Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Raspberry Pi
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #28253 üzenetére
Wow, ultra minimalista füles erősítő!
Én csövekkel csináltam egy OTL-t, csak kellene valami DAC-ot elé tennem, hogy legyen miről használni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Lompos48
nagyúr
válasz FireKeeper #28250 üzenetére
Rendben levőnek tűnik.
-
vodkaboy22
addikt
válasz FireKeeper #27974 üzenetére
Próbálkoz
kalóz-kikötőbenVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz FireKeeper #27969 üzenetére
9.2.1-es verziot ajánlom 9.3-mas bugos. Annak readme-jében le van írva minden. Neked annyi különbség, hogy wine-al kell telepíteni (wine program loader linux jobb gomb és utána next next next... ) végül csak crack file másol és mivel nincs sys32 winfos mappád nem kell registryvel többet ércelődni szegény pads utána indulni fog de azt se tudja fiu-e vagy lány
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz FireKeeper #27966 üzenetére
Nem akarlak megsérteni, de szerintem az én magyarázatomnál sokkal jobbat találsz itt logout-on komplett jó cikk formájában , de ha valami nem megy írj szívesen segítek, de mint az kiderült (ma is megkaptam az előadásomon) képes vagyok túl elragadott módon "dumálni" és elfutok a lényeg felett
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz FireKeeper #27958 üzenetére
Pads-re tipp wine + ubuntu 12.04-10 vagy winxp virtual machine. Se win7 se win 8 se normal xp alatt nem sikerult megvarazsolnom nekem se pedig anno hazit is kellett csinalnom vele szakiranyon .
Kulonben pads talán a legjobb.
De a tina 1szerűsége meg 1re jobban tetszik.
OrCad-től sajna feláll a hátamon a szőr... Volt nálam anno tiszta verzio is az még rosszabb volt mint a nem tiszta pedig kapta a frissitéseket... A kedvencem az volt amikor fél órája mentegettem szorgalmasan és egy "érdekes" program összeomlás után kiderült, hogy a legelső mentés van csak meg neki kb az üres cad + cím...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Lompos48
nagyúr
válasz FireKeeper #27955 üzenetére
A rajz TINA-val készült. Bevallom NYÁK rajzot még nem próbáltam vele, pedig állítólag tud. Én is OrCAD párti vagyok. De azt se próbáltam, hogy egy TINA állomány importálható-e abba. Rég nem készítettem már NYÁkokat. Ha sikerül, adj róla egy jelzést!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #23624 üzenetére
Igen, a VGA-m ilyen már, az előd 4670 még azt hiszem elkós volt. Viszont a nem túl öreg alaplapom még teljesen elkóval készült.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
And
veterán
válasz FireKeeper #23273 üzenetére
Minimális rendelési érték van, ami nettó 2000 forint. Az alacsony darabszám meg azért nem gond, mert ha egy cikkszámból nem annyi darabot rendelsz, amennyi az árlistán lévő 'csomagolási egység', akkor tételenként nettó 40 forint csomagbontási díjat számítanak fel. Ez egyébként mind le van írva a honlapjuk 'tájékoztató' oldalán.
-
doc
nagyúr
válasz FireKeeper #23275 üzenetére
igen, a Lehel utcaban vannak
a honlap leirasa alapjan at tudod ott venni a webshopban megrendelt cuccokat a nagyker arukiadonal - vagy megveszed bent a boltban, dragabban
ha esetleg az elso modszert valasztod, erdekelnenek a tapasztalatok -
doc
nagyúr
válasz FireKeeper #23273 üzenetére
ha neked megeri 5-10 alkatreszre kifizetni a postakoltseget...
a PDF-eket regisztralas utan tudod megnezni (de ezt azt hiszem irja is)
azt meg be tudod kapcsolni a listazasnal hogy fenykeppel egyutt mutassa a cuccokat (mar amelyikhez van, ugye)[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz FireKeeper #23244 üzenetére
Próbálj meg keresni valami hasonló méretű és magasságú / profilú nyomógombot. Ilyenekből egy csomót találhatsz például a Lomexben (kapcsoló, nyomógomb / tact alkategória), szabványos 6x6 vagy 12x12mm-es alapmérettel, és többféle nyomógomb-magassággal illetve profillal. Valamelyik alacsonyabb verzió talán megteszi, legfeljebb nem teszel rá műanyag gombsapkát (azokból szintén többféle méret, szín és alak létezik), vagy teszel ugyan, de faragsz belőle egy picit.
-
szeva000
addikt
válasz FireKeeper #23242 üzenetére
akkor másfelé nézegess....háztartási gépek.....igaz nem ártana a mérete,mert így képről megtévesztő.....de sok ilyen lomot dobtam ki,amiben ilyen gombok voltak...pl..mikró
-
sirály12
őstag
válasz FireKeeper #23240 üzenetére
Biztosan valami csak ebben a cuccban használatos kapcsolók, én a helyedben szereznék egy már nem javítható ilyen cuccot, és abból termelném ki!
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Batman2
őstag
válasz FireKeeper #23143 üzenetére
Vegyél csupalik próbapanelt, éz szereld össze azon, akkor nem kell fúrni !
Van belőle forrasztó szemes és vezető sávos lap is:
[link]
[link]Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #23143 üzenetére
Fogj egy csavarhúzót. Kicsit ronda, de ha kitartó vagy...
Amúgy ált. kifúrt állapotban árulják, szóval nézz körül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #23141 üzenetére
TDA2030-as kis erősítő kitet javaslom, szerintem Pesten is simán beszerezhető: [link]
Az az IC benne gyakorlatilag elpusztíthatatlan és az egész kit nem szokott 1000Ft-nél többe kerülni. Utána pl. régebbi PC-s hangfalat, vagy egyéb passzív kínai hangfalat fel lehet vele dobni és csak 12V-t igényel.
Többek közt ilyen kitet összerakva tanították a forrasztást még középsuliban.
-
PHM
addikt
válasz FireKeeper #17640 üzenetére
L-934NC narancs. Ez van a zacskóra írva.
Van belőle egy marékkal.
Szerk: Adatlapja is van.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz FireKeeper #17637 üzenetére
Ilyenem van.
Mennyi kell? Hol?(#17634) Lompos48:
Ezt a "cicergést" magam is tapasztaltam anno.
Egy TDA 2020 volt a tettes, gitárerősítőnek készült.
A próbaüzem alkalmával vettük észre, hogy valami olyan hangot ad a dobozban,
mint a lemezjátszó kristály hangszedője. A végfok IC volt az.
A bemeneti jelet egy walkman szolgáltatta, a kimenetre pedig akkor még
nem volt kötve semmi. Akkor napirendre tértünk a dolog felett, mert az
erősítő egyébként tette a dolgát.
Most már sajnálom, hogy nem vizsgáltam meg a dolgot műterheléssel.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Lompos48
nagyúr
válasz FireKeeper #17635 üzenetére
Semmi baj. Néhányat lehet össze tudnék kapirgálni, de a távolság miatt mindenképp kiesek a képből.
-
PHM
addikt
válasz FireKeeper #17635 üzenetére
Furatszerelt alatt mit értesz?
Ha jól emlékszem, van pár 3,5-ös ledem, amiket ugyan pirosnak vettem,
de inkább sötét narancsszínűek.
Ha érdekel, előkeresem őket.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #9222 üzenetére
Komoly bordát nem raktam rá, egy rossz pc tápból kitépett alu bordát csavaroztam rá, az kb. 4*5 centi...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #9220 üzenetére
Kábelt harisnyázni? Mi ez, valami szépségverseny?
Sima vékony piros fekete hangfalhoz való vezetéket veszel, az nem néz ki csúnyán, nincs miért harisnyázni.
Kompletten 1300-1400Ft volt a kapcsolás minden esetben (kb. 10 példány készült, mert kértek tőlem neten is), ebből a fet olyan 700Ft körül van. Termisztor szerintem filléres.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #9218 üzenetére
Amit javasoltam, az ugye fokozatmentes, egy kis bordát raktam a mosfetre, és 4db normál 8 centis venti áramát is simán bírta. 1 ventinél még hűtés sem kell a mosfetre.
Évekig ezzel a megoldással volt beállítva úgy a gép, hogy mikor csak böngésztem, meg állt magában, akkor pl. nem forgott a cpu venti, mert minek... Tettem ilyet pl. atx tápba is, ott is bevált a dolog.
Viszont érdekessége ezeknek a hőmérséklet érzékelős cuccoknak, hogy azonnal reagálnak a teljesítmény növekedésre, ahogy dolgozik a proci, azonnal emelkedik a fordulatszám.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz FireKeeper #9216 üzenetére
Elegendő egyetlen potméter is, de a közvetlen vezérléshez a 10kΩ nagyságrendileg sok. Párszáz mA-es ventilátorokhoz annál lényegesen kisebb végértékű kell, erről itt pl. shtml kolléga írt cikket pár éve: [link]. A közvetlen potméteres vezérlés hátránya, hogy nagyobb áramú ventilátorokhoz nagyobb teljesítményű potenciométer kell, ill. eltérő névleges áramú ventik esetén ugyanaz a potméter nem ugyanakkora vég- (minimum-) értéket ad feszültségben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz FireKeeper #9212 üzenetére
0-12V közötti tekergetéshez egy darab poti is elég, két szélére a táp, középső lábára a venti, gnd-je meg a táp gnd-s lábára. Volt ilyenből gyárim, ha jól emlékszem, egy darab 10k-s trimmer volt benne.
Én magamnak csináltam egy automata kapcsolást, az csak akkor indítja el a ventit, ha már elérte a beállított hőmérsékletet az alkatrész, és mindig akkora sebességre tette a ventit, amekkora annak a hőmérsékletnek a tartásához kell, ha visszahűlt, akkor le is állt a venti, mert hát minek pörögjön... A nevem alatt a blogra kattintva megtalálod, ha érdekel. Cpu, vga, táp hűtésére is használtam jó hosszú ideig.
PH-User: mintha a telefonok többsége tudna olyat, hogy elindítja a rádiót ébresztőnek, ha rá van dugva a headset(antenna).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Path of Exile 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Androidos tablet topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2019 - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest