Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt csúcstáblát is hozott a Redmi
- Everest / AIDA64 topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu
tag
Sziasztok!
Hátha valakinek segít, vagy ötlettel szolgálok. Amikor belevágtam a dolgokba, egész gyorsan rátaláltam a már emlegetett ESP8266 eszközökre, amiből én a Wemos D1 minit választottam, lévén sok shield van hozzá. Erre saját szoftvert írtam elsőnek, ami direktbe kommunikált a Google féle Firebase megoldással.
Azóta felmerült az igény más eszközök használatára is, pl Aquara Water Leak sensor, Xiaomi Air Purifier 2, Broadlink rm3 mini. Emiatt átalakítottam az addigi rendszert. Az ESP-ken már Tasmota firmware van, ezek MQTT-vel kommunikálnak, mosca node.js alatt. A node.js adta magát a sok kész library-vel, így bármivel lehet szinte kommunikálni. Az MQTT saját szerveren van LINUX alatt, innét az adatok továbbra is Firebase-be mentődnek, mivel a szerver nem elérhető távolról.
A megjelenítést kliensen Google Chrome Extension-el oldottam meg. Valahogy így néz ki jelenleg. Tud riasztásokat küldeni, bizonyos érték átlépése esetén, illetve mutatja amire szükség van.
Nem mondom, hogy a legjobb, legszebb megoldás, amit tákoltam, de cél volt, hogy ingyenes legyen minden szoftver és én is dolgozzak benne, ne csak kész megoldást használjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jövedelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt csúcstáblát is hozott a Redmi
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" 4K OLED érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue független 100% Akku
- Thinkpad P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam ga
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest