- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
válasz Pikari #55438 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
A törött csatlakozónál lehet forrasztás lesz.
Viszont az eddig jól működő lemez problémáját még mindig nem értem. Ott gyakorlatilag nem változott semmi. Csak le, illetve visszacsavarozva lett a nyák. Változás nem történt.#55439 Doky586: egyelőre a működésre bírás lesz a cél, az esztétikum és szépségdíjazás "sokadlagos" lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
-
ro_bert17
őstag
válasz Pikari #55433 üzenetére
Nem sikerült jól fogalmaznom? HDD problémával hova tudok menni akkor, ha nem ide?
Nem adatmentési folyamatot írtam (az csak a sztori előzménye, de jelen esetben nem releváns, remélem így érhetőbb).
Egy törött csatlakozó okozta HDD probléma kapcsán jöttem ide. Az elektronika csere nem segít ezen? Illetve az eddig működő lemez sem működik az elektronika le és vissza szerelés óta.
Van erre megfelelőbb topik?[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Adott egy öreg lenovo m93 (azt hiszem) brand tower. Adatmentés céljából kiszerelt hdd sata csatlakozója eltört (elöregedett a műanyag vezető felület a csatlakozón). A HDD egy seagate barracuda (ST500DM002).
Mentőakció gyanánt, egy másik towerből, ugyan olyan barracuda elektronikája leszerel, felszerel a hibás hdd-re. Sajna nem működik így a HDD. Elektronika visszaszerel az eredeti HDD-re, már az se működik. A lemez pörög, tápot kap, de a meghajtót nem látja a gép (biosban sem, sehol).
Mi lehet a probléma, illetve a megoldás esetleg? -
ro_bert17
őstag
Ott a pont. Tegnap este távolról feltuszkoltam egy speedfant a gépre, és fura volt, hogy csak egy venti adatait dobja ki. Egy kockázatos BIOS frissítés, de semmi. Brand gép, gondoltam annak a baromsága, ma viszont sikerült bejutnom a helyiségbe. Meg állt a táp ventije.
Köszi az ötletet! Nekem van annyi nincs eszem, hogy nem jutott volna az eszembe. Tényleg azt hittem, hogy a HDD-ban kezd meg állni valami.
(#23753) TomyGun: pont a HDS jelezte a magas hőmérsékletet.Szerk: egyelőre le vettem a gép oldalát, és már is -10 fok kb.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy egy klimatizált helyiségben, egy PC-ben lévő 2 db. hdd hőmérséklete az elmúlt 1-2 napban kb. 10 fokot emelkedett? A gép csak üzemben van, effektíve nem dolgozik. (webserver). Tulajdonképp nem tudok olyan jellegű változásról, ami ezt a hőm. növekedést kiválthatta volna. (két egy korú lemezről van szó)
Elképzelhető hogy döglődnek a lemezek? (az egyiknek a napi átlaga 34-ról, 40-re, a másik napi átlaga 37-ről 44. Ez utóbbi most épp 51 fokos) -
ro_bert17
őstag
válasz liksoft #16842 üzenetére
Egyet értek Veled, hogy egy problémával nem kell minden topicot teleszórni feleslegesen, mert nagy valószínűséggel nem kap hamarabb választ.
De érthető is az aggodalma, hiszen egy több száz ezres gépbe vetett bizalma omlik össze ilyenkor, nem beszélve arról, ha komoly munkaanyagok kerülnek veszélybe, melynek értékéhez képest a több százezres tétel pitiáner összeg.
Egyébként a sajna hasonló cipőben járok, tán lehet ezért is vettem védelmembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- GTA V
- DIGI internet
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Eredeti játékok OFF topik
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest