Hirdetés
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Egybegép lesz vagy ház? A Corsair sem tudja eldönteni.
- A Qwertykeys új klaviatúrái szépek, igényesek és sokrétűek
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
+1 👍
Korábban (kb 2018-ban) teszteltem...
Egy vásárlásból, gyártásból származó, mindenben megegyező 18650 Li-Ion cellák voltak.
Külső egységben (lámpa akkupakkokban) használtam őket.
4 darabot (egy pakk) "csak" 4,05 Voltig, 4 darabot 4,20 Voltig töltöttem a SkyRC MC3000 töltőimmel. A töltő-/ kisütőáram, a ciklusok, illetve a felhasználás is azonos volt mindkét pakknál, ugyanis egy kerón használtam őket ugyan úgy.
Az alacsonyabb töltöttségű pakk értelemszerűen hamarább lemerült (a pakk elektronikájában van feszültségkorlát a túlmerítés megelőzésére).
Viszont:
Kb. 80 ciklus után látszott a különbség is. A totál feltöltött akkuk belső ellenállása sokkal nagyobb, kb másfélszerese volt a másik pakk celláihoz képest. A névlegeshez közeli kapacitásukat ugyan megőrízték így is, ám a kerólámpák legnagyobb fényerejénél (szó szerint kb az autók távolsági fényszórója), 4 cella 7,4V -os pakkban nagyjából 2,5A-es terhelésre sokkal jobban leesett a feszültsége. Emiatt kevesebb kapacitás is volt kivehető nagy terhelésnél; Érzésre úgy kétharmada. Alacsony terhelésnél a kapacitások megegyeztek a két pakk celláihoz képest.
Töltés közben 2-5°C volt az eltérés a két pakk celláin mért hőfokeltérés.Miután én ezt megtapasztaltam, azóta csak ~4,00 V-ig töltöm a Lítium cellákat. A nagyobb kapacitású IMR celláknál ez amúgy is 6-8%-nyi kapacitást jelent észrevételem szerint. Szóval egy névlegesen 2500-as cella kb 2200-2300mAh energiát tárol 4 Volt körülre töltve. Cserébe élettartama hosszabb lesz.
Nyilván ehhez kell alkalmas töltő is, de annyiban szerencsés helyzetben vagyok, hogy az MC3000-ben minden paramétert teljesen be lehet lőni. Imádom őket emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- LEGO klub
- Nincs több titok a OnePlus 15R-t illetően, megjött Európába
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Sony G 24-105 f/4 - Sigma 50mm f/1.4 Art (SONY E)
- Összeszerelésre váró komplett gépezet várja új gazdáját!
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- Asus P5a-b Ss7 dobozos alaplap / K6-2+ 500mhz / Voodoo 3 /Awe 64 / Big Box Game
- Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold