- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Alacsony fogyasztású, 128 GB-os szervermemóriát kínál a Micron
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Mini PC
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
Hirdetés
-
A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
it Vissza akarják szorítani a gyerekek és tinédzserek közösségi média- és okostelefon-használatát.
-
A virágcsokor mellé hardvert is ajándékozhatunk anyák napján
ph A héten desktop PC-k, monitorok, gamer kiegészítők és házak vannak a kirakatban.
-
iPaden is vége az App Store monopóliumának
ma Ősztől lehet alternatív alkalmazásboltból telepíteni az EU tagállamaiban.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
régebbi pod-os senseo gépet cserélnénk. Eddig megfelelt, de pékségben.. bárhol kapott kávé azért sokkal finomabb.
Átnéztem a lehetőségeket, és ese pod-os gépet vennénk. Olvasgattam vissza már sokat, de konkrét típus ajánlást nem nagyon találtam. max 50k körül szánnénk rá.
Egy fura szempont: kisebb amerikai konyhás nappali, jól kell kinéznie Delonghi ECI 341 ez tetszene asszonynak, de ez meg nem kimondottan podos. Tud esetleg valaki segíteni, hogy milyen márkákat érdemes nézni?
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
Csápájev
őstag
válasz fragola.6035 #62404 üzenetére
Szegeden?
-
Elekellek
csendes tag
válasz bajnokpityu #62314 üzenetére
Az E61 – GC témához: bő fél éve használom őket felváltva. Teljesen egyértelmű, még tejes italból is könnyen kikóstolható, melyikkel készült a kávé. A Vibiemme izgalmasabb, komplexebb ízt ad, de kicsit vékonyabb az eszpresszó, mint a Gaggiából. Azonos mennyiségű őrleményt használva az E61-gyel nem
lehettudok ugyanolyan testes, sűrű érzetű italt csinálni, mint a Gaggiával. Nem mondanám, hogy eldőlt a verseny, de valahogy a Gaggia szép lassan kikopik a mindennapi használatból. (Mindkét gépen Omron PID, IMS felsőszűrő, más tuning nincs. VST és Reneka kosarak, amiket mindkét gépen tudok használni. Simán lehet, hogy a Classic rézcsövezve és tágulásival még közelebb lenne a VBM-hez).[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #62399 üzenetére
Vált nyilván tuning gaggiára..
Elek: jobb a gyári felső szűrő, adj neki esélyt. Simán lehett h utána nem érzed testetlenek. Nálam a fejhö 1 duplán belül 1 fokon belül marad. Rézcsöves, meg még nemtom milyen tuning van benne. Másik tipp, hogy nálam alacsony a nyomás, és vízhozam.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Elekellek #62406 üzenetére
na, ilyen jellegű megfejtések érkeztek az elmúlt 5 évben mindig. hogy ugyan volt gaggia és e61, de a gaggia pid nélküli volt, vagy csak pid-elve volt stb. igen, a rézcső az konkrétan két kategóriát lök rajta, mert azzal éri el a nagygépek hőstabilitását. a szabályozható pumpa meg az előáztatását. a pid ugye alap.
szóval... most már olyan user kéne, akinél tényleg fulltuning gaggia van a nagyobb gép mellett.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #62404 üzenetére
hát nézd, én nem vagyok márkafetisiszta. ráadásul egy honi kézműves tuningszörnyet szívesebben is használok, mint egy gyári holmit. de majd időben szólj, hogy még drágán el tudjam adni a dc-t
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #62410 üzenetére
ne szomorkodj, volt idő, amikor az e61 is népszerű volt. bár már alig emlékszem rá.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #62416 üzenetére
fragola megcsinálja a halálcsillagot, akkor úgy is mindenkinek az lesz. combat 2.0 darálókkal. egyébként én sem váltanék vissza. de nem azért, mert hinnék benne, hogy ne hozná a komolyabb gépek kávés részének szintjét, hanem mert már az asztalon van a dc, amit nagyon szeretek.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vTamas35
csendes tag
Meg miért kellene mindenkinek azt venni ami épp népszerű. Engem például pont nem érdekel, hogy nincs divatban a gépem, amíg számomra tökéletes eredményt produkál, szeretem használni és jól is mutat a pulton. Darálóval kapcsolatban mindíg bennem van a "kávébogár" a gép cseréjén még soha nem gondolkoztam....
...Egészen a ballószögi halálcsillag bejelentéséig Kíváncsian várom a fejleményeket!
O1G
-
adp
őstag
válasz Elekellek #62406 üzenetére
így persze, hogy jobb a helyzet az e61-nél, de ha a gaggia szűkítőzve, rézcsövezve és szigetelve lenne, na úgy mi lenne a helyzet? így érdekesebb lene az összehasonlítás,a rézcső egy iszonyat jó tuning, pont ez hozza fel a nagy gépek szintjére
szerk: most látom, Parci ugyanezt írta kb.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
A GC rézbojleresítése alatt kitaláltam egy rendszert, olyat, amit még senki sem használ. Megpróbálom megépíteni, meglátjuk milyen lesz. Kézműves lesz, az biztos.
Amit várok tőle, az a legjobb hőstabilitás, folyamatos használatban is 1 fokon belüli. Jó vízterítés, ami a nehezebb dolog. És 10-15 perc alatt üzemkész állapot.
Csinálok egy otthoni és egy gasztró verziót is, majd kiderül, hogy Halálcsillag lesz-e.https://caffe35.webnode.hu/
-
kisgyerek85
senior tag
Azon nem gondolkodtál el, hogy ezt a gépet be add egy kávégépszervízbe? Ha se kép se hang,akkor biztosíték vagy trafó csere lesz a megoldás valószínűleg.
Új készülékbe (ha maradsz a saeco vonalon, mert a rotel az egy saeco klón) én az Office-t tudom ajánlani, de annak az új ára 310-e.
Esetleg ez, de a rotelnél megszokhattad, hogy 30 adagig nem szól, hogy tele a zaccfiók, ez meg 10 adagonként fog.
Felújított használtba viszont van választásod bőven, Saeco Magic vagy Saeco Digital típusokban.[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #62416 üzenetére
Azért azt ne feledjük, hogy egy Vibiemme E61 egy klasszissal feljebb van, mint egy átlag HX E61.
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #62420 üzenetére
hajrá, nagyon kíváncsi leszek!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #62420 üzenetére
Kívánom, hogy sikerüljön!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #62422 üzenetére
Gondolom nem véletlen mondtad,h ha eladom, azonnal visszavennéd. Nem hiszem h csak a plusz tuningok munkája miatt. Kb bármikor lehetne agyontuningolt gcd.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #62426 üzenetére
ó, öregem, lassan elengedhetnéd azt a q gaggia-témát, de tényleg. és ha már megteszed, a kazános e61-et sem kell misztifikálni, az is csak egy kávéfőző egy 4 kilós fejjel, esetedben (szerencsére) a hx rendszer nélkül.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hifis50
csendes tag
válasz fragola.6035 #62420 üzenetére
Ez tényleg nagyon izgalmasan hangzik. Nyilván nem publikus, mi a trükk, de ha ez nem direkt fejfűtés, és gondolom nem kazánvízzel egyterű fej (merthogy ezt a két módszert tudom a hatékony hőstabilizálásra), akkor ezt akár szabadalmaztatni is lehetne.
-
madrac
őstag
Sziasztok!
Van egy Ikeás French Press kávékészítőm, és azután érdeklődnék, hogy lehet-e egyáltalán ezzel zaccmentes kávét készíteni, mert nekem nem sikerül sehogyan sem? Vettem egy Hario Mini Mill kézi kávé darálót is, és elég durvára őrlöm vele a babkávét, de még így is papír szűrőn vagyok kénytelen átküldeni, hogy ne legyen benne finom zacc. Nagyon sok benne marad a papír szűrőben, csak elég macerás állandóan szűrögetni és lassú is. Batár nagy 3 mm-es darabokra pedig nem látom értelmét őrölni a kávét...
Van finom hálójú szűrőm is (sokkal finomabb mint a french press szűrője), amit szerintem átfolyós tea-, kávékészítő gépekben használnak, de az ebből a zaccból nem fog fel semmit...
Viszont a kávé így nagyon finom az biztos. Nem gondoltam volna, hogy kiérzem egy kávéból valaha is a pörkölés égett ízét, illetve a karamellt. -
adp
őstag
válasz madrac #62429 üzenetére
én is ezt használom nap mint nap a munkahelyen, mondjuk nem minimillel őrlök, sztem ez a legjobb FP recept a james hoffmann féle, ezt kövesd, ja és figyelj arra, hogy az alját ne öntsd le, mondjuk az utolsó fél-negyed decit
recept:[link]
mondjuk a pörkölés égett íze az nem hangzik túl biztatóan, milyen kvval próbálkozol?[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #62401 üzenetére
"Gondolom, van benne egy microchip, ami erre lett kitalálva, hogy mesterségesen szopassa a használót."
Rosszul gondolod, mert egyszerűen rossz a tartály leürítés érzékelő valami, lehet picit vízköves vagy nem tudom. A gép figyeli hogy mielőtt továbblépnél a vízkőtelenítés adott lépésén, megcsináltad-e amit kell előtte és szól hogy ez nem történt meg. Ez nem szoftveres hiba vagy "tervezett hiba".
Ettől függetlenül ugyanúgy elvégezhető a művelet, mert ha ilyenkor kikapcsolom majd újra be, már tölti is vissza a tartályokat, csak a felirat nem tűnik el, ezért szarakodtam vele.
A végső leállás meg nem kérdés, az 6000-nél lesz, ahogy írva vagyon. Szerintem én már erősen a közelében lehetek, így hamarosan fény derül arra is h ilyenkor mit csinál vele a szervíz. Gondolom kinullázza egy alapos átnézés után, esetleg elő van írva h ilyenkor cserélni kell valamit, fogalmam sincs, de más magyarázat nem nagyon lehet, gondolom nem kidobni kell ilyenkor. Ha mégis, akkor veszek egy másik ugyanilyet! /gondolom úgy hogy ezt otthagyom és adnak valami giga kedvezményt, mivel 4 éves és nem javítható/
Na majd kiderül. Addig is használom.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz hifis50 #62428 üzenetére
az a vicc, hogy a rézcsöves trükk talán bármeddig kiterjeszthető. úgy értem... kell egy darab fűtőszál, azt jól körbetekerni mondjuk 100 ml vizet tartalmazó rézcsővel, és kész. innentől igazából a nagy tömegű fej sem kell, csak valami, amire felrakod a kart. nem? végülis a termoblokkos gépek kb. ebbe az irányba indultak. ha sorbaállítasz 100 ml vizet és hőstabil állapotból csapolsz, nincs mi megborítsa a rendszert. az összes többi kávégép ezt sok-sok kiló vassal, meg agyonmarketingelt e61 fejjel, meg izomból akarja megoldani, amikor az alapproblémát mindenhol a meleg és a hideg víz hirtelen keveredése okozza.
(aztán lehet, hogy kimérve ez nem ilyen egyszerű, de nekem ezért tetszett mindig a gaggiás rézcsöves trükk... mert pazar megoldás. a gaggiának meg amúgy is pici bojlere és dupla külső fűtőszála van, szóval tényleg kb. csak egy fűtőszál)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
-
-
HÁZIGAZDA
ez akkor jópofa igazán, ha akarsz "hőmérsékletprofilozni" a shot alatt is (a hülye amerikaija biztos akar majd...), de úgy amúgy szerintem annál nincs egyszerűbb, mint hogy nem kevered a hideget a meleggel.
egy biztos: a mostani gépek, az összes gép elég bután, kőbaltával oldja meg a kérdést, több-kevesebb sikerrel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rush77
aktív tag
válasz madrac #62434 üzenetére
Én mondjuk nemrég kezdtem használni FP-t a munkahelyemen (ugyanilyen ikeas cucc) és a legjobb eredményt szerintem filter pörköléssel lehet elérni. Bár van akinek sötétebbel is bejön. Mi PJ sidamot használunk és elég jó.
Amúgy nekem is van egy kevés nagyon finom állagú zacc.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #61961 üzenetére
Na úgy néz ki, hogy holnap indulás előtt belefér pár óra Velence, így az ajánlott kávézó is. Úgy tervezem, hogy a Ditta Artigianale után ott vásárolok még otthonra/ajándékba kávét. A blendeket próbáltad?
Egyébként nagyobb boltokban itt nem jártunk, egyedül egy Auchan franchiseban, mérete ellenére ott volt a legrosszabb a kínálat. De összességében is azt tapasztalom, hogy a szemes felhozatal ezekben a kis üzletekben nem túl erős. Szicílián is csak Lavazzát találtam ami értékelhető, de az meglepett, nem volt még 3 hónapos a pörkölés (ebből nem vettem).
Amúgy a végére rászoktam, hogy tolok egy cukrot ezekbe a sötét kofikba, így sűrű csokis massza mind. Egy benzinkúton ittam tök jó Illyt, azt nem is édesítettem, pedig a felszolgálók 3x elmondták hol találom, azt hitték nem értem mit mondanak. Miután megittam tisztán, elkezdtek faggatni, hogy milyen volt a kávé.
Az AutoGrillnél még mindig megcsodálom a Royalokat, brutál gépek. Na de majd írok egy velős beszámolót, ha otthon leszek gép előtt. -
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #62438 üzenetére
Egy etiópot és egy klasszikus olasz presszót ittam. A második egy korrekt olaszos kávé volt, az etióp viszont annak ellenére, hogy számomra sötét pörkölés volt, kifejezetten ízlett.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hifis50
csendes tag
-
WiZARD
addikt
7500 forintért 20 db Nespresso kapszula valakinek?
Siessetek, limited edition[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Lefty
addikt
Szerintem ez egy kicsit tul van gondolva. Persze akkora profi meg nem vagyok, de most miert ne lehetne tobb duplat egymas utan kesziteni, akar gozolt tejjel egyutt? Miutan huzol egy duplat, illetve gozolsz, utana amig kimered az uj adag kavet, daralod, tamperolod, stb., vissza is melegedik a kazan.
[ Szerkesztve ]
-
gpbenedek
csendes tag
Pont az vele a baj, hogy nem hűl vissza, mire újra csapolnál. Nyilván egy GC-vel is meg lehet oldani egy 4 latte kérdést vendégeknek: csinálsz két duplát osztva, aztán gőzölsz, visszatöltesz,öntesz, gőzolsz, öntesz. De addig meg a crema hal el. Nem szállhat versenybe egy hx géppel, ahol kávékészítés közben is gőzölhetsz, és a független bojlerek miatt egyáltalán nem kell sakkoznod azzal, hogy milyen italt mikor készíts.
Ps: meg lehet oldani, de a végére kb annyira lesz hőstabil a csapolás mint egy saeco kisgép. Ami egy átlagos vendégnek tökéletes, főleg tejjel, cukorral.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen