- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
[link] [link] [link] Ez csak 1-2 perc keresés google-val, van ezen kivül még bőven, gyakorlatilag minden gyártónál van ilyen készülék, sokszor csak filter és porzsák terén különböznek a normál verzióktól, szal elég sok nem hivatalosan allergia elleni készülék allergiabiztossá tehető.
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
nézzetek utána a hyla-nak. ebbe 20éve csak a vizet kell cserélni. valami szabadalmaztatott teknyika a beszívott levegő egyből a vízbe csapódik. most is van oldala, persze mlm biznisz. árról semmi infó, majd a bemutatón elárulják. én kb 350k-ért vettem, most lehet 6-7-8 kiló az új modell? valamit azért tudhat a masina, hogy nem adnak ki minden évben valami újabbat. túl reklámozva sincs, én még nem találkoztam reklámjával sehol.
-
bandus
veterán
válasz bandus #84760 üzenetére
kicsit lassan őrölnek a malmok, múlt héten ért ide egy szaki, szerinte az alsó tömítés mellett a belső panelt is cserélni kellene az ajtón, mert eldeformálódott. ami igaz is lehet. szűk a konyha, sokszor egészen nyitva hagyjuk az ajtót, hogy szellőzzön, biztosan sikerült 1-2szer belerúgni. kb 400-500 eurós számlát mondott + szállítást, szal szerinte vegyünk újat. valszeg ez lesz. valamelyik bosch series 6 gépen gondolkodom, nem akarom túlbonyolítani. ha elmegyünk ebből az albiból úgyis itt kell hagynunk. van ez ellen bármi kifogás? köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ovics
aktív tag
Sziasztok, LG GSXV91BSAF hűtőszekrényt belső tartállyal használtuk a vízadagolót, azonban egyik hétről a másikra nem adagolja a vizet, se a jégkészítéshez, se a vízadagolóban. Ha rakok bele vizet akkor érzékel, és elkezd szivattyúzni (legalábbis hangra) de nem jön víz. Ötlet erre esetleg, hogy mit csináljak vele? Még garis (1 éves sincs), úgyhogy ha nincs rá semmi, akkor lejelentem.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Gömbike #84607 üzenetére
Szia!
Csak szeretném megköszönni a mikrohullámú sütő vásárlásban nyújtott segítséget!A készülék remekül működik!Lenne egy újabb kérdésem.
Kedves ismerősöm új hűtőszekrényt venne fagyasztóval.
A kritérium kissé meglepő: Kb.max 155 cm magas lehet,szélessége pedig kb.max 54cm
Pár cm nem számít,az még belefér.
Összeg talán max.200000 Forint.
Szeretnék válaszokat kérni,és előre köszönöm szépen a segítségeteket! -
totron
addikt
Hotszenya- és pizza sütésre erre alkalmas mikró vagy nem kontakt szendvicssütő lenne a megfelelőbb/energiatakarékosabb?
-
Cranium
tag
Sziasztok, a szobában ahol vagyok jelenleg 75%-os páratartalom van. Milyen páramentesítõ készüléket tudnátok ajánlani max 30-40k értékben? Illetve egyéb tipet tudnátok adni, hogyan tartsam alacsonyan a párát?
-
Gömbike
senior tag
válasz Kezdő vagyok #85313 üzenetére
Szia!
Nagyon szívesen.
Hűtőkben egyáltalán nem vagyok otthon, szerencsére van elég hely a konyhában, mi a fizikai valójában megtekintett es szimpatikus hűtőt választottuk az áramhiszti időszakában.
szerk:
Amiket lecseréltünk az SBS hűtőre, az egyik akkor 16 éves kombi Elux volt, a másik egy akkor huszonéves kombi Bosch volt.
Mindkettő a mai napig üzemel baráti körben.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
baryll
tag
Sziasztok!
Mosógép téma. ~13 éves AEG felültöltős prémiumabb gépem úgy néz ki, hogy végleg behalt. Dobtengely kirohadt egyik oldalt. Nagyon dühít, hogy nem lehet javítani, mert amúgy jó kis gép volt. Az egész dobot, műanyag házastól kellene cserélni, de hogy ilyen alkatrészt lehet-e venni hozzá kompletten és hogy mennyibe kerülne, sajnos nem tudom. Esetleg, ha valaki tudna ajánlani alkatrészboltot, azt megköszönném.Viszont új gép irányába is nézelődnék. Jó lenne valamilyen felültöltős. Nem kellene sok program, csak szépen mosson 30 és 40 fokon , meg legalább ~1000+ fordulatos legyen a centrije. Pénzben olyan középkategóriás lehet (~200e).
-
Cranium
tag
válasz totron #85320 üzenetére
Új építésû társasház földszintje. Lehet csak vízesek a falak, a fürdõbe nincs ablak, csak elszívó aztán ott is vízesek a falak. Ez egy albérlet de elvileg kocsmának, vagy mûteremnek épült, csak nem kapták meg az engedélyeket, aztán lett belõle társasház. Pl egyik szobában nincs ablak, csak félkör alakú bejárati ajtó
-
Elemental
addikt
válasz Cranium #85319 üzenetére
Nálam ez az egyik, naponta 10l víz is össze tud gyűlni.
-
nortone580
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy Electroluxnál is garancia feltétele, hogy az indukciós főzőlapot szakember kösse be és ezt számlával igazolja? Nem találtam erre vonatkozó részt sehol.
Van valakinek tapasztalata ezzel? -
balojazz
aktív tag
válasz nortone580 #85324 üzenetére
Nálam 2 éve bekötötte 5 ezerért, és azt mondta, ha gond lesz a gariidő alatt, ráteszi a pecsétet a garancialapra. 2 év eltelt, szerintem a gari lejárt már, én megúsztam egy ötösből, ennyi. Meg kell beszélni egy random villanyszerelővel, hátha az is bevállal ilyet ott, ahol laksz.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
arcitec
addikt
válasz nortone580 #85324 üzenetére
Nem szükséges a szaki hozzá, de persze a TE érdeked, hogy szakszerűen legyen bekötve,
megfelelő keresztmetszetű vezeték, megfelelő csatlakozó használata(sorkapocs).
Tehát nem előírás a szaki, tudom, mert megkérdeztem még a tavasszal.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
breezer88
tag
Nézegetem a hűtőket, találtam olyat, amin van vízadagoló, mint pl. ez: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-rb38c634dsa-ef-no-frost-kombin%C3%A1lt-h%C5%B1t%C5%91szekr%C3%A9ny-1427999.html
Ez tulajdonképpen mire jó és hogy működik? Azt írta több bolt is arukereson, hogy nem köthető hálózatra, viszont a képeken a samsung saját honlapján sem látok kialakítva belül bármi tároló cuccot... hogy van ez? A jégkocka adagolósoknál szokott lenni egy nagy helyfoglaló tartály meg annak mondjuk látom az értelmét legalább ( csak nekem az nem éri meg..)[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz baryll #85321 üzenetére
Ennyi év után azt a gépet már el lehet engedni, mert min. 62000Ft egy olyan alkatrész, de lehet, hogy még drágább, csak ahhoz be kell azonosítani pontosan.[link]
Az AEG család másik márkája közül pl. az Electrolux EW6TN5261FH-t(1200-as centri) lehetne a mostani kuponos akcióban 5 év garival,....126 ezerért rendelni(kuponok kicsit visszább). Vagy bármelyik másikat, ami jobban tetszik és van is készleten.[link] -
arcitec
addikt
válasz herdsman12 #85335 üzenetére
Electrolux ügyfélszolgálat, de a követelményekben sincs benne, csak az, hogy szakszerűséggel legyen bekötve, csatlakoztatva és nem követelmény a szaki számla, az csak néhány bolt lehúzása. De logikus is, most csak gondolj bele, ha valaki szakember és nem számlás vállalkozó, akkor másnak kell fizetnie azért, amihez esetleg saját maga jobban ért?
[ Szerkesztve ]
-
baryll
tag
válasz Reynaldo #85334 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, az infókat!
Kérdezni szeretném, hogy a felültöltősöknél van-e esetleg valamilyen minőségi sorrend a márkák között? (Most egy kicsit elbizonytalanodtam ezen a gyártói termékvonalon, mert igaz, hogy a 13 év nem kevés, de nem is volt túl sokat használva ez a gép és ez a javíthatatlan tengelyelrohadás eléggé lehangoló. Mondjuk volt elektronikai nyűgöm is már ezzel a géppel korábbról, de azzal még éppen-éppen együtt lehetett volna élni. A többi gyártónál is ennyire rossz - nem korrózió tűrő - anyagból készülnek a mosógéptengelyek?)
-
arcitec
addikt
válasz herdsman12 #85341 üzenetére
Még egy gondolat a témához. Mivel rendszeresen felmerülő a kérdés.
Számos olyan készülék van, ami csatlakozó dugóval ellátott, hűtő, mikró, TV stb.. Ezekhez sem kell szerelő, mert miért is kellene. Az elektromos(nyilván a gáz az más) sütők többsége, -(ha ugyan nem az összes)- meg szintén csatlakozó dugóval ellátott, "csak" be kell dugni. Na most ehhez kellene számlás szerelő? Micsoda lehúzás, ilyen helyen nem szabad vásárolni. Ráadásul az AEG, Electrolux saját maga intézi a garanciát, NEM a bolt.
-(A bolt max. akkor ha hozzájuk van fordulva, de ők is mennek a "gyári" szervízhez)-
Az azonban nyilván való, hogy az elektromos hálózatnak szakszerűen kell legyen kiépítve.
No meg persze a beépítésnek is az előírásoknak megfelelően kell történnie, ha ez és a fentiek a tulajnak nem mennek, akkor nyilván hozzáértőt kell hívni.[ Szerkesztve ]
-
baryll
tag
válasz nVIPER #85340 üzenetére
Köszönöm szépen ezt a választ is!
Kérdezni szeretném még, hogy egy elöltöltős pl Bosch 6-os széria, jobb minőséget képvisel, mint a felültöltős Electrolux és társai? Árban eléggé egyformák. Amennyiben jóval jobbak, megbízhatóbbak, stb az elöltöltősek, akkor lehet, hogy inkább mégiscsak bevállalnám a dobba bujkálást, a cél érdekében. -
hotkar
aktív tag
válasz arcitec #85342 üzenetére
Az a baj hogy "elferdült" az eredeti kérdés, ott ugyanis főzőlapról van szó.
A villanysütő nálunk is dugós, azaz nincs mit bekötni.
Az indukciós főzőlapnak viszont csak egy sorkapcsa van, amit a helyi viszonyokhoz igazodva (1, 2 vagy 3 fázis) többféleképpen lehet bekötni. Ennek értelmezéséhez és helyes kiválasztásához vagy szakember, vagy kellő hozzáértés szükséges. Ezért írják elő szerintem a "szakemberes" bekötést.
-
arcitec
addikt
válasz hotkar #85344 üzenetére
Teljes mértékben igaz amit írsz, ez jó kiegészítés, annyit lehet pontosítani, hogy hozzáértő szükséges és nem számla. No meg ide is érvényes a szabványos elektromos rendszer, és az előírás szerinti beépítés, mármint a térbeni is.
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz baryll #85343 üzenetére
Almát körtével? Teljesen más konstrukció, de mosási képességekben nem nagyon térhetnek el. Felültöltőst általában azok vesznek, ahol kevés a hely, és nem lehet rendesen kinyitni egy elöltöltős ajtaját, aminek kb. 1 méternyi hely kell a teljes nyitáshoz. Vagy azért, mert nem szeretne mélyen hajolva vizes ruhákat pakolgatni, vagy nem fér be az ajtón, stb.
Van itt egy legolcsóbb 6-os Bosch WGG144Z0BY, ami 5 év garival és fuvarral 234k körül rendelhető. Hasonló funkciók, és kategória, kinézetre is, és ki tudja, talán még 1-2 beszállító is ugyanaz(csak tipp), és 142k Eluxtól. De ha már 234k-s gépnél tartunk, már csak egy ugrás a Miele mosógép, ami kb. 350k-től van, 3 év garanciával. Az hátha kibir 13 évnél is többet. Elöltöltős egyik nagy előnye, hogy lehet rá pakolni, akár egy szárítógépet is. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Mivel nem igazán találok ilyen topikot, ide befér a szobaventilátor kérdés?
Ismertek nem túl hangos típusokat?
Példaképp, itthon van egy Sencor SFN 4031BK, aminek a max zaja elvileg 54 dB, de ez már nekem 1-es fokozaton is hangos a 3-ból.
Viszont van egy Hausmeister is, annak nem tudom most, mekkora a zaja, sokkal régebbi, olcsó volt az is, annak szinte semmi hangja.
10-15 ezer Ft értékben tudnátok esetleg ajánlani pár csendesebb modellt?Malaka!
-
makoss
veterán
Üdv!
Létezik olyan gőztisztító amelyik padlószőnyeget is tisztít?
Milyenek vannak ezekből ha van ilyen?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik