Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #31747 üzenetére
Mi az hogy felgyorsítja? Képkockát csak szorozni tudod, vagy mint pl a 23.976fps-t csak Pull Down-t alkalmazhatsz.
-
Exodius
őstag
válasz
SunMount3r #31747 üzenetére
Tököm tudja. Ki kell próbálni.
-
Exodius
őstag
-
misi021
tag
Sziasztok, Hogyan érhetem el VLC-nél hogy 60FPS-el játssza le a tartalmakat ? Pl: Film 24FPS és ezt szeretném ha folyékony 60FPS-el tudná.
-
ice9
tag
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg vagy egy Rpi2-m, amin osmc fut meg egy torrent kliens háttérrel együtt egy FHD TV-re kötve. Másik szobában egy CoreElec-es box fut amiről a pi-n lévő filmeket tudom másik szobába nézni Samba-val, szintén egy FHD TV-re kötve. Ez a felállás működik rendesen DE költözni fogunk, ahol lesz egy 4K TV is.
A tervem az hogy a 4K TV-t helyben kiszolgálja valami ami tud 4K-t is lejátszani, a mostani konfig meg maradna a +2 kliens a 2 szobába. Raspberry pi 4 vagy egy NAS-on gondolkodtam plex szerverrel meg torrent klienssel. A gondom az, hogy ha erre az új eszközre 4k filmeket töltök, akkor a 2 FHD kliens mennyire fogjja ezt szeretni. Plex le tudja "butítani" FHD-ra? Mert ugye a 2 kliens nem egy erő bajnok és csak 100as LAN van bennük. Minden kábelezve lenne, nem Wifin. -
thomasrc
tag
A felső képen úgy látom, hogy csak a 60 Hz-et támogatja a monitor, annál így nem szükséges beírni semmit, mert úgy sem fog frekvenciát váltani, hiszen alapból 60 Hz-en van használva a monitor. De ha gondolod, beírhatod, rosszat nem teszel vele.
A második képen igen, pontosan úgy, ahogy írod.
Downscaling, upscaling:
Ezeket ki kell tapasztalni és tényleg van benne placebo faktor.
DXVA2-höz képest kell látni különbséget laikusként is, ez egészen biztos, de onnantól kezdve, hogy a maradék filter közül melyik a legjobb, az véleményfüggő.
Két opció van: Vagy mások ajánlása alapján választasz egyet vagy ott van jobb oldalt a diagram ("sharpness, hide source artifacts, ..."), ami áttekintést ad arról, hogy elvi szinten mi várható a filtertől.
Nyilván az a jobb, amelyiknél a legkevesebb az artifact (piros sávok a diagramnál) és a legnagyobb a sharpness. Viszont, végig nyomkodva a kínálatot, szerintem belátható, hogy nem lehet egyértelmű győztest hirdetni, tehát innentől kezdve szubjektív a dolog. Meg persze ott van az erőforrás használat is, amiről sajnos nincsen előzetes becslés.
Ami fontos, hogy chroma upscaling mindig történik és az fontos a színfelbontás miatt, ezért azt célszerű valami jóra beállítani.
Az image upscaling és downscaling algoritmusok között én bevallom őszintén, nem látok szembetűnő képi különbséget, viszont az erőforrásigényük nagyon különböző. Ha ajánlások mentén próbálod a legjobbat megtalálni, úgy sem lehet nagyot hibázni, csak arra kell figyelni, hogy a gép is elég legyen hozzá.
Hogy a gép elég-e választott filterhez, azt úgy tudod megnézni, hogy elkezded nézni a filmet és nyomsz egy CTRL+J-t. Megnézed hány ms-ot ír a "frame"-hez ennél a sornál:
> "vsync ... ms, frame ... ms" (régi madvr verzióban "vsync interval" és "movie frame interval")
Utána megnézed legalul az "average stats" és a "max stats"-ot. Itt a rendering+preset értékeknek (összeadva a kettőt) kisebbnek kell lenniük, mint a frame ms. Ha beletekersz a filmbe és felugrik miatta a "max stats", akkor az nem számít, inkább az average alakulását figyeld.
Ha kadenciahelyesen nézed a filmet (24 fps videót 24 Hz kijelzőn), akkor a "dropped frames"-nek minimálisnak kell lennie, 0-nak vagy nagyon akörülinek. De itt is az van, hogy ha beletekersz, akkor droppot fog kiírni, az természetesen nem számít itt sem (ha zavar, akkor CTRL+R-el lehet resetelni).
Értelemszerűen: Ha downscaling filtert tesztelsz, akkor a natív felbontásnál nagyobb felbontású filmmel kell tesztelni, mert azt fogja nekiállni leskálázni. Ha upscalinget, akkor ugyanígy kisebb felbontású filmmel kell elvégezni a tesztet. Ha van rá lehetőség, akkor rendes filmmel tesztelj, amit nézni is fogsz, mert azoknak nagyobb a bitrátájuk (=több erőforrás kell feldolgozni), mint a demo anyagoknak és így csalóka lehet.
-
válasz
thomasrc #31740 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Megtaláltam az opciót, itt a monitornál elvileg akkor azt kell beírnom, hogy 1050p60 [kép] ?
A tv esetében pedig 1080p23, 1080p24 és így tovább [kép] ?
Próbálgattam a downscalig és upscalig opciókat, átállítva dxva2 - re mindkettőt, nekem úgy tűnik, mintha nem lenne olyan éles a kép, mint cubic és lanczos módban hagyva, ahogy eredetileg is volt. De lehet csak placebo. Van amúgy ennek jelentősége, hogy átállítom dxva2-re, vagy hagyom alapon őket? Elnézést a sok kérdését, még csak most ismerkedem a madvr-el és szeretném pöpecre beállítani.
-
thomasrc
tag
A képernyő natív felbontását célszerű oda beírni és a képernyő által támogatott képfrissítési frekvenciákat. Persze csak ha akarod, hogy pl. 24 fps film esetén átváltson 24 Hz-be a képernyő (kadenciahelyes visszajátszás). Ha átkattintasz a "custom modes" fülre, akkor a "standard mode" státuszú sorokból kimásolhatod a frekvenciákat ("hz" oszlop), azokat biztosan támogatja a kijelző. Gondolom a kijelző natív felbontását tudod, hogy mennyi.
A nem natív felbontásokat azért nem célszerű beírni, mert épp az lenne a lényeg, hogy a madvr végezze a nagyobb és kisebb felbontású anyagok átméretezését.
-
válasz
Fandango #31738 üzenetére
Köszönöm szépen!
Szép képet ad tényleg, tisztább, mint vlc-vel.
Azt szeretném még kérdezni, hogy az összefoglalóban, a 10. ponthoz más felbontásokat nem kell hozzáadni? Tehát a 2160p alatti felbontásokat nem szükséges bemásolni a szövegdobozba?
Csak amiatt jutott eszembe, mert itt például az 1080p felbontásokat másolja be. Nekem például a monitorom 1680x1050-es felbontású, a tv-m pedig 1920x1080 felbontású. A tv almenüjében másoljam be az 1080p lehetséges verzióit, a monitor almenüjében pedig az 1680 felbontáshoz tartozó lehetőségeket?
-
Nem tudom mit csinált a madvr, de most megjavult az mpc és játszik mindent mint régen, igaz csak akkor, ha a madvr van kiválasztva kimenetnek.
Amúgy tényleg ez a mdvr végülis micsoda, mit csinál az mpc "alatt"? Azt írtad, nem kódek, akkor mégis micsoda?
A hdr amúgy tényleg kérdéses, lehet jobban jár az ember, ha nem erőlteti nem hdr kijelzőn.
Egyébként viszi őket szépen. A hevc megfingatja a gépet, de hát a 4590-es proci ennyit tud, szóval ezen sokat változtatni nem tudok, csak ha tennék a gépbe vga-t.
-
Kipróbálom! Ha elkezdek babrálni a madvr-el, az nem kavar be a többi kódekjébe az mpc-nek?
Arra még nem jöttem rá, mitől van, hogy néhány filmnél csak hang van rajt, kép nincs. Vlc viszi simán ezeket is. Az mpc egyébként hol tárol infókat? Kitörlöm a főkönyvtárát, a "c users ***** appdata roaming" könyvtárát, mikor elindítom a frissen letöltött mpc-t mégis bent van minden beállítás, mintha semmi sem történt volna.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #31725 üzenetére
Végig olvastam a vitát, de szerintem is te toltad túl a dolgot.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
SunMount3r #31725 üzenetére
,,Amikről te irkáltál itt össze vissza, azzal ezzel kapcsolatban semmit sem indokoltál, magyaráztál meg”
Idézz már tőlem egyetlen egy állítást/kijelentést ami nincs megindokolva. Kiragtad azt az 1 jelzőt, hogy “jó” és ezen rugózól, közben továbbra is úgy teszel mintha a mondatom első felében nem lenne ott, hogy konkrétan mire jó:
“A TV-dnek bőven elég erős a saját hardvere és kellően jó a beépített media lejátszó szoftvere is, hogy megbírkózzon lényegében bármelyik 4K HDR filmmel, sőt még a Dolby Vision-el is.”
Jó erre mert ugyanezen márkából, hasonló vagy azonos évjáratú és hasonló vagy azonos hadrverrel/szoftverrel bíró TV-ből többet is teszteltem (ebből egyik a sajátom).“A média lejátszó képességekről volt szó és hogy azt mi a alapján ítéli meg valaki egyszercsak "jónak" egy ilyen fórumra beböfögve, látatlanban, tesztek, szakszerű objektív információk nélkül”
Böfögésre emlékeztető, tényeket és érveket teljes mértékben nélkülöző megmondásokat te puffogtatsz. Én egy forumtárs kérdésére adtam egy 100%-kig jószándékú és tényekkel alátámasztott tanácsot. Ezeket a tényeket továbbra sem tudtad, meg sem próbáltad cáfolni. Az én tanácsomat próbálod minden áron hülyeségnek beállítani, de alternatívát nem mondasz, illetve felvetetted, hogy biztos létezik sok drága media box ami minőségibb az én ráfizetés nélküli javaslatomnál, holott a kérdésből nyilvánvaló volt, hogy zolka1982 nem ráfizetéses megoldáshoz kér javaslatokat. Az ő jelenleg rendelkezésre álló eszközei kétféle megoldásra adnak lehetőséget, én ezt a kettőt összevetettem és leírtam, hogy az egyik sztem miért jobb, mire te belekötöttél mostmár sokadszorra, hogy annál biztosan létezik jobb külső lejátszós megoldás. Bizonyító szakmai cikkeket követelsz arra, hogy egy TV-n kalóz forrású tartalmakat hogyan lehet lejátszani. Ha ezt komolyan gondolod akkor pontosan annyira menthetetlenül tudatlan vagy a témában amilyennek mutatod magad. Az érdeklődő nem streaming lejátszásra kért tanácsot hanem letöltött file-okra, erre vonatkozó teszteket/tapasztalatokat pedig csakis fórumbejegyzésekben fogsz találni, most egyből kaptál egy véleményt tőlem és djnice-tól is.
Utalsz rá, hogy HDR képminőséget nem lehet objektív módon bizonyítani cikkekben fotókkal mert ennek nyilvánvaló technikai akadályai vannak, de aztán amikor ezt én is kifejtem akkor még ebbe is belekötsz, hogy márpedig a képminőség kérdése nem szubjektív. De bizony szubjektív, a laikus emberek kapásból rávágják pl. egy agyonszaturált képre hogy szebb a természetes színeknél. Válogatott zagyvaságokat, nem témába vágó fogalmakat bedobálsz aztán amikor én kicsit jobban kifejtem őket akkor egyből kihátrálsz belőlük sőt még megpróbálod úgy beállítani, hogy mintha nem is te hoztad volna fel és én terelném velük a témát.
“belekevered itt a VLC-t”
Olvasd már vissza, hogy az eredetileg tanácsot kérő zolka1982 említette a VLC-vel való tapasztalatait, én pedig arra reagáltam.
“meg hogy milyen izom hardver, meg szuper OS van abban a TV-ben, ami a kérdésben semmit sem magyaráz”
Hát ha valaminek fontos szerepe van a lejátszásban akkor az a hardver és az OS. Az LG TV-k esetén egy proprietary OS-ről van szó, amin az alapértelmezett media player azonos árkategóriájú TV-ken teljesen megyegyezik.
Tényleg fölösleges innentől az egész, én tételesen, külön-külön idézve rámutatok a tévedéseidre, szándékos ferdítéseidre, te meg gyorsan visszaírsz egy random“mellébeszélsz, nem érted amit írok” beszólást, de természetesen semi konkrétummal nem támasztod alá.
Én veled ellentétben adtam egy tanácsot egy kérdésre, nem jelentettem ki, hogy csakis ez a jó megoldás, nem szóltam le indoklás nélkül más megoldást, ezért teljesen nevetséges hogy szakmailag megfellebbezhetetlen bizonyítást vársz tőlem. A tanácsot továbbra is tartom, eredeti formájában zolka1982-nak címezve:
“Sztem mindenképpen próbáld ki a TV-d saját player-ével lejátszani a filmeket hálózati megosztással vagy közvetlen USB kapcsolattal” -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Wade0303 #31724 üzenetére
"milyen tesztek alapján mondom, hogy "jó" a TV lejátszója"-> kb. ennyit sikerült (volna) felfognod az egészből (ami egyébként célirányosan ennyi is volt), ill. hogy miért kérdezem az már elég lenne. Amikről te irkáltál itt össze vissza, azzal ezzel kapcsolatban semmit sem indokoltál, magyaráztál meg. Te meg mentegetőzésből (mert jobbat nem tudtál helyette) belekevered itt a VLC-t, meg hogy milyen izom hardver, meg szuper OS van abban a TV-ben, ami a kérdésben semmit sem magyaráz. A média lejátszó képességekről volt szó és hogy azt mi a alapján ítéli meg valaki egyszercsak "jónak" egy ilyen fórumra beböfögve, látatlanban, tesztek, szakszerű objektív információk nélkül. Tessék várom az eddig általam felsorolt kritériumok szerinti bizonyításokat, linkeket, teszteket a kérdéses TV lejátszója kapcsán. Minden egyéb csak magánvélemény, vagy még az se. (Csak a felfogás megkönnyítése miatt írom (mert látom ez is lehet némelyeknek nehézséges), hogy ez kb. bármelyik másik ilyen esetben előjöhetett volna, amikor valaki a TV saját lejátszóját ajánlgatja, a lehetséges (nagyon valószínűleg) sok jobb alternatíva helyett).
-
Wade0303
aktív tag
válasz
SunMount3r #31723 üzenetére
Forumtárs alap kérdése: felső-közép kategóriás LG TV, közép kategóriás LG soundbar, rx460 gpu-val szerelt PC, -igény: 4K filmek és Dolby Atmos.
Erre javasoltam neki, hogy felesleges a PC-t használnia lejátszásra mert a TV hardvere elég erős, a szoftvere pedig elég jó ahhoz, hogy lejátsszon mindent amit a PC-n elérhető legjobb szoftverek tudnak, sőt ahhoz képest még plusz funkciót is támogat.
Erre te belekötöttél, hogy milyen tesztek alapján mondom, hogy "jó" a TV lejátszója, majd eljutottál odáig, hogy bizonyos media boxok biztosan jobb minőséget nyújtanak mint a TV saját lejátszója. Cáfolni meg sem próbáltad, hogy az adott LG TV bármilyen 4K video-t ne támogatna amit a PC-s szoftverek támogatnak, ellenben felhoztad, hogy a TV-nek nem biztos hogy megy a divx/xvid valamint az ISO és egyes felirat formátumok. Mindezek egyikének sincs semmi közük a segítséget kérő srác konkrét kérdéseihez, ráadásul még ettől eltekintve, önmagában nézve is nevetséges felvetések.
Érvek, konkrétumok, idézetek és bármi féle cél nélkül belém kötöttél aztán még te háborogsz hogy miért akarok vitatkozni veled. Ki szólított meg kit? Szöveget értelmezni jól láthatóan képtelen vagy de nem is próbálsz, hozzáértésed a témához teljesen nulla. Egyetlen dologban van igazad, abban hogy veled teljesen felesleges vitatkozni. Nem is tettem volna ha nem címzel nekem ilyen marhaságokat. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Wade0303 #31722 üzenetére
Felesleges szócséplés már amit csinálsz, hiábavaló értelmetlen magyarázkodás, mert megint tereled a fővonalról mindenfelé. Olvasd el még 1x (vagy 10x ha kell, hogy megértsd) az első ezzel kapcsolatos hsz.-emet. És értelmezd is, amit benne írtam és próbáld végre felfogni, hogy mire is kérdeztem rá.
Blöff meg a lópikula (maximum abból is a tiéd), mikor ott vannak konkrétan sorolva, hogy mik a kritériumok és ezek, beleértve a képminőséget is továbbra sem szubjektívek (amit te még mindig állítasz). Feleslegesem nem kínzom magam veled, innen vitatkozz inkább magaddal, mert látom az indító kérdésre sehogyan sem tudsz felelni egyértelműen (sőt, máshogyan sem), a többi oldalas kimagyarázkodós, de a kérdés támájához konkrétan semmi köze típusú hsz.-eidet innen (ahogy mondjuk eddig is) tök feleslegesen írod.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
SunMount3r #31721 üzenetére
"vagy tudnék sorolni egy jó pár dedikált media lejátszó Box-ot). Ekkor már nem igaz (illetve nincs alátámasztva semmivel), hogy a TV saját lejátszója megütné eznek a szintjét"
Vastag arcbőr kell ahhoz, hogy ilyen mellébeszéléseket azzal indíts hogy én terelem a témát...
Konkrétan megírta a srác, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésére és mit próbál lejátszani. Egy szóval sem említett sem media boxokat, sem divx/xvid formátumot, úgyhogy ha maximlisan objektív kijelentést akarsz akkor itt van egy: tereled a témát.
4K-s filmeket és Dolby Atmos-t írt, ez szerinted hogyan kapcsolható össze divx/xviddel? Tényleg jobban jártál volna ha maradsz az "inkább el sem kezdem sorolni a konkrétumokat mert hosszú lenne" típusú blöfföknél.
Továbbra sem érted meg, hogy képminőség összehasonlítgatásról (ami valóban szubjektív téma) én egy szóval sem beszéltem. Annyit mondtam, hogy a TV-je saját lejátszója minden 4K videót képes játszani amit az mpc-hc+madVR lejátszik RX460-nal meghajtva, plusz lesz vele Dolby Vision támogatás ami PC-s megoldással nincs.
"pl. ISO, vagy vannak egzotikusabbak" Az ISO-ból kicsomagolja egy ingyenes tool-al a legnagyobb m2ts file-t máris lejátsza az LG. Várom az egzotikus példákat, én már mondtam egyet ami csak az LG WebOS-en lesz (Dolby Vision).
Felirat formáumok? Ingyenes tool-al bármi srt-re konvertálható, illetve bármelyik filmhez le is tölthető srt több ismert oldalról is. De eléggé zsákutcába kerültél ha már az az érv az LG lejátszójával szemben, hogy az ISO-t és a PGS feliratokat nem kezeli, miközben már az eredeti vitaindító képminőség összehasonlításos témádat is csak te hoztad be, hiszen ismétlem, én nem képminőség szempontjából mondtam, hogy "felesleges" a PC-t használni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Wade0303 #31720 üzenetére
Felesleges ennyit lovagolni rajta, meg elvinni más irányba a kérdést. Az hogy ő éppen VLC-vel nézte, az egy dolog, nézhette volna sokkal jobb megoldásokkal is (mint pl. az MPCHC+MadVR, vagy tudnék sorolni egy jó pár dedikált media lejátszó Box-ot). Ekkor már nem igaz (illetve nincs alátámasztva semmivel), hogy a TV saját lejátszója megütné eznek a szintjét. Képminőség (ennek is számos kritériuma van, clipping, banding etc.), HDR formátumok támogatási szintje (nem elég ha papíron tudja azt hogy "HDR", a kérdés ennél sokkal bonyolultabb, pl. ott vannak a metaadatok) és a kadenciahelyes lejátszás minden lehetséges fps-el, videó formátumok támogatása, pl. ISO, vagy vannak egzotikusabbak és régebbiek is, mint pl. a Dvix/Xvid, felirat formátum támogatás ésatöbbi.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
SunMount3r #31719 üzenetére
"Ezeket most nem sorolom fel"
Hát pedig így 2 komment után, -melyeknek más céljuk nem volt minthogy azt éreztesd, hogy szerinted én nem kellőképpen megalapozott kijelentéseket teszek - mostmár nem ártana valami konkrétumot is sorolnod.
A fórumtárs leírta, hogy eddig milyen módszerekkel nézte a filmeket a TV-jén, mely módszerekről én megállapítottam, hogy úgy SDR-re tone mappingelve nézi a HDR tartalmakat az egyébként HDR-t és DolbyVision-t is támogató TV-jén, (ráadásul SDR tone mapping-ből is a leggyenygébb eljárásokkal) míg ha egyszerűen csak közvetlenül a TV-je beépített lejátszóját használná akkor a TV automatikusan az alapértelmezett HDR vagy DolbyVision profilra váltana ami biztosan sokkal jobb a VLC/Windows media player/MPC alap SDR konverziójánál. Ha ez idáig szted nem elég objektív akkor várom a cáfolatot. Az említett lejátszókkal madVR nélkül lehet HDR vagy Dolby Vision videót továbbítani a TV-nek? Vagy az említett lejátszók jobb képet adnak egy 4K HDR anyag SDR-re konvertálásával mint a TV beépített lejátszója adna az alapértelmezett HDR/DolbyVision profilokkal? Mi volt ezek közül számodra szubjektív?
Az elmúlt években kiadott közép-felső/felső kategóriás LG TV-k sztem nyugodtan nevezhetőek "hasonló képességűeknek", a WebOS nem sokat fejlődött az elmúlt években, az említett TV hardvere pedig 100%, hogy elegendő 4K HDR filmekhez bármilyen forrásból, de ha találsz tesztet vagy forum hozzászólást ami ennek ellentmond akkor posztold.
Az, hogy megfelelően beállított MPC-HC+MadVR szebb HDR képet ad-e mint a TV beépített lejátszója az némileg szubjektív, ezért is mondtam azt neki, hogy próbálja ki. Viszont a kolléga még nem jutott el odáig, hogy megfelelően beállítsa az MPC-HC+madVR-t és az már objektív kijelentés, hogy a TV-re rádugni egy videot USB-n, vagy wifi-n megosztani vele sokkal egyszerűbb és stabilabb megoldás, ahogyan az is objektív kijelentés, hogy madVR-al búcsút inthet a Dolby Vision-ek ami a TV-je árcédulájának egy elég jelentős részét adta.
Az a TV minden UHD BluRay vagy stream forrású 4K anyaggal meg fog bírkózni legalább annyira mint az RX460+madVR ha csak a lejátszás gördülékenyésége a szempont és én ennél nem is állítottam többet az első kommentemben sem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Wade0303 #31718 üzenetére
Szerintem az hogy "hasonló képességű LG TV" egy konkrét esetben nem mond semmit. Persze ettől még lehet, hogy tényleg ugyan olyan jó, de erre semmi garancia. A személyes tapasztalat meg megint érdekes dolog, lehet neked tetszett, de ez semmilyen objektív tesztekkel nincsen alátámasztva, hogy tényleg "jó" e. A média lejátszásnak vannak elég komoly technikai sztenderdjei, amiket meg kell ütni, hogy aztán azt lehessen mondani, hogy tényleg jó az adott lejátszó. Ezeket most nem sorolom fel, hosszú lenne a lista. TV-ket meg nem is nagyon lehet így tesztelni, mert arra csak pőre HDMI capture-ök a jók.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
SunMount3r #31717 üzenetére
Természetesen személyes tapasztalatok alapján állítom mert hasonló képességű LG TV-m van amin folyamatosan "futtatok" 4K HDR/DolbyVision remuxokat, ripeket és ugyanezen fájlokat tesztelem PC-n is MPC-HC+madVR kombóval. Nincs olyan formátum amiben az mpc-hc+madVR+TV többet tudna mint a "csak TV"-s lejátszás. Ráadásul a fórumtárs akinek tanácsot adtam még csak nem is az előbbi szoftvereket használta PC-n hanem az ennél sokkal gyengébb VLC-t, windows media playert és madVR nélküli MPC-t, na ezekhez képest aztán vitathatatlanul jobb megoldás csak a TV-t használni és még egyszerűbb is.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
zolka1982 #31714 üzenetére
Szia,
Erre a TV-re teljesen felesleges PC-ről küldened a videot és hangot. A TV-dnek bőven elég erős a saját hardvere és kellően jó a beépített media lejátszó szoftvere is, hogy megbírkózzon lényegében bármelyik 4K HDR filmmel, sőt még a Dolby Vision-el is.
Amiket írtál eddig próbált módszereket, ott SDR-ben küldöd rá a videót a TV-re tehát egyáltalán nem használod ki a tudását. Ha már PC-t akarsz használni akkor muszáj a madVR-t megfelelően beállítanod MPC-HC-val az összefoglaló alapján, hogy legalább HDR-t küldj a TV-nek, de a DolbyVision-t így is bukod mert azt PC-n semmi sem támogatja.
Sztem mindenképpen próbáld ki a TV-d saját player-ével lejátszani a filmeket hálózati megosztással vagy közvetlen USB kapcsolattal ráküldve, ha eddig is szépnek láttad az eredményt akkor nagyot fogsz csodálkozni az így kapott eredményen. A soundbart pedig az eARC HDMI portba kösd be a TV-n. -
zolka1982
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy ha monitorként van bekötve a LG 65NANO903NA tévém és ha a VLC vagy MPC-al játszom le a filmeket akkor a kép az kifogástalan bármilyen 4K -s filmnél, de nem igazán van meg a térhatású hang az LG SL8Y soundbaron pedig az RX 460-as VGA 2.1 HDMI kábellel van a soundbarhoz kötve és úgy megy tovább a tévéhez .
De ha a Windows 10 beépített lejátszóját használom akkor a hangminőség szuper a soundbar kiírja hogy Dolby atmos, viszont a kép meg néha szaggat lemerevedik pedig a minden létező kodek pakk fent van.
Most akkor választani kell hogy vagy a hang lesz jó vagy a kép?
Mivel érdemes nézni akkor PC-ről filmet?
Köszönöm! -
PuMbA
titán
Nem tudom, hogy mit látsz, de nekem borzadályul néztek ki a HDR videók VLC-vel. MPC-HC + madVR-rel sokkal jobb, de azzal sem voltam teljesen elégedett, szóval maradtam a FullHD SDR változatoknál. Érdemes összehasonlítanod a színeket meg a feketéket-fehéreket egy film sima FullHD és 4K HDR-es változatánál. HDR csak HDR-es megjelenítőre való szerintem.
-
PuMbA
titán
Mert a VLC gyenge minőségben konvertál HDR-t SDR-re, ezért kevésbé eszi a videókártyád. Viszont egy SDR film emiatt meg jobban néz ki, ha nem HDR-es kijelződ van. Még madVR-rel is előfordulhat, hogy egy film HDR változata gyengébben fog kinézni, mintha SDR-t néznél. Gondolom SDR kijelzőn nézed....
-
Helló!
Nemrég kipróbáltam a vlc-t és meglepődtem, mert mindenféle állítgatás nélkül lejáttsza a hdr filmeket is, az uhd-kat pedig amit eddig akadozva esetleg, de 100% procihasználattal vitt az mpc, a vlc 60-80%-on simán megáll (i5 4590, 16gb ram). Csak "beletekerésnél" ugrik meg jobban. Ez nem tudjátok hogy lehet? Tehát hogy alapból viszi megfelelően a hdr-t és nem kell mókolni a madvr-el?
Aki használja a vlc-t, frissíteni hogy a legjobb, letölteni a frissebbet és azt telepíteni a másik helyett vagy mehet a program update-ből?
Köszönöm szépen!
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #31702 üzenetére
Bocs de már nem emlékeztem a részletekre. A lényeg, hogy egy régi PC-től nem kell sokat várni, én inkább erre értettem hogy miért erőlködsz.
-
Joshi
titán
válasz
Exodius #31703 üzenetére
Filmre eleve nem monitort veszünk, ki a francnak kell az egérmozi. Az igazán jó LCD tévék pedig VA panelesek, tévéből nem is nagyon ajánlanak IPS panelest.
Ahogy Pumba is írja, monitorból egyértelműen IPS, viszont a 30" feletti méret ráadásul magas képfrissítésű gamer monitorok horror árban vannak. Én is azért vettem meg az LG 32GK850F monitort, mert aránylag jó árban volt, de főleg azért, mert ekkora méretben ez az egyetlen vállalható monitor ami sík képernyős.
-
PuMbA
titán
válasz
Exodius #31703 üzenetére
Igen, ahogy írtam, attól függ. Otthoni használatra a VA a legtöbb embernek jobb választás általában, viszont arra mérget vehetsz, hogy Apple MacBook-okba IPS panel van és kép / videószerkesztésre igencsak használják azokat
Nem véletlenül van ez így, a profi iparban IPS a standard.
-
SunMount3r
nagyúr
Mintha nem tudnád, hogy filmezéshez Q10 Pro-m van, abban meg még meg senki nem győzött meg (az én saját szemem sem), hogy képminőségben jobb az Amlogic (meg egyéb okai is vannak, ha akarod részletezem).
Ez meg csak egy "általános" PC, böngészésre, Office-ra, Felirat gyártáshoz, ilyenek, HTPC-nek fel sem vetült. Csak a monitor ezek miatt is fontos.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #31700 üzenetére
Miért szívatod magad ilyen régi PC-vel? Miért nem veszel egy Amlogicos boxot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest