- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
válasz 8nemesis8 #63287 üzenetére
nekem gyarilag 3 alatet volt a tengelyen.
dewlaekhoz: azert valamelyik adasban mondtak, hogy bizonyos dolgokrol a home baristak tobbet tudnak mint ok. vagy valami ilyesmi.
de tenyleg sokszor atmegy a preferenciarol/izlesrol valo vitaba az egesz, ami egy ponton tul ertelmetlen.
meg hiaba van olyan adas, ami arrol szol a Lucky Cap-es tulajjal elgondolkozva, hogy kicsit megtalaljak a kozos nevezot a kulonbozo iranyzatokat kepviselo emberek, ha aztan 6-7 adassal kesobb meg megy a lenezese annak, aki cukorral szereti a keseru kavet.
ez egy tökértelmetlen, sot a kave kulturanak karos dolog szerintem.
______kaves talalkozora en is szivesen mennek ha lehet. engem az erdekelne, hogy Graef es Graef kozott mekkora a kulonbseg illetve ha van valakinek Kinuja, Lidoja vagy Commandanteje, akkor az is.
vagy még egy Catler vs. Graef is érdekelne.helyszínnek: ha nem eleg a hely a Macskakőben, esetleg szóba jöhet a BeoPlay BudaPest? most voltam parszor es a barista gyerek teljesen jofej. meselte h amugy is akarnak majd cuppingokat tartani
a tulajok nyitottak erre az egesz kaves dologra, meg hely is van. csak meg kell oket kerdezni, hogy benne lennenek-e.masik lehegoseg az AnKert talán. Ott van ismerős, de azt is egyeztetni kellene.
-
csgabee
tag
Sziasztok.
Autómata kávéfőző vásárlása előtt állok.
Kérlek segítsetek mit érdemes venni.
Delonghi,és jura gépeket néztem,de nem tudom mi lehet a jó.Megéri-e a tejtartós gép a többletet,és ilyesmik.
Van nálunk egy srác,aki újít fel gépeket,szervizeli is,és ad rá fél év gart.
Lehet próbálnék iylet először.
A tejtartós gépek mennek Nála 65.000HUF tól.
Olyat szeretnék,amihez alkatrész is lesz később,ha kellene bele valami. -
zolnagy
őstag
Sokan írjátok ezt az ikeás french presst a tejhabhoz.
Nekem is van itthon, igaz nem ikeás, de nem tudtam vele közel se olyat, mint gőzzel.
Igaz én tán egy éve ittam gőzölt tejjel a kávét, inkább csak másnak készítek, ha azt kér.
Forró csokira viszont teljesen alkalmatlan a FP, ahhoz tényleg forró gőz kell. Nálunk abból több fogy, mint capuccinóból. -
Szyszko
tag
Sziasztok,
Tud valaki olyan oldalt ajánlani ahol filter kávé készítésről van szó, erről van valami leírás, bármi komolyabb a témában.
Köszönöm
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
bandras83
csendes tag
Még új a PID-em, két napja nyúzom így a gépet és most tűnt fel, ha a PID-en az OUT1 ikon villog, azzal az ütemmel villog a konyhán a mennyezeti lámpa, de még a nappaliban is. Igaz alig észrevehető mértékben, de azért ki lehet szúrni. Eddig ilyet nem tapasztaltam más elektromos készülékkel. Ez normális, vagy így ne erőltessem?
-
freaghill
őstag
válasz fragola.6035 #63358 üzenetére
Magába a Mukkába öntöm a tejet, és hagyom, hogy a gép készítse el, az nem lesz olyan jó?
Vagy akkor már Brikkával csinálni egy főzést és french pressel meg tejet habosítani?Vagy el vagyok tévedve, nagy hülyeséget írok?
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #63358 üzenetére
Én 70 fokra melegítettem tmc902-vel mérve de csak nagybubis híg tej lett belőle. Lehet nem gyakoroltam eleget. Mindenesetre most nekem gőzzel könnyebb.
A forrócsoki azért nem jó így nekem, mert én kukoricakeményítővel sűrítem, ahhoz meg forrásközeli állapot kell. Lehet lábasban is, de ott leég, míg tejhabbal nem. -
Bazsee71
őstag
Wolfy999:
A mérleggel kapcsolatban totálisan igazad van. Többet számít, mint hogy Lelit vagy IMS a kosár (főleg, hogy többször hangoztatta az 57mm-es méret kapcsán, hogy a gyári amúgy is f@sza). Az külön érdekes, hogy a tesztelő fórumtársnak 1g ide vagy oda teljesen mindegy. Azért az feltűnik egy csapolásnál, de már a tömörítésnél is. Csak sajnos kár a gőzért, Béci kimondta az áment, az Úristen se változtat már rajta. Bezzeg a fél fok...[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Kedves Fórumtársak!
Ha valakit nem hívtam meg az eseményre, akkor kérem írjon újra, előfordulhat kihagyás. Akivel esetleg netán valamikor összeszólalkoztam valamin, az is írjon nyugodtan, nem harapok! Nagyot...
-
Sinisi
senior tag
válasz bandras83 #63362 üzenetére
Akkor viszont részemről egy nagy passz... (nálunk hasonló volt a helyzet és a kapcsoló volt a ludas... az "szivárogtatott" de inkább csak kisülések formájában tehát nem a relé megszakításához volt köze... és ráadásul ledes volt az érintett lámpa)... szerintem egy (mezei) villanyszerelő boltban tudni fogják a választ. Addig is lehet, hogy rápróbálnék egy másik áramkörön is.
-
von toth
tag
Nézegettem a BAcchi stovetop espresso főzőt, elméletileg 90fokon tudja a produkciót, az lenne a kérdésem, hogy esetleg lehet ott valamilyen trükkel hőfokot állítani vagy olyan blendeket kell beszerezi, amik nagyjából ezen a hőfokon működnek.
-
soldier2
őstag
válasz von toth #63374 üzenetére
A Bachin nincs lehetőséged hőmérséklet állításra. Az AVX fórumon van valakinek, próbálj rákeresni, hátha megtalálod. Nem túl gyakori gép, a konklúzió azt hiszem az volt, hogy nem egy Gaggia, de egész iható presszót ad.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bluesfan
tag
válasz von toth #63374 üzenetére
Némi játék van a hővel. Elméletileg, mire feltermeli a 9 BAR nyomást, addigra a víz kb. 90 fokos lesz, de ez korántsem biztosra vehető. Nagy mértékben függ a hőmérséklettől, amivel táplálod. Én egy kerámia lapon szoktam melegíteni fix hőfokon fix ideig, így kb. tudom, milyen végeredmény várható. Kicsit szoktam állítani az "OPV"-n is a kávéfajtának megfelelően. Egyébként meg kell találni a megfelelő típust, ami fekszik neki, így sokkal egyszerűbb az élet vele. Világos pörkölésű so fajtákhoz nem az igazi. Ha minden együtt van, igen jó, igazi presszókávé készíthető vele.
-
zscz
tag
Srácok!
Olvastam itt korábban Caravel nyitott karról. Valaki- valahol látott ilyet? -
kmisi99
addikt
Sziasztok, addott az odea go kávéfőzőm. Pár napja írtam, hogy az új kávéból vízízűt csinál. Javasoltátok az örlési fonomság állítót. Jól le is tekertem valamennyit belőle. De még mindig elég vízízű. Többet nem merek tekerni, mert nem tudom alapból milyen állásban volt.
Így néz ki a kávé amit ledarál. Eléggé "vizes" állagú és attól széthullott hogy bele esett a tárolóba.
kávé kávé2Illetve ez is fura nekem. Mikor főzi a kávét szinte alig pár csepp "fekete" jön ki belőle a többi amit kienged az szinte csak víz videó
Vagy ez így normális?
-
bluesfan
tag
válasz von toth #63382 üzenetére
A Bacchin a hőforrás a készülék aljában elhelyezkedő vízet hevíti, ami elsősorban a nyomás előállításához kell. A kazán ezen egység felett helyezkedik el, tehát a fűtése indirekt módon a dugattyún és a felmelegedő készüléházon keresztül történik. Ha túl intenzív a hőbevitel(túl nagy lángon, vagy teljesítménnyel melegítik), hamarabb meglesz a kellő nyomás, mint ahogy a kazán víze megfelelően felmelegedne. Ha túl lassú a fűtés, akkor viszont a kazánban levő víz lesz túl meleg, mielőtt a 9 BAR felépülne.
Remélem, így már érthetőbb. Túlságosan nem érdemes magad beleásni a témába, míg el nem döntötted, hogy tényleg beszerzel egy ilyen mérgzsákot. Ha úgy alakul, akkor majd szívesen segítek a használatában.
Én nagyon szeretem, nem ismerek ilyen rendszerű gépből más típust, ami elő tudna állítani igazi eszpresszót. -
Bazsee71
őstag
Avikszen már csak 90e a piros Gene, jó vétel.
-
bluesfan
tag
válasz von toth #63393 üzenetére
A tartósságáról még nem tudok érdemi infot. 1 éve használom gond nélkül(szép is lenne, ha nem!) a műhelyemben. Ezzel a kávékészítés és a mosogatás is egyszerűbb, ezért gondoltam, hogy ide jobb, mint egy karos. Előtte Brikka volt szolgálatban. Az sem rossz, de azért a Bacchi más világ(árban is). Napi 1 duplát tolok rajta. Lágyított vízzel etetem és havonta szilikonozom a tömítéseket, mozgó alkatrészeket. Ezt érdemes rajta megcsinálni, mert lényegesen növeli az említett alkatrészek élettartamát. Vettem póttömítéseket, de cserélni még nem kellett semmit.
Bazsee71
Közben írtam erről is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest