- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
válasz King Unique #55150 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint ezt másik típussal se tudom "kivédeni"...
Antivirus progi nem fut. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
van egy Seagate exos X18 16TB lemezem. Win alatt exfatra formázva h maccel menjen.
Természetes az a jelenség hogy kis fileokat (10 KB körüli .xmp / .nfo amik a fótok mellé mentődnek pl Lightroom használatakor) iszonyat lassan másol?
Látom a a másolás állapotjelzőben h kb 1mp / file írással egyesével "kattog" a lemez.
Több terrányi fotót mentettem át a nagy képeket (30-60mega) írta rendesen és haladt is de az xmpkkel órákat küzdött.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám. Van egy ilyen dokkolóm és rengeteg HDDm 6-16TB méretben (fotózással-videózással foglalkozunk gyorsan megtelnek...)
Sokadik lemezem ment idén tropára (az adatok megvannak, de sérül a partíció és a win nem látja. A lemezkezelőben RAW kötetre áll át. Megnyitni nem tudja. Szerencsére találtam egy alkalmazást ami visszahozza az adatokat egy másik lemezre.. kicsit keszekuszán de megvannak.
A gondd vele h csak ntfs-el működik. Felváltva használunk win alapú és mac gépet is, ezért van exfatos lemez is már az újabbak közül.
Eddig két dologra vezetem vissza a partíció sérüléseket:
Win esetén, ha ki is adtam lehet nem vártam meg míg leáll és a dokkoló főkapcsolójának kikapcsolása nélkül kihúztam a lemezt a dokkolóból - amíg pörgött.
Kerestem valamit, év elején egy nap szállt el 3 a lemezek pakolgatásakor. Van amelyiket csak később vettem észre mikor ujra bedugtam pár héttel később - akkor ráadásul szerintem MACre.
MAC esetén most az történt hogy az istennek nem tudta felcsatolni a lemezeket (az egyik slotban ntfs a másikban exfat volt), nem jelentek meg a finderben. Kiadni így nem tudtam. Kikapcsolatam a macet. vártam de a lemezek pörögtek. Nem húztam ki őket, de a főkapcsolóval áramtalanítottam.
Megkockáztatom korábban is volt ilyen, de akkor mivel később vettem elő újra a lemezt lehet nem kötöttem össze.
WIn-re visszadugtam, mindkettő elszállt... az ntfs mentető de az exfatra nem találtam jelenleg alkalmazást - ez most részletkérdés mondjuk.A legfőbb kérdésem.. hogyan tudom ezt a jövőben elkerülni?
Lehet a dokkoló hibás?
Vagy minden lemez azonnal elhasal ha áramtalanítva lesz? nem gondolnám.
Lehet a macbook ezért nem tudta felcsatolni a dokkolóban lévő lemezeket? - nem fogom kipróbálni most másikkal
10+év alatt nem volt hdd problémám soha.. koppkopp.. most idén ez a 6. eset. Komoly popszem van a gépezetben, megköszönöm ha segítetek rájönni mi a probléma....
Illetve ha tudtok ajánlani megolást ilyen esetre amikor nem kell hogy a lemez nonstop elérhető legyen de pár havonta kell valami (Van NAS is 4 lemezes minden másra) Ezért gondoltam dokkolóra errre a feladatra...de eszi a lemezeimet. Ez nem fér bele ha van bármi, akár user error, akár hibás leállítás azonnal kakukk.. Évekig volt bent PCben fixen 4-6 lemez.. ott is biztos volt hirtelen leállítás, áramszünet stb. Minden megvolt.
Vendégem egy sörre aki ezt elolvassa és segíteni is tud
-
Hooper
őstag
sziasztok!
nem probléma, csak egy észrevételem van a samu 103SJ hddmmel:
nem rég ujra telepítettem a win7et és azóta tapasztalom (hallom) hogy ha nem használom egy ideje a hdd-t (a win SSDn van) akkor leáll, majd ha megnyitok rajta valamit akkor felpörgeti.
A másik bent lévő WD20EARSnál már ezt korábban megszoktam mert ugye az parkoltat, de a samu eddig ezt nem csinálta.
Nem mintha zavarna mert gondolom(??) jó tesz neki ha nem megy órákig amikor semmi dolga, azt az 1-2mp várakozást meg kibírom amíg felpörög.
Csak az lenne a kérdésem h kb 2 év után miért kezdte el most?
Új hozzászólás Aktív témák
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Elfogyott, értékelésre vár - HDD vásár - 2TB Hitachi 7200rpm, Samsung
- 4TB WD Red 100/100 NASware 3.0 HDD eladó (2db)
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- Új SanDisk ultra 64GB MicroSDXC kártyák . ( Elfogyott )
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest