Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz -Ben- #180507 üzenetére
Sztem mind szép ,
Ma bementem a szolgálathoz és nincs pro max. ,csak online felület és arany ,azt mondták hogy lehet több mint 2 hét mire jön.
Am megnéztem élőben és mellé raktam a 11pro max ot és a 12 es kijelzőjét szebbnek találtam ,mélyebbek a színek ,világosabb.
Most leadtam online az aranyra a rendelést ,3-5 munkanapon belül visszahívnak ,ha addigra sem lesz kék akkor arany telefonom lesz majd belerakom egy tokba már nem érdekel. -
B-L-A-C-K
titán
válasz -Ben- #180507 üzenetére
Nekem abszolút nem jön be a nagyobb, vágni hogy vág pont nem érdekel, mert pitaka tokban lesz, de nagyobb mint az XS kicsit, és az XS is már nálam határeset, szóval nekem a sima 12, és a Pro méretben már nem jó, a 12 viszont pont eltalálták, se kisebb se nagyobb nem kell.
Fehéret nem láttam, de ez is hidegen hagy, nekem fekete lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz -Ben- #180401 üzenetére
Too much..
Én is most rá vagyok pörögve a BF-re, hátha lesz valami, mármint gyári bőrtok.
Hogyha 1,5 évet elmenne nálam a bőrtok akkor megvenném, igaz akkor se érné meg ár-érték szempontból de azért elég jó tok!Én meg rendeltem kettő Nillkin XD+ fóliát, padláson világítottam az iPhone 11 Pro-val, de úgy hogy feküdtem és a telefon a betonon volt, csak elbukott a telefon a kijelzőre és ennyitől berepedt végig a fólia, nem is hittem el. Ezt a győri Almárium-ba vettem ezt a fóliát (6500 forintért), mondom akkor leveszem a bőrtokot, megtakarítom a telefont. Akkor látom hogy mikor kijelzőt cseréltek a telefonomban (Almárium), akkor ezt a kék védő fóliát nem jól rakták vissza valahogy és kilóg a telefonból egy kis kék nejlon fólia... Nem hittem el.
Megvárom míg megjön a Nillkin aztán visszaviszem a telefonom.
De már nagyon várom, Nillkin után minden visszaesés.
Ez az üvegfóliám ami most betörött ezt mikor feltették a telefonra, egyből éreztem hogy vágnak a szélei, Nillkin-nek meg baromi jól le van kerekítve, összehasonlíthatatlan. -
madgie
titán
válasz -Ben- #180346 üzenetére
Így van
Bakker, most, 2020 végén érzem úgy, hogy végre az Apple azt adná, ami nekem kell: kisebb iPhone, Macbook Air, amin tudnék napközben, éjjel, szállodában is vágni... áh, már csak az kéne, hogy 2021-ben meg is érje ezeket megvenni (termelje meg az Air hamar az árát) -
TechN7ne
nagyúr
válasz -Ben- #180215 üzenetére
1 év gyári gari + 1 év szavatosság volt ,legalábbis az összes eddig szolgáltatónál vásárolt készülékemre.
-secret-
beégett oled re nincs garancia ,na ne hülyéskedjünk már ,az egy meghibásodási jelenség ,ahogy bármely oled tv nél ha garancia időn belül történik....[ Szerkesztve ]
-
SidCorky
őstag
válasz -Ben- #179890 üzenetére
Én se kedvelem őket, az iCenterrel volt negatív tapasztalatom. Tavaly rendeltem az S5 watchot, bementem személyesen, hogy szeretném átvenni, az eladó srác épp egy csajjal beszélgetett a pult mögött, gondolom a barátnője volt, a bolt tök üresen kongott, még ők néztek rám csúnyán, hogy odamentem elkérni a rendelést. Nagy duzzogva bemegy a raktárba, hozza ki az órát meg a szíjat, majdhogynem odacsapta őket az asztalra miközben kérdezte, hogy csak ennyi lesz, vagy kérek még valamit? A zöldségesnél lelkesebben reagálnak, ha bemegyek és kérek valamit, pedig ott olcsóbban adják az almát.
Az iStyle meg eleve nem szimpi, mióta láttam, hogy egy papi odament a pulthoz miközben én a szervizessel beszéltem, hogy tegnap vett egy iPhone-t, de valami funkciót nem talált vagy nem értett és legyenszíves mutassa meg neki, mire mondta a gyerek hogy persze segít, negyedóránként 2500-ért. Úgy, hogy csak mi ketten voltunk az üzletben, ebből velem nem volt dolga, azt se mondhatja, hogy ezren állnak még a sorban. Mármint értem, hogy nem a gyerek hibája, az iStyle hülyesége, de ha otthagy valaki 3-400 ezret előző nap, akkor ne úgy álljanak már hozzá, hogy csak plusz pénzért segít megtalálni valamit, még ha nem is az Apple saját üzletéről van szó.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
w333
félisten
válasz -Ben- #179770 üzenetére
Igen de ez a telephoto kamera szerintem tök felesleges, én alig használom, de az ultrawide sokszor jól jött volna, üzemidőben nyilván valamivel gyengébb lesz de szerintem sok különbség nem lesz mert kisebb kijelző, 5nm Soc kevesebbet fog fogyasztani
Ha tippelni szeretnék akkor -1óra SOT ... ha annyira fogja bírni mint most az X akkor bőven elég lesz
Kamerában meg azért jobb mert nagyobb rekeszértékű lencse és az összes lencse tudja az éjszakai módot ami megint csak sokszor jól jönne
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
TechN7ne
nagyúr
válasz -Ben- #179606 üzenetére
Akkor most össze zavarodtam ,
A sima Pro készülékek nagyobbak lettek a megszokottnál (X/Xs/11Pro) ,és a iPhone 12 mini lett a Xr/11 mérete?"De, átvette a 12 és a 12 Pro."
Az viszont nem rossz ,a sima 11 mérete nem volt számomra annyira kicsi ,
Akkor felfele növekedtek a mini kivételével a méretek...-secret-
Király vagy tesam
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -Ben- #179564 üzenetére
Egy rohadt nagy placebo is az egész. Látod,hogy csökken a szám, elhiteted magaddal, hogy jobban merül, stb. Eladásnál meg szívsz vele, egyrészt mert semmit nem mond arról, hogy milyen szokásokkal "gyilkolod" az akkut, hisz mint a példa is mutatja, más nem foglalkozik semmivel, és 100%, de ha valaki vigyáz rá, figyel rá, mégis csökken, akkor eladánsál ezt hiába mondja, nem fog neki senki hinni.
Mondjuk azért mindenképp figyelni fogom, nem tudom, mi az a degradálódás, amikor már garanciás csere igénnyel bevihetem.... Telekomnál vettem, 2 év garancia így.
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
válasz -Ben- #179241 üzenetére
Bennem is most kezd ez a megnyugvás elkezdődni. Igazából szerintem ez a korral jár, ahogy az ember öregszik, úgy kezdenek változni a prioritások, hogy mit helyezünk előtérbe. A telefon az csak egy tárgy, vagy miniszámítógép, de semmiképp sem egy olyan eszköz, ami megváltoztatja az életed.
Mellékesen meg a környezetvédelemnek is többet adna az, ha csökkenne a telefonértékesítések száma és ezáltal az újabb termékek megjelenési idejét is lehetne növelni, mondjuk egy évről két évre, addig pedig csak a szoftvereket fejleszteni. Én ebből a szempontból is - igaz elég lassan - de kezdek tudatosabb lenni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -Ben- #179239 üzenetére
Én is azért ha nem is premierkor, de megvettem az újakat. X előtt volt az első komolyabb kitérőm Note 8-ra, de onnan visszajöttem, mert az akku és a mono hangszóró nagy csalódás volt. Az X-et akkor vettem meg, amikor 265-ért meg tudtam már venni itt aprón. Xs kimaradt, lett Note 9, majd egy sima 11-es, de az 2 hónap után úgy felk*rt, hogy vettem inkább egy Note 10+-t (pár dolog nagyon kellett akkor, időzített sms küldés, és egyebek). Aztán onnan csak visszajöttem megint, sima i11-re, de az tudjuk miért (szemproblémák, bár kiderült végül, hogy rontani nem fog rajta, csak kellemetlen a szememnek a pwm-es OLED).
Mindegy is, én is úgy érzem, nyugszom lefelé, de ugye az alapvető emberi tulajdonságra hajt minden, hogy egyrészt, hamar megunja a dolgokat az ember, másrészt meg "neki a legjobb kell mindenből", stb.
iOS-el alapvetően elégedett vagyok, ha nem akarom úgy használni, mint egy mini számítógépet, mert abban a Note-jaim szanaszéjjel verték, ez tény. Cserébe itt nem kell foglalkozni, hogy bezárogassam az appokat, akku idővel, stb-vel.
A 14-et nagyon vártam, hogy kitehessek widgetet a home screen-re (fontos, hogy az aznapi meeting időpontok, illetve checklist "ott legyen a pofámban", hogy ne felejtsek el semmit), de csalódás lett, mivel nem interaktívak, mint a régiek. Itt nem tudok odabökni egy négyzetre a checklistámon, hogy kipipáljam, ami kész van, itt minden appba be kell lépni, ha státuszt/akármit változtatni akarok. Ilyenmódon nem is lesz sosem egy Spotify widget, vagy akármi, de a todo és egyéb listáknak sincs sok értelme, ha minden változtatáshoz/feladat kipipálásához be kell lépni az appba. -
Dany007
veterán
válasz -Ben- #179229 üzenetére
Apple fan amúgy az illető és tényleg korrekt és okos ember. Rossz szavam nem lehet rá.
Ez a dolog nálam kicsit más. Én piszkosul rá tudok kattanni a dolgokra. És minél tovább húzódik, annál inkább nem érdekel semmi. Lehet kivárom a január-februárt is. Tavasszal még szeptemberre számítottam, tehát még van pár hónapom gyűjteni. A lényeg igazából az, hogy szeretnék egy "fullos", "just works" telefont. Mert már anno 4 éve is, egy két éves használt típust vettem meg, amit az utóbbi két évben már csak kínlódás használni. Ez van bennem, nem cserélem évente se kétévente a telefonokat, de mostmár muszáj lenne.
Meglátjuk, próbálok racionális maradni, de nekem tech oldalon nehéz. Persze megvannak a határok és ez a határ most a 400 lett. -
Dany007
veterán
válasz -Ben- #179206 üzenetére
Bocs, ne értsd félre. Csak mikor legutóbb - talán az X kapcsán - én finnyogtam az ár miatt valamelyik topikban, akkor úgy le lettem hurrogva, mintha sajnálnék 100 forintot egy csokira... Mert hogy ez apple és aki ezt akarja megvenni az tisztában van az árakkal bla bla bla... Sőt, volt aki elmesélte, hogy ő 7-800 ezret keres havonta, meg a felesége is és, hogy még a lányának is venni fog egyet, meg az új iPad-et is, és tartsam meg magamnak a dolog ha nincs rá pénzem...Szóval kaptam rendesen az oltást.
Plusz valóban az X óta 1000$ az aktuális iPhone. 3 éve. Tehát ha tényleg "csak" ennyi lesz, akkor nincs semmi meglepetés.
Igen, valami lélektani határt muszáj meghúzni. Mert valóban a 400-hoz képest már a 420 sem sok. De akkor meg a 420-hoz képest a 440-se sok és akár annyi is lehetne. Ennyi az egész.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz -Ben- #179202 üzenetére
Hát, én azt gondoltam volna, hogy az iPhone-os topikban a fórumozók azért tisztában vannak az Apple árakkal és, hogy legalább iPhone topikban nem az áron megy a finnyogás.
Márpedig ha 400-ig megáll az i12pro ára - vagyis "AZ iPhone" ára - , akkor az elég jutányos lesz figyelembe véve, hogy a tavalyi "az" iPhone vagyis a 11pro is 400 ezernél kezdett, pedig akkor még ~ 30 Ft.-tal volt olcsóbb az euró. Most is ezt az árat prognosztizálják, de meglepődnék, ha tényleg "csak" ennyi lenne. Én inkább olyan 430-450-re tenném a kezdőt, de nyilván annyiért már én se venném meg. Pedig van aki igen. Simán.
Én már nem 1-2 évre veszek telefont, mert sajnos nálam is eljött az a kor és életszakasz, amikor már az számít, hogy "just works". A 6 éves i6-om pedig elérkezett a használhatósága határára. Ha mondjuk a kiadás után 1-2 hónappal (ahogy az az i11pro esetében is történt) meg tudom venni a nyitóár mínusz 50 ezer forintos áron, tehát olyan 350 körül, akkor az a következő 6 évre elosztva 58 ezer forint per évet jelent. 4.800 Ft per hónap egy olyan telefonért, amit többet használok, mint az autómat és az elkövetkező 3-4 évben biztosan fullosan kielégíti minden telefonnal kapcsolatos igényemet úgy, hogy nem kell feltörni, os-t buzerálni hozzá, se semmi mást. Ennél még, csak az Aldiban is többet fizetek ki naponta...(sajnos)
Csak azért hangsúlyoztam ki, hogy "az iPhone", mert anno csak egy volt... És most is csak egy van, aminek vannak butított változatai meg kimaxolt változata. De egyértelmű, hogy az utóbbi generációkban az X az XS a 11pro és most a 12pro lesz az iPhone, az i8 a sima 11 meg a sima 12 és 12mini meg a két generációnyi SE igazából csak butított változatok. Persze ettől még lehetnek jó ár-érték arányúak.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz -Ben- #178951 üzenetére
Persze. Szubjektív dolgot nem is lehet másképp megítélni.
Lehet azért volt ilyen érzésem, mert már 4 éve ugyanezt a design-t nézem csak kisebb méretben.
Meg mondjuk nekem alapból is a szögletesebb design jön be minden téren.@madgie: Na ennek mondjuk nem néztem utána. De ki dönti el mikor van rá szükség? Statikus képen kívül nekem mindig szükség lenne rá. Akár csak a fotóalbum görgetésekor, weboldalaknál, tehát majdnem mindig.
Az, hogy mondjuk játéknál és filmezésnél aktiválódik - nem tudom így van-e - az nulla, mert én egyiket se csinálom telefonon. Ergo, ha így van és ilyen lesz, akkor számomra az értéke nulla. =/
De mondjuk logikus, ha az iPad-ben már van 120hz, akkor legyen iPhone-ban is. Régen fordítva volt. Ha jól emlékszem iPhone-ban előbb volt Retina display és csak később lett iPad-ben is. Stb... Na majd meglátjuk.Más. Azt szerintetek nem lehet megcsinálni, hogy egy usa ismerőssel megvetetem a telefont ezer dollárért + ottani áfa és hazahozatom vele? És hogy akkor nem menne rá a 27% hazai áfa és olcsóbb lenne? Mert nyilván ha kintről rendelném, akkor a vámon megfogják és megy rá az áfa meg minden más. De ha egy random Jóska hozza be, mint a sajátja, akkor azt meg se nézik...
-
Dany007
veterán
válasz -Ben- #178906 üzenetére
Sz..rok a garanciára, az 1 év is elég. Hiszen ha valami gyártási hiba van, akkor az 1 éven belül bőven kiderül.
Na de most azt mondod, hogy a szürke importos olcsóbb telefonok elérhetőek lesznek mondjuk 1 hónappal a piacra kerülés után is?Mondom a példát. Most 400 ezer az i11pro az Apple-nél, de nyilván szürke importból meglehet kapni 295 ezerért is a randomgsm webshopban. Ugyanaz csak 1 év garanciával.
Tehát tegyük fel, ha október 13-án kijön az i12pro 430 ezerért az Applen-él, akkor elképzelhető, hogy novemberben szürke importos gsm boltban már kapható lesz mondjuk 380-ért? (képzeld hozzá, hogy most erősen csillognak a szemeim )[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz -Ben- #178904 üzenetére
Hát - szvsz - 400 biztos nem lehet, mert tavaly szeptember óta 30 forinttal lett drágább az Euró! Ha ezer dolláros kezdő árról beszélünk, akkor az euróban átszámolva tavaly 330 ezerből lett 400 itthon, most pedig 380-ból lesz ...kérdőjel?. Plusz beintették a + 50$-t is. De ne legyen igazam... Ha 400 lesz, akkor még 2 sör után lehet megrendelem.
A szürke importot úgy érted, hogy akár a megjelenés után is lehet már kapni szürke importos olcsóbb cuccot? Mert valóban, az Apple.com- on még most is 400 az i11pro.
No, mert még a végén megcsillan a remény.Szerk.: használtat nem veszek, az biztos. Néztem tavasszal XS-eket és rengeteg volt, ahol 85-88%-os már csak az akku. Több helyen ki se írták. Nekem az i6-on most 82%-os és az akksi és üzemidő jó, de a telefon olyan szinten be van lassulva, hogy halál. Konkrétan a spotify reklámok lefagyasztják a telefont... Közel van a használhatatlansághoz.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz -Ben- #178872 üzenetére
Hehe, én az i6-ot is csak kb az első évben hordtam tokban (persze meg is látszik rajta, de nyilván már amúgyse érne egy forintot se)
Pont ezért. Van egy alapvetően szép és profin kidolgozott telefon, amit eltakarok egy csúnya otromba tokkal. Hát nem. Ja és nem azért, hogy más lássa, hanem, hogy én lássam minden alkalommal mikor felveszem. Meg azért más érzés is. Plusz zsebben is jobban elfér.Na de most visszanéztem az i11pro árdiagrammájt.
Valóban 400-zal nyitott tavaly októberben. Viszont idén január végére hatalmasat esett egészen 320 ezerig. Azért az nem mindegy. Majd a következő nagyobb esés júli vége és szeptember eleje között volt, akkor ment le 295-ig.Tehát most azon agyalok (bocs, hangosan - írásban - gondolkodom),
vagy megveszem a 11pro-t miután kijött a 12pro, a mostaninál nyilván olcsóbb áron. Vagy tovább várok (már tavaly év elején eldöntöttem, hogy veszek egy új iPhone-t) még legalább jövő februárig, és meglátjuk mennyit zuhan addig a 12pro ára... De lehet meghibbanok ha még 6 hónapot kell várnom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -Ben- #178863 üzenetére
Pontosan... 330 EUR-nál voltak ezek az árak
$1000 -> 380k - 11 Pro
$1100 -> 440k - 11 Pro Maxmost 355-365 között ingázunk, ami átlagosan +7-10% árfolyamromlás
ezért nagyon radikális - legrosszabb - esetben akár ez is lehet:$1050 -> 439k - 12 Pro
$1150 -> 506k - 12 Pro Max(+10% árfolyammal számolva)
-
Lall
veterán
válasz -Ben- #178786 üzenetére
Nem, nem erre gondolok. Sokkal inkább azokra. akik a különböző "idióta" rendelkezések miatt elvesztették az állásukat, a megélhetésüket. Milliós nagyságrendről beszélünk.
Hogy veszek e maszkot avagy sem az másodlagos kérdés, nyilván ha kell felveszem, ezen senki egészsége ne múljon. Megjegyzem influenza, skarlát és egyéb járványok idején senki nem kötelezett rá. Utóbbinál öt napig feküdt a feleségem a gyerekkel a kórházban. Senkit nem érdekelt, hogy be kéne zárni az óvodát, mert a fél csoport elkapta.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
tothjozsi96
addikt
válasz -Ben- #178698 üzenetére
Magyarósi Csaba videójában hallottam hogy állítólag az nagyon meríteni fogja az aksit. Nem tudom honnan az infó és hogy igaz-e.
Amúgy nem feltétlen vennék első generációs 5G-s telefont.
Nem azért mert baj lesz vele, de szerintem ezek a chipek is sokat tudnak finomodni az évek során. -
tothjozsi96
addikt
válasz -Ben- #178633 üzenetére
Ezt a garanciát én is tudom.
Én több mint 2 éve vettem a Pro-t és akkor arról volt szó hogy más a gyártástechnológia mert valami más, Tech2 Laci elmagyarázta egy szponzorált videóban, asszem.
Emlékszem mikor megjelent az X vagy az XS akkor ilyen vállalhatatlan árazással a Pro fóliájuk 34.790 forint volt, ha jól emlékszek.
-
tothjozsi96
addikt
válasz -Ben- #178573 üzenetére
Én Telenornál vettem részletre a 11 Pro 256GB verziót.
385 ezer forint a készülék ára így, a csomagom pedig 9.990 forint/hó, én ezt a havi díjat nagyon sokallom, de az iskola miatt meg a ház felújítása miatt nekem muszáj hogy korlátlanul tudjak beszélni.
Összességében szerintem a 11 Pro megjelenéskor 385 ezer forintért, nagyon jó vétel volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest