Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fsb1000

nagyúr

válasz old gray #1032 üzenetére

Egyetértek "old gray"-val, de részben osztom lipi67 véleményét is fesz ügyben.

Szerintem fontos megjegyezni hogy aVDropp kikapcsolása nagyobb probléma lehet mint az ultra magas fesz. (szerintem >1,5V az már kezd ultra lenni)
    A kettő együtt meg tényleg veszély zóna.
    Viszont egy meghúzott/megnyúzott - akár degradálódott - proci alapfeszen egy irodai gépben milyen hibákat fog produkálni?

Használt proci vásárlásnál szerintem a minimum az 1 hétprobagar és azalatt le lehet futtatni jó pár tesztet alapfeszen.... a tuning meg nem garantált.

Szóval nem egyszerű ez.

• lipi67

nagyúr

válasz old gray #1032 üzenetére

Gondolom,nekem szólt..Nézd!A 2180-as is megkapta az1,8v-ot,a 8400-es is az 1,7v-ot..Nagy a szórás.Melyik,hogy bírja.Megérezni azt,hidd el.Persze,hogy"szarni"a hőre,a fesz az ami öli a procit,ez ok.Viszont nincs 2 1forma cpu,s így messzemenő következtetést se vonhatunk le.Az biztos:Kvra többet bírnak mint amilyen legendák keringenek.Intel specifikálója..Vicc.Azt a szaros Tj.Max értéket úgy titkolták,hogy ihaj!Egy 65-ös 24/7-ben valós 1,5V-tal 10 évig is simán elfutkározik,45-ös is 1,4v-on.S ha degralálódna..1hónap után!!!!éreznéd,hogy jobban melegedik,uazon feszen kevesebbet visz,vagy uazon órajelhez több fesz kell.S hidd el nekem,akik nagyobb feszekkel küldik meg a 8xxx-ben,azoknak se az első procijuk,s figyelik,tesztelik,s talán jobban kímélik mint sokan mások.Vannak olyan esetek,akik szarul állítják be,(véletlen vagy hozzá nem értés)a biost s pl.folyamatosan 1,5V-ot kap a 8xxx.Na..ezek a furfangos procik,mert 1000x többet árt 2 óra game 1,5-ön pl.mint,1-2 perc 1,7 egy validhoz.S ha megnézed,minden teszt után lefuttatok pl egy 3-4 órás Prime 95-öt,hogy tudja -e amit előtte tudodttSőt!Vannak alaplapok amik elképesztő módon feszelik a procit"Auto"-n.ERKÖLCS!Sose titkoltam,hogy a procim mennyin megy,mennyi feszt kapott.a 2180-as 24/7-ben ment 9x425-ön,mindenki tudta amikor eladtam,publikus volt.Ma is 3,8GHz felett baktatChibo-nál. :K A 6320-ank mind1 volt mert uazt tudta 1,5V-on mint 1,65V-on,a 6750-es egy fos volt,alulfeszelve(VID-Vdroop)-on ment 3,4GHz-et s 1,7v-on 3,7-et,igy maradt alapon.stb..Maradok tisztelettel:Lipi

Új hozzászólás Aktív témák