-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Akinek ikeás konyhabútora van, az meg tudná nekem mondani, hogy a felső szekrénynek a hatsó felfogatási pontja (amit a falra fúrt sínre akaszt bele) hány centi távolságra van a szekrény tetejétől?
Ennek függvénye, hogy 100cm magas felső szekrényem lesz vagy csak 80as.
Köszi előre is a választ. -
farkas-j
őstag
Nem kell azt vakarni mert nem ég oda ha jó a tészta állaga és elég forró a sütő. Nekünk csak egy problémánk volt a vas palacsintasütővel, hogy kerámialapon nem az igazi. Nem tud kellően gyorsan felforrósodni. Gázon viszont verhetetlen, mondom úgy, hogy itthon kerámiabevonat palacsintasütőket használunk (2db Delimano). Anyóséknál a gázon viszont a vas befutó. Frankón lehet dobálni megfordításkor a palacsintákat. Egyszerre kettővel szoktam ott is csinálni így villámgyorsan kisütöm a 80-100 palacsintát. Itthon tovább tart.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
Mikrohullámú sütő témában nem tud valaki segíteni?
-
BigBear
senior tag
Hozzátenném ribarszki véleményéhez, hogy ez általa hitványnak nevezett anyagminőség fényévekkel jobb, mint bármelyik gyártóé.
Kérdés, mire akarod használni. Ütni-vágni, mindenes porszívónak tökéletes. Évek óta használjuk, esett le lépcsőn (jójapicifiam...), pottyant le létráról, asztalról, szívott zsákkal és anélkül is normál portól kavicson keresztül a hamun át a gipszporig vagy folyadékokig (pl. víz, szennyvíz, orrszi-porszi cucc, ami szépen lerakódik a csőben, csodás kipucolni...) mindent, mindezek ellenére tökéletes egészségnek örvend. Karcolás az sok, de repedés, törés nincs rajta. Ez nekem nem hitvány anyagminőséget takar.
A hitvány az az, ami a százezres csodákra is jellemző, a nyeklő-nyakló papírvékony, törékeny műanyag.Viszont. Nem lakásba való, az biztos. Nagy, hangos, a szűrése olyan amilyen (bár én most abszolut nem belevaló, de mikroszűrős zsákkal használom, ami a legnagyobb volt a boltban legutóbb. A porszívók szűrésének legnagyobb részét pedig a zsák adja. Tökéletesen működik így is, a szűrőjén láthatóan nulla porral. Persze így se lesz egy ezerszeres szűrésű hepa milliós csoda, de működik.).
A csöve vastag és nem túl hajlékony. A gyári fejek inkább hagyjuk kategóriába valók.
Viszont szinte mindent kibír. Ha általános célra kell, tökéletes. Csak lakásba inkább mást válassz.
Nálunk is mindenesként funkcionál, van másik, normál porszívó mellette.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Lehiñito #44552 üzenetére
Az ikeás konyhai felső szekrények falhoz rögzítéséhez nem kell a falon sínnek lenni. Két csavar kell szekrényenként. A csavarok kb 5-6 centire lesznek a tetejétől, de van rá mód, hogy ennél lejjebb legyenek. A rögzítő pántokat az oldalfalhoz az előre erre a célra befúrt két lyuktól eltérő helyen is oda lehet csavarozni. Ekkor a hátlapot is ki kell fúrni a csavaroknál.
A felfüggesztés módját lásd a szekrény összeszerelési útmutatójában : Link 7. oldal, 3. lépés.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz BB9000 #44557 üzenetére
pl. a Metod sínes rendszer....
De a sínes felfogatóhoz adnak egy műanyag baszt amivel fel lehet rakni sín nélkül is.
Ja, és fontos, hogy ha sínre akasztod akkor nem lóg ki felül semmi ha jól rémlik, ha kell este megnézem.
A sín kb. egy magasságban van a szekrény tetejével.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MODERÁTOR
Ez mennyire lenne alkalmas "ipari" felhasználásra? [link] konyhafelújításnál/bontásnál keletkezett törmelék összetakarítása lenne a fő felhasználási terület. A másik a Karcher wd3, de az már 20k. Igazából nem szánnék rá sokat mert utána kb nem is használnám.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
válasz #40553216 #44548 üzenetére
Nem mindegyik olyat használ, mert én láttam, ahol például teflonossal sütik. A sós palacsintába lehet, hogy nem kell cukor, bár vannak receptek, ami szerint még abba is kell, bár mindenki másképp(is) csinálja/csinálhatja, itt semmi nincs kőbe vésve, de ezt te is tudod sztem. Cukorból amúgy se árt minél kevesebbet fogyasztani, de hiába nem tesznek valahol a tésztájába, ha a tölteléket meg agyon cukrozzák.
Én is olvastam a praktikákat és teljesen forró volt, amikor egyszer próbáltam sütni vele, és mégis leégett. -
LógaGéza
veterán
Ha elég egy napra, akkor tudsz bérelni is Bauhaustól 3500ért.
Lehiñito
4,5cm. Még pár napig lennvan a földön ha más érdekel[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Lehiñito
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek, az infót az ikea szekrény felfogatásával kapcsolatban.
Ennek fényében fel tudom majd fúrni biztonságosan a 100cm magas fali konyha szekrényt. -
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Még egy kérdésem lenne felétek.
Nézegetem az indukciós főzőlapokat. 80k max amit szánnék rá.
Ennek fényében ez a beko mennyire ajánlott ebben az ársávban? [link]
Az 5év gari miatt választanám ezt.
Vagy amit még néztem az ikea 80ezres főzőlapja. [link]
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lehiñito #44571 üzenetére
Én nem merném megvenni a helyedben, ők az 5 év garanciát csak marketing okból adják, mert így azzal el lehet adni a terméket, de hogy az a gari hogy és miként működik, azzal sokan nem foglalkoznak, csak majd esetleg, ha úgy alakul, a saját bőrükön fogják megtudni, hogy milyen is valójában. Gyári garinak akkor nevezném, ha lenne saját márkaszervizük és alkatrészraktáruk is, sajnos egyikre se akarnak áldozni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Lehiñito #44571 üzenetére
Nyugodtan megveheted, mivel semmivel nem rosszabb, mint a többi multi gépe, ha meg azonos árkategóriát nézel, akkor pláne nem kérdésesek a törökök cuccai.
A marketinges plusz garancia inkább az electrolux és whirlpool csoport gépeit érinti és a bosch-t. A beko öt év garanciája nem időhöz és regisztrációhoz kötött, ellentétben az említettekkel.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BBéci
legenda
válasz blattida #44576 üzenetére
Boscht a kiemelkedő minősége miatt veszik meg, Bekót az 5 év garancia miatt. Erős túlzással: inkább teknőben mosnék, mint Beko gépel. Ez természetesen abszolút szubjektív vélemény és álláspont.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blattida
nagyúr
A bosch már régen nem kiemelkedő minőségű, igazándiból pont ettől a sztereotípiától veszik meg sokan, mert azt gondolják, hogy hú, bosch, az német, ezért az biztos, hogy odaver mindennek, de ez már nagyon nem igaz.
A beko meg nálunk is piacvezető, de nem az öt év garanciás modelljeikkel, hanem a legolcsóbbakkal, hiszen a magyar piac borzasztóan árérzékeny, viszont mindenhol az olcsóbb gépek fogynak a leginkább.
A véleményed meg azt tükrözi, hogy még sosem használtál beko gépet, csak láttál.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
farkas-j
őstag
válasz #94529552 #44579 üzenetére
Én is így voltam anno amikor egy nagy családi hűtőt kellett vennünk. Egy csicsamicsás prémium kategóriás AEG hűtőt vettünk 1 év garival gondolván, hogy ez aztán a minőség és megbízhatóság teteje. 1,5 évesen a nyár közepén adta be a kulcsot. 4 napot vártunk a márkaszervizre, majd 25 napot alkatrészre és fizetem egy rakat pénzt érte. Alig újabb 1,5 év és újra behalt. Most már a 3. napon kijött a márkaszervíz és most csak 19 napot kellett alkatrészre várni. Alig fél éve behalt a keringtető ventilátor. Azt már én cseréltem az interneten rendelttel ami 4 nap alatt itt volt és "csak" 13800Ft volt. Csak példaként még az alkatrész beszerzésről: közben volt egy fagyasztó fiók törés, amikor a párom kezéből kicsúszott az egyik fiók és összetört. 6 hét alatt jött meg a márkaszervizen keresztül ez a hajszálvékony fröccsöntött szar 14 eFt-ért.
Ennyit a nagy márkákról! Én már csak a minél hosszabb garanciaidőben hiszek! Ezért is vettem 5 éves garival Beko mosó és mosogatógépet kb. 2,5 éve. Azóta is kifogástalanul végzik a dolgukat. Mindent tudnak amit a "neves gyártók" gépei. Az asszony szerint ez a Beko az eddigi legjobb mosógépünk ami a 34 év alatt megfordult nálunk.
Tapasztalataim szerint a Beko-ról általában csak az ad ledegradáló minősítést akinek még sosem volt ilyen márkájú háztartási gépe. Az igaz, hogy sok gyártó dizájnban szebb gépeket csinál (pl. LG vagy Sansung), de ez a működést és a használhatóságot semmiben sem befolyásolja.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz farkas-j #44581 üzenetére
Azoknál a háztartási eszközöknél, ahol kevesebb, mint 1% az emberi interakció, a teljes üzemidőt figyelembe véve, nem érdemes prémium kategóriába belefeccölni, mert max a szomszédoknak tudod mutogatni, hogy milyen faja kis cuccod van. Ilyen pl a hűtőgép, mosógép, vagy a mosogatógép.
Ilyenkor érdemes a garanciára rámenni.Azoknál a háztartási eszközöknél, ahol az emberi interakció számottevő, vagyis voltaképp a munka dandárját továbbra is a humán, szénalapú entitás végzi, érdemes a felsőbb kategóriákból beválasztani, hiszen az extrák tömkelege, és az innovatív megoldások, jelentősen megkönnyítik a munkavégzést. Pl porszívó, gáztűzhely, stb.
Privát vélemény, de érdemes elgondolkozni rajta.
-
tobias40
veterán
Hasonló vagy "jobb" keretet vennék egy milele mosgép és egy beko szárítógép közé.
Van jobb/olcsóbb ennél vagy vegyem ezt meg?
A méretek ahogy néztem stimmelnek a mosó és szárítógépnél.
Vagy mire figyeljek oda,mit mérjek meg pontosan hogy tuti jó legyen a keret?
Köszi!
-
Draken
őstag
Például olyanoknak, mint nekem, igen is számítana, hogy az első lakásba milyen gépek kerülnek. Nyilván nem olcsó mulatság a lakás, hát még hogy az első évekbe ne kelljen a szervizeléssel is foglalkozni egy esetleges hiteltörlesztés mellett. Akármit is vettem eddig, mindig megnéztem a garanciális hátterét, ha netán történne valami. Ha nem is beko és nem a legolcsóbbat veszem, akkor rámegyek egy samsungra, ahol nagyobb az esély, hogy nem ba**akodnak a gép szervizelésével annyit, amenny nem esik jól nekem. Akár az is lehet, hogy mivel ajánlottátok az ikeás gépeket, elmegyek abba az irányba, legyen szó főzőlapról, sütőről vagy mosogatógépről!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest