely, merre jártál? Erről jut eszembe: napi térdes perec volt már valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Maximum1
őstag
válasz MC Pite #288413 üzenetére
Miért nem fordítva csináltad a kört?
Nem az autók közt másztál volna 6-al, hanem az erdészeti úton.
Amúgy is kanyarokban szűk és még az út is szar Egom-ból felmenni Dkőre.
Én ott lefelé szoktam menni, kirakom magam középre azt majd várnak, közben meg nézik a Varia fényjátékát ha próbálkoznak. -
MC Pite
veterán
válasz Maximum1 #288417 üzenetére
Prózai okai vannak:
-a Dobkői út minősége tizes skálán 3-4 pont, az erdészeti 7-8 (30mm-es gumikkal ez elég fontos szempont)
-erdészetin nincs forgalom, kellemesen lehet lejtőzni, nem vonatozol a lassújánosok mögött, nincs feszkó se autós, se bringás részről.
Ha erdészetin mennék föl, arra mennék mindenképp le is .
A BC05R nappali módban szórakoztatta dobkőnek az autósokat, arra nincs nagy sebesség különbség jellemzően, ott max a motorosokkal volt bajom hogy 30-50 centire mentek el (chopperesek), bár csak +30-40km/h-val gyorsabban.Amúgy az unalmas és szar része a tizes. Nem elég hogy aszfalt, még sík is . Meg mondjuk a dunaparti bringaút se volt jó ötlet, mugliknak való, nem bringásoknak.
99% hogy maradok a Gerecsébél inkább, az erdészeti út tök jó, csak a többi vacak túl sokat tesz a másik serpenyőbe.
-
MC Pite
veterán
válasz mauimagic #288419 üzenetére
Yepp. Agostyán, Süttő -Tardos, Tarján, Bajna, Péliföldszentkereszt, Szomor, ezek tetszőlegesen összekötve, ill a bányászfaluk párhuzamosan a tizessel (Sárisáp, Tinnye, stb).
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz mauimagic #288419 üzenetére
Pilisvörösvár-Pilisszántó-Pilisszentkereszt-Csobánka-Pilisvörösvár.
Csobánka-Vörösvár az forgalmasabb rész már, de szerintem vállalható és gyönyörű rész jó mászásokkal. -
Land
veterán
Feleségemnek (160 cm) ez a bringa jó lehet? 100k Ft körül keresünk bicajt.
Riverside 500: [link]Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
mauimagic
aktív tag
válasz Maximum1 #288421 üzenetére
Ezeket ismerem, a Vörösvár-Csobánka nem véletlenül "halálút", a helyi iniántörzs lassan veterán korú, német roncstelepről 5 EUR-ért kiváltott Béenvélyi gyakran landolnak az árokban, vagy frontálisan egymásban.
Ha bringást látnak a pilóták, annak örülnek, mert végre van náluk is nyomorultabb az úton, ezért illedelmesen kicentizik padlógázzal.
Legalábbis idén év elején ez jött le.
Szántó és SantaCruz felé európaibb a helyzet. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz mauimagic #288424 üzenetére
Én minden nap erre járok munkába és szerintem nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy leírod. Esztergom felől Dobogókő szerintem forgalmasabb és hosszabbak a kanyargós részek ahol az autósok elvesztik a türelmet egy lassabb közlekedő mögött. Nem mondom, hogy sosem volt necces helyzetem , de hidd el van ennél sokkal rosszabb útszakasz. A sok baleset meg főleg a katonai gyakorlótér közelében van mert nem tartják be a sebességkorlátozást.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
Jester01
veterán
válasz Roland861010 #288404 üzenetére
bulikavagyok: szerintem az a "Pákozd erdei szakasz"
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Blackhole13
senior tag
válasz Dark Archon #288391 üzenetére
Hm, én abból indultam ki, hogy túl lapos a felsőtestem szöge és arra már nem hajlik komfortosan a nyakam.
Ha hátrébb tolom az ülést, akkor ez a szög még laposabb lesz, az nem probléma?
Egyébként a 9 óra poziban a térd elülső része legyen a pedál tengelye felett módszerrel állítottam be. Van esetleg ajánlott bikefit guide, mert kicsit nagy a zaj ebben a témában yt-on. -
6030D
Ármester
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Ezt meg merjem venni?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #288430 üzenetére
Szia!
Hátperszehogyveddmegveddmegveddmeg
Használtnak írja, de soha nem volt fűzve, szóval gyakorlatilag zsír új. Ezeknek darabja 40e Ft felett van, így elég megérős. A két kerék fűzése még egy cc.30e, nyolcvanért lesz egy f.sza kerékszetted. ( Mondjuk még 2 DT240 agy jöhetne hozzá ) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Blackhole13 #288428 üzenetére
Próbáld meg azt,hogy nem csapod annyira hátra fejed nyakadból hanem picit lentebb hajtod és szemed fordítod ki felfelé ahhoz, hogy előre láss.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
Nekem amikor elkezdtem orszagutizni fajt hasonloan, amit eszrevettem, hogy felfele volt huzva a vallam, ezaltal feszult a csuklyasizom is. Utana elkezdtem figyelni es szandekosan nem emelni, es lazan tartani a csuklyasizmot, megszunt.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #288426 üzenetére
nálam nem csinál ilyet (nem a bekapcsológomb ledje rossz, az világít, ha bekapcsolom - pár másodpercig zölden, majd pirosan), sőt be is lehet kapcsolni "töltés" közben.
ezt hogy lehet szétszedni amúgy?
-
addikt
Ne akard annyira felemelni a fejed Mikor átálltam outira, nekem is volt egy ideig ilyen problémám, aztán megszűnt. Én voltam bikefittingen, és ért meglepetés, hogy, ha fáj az ember válla, keze, akkor nem a kormányt kell piszkálni, hanem a nyerget. Kezdetnek döntheted kicsit hátra, az is segíthet.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Ringman
nagyúr
válasz arcitec #288436 üzenetére
kb 2 éve vettem, de nem tudom mikori gyártás.
ebben is egy standard "ceruza" méretű akku lehet, nem?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #288435 üzenetére
Jó kérdés, mivel nálam már évek óta teszi dolgát nem is gondolkodtam ezen. ...írnék a Sigmának egyet, csak úgy törődésből. ...amúgy ha maxon kapcsolod be hamar pirosra vált ami ugye mégsem azt jelenti, hogy ne világítana még jó ideig. Ez a töltöttség jelzés nem az igazi, inkább amolyan irányadó megközelítő becslés.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #288439 üzenetére
esetleg megpróbálhatom nullára meríteni, hátha úgy tudom tölteni, de nem értek ehhez.
sigma 600-at láttam szétbontva: [link]
most ha bekapcsolom, visszavesz a max fényerősségből egyből.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #288440 üzenetére
Ez is érdekes, tudtommal ez nem is vesz vissza a fényerőből hanem merülésig nyomja a beállított értéken...sőt, van aki ezt rótta fel hátrányként is.
-
szuszinho
őstag
Nem is tudtam, hogy ennyien vagyunk itt Egom környékiek.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #288443 üzenetére
megpróbálom lemeríteni, hátha.
-
Because
őstag
válasz Dark Archon #288437 üzenetére
Ezt se lehet így kijelenteni... stuccni méret, kormánymagasság, nyereg dőlésszög, pozíció mind számít.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #288443 üzenetére
én is abból szoktam észrevenni, hogy tölteni kell, hogy kis fokozatra vált magától. lehet, hogy a tiéd még korábbi modell, és az nem ilyen?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #288441 üzenetére
Ne foglalkozz a fűzéssel, vidd el egy szervizbe, ott tuti nem rontják el a küllőszámítást. Anno, mikor a kereket fűzettem, én is meg akartam venni előtte a küllőket, hogy már az összes szükséges cucc meglegyen hozzá, mikor beviszem, de a küllőszámításnál elakadtam, mert sem az agyról, sem a felniről nem találtam olyan doksit, ami segített volna. A szervizben csak annyit mondtam, hogy sima 2 mm-es DT küllőket szeretnék, a többit megoldották. Szerintem neked is jó lehet ez a küllő, hacsak nem akarsz valami aero cuccot, ami a közepén elvékonyodik.
Köszi , tényleg dögös, szerelem volt első látásra .
Eddig már mindent csináltam a bringával, csak még menni nem mentem vele , majd ma délután. Nincs még kész teljesen, a gumik nem jöttek meg ( pénteken kellett volna, de csak egy mailt kaptam csütörtökön, hogy "bocs, mégsincs, és nem is tudjuk, mikor lesz", szal megrendeltemn kintről, elvileg már feladták ). -
nagyúr
-
MC Pite
veterán
válasz Friczy #288442 üzenetére
Az néz bele a tükörbe, akinek vaj van a fején.
Igen, egy kib*szottul birka nemzet vagyunk, akik hozzászoktak hogy nincs negatív visszajelzés, hogy minden jó szarul csinálunk, a mesteremberek átbaszhatnak, félmunkát végezhetnek, de útfelíjítástól kezdve bármit mondhatnék.
Nincs visszacsatolás, nincs számonkérés, így nő fel a következő generáció is!
Adok annak, aki beneléz a tükörbe. Aki normális, azzal normálisan beszélem meg, van olyan is. Van aki felrakja a kezét ezután, bocsit kér. De akinek az kell, beverem a képét is ha nagyon kekeckedik (ha tudom).
A bepofátlankodókat is mindig beengedik, akkor miért ne tegye meg újra és újra? Lassan az a hülye, aki nem megy nagy gázzal a sor elejéren.Több ismi tükröt is letöri (városban) ha volt valami kontakt, én csak verbális/gesztus szintű visszajelzést adok.
Volt többször olyan mikor kipattantak (akár többen) az autóból, szerencsére ütlegelésig nem fajult sosem. Egyszer kishíján lett haddelhadd, olyan szinten veszélyeztetett minket és köcsög volt, hogy terveztem kamatoztatni az oroszoknál szerzett tudásom, de a picivel a hátam mögött és nejemmel mellettem inkább nyeltem kettőt; pedig simán össerugdostam volna a cingár srácot a nehezebbik túrabakanccsal ami rajtam volt.
Eredendően pozitív tapasztalataim vannak azzal, hogy mindig visszejelzek/kérdezek. Nyilván, vannak akiknél ez inkább olaj a tűzre, de egyszer a normálisabbak kedvéért kell továbbra is hogy egyből rendeződjenek a dolgok ha lehet, másszor a f*szparasztoknak sem jó érzés, azaz talán használ is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest