- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mamboo
tag
Kinéztünk 4 szárítógépet? Tudnátok segíteni melyiket válasszuk?
-Electrolux EW8H357S
-Bosch WTR85V00BY
-Beko DPS 7405 GXB2
-Electrolux EW8H458B -
mamboo
tag
Bekora van 5 év garancia. mindenre? vagy csak a motorra?
Arukereso szerint az első helyen szereplő electrolux motorjára pedig 10évet adnak.
Melyik termék megbízhatóbb?
(Electrolux EW8H357S v. Beko DPS 7405 GXB2)[ Szerkesztve ]
-
Kispósi
aktív tag
Üdv!
Akkumlátoros porszívó vásárlással kapcsolatban kérnék tanácsot. Feleségem kapott egy 40%-os Philips kupont és kinézte a Speedpro Aqua-t, így kijönne 78e Ft-ból. Én meg mint sok esetben szeretek megbizonyosodni arról mit veszek és végigolvastam amennyire tudtam a témában a topikot. A keret tehát legyen 80k, a lakásban hideg és melegburkolat van padlófűtéssel, és csak a gyerekszobában vagy egy darab kisebb nem nagy szőrű szőnyeg. Ami nekem tetszik az a Dreame V9 amit 50k-ért meg is tudok venni banggood-ról cseh raktárról (tudom a garit így bukom de bevállalnám így is) A V10 ahogy látom annyival nem jobb hogy megérjen +20e-t így még spórolnék is. Láttam a Dreamer T20-ról is egy videót amiben már cserélhető akksi lesz de csak novemberben jön, meg gondolom belövik 100e körüli árra. Ti melyiket ajánlanátok a fenti feltételek mellett? Van esetleg más ajánlott típus ami jobb mint a v9 a 80k kereten belül? Dreamer vs Philips témában jól gondolom hogy a Dremamer V9 jobb választás?
-
-
canniball
nagyúr
válasz Kispósi #56908 üzenetére
A Dreame V9-et (kisebb eltérésekkel) itthon is megkapod hasonló árban Xiaomi Mi Handheld Vaccum Cleaner 1C néven és akkor lesz gari. Viszont az itteni tapasztalatok alapján az leginkább csak kemény felületre jó.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ribarszki
őstag
válasz canniball #56912 üzenetére
Nincs gari itthon a V9-re. Tök mindegy mit írnak rá, maximum a bolt hátsó részében Jóska bácsi megpróbálja megforrasztani. Arra van hivatalos gari amit a Xiaomi.hu árul. Direkt felhívtam vásárlás előtt a Wayteq Europe hivatalos magyar Xiaomi szervizt. Semmilyen alkatrészt nem tartanak a V9-hez, és nem is rendelnek hozzá semmit, sőt nem is foglalkoznak a javítással, mert hivatalosan ez itthon nem forgalmazott készülék.
Ezt jó észben tartani.
-
lowzor
veterán
válasz daver88 #56903 üzenetére
A nyaralóba vettem egy Navon TV-t mondván, hogy az vendégeknek jó lesz az. Egy év után elkezdett kikapcsolgatni rögtön bekapcsolás után (később kiderült, hogy a wifi szart be benne, és akkor kapcsol ki, ha azt bekapcsoljuk). Vehetettem is rögtön 70 ezerért egy Samsung TV-t, mert a vendégek nem maradhattak TV nélkül.
Elküldtem gariztatni, javítatlanul küldték vissza. Akkor elengedtem az egész Navon dolgot.
A minőségén is nagyon látszik amúgy, hogy szar, mondjuk ennyi pénzért nem is vártam többet. -
-Ben-
veterán
válasz #94529552 #56919 üzenetére
Navon C207 - [link]
Az a gondom, hogy ritkán lenne használva és akkor se túl sokat, így feleslegesnek látom százezreket kivágni az ablakon. Persze, ha tényleg ennyire pocsék minőség, akkor elfogadom... Ezért is kérdeztem, hogy mi a véleményetek róla, mert számomra ismeretlen márka.
[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Édesanyám mikrohullámú sütője tönkrement, és szeretnék neki vásárolni egy újat.
Semmi igénye nincs extra funkcióra, csak hogy megbízható legyen. Esetleg tudtok egy ilyet ajánlani 20000 forint körül?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
törölt tag
válasz PrometheusX #56922 üzenetére
hát, itt 1 ajánlat (alapgép)
-
daver88
aktív tag
Teljesen komolyan...azért az árért tudni kell, mit veszel. Egy nyaralóba vagy egy második hűtőnek a garázsba teljesen jó választás. Linkelhetünk Liebherrt, meg bármilyen más terméket, nem egy liga, van köztük + 30-40% árkülönbség. És szerintem nem mindegy, hogy 65-70.000 Ft vagy 100.000 Ft. (nyilván van akinek mindegy, ne sértődjön meg)
És tapasztalatból mondom, hogy erre az árkategóriára iszonyat nagy a kereslet, a Navon nem tudja kiszolgálni ezt a mennyiséget.
-
BBéci
legenda
válasz daver88 #56925 üzenetére
Nyaralóba, garázsba sem vennék ipari hulladékot.
Se nyaralóm, se garázsom, (8 lábú kocsibeálló van helyette) de ésszerűen gondolkozom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Hali!
35-38 nm-es lakásba milyen infrapanelt ajánlotok?
Előny lenne, ha WiFi-s lenne és lehetne hozzá kapni mobil konzolt, még úgy van, hogy itt maradunk sokáig, de ki tudja mit hoz a jövő. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Beépíthető elektromos sütőt és gáz "főzőlapot" keresnék.
Electrolux EEC2400EOX beépített sütő vállalható kb. (pirolitikus blabla. Talán annyi a gond, hogy nincs teleszkopikus rácskihúzás benne...)? Az Eluxnak a garija elég gyenge, de ezek nem a nagyon meghibásodó konyhai eszközök... Nagyon extra igény nincsen.
Gáz főzőlapból meg annyi kell, hogy legyen wok funkció rajta... Electrolux KGS6436SX néztem.
Mi volna a véleményetek, esetleg ellenajánlatotok? A kettőt lehet, hogy a kedvezmények miatt ugyanattól a gyártótól kéne venni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Ismét páraelszívó témakör. Kértem a Multikomplex-től árajánlatot, de a gép árának feléért jönnének ki kétszer(felmérni, felszerelni). Így inkább megpróbálnám saját magam.
Az alábbi két típusból melyiket érdemes választani?
A Thalassa paraméterei eléggé nagy szórásban vannak honlaponként, a Legend pedig nincs is a gyártó honlapján adatokkal ellátva.
Cata Thalassa 900, Cata Legend 900
Multikomplex Thalassa, Multikomplex Legend
A Thalassa kinézete erősen véleményes nálam, viszont a maximális légszállítása jobb, mint a Legend-nek és a főzőlap tudja vezérelni. (Hob2Hood-ra már találtam Arduino-s megoldást, így gondolom nem lehetetlen egy H2H <> Cata fordító készítése) -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Mosogatógép vásárlás előtt vagyok. Még sose volt mosogatógépem, ezért szükségem lenne egy kis segítségre. Meg tudnátok mondani, hogy mi(k)re kell odafigyelnem a kiválasztásával kapcsolatban? Méretre 82x60x55 cm helyem van, az előző tulaj a lakásban is használt egy gépet, ezért elviekben minden adott a bekötéshez. Milyen hosszú bekötőcsövet adnak ezekhez? Én úgy mérten, hogy kb. 2m kellene.
Milyen típust válasszak? Melyek az ajánlott márkák? Árban max 150 ezerig tudok elmenni.Üdv: Alex
-
peppe79
senior tag
válasz canniball #56916 üzenetére
Ez így van. A különbség tkp. annyi, hogy az 1C dokkolóján csak két fejet lehet tárolni, a Dreame V9-en meg hármat. Illetve nem árt tudni, hogy a két típus csatlakozói különböznek egymástól, azaz V9 fejet nem rakhatsz az 1C-re, és ugyanez igaz fordítva is.
Az 1C jelenleg még mindig a Turbado-nál a legolcsóbb (~48-49e Ft). Igaz, náluk nem "hivatalos", hanem saját garancia van. -
peppe79
senior tag
válasz golya87 #56929 üzenetére
A Multikomplex oldalán van egy pár pontatlanság, félretájékoztatás. A Cata gyártói weboldalán elérhető az eredeti katalógus. Annak a végén, egy táblázatban részletesen összefoglalták az elszívók műszaki paramétereit. Ami -szerintem- a lényeg...
...Legend X 900 vs Thalassa 900 XGBK:
Légáramlás minimum sebességen (m3/h)
200 vs. 200
Légáramlás maximum sebességen (m3/h)
524 vs. 605
Légáramlás intenzív (turbo) sebességen (m3/h)
648 vs. 825
Zajszint minimális sebességnél (dB)
40 vs. 40
Zajszint maximális sebességnél (dB)
64 vs. 64
Zajszint intenzív (turbo) sebességnél (dB)
67 vs. 69
Hidrodinamikai hatékonyság (%)
31.7 vs. 39.7
Hidrodinamikai osztályzás
A vs. A
Megvilágítás hatásfoka (lux/W)
36 vs. 26.3
Megvilágítás osztályzás
A vs. B
Zsírszűrő hatékonyság (%)
78.5 vs. 75.5
Zsírszűrő osztályzás
C vs. C
Éves villamosenergia-fogyasztás (kWh/év)
42.1 vs. 14.5
Energiahatékonyság
A vs. A+++
Világítás
2x3.5W GU10-es LED vs. 3W LED csík, állítható színhőmérséklettel (2700K, vagy 3000K)
Motor
BTDCA brushless motor vs. újabb fejlesztésű, nagyobb hatékonyságú BT4DC brushless motor -
hodostamas
addikt
Hali,
november végén költözünk családi házba, jelenleg a páraelszívó belsőkeringetésen van csak.. hátrafele a szomszéd fele lehetne kivinni, de azt annyira nem akarom, oldalazva viszont ~5-7m-re ki lehet vinni hátra. külső motoros elszívón gondolkodom, félúton be is lehetne rakni a kazánházba a motort.
Ahogy nézegettem még a legolcsóbb külső motor is 100e felett van?
-
Tiédetis
senior tag
Üdv
Intézmény számára terveztük aut. kávégép beszerzését.
A keret karcsú: 150k max. Napi 25-30 kávé ami tuti elfogy, néha több.
Vannak, akik tejes dolgokat is szeretnek kutyulni.
Az idő viszont kevés a főzésre.
A kérdés, van-e olyan ajánlott típus, amit érdemes megvenni?Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
törölt tag
Sziaszok!
Vettem egy nagyteljesitmenyu elszivot a konyhába, ennek 150-es csonyilasa van, a falunkon viszont csak 90-es a kivezetes......
Kertem arajanlatot a kb egyetlen ezzel foglalkozo cegtol, ahol azt mondtak, hogy ki kene furni a falat, mert kulonben tonkremegy az elszivo... Ez igaz? Mi nagyon nem szeretnenk, mert macera, csomo plusz penz, iletve a zajok is jobban bejonnenek a nagyobb lyukon.
-
törölt tag
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Beko Bim-22300x és Bim-22305x között? -
BBéci
legenda
válasz #41635072 #56937 üzenetére
Ha 150-ről 90-re szűkíted, akkor az eredeti légszállításnak minimum a felét bukod. Engem jó haver szakember arról lebeszélt, hogy a 120-at 100-ra szűkítsem.
(#56936) Tiédetis
Legjobb esetben fél évet fog kibírni, amit annyiért meg tudsz venni. A háztartási automata gépeket maximum napi 10-re tervezik. Akkora mennyiséghez ipari gép kell, ami nem 150000 Ft.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pataslogeza
aktív tag
válasz #41635072 #56939 üzenetére
Nem irtad milyen fal. Tégla vagy beton? Ha tégla, akkor egy vésővel te is ki tudod bővíteni a nyílást, aztán beleraksz egy 150-es csövet, a cső körül kifújod purhabbal, a csőre raksz egy takaró karimát és nem is fog látszani. Ha nagyon tutira akarod, akkor le glettelheted és egy kis javító festékkel láthatatlan lesz.
Ha beton, akkor szívás, mert ahhoz gép kell.Amugy a "vállalkozók" pofátlansága határtalan magyarországon. Mi azért tettünk le a kazáncseréről mert a legolcsóbb kémény bélelő szakember 220ezer ft munkadijat akart egy fél napos (4 ora hossza) munkáért, és ennél csak magasabb ajánlatokat kaptunk!
Burkoló 450 ezer munkadíjat akart 30nm járólapozásért! Ausztriában nem kérnek ennyit. Elment ezeknek az eszük, és sajnos a kormány "családsegítő" programjában kiosztásra kerülő rengeteg ingyen pénz miatt még pofátlanabbak lesznek ezek a remek "szakemberek". -
evilskati
aktív tag
válasz pataslogeza #56945 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy barkács mester, de én téglafal esetén úgy oldottam meg, hogy körberajzoltam a csövet, majd egy hosszú fúrószárral a kör mentén fúrtam több lyukat. Mikor körbeértem, akkor nagyjából rombolás mentesen ki lehet ütni a közepét. Ha kürtős a páraelszívód, akkor javítani sem kell, mert úgyis rátakar a burkolata.
Meglévő lyuk esetén könnyebb dolgod van, mert van helyed dolgozni a lyuk belsejében. Ahogy (#56945) pataslogeza írta, szerintem egy kézi vésővel és kalapáccsal megoldható a dolog.
-
Borisz76
veterán
válasz pataslogeza #56945 üzenetére
Na ezért burkolok magam.... 170 nm-nyi felületet.
Bár soha nem csináltam előtte!
Lassan kész is lesz de munka mellett sok idő.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
chopin42
addikt
Igazából amit a ventikről tudok, az alapján fele akkora lyuknál 2x akkora sebességgel megy át a levegő, persze ehhez kell statikus nyomás is, ami a szűkítésből eredő ellenállást legyőzi, ellenkező esetben csökken a teljesítmény. A venti ilyenkor alacsonyabb fordulattal megy az "ellenállás" miatt, de hogy ez mennyire befolyásolja egy páraelszívó motorját, arról fogalmam sincs (különben a panelban már rég kivezettem voolna a 2x90mm lyukon a 120-as csövet egy elosztóval, de lehet, meg is teszem majd).
Amúgy a lassulást úgy kell érteni, hogy fele lyuknál egy 1800-as venti egyéb ellenállás nélkül kb 1650 körül megy, ennyivel lassabb azonos áramerősségnél és pwm fokozatnál. Mindezt persze pc ventikkel teszteltem, egy erős motoros, nagy fordulatú blower ventis páraelszívónál nem tudom, hogy viselkedik, de majd bekapcsolom, és kézzel felezem a lyukméretet, ha a motor jobban erölködik, beszámolok majd).Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest