Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Aktív témák
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Attila8006 #35 üzenetére
Nálunk inkább szárazabbak, mintsem párásak a szobák, de nem próbállak meggyőzni. Ha más nem, egy vélemény legalább már van.
-
Attila8006
aktív tag
pedig nagyon folyadék szaga van a dolognak..de nem akarok ennél az állításomnál leragadni
sajnos nálunk is sok a pára tartalom a szobában és bizony a szekrényekbe néha a ruháknak is fura szaguk van.Nem lehet hogy nálad is sok a páratartalom és kicsit megkapta a ládát?Mondjuk akkor mindenhol olyannak kéne lennie,de arra gondoltam hirtelen hogy lehet a többi része takarásban volt
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Attila8006 #33 üzenetére
Macskánk ugyan van, de soha semmi köze nem volt hozzá, és semmilyen folyadék vagy nedvesség sem volt a közelében. Igazából már nagyon régóta ilyen, de a mai napig nem tudtam rájönni, hogy mitől van ez, pedig emlékeim szerint hirtelen alakult ki, nem egy lassú folyamat volt.
-
Attila8006
aktív tag
ha nincs képbe,kutya macska,nagyi és egyéb nem szobatiszta dolgok kilátásba,akkor fogalmam sincs,mivel ez egy passzív láda ha jól sejtem,tehát semmi fél nagy feszültség nincs benne
tuti nem ázott valahogy meg?bár érdekesen szabályos forma...mintha a keret egy részét takarta volna valami és a többi részét érte volna az a bizonyos kérdőjel,amit keresünk -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mélynyomón ilyen hogy keletkezik anélkül, hogy kávét vagy bármi mást ráfolyattam volna?
Előre is köszi a választ! -
Attila8006
aktív tag
válasz
#01819392 #30 üzenetére
nem.Annyit jelent hogy 8ohm alattit ne tegyél rá,mert az erősitőd végfokja tönkremehet!
8 Ohmosat kell rátenni.kisebbet nem szabad.nagyobbat rá köthetsz.
de azt tudnod kell ha 8 Ohmnál nagyobb hangfalakat kötsz rá,akkor nem fog olyan hangosan szólni!!!
Mivel a nagyobb ohm számú hangfalakat nem fogja tudni úgy megszólaltani mint amit a gyártó írt (8 Ohm).A fent írt adatok arra értendők.értelem szerű nagyobb Ohm számúaknál nem fog 100Wattot kiadni csatornánként.De szerintem egy átlag használatra egy 8 Ohmos tökéletes!!És nem olyan drága!Ilyenen nem szabad spórolni ha jó minőséget szeretnél hosszú hosszú évekre -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Samsung 3D tv (UE40ES6100) és a házimozival össze van kötve hdmi kábellal (1.4). Az anynet funkció viszont nem működik, eszközfrissítésnél nem találja meg a házimozit és így nem tudom egyiket a másik irányítójával irányítani. Van egy másik hdmi kábelem az nem 1.4 azzal megy tökéletesen. Mi lehet a gond?
Köszönöm!
-
joskavista
csendes tag
Sziasztok! Fura hibája lett egy LG asztali lejátszómnak. A kétrétegű DVD-ket elkezdte nem olvasni. Van kb. 4-5 filmem ilyen típusú lemezeken, néha újranézem őket, illetve csak nézném..A lemezek tokban vannak, nem karcosak, a lejátszóba nem tettem itthon megírt lemezt, a divx filmeket pedig pendrive-ról szoktam nézni, hál'istennek van USB bemenete. Minden más típusú korongot le tud játszani akadásmentesen. Mivel az értéke kb. 10E Ft, szervizbe nem szívesen vinném, hogy 6E-ért 'bevizsgálják', valami ötlet?
-
Dare2Live
félisten
Egy olyan kérdésem lenne, hogy HDMI kábellel van a gép a tvvel összekötve, eddig benne volt a gépbe egy ATI VGA kari ott minden rendesen müködött, de most vga kari ki lett szedve, az alaplapi intel (ivy bridge) hdmire van a kábel rádugva és nem megy át a kábelen a hang.
Miért és mit kéne tenni?
-
Prego
senior tag
Továbbítom ismerősöm kérdését, talán itt több a tapasztalat:
"PC-s-hangfalas kérdés: elektrosztatikusan feltöltődtem a takarótól és le akartam halkítani a PC hangfalszettjét, aminek fém a gombja. Azóta folyamatosan és hangosan búg, nem lehet használni. Áramtalanítottam pár percre és utána se lett jobb. valószínű a táp búg, mert a hangerő szabályzóra nem nagyon változik az intenzitása." -
honda 1993
senior tag
üdv.
ez mennyit ér ?
System fidelity hangfalpár
120/180 w
6 ohm SF 2030
http://www.kepfeltoltes.hu/130126/DSC00019_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/130126/DSC00023_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
hodinho
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Vettünk egy LG 850W-os BlueRayes házimozi rendszert és ezt szeretnénk úgy összekötni a tv-vel, PC-vel, hogy ne adjon ki búgó hangokat a hangfalak amikor rá van csatlakoztatva de minden (akár készenléti állapotban is).
A felépítés úhgy néz ki, hogy a tv-hez kapcsolódik egy UPC média box (3*RCA kábellel) illetve a házimozi (HDMI-vel valamint van egy optikai a házimoziba) a házimozihoz pedig egy Jack-2*RCA kábellel van rákötve a PC illetve alkalomadtán egy jack-jack kábellel a laptop. A probléma az, hogy ha ezek így össze vannak kötve akkor már alapjáraton búgnak a hangfalak, teljesen mindegy melyik bemenetet szeretném használni.
Ha a HDMI vagy UPC-t leválasztam és csak az egyik PC vagy laptop van rákötve, akkor tökéletesen működik, de mihelyt rácsatlakoztatom újra jelentkezik a búgó hang.Tudnátok tanácsot adni, hogy mivel lehetne orvosolni a problémát?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Tamás
-
Attila8006
aktív tag
szia!
Egyszer egy müszaki embertől kérdeztem meg (szerelőtől) és azt állította nem szabad kisebb OHm számú hangfalat tenni az erősitőre,mert a végfoka bánná!
Mondjuk csak 2Ohm eltérés,de elképzelhető hogy baj lenne hosszabb idő elteltével!!!
Vagy ne használd nagy hangerőn,vagy próbálj meg megfelelő OHm számú hangfalakat beszerezni -
JONAS77
aktív tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az nem okozna gondot, esetleg a későbbiekben,
ha egy receiver-re Sony STR-DH520, aminek 8 ohmos kimeneti teljesitménye van 7x100W-on és erre szeretnék kötni YAMAHA hangfalrenszert ( Yamaha NS-50F 5.0 ), aminek a hanfalai, csak 6 ohmosak!?Fontos lenne, köszönöm!
-
Pilot
tag
válasz
Attila8006 #19 üzenetére
Ez nem lehet, mert az erősítő ki/be kapcsolgatása orvosolja a problémát. Csak hát így nem olyan jó filmet nézni. A proci elég erős, 3 magos.
Én arra gondoltam, hogy esetleg újabb kódolási eljárások lehetnek, amit az erősítő esetleg nem képes megfelelően kezelni, mint pl a médialejátszók esetében. A gép elvileg ömlesztve adja az adatot az erősítőnek, hiszen 1 db rca kábelen megy át hang.
Média lejátszóval is küzdök. Van egy IAMM NTD38-as lejátszóm. Sajna egyre kevesebb filmet képes elindítani. A tetü gyártó meg nem ad hozzá ki újabb firmware-t. Most az 1.35 van rajta. Esetleg valaki nem látott valahol újabbat? -
Pilot
tag
Sziasztok!
Van egy Kenwood KRF-4060-as 5.1-es házimozi erősítőm, amelyet még 2002-2003-ban vettem újonnan. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy az újabb filmeket, mkv-kat és divxek hangja okoz nála átmeneti némaságot? Pl. néztem egy filmet a számítógépről (digitális rca kimenettel), és egyszer csak elhallgatott. Ha újraindítottam, vagy bemeneti jelet váltottam jó volt megint. A háromórás film alatt vagy ötször megcsinálta. Volt, hogy 20p, volt hogy 60p után, látszólag ötletszerűen. Másnap kipróbáltam, ment a rádió 1 órát és semmi, most mp3 megy, és semmi gond. Codec probléma lehet?
Még kipróbálok néhány újabb filmet, meg netes rádiót. Hátha produkálja a hibát megint.
Ötletek?Köszi
-
Gigi01
őstag
Hali!
A jobb hátsó hangfalamra nem folyamatosan küldi ki a jelet az erőlködő.
Próbáltam hangfalcserével,de mindig csak oda nem nem küld.
Értem ez alatt.:erősítő bekapcs,filmnézés előtt mindig tesztelek,pont ez végett,hogy szólnak-e.
Van,hogy ilyenkor se szól az említett csatorna,ilyenkor fel kell tekernem majdnem max.-ra a hangerőt,és
akkor hirtelen megszólal.
De tegnap már olyan volt,hogy film közben,egyszercsak elhallgatott.
A hangfal tuti jó.A végfokkal,vagy mivel lehet ilyenkor baj?
Felmelegedésre nem gondolok,mert ugye bekapcsoláskor(hidegen),is néha ezt produkálja. -
törölt tag
válasz
horvathpeter #14 üzenetére
Próbáld meg lézer tisztító dvd-vel meg tisztítani a lézert.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok! Ma vettem egy Samsung HT-E4500-as házimozit! Minden tökéletes rajt, kivéve egyet! Ha dvd lemezről játszok le mkv-t akkor pár perc múlva megáll a lejátszás! Olyan mintha egyszerűen lestoppolnám. Ugyan az a film pendrive-ról tökéletesen megy! Mi lehet a gond? Kiegészítem azzal, hogy néhány film (mkv) kockásodik, zöld lesz a kép! Valami ötlete valakinek? Köszönöm!
-
honda 1993
senior tag
Beárazást kérnék : 2 db System fidelity hangfal, 120/180 w 6 ohm
erősítő nincs hozzá
elég szép állapotban vannak,mást nem tudok róla mondani
ja,barna színű,és valahogy így néznek ki : hátulról olyan mint a két felső : http://www.avx.hu/forum/uploads/monthly_11_2012/post-29158-0-31299200-1353317091.jpg
előlről: http://www.sinergy.us/OCCASIONI/INFINITYR.JPG ilyesmi
-
törölt tag
Sziasztok!
sajnos szoftver frissités áldozata lett be lehet kapcsolni de 10 másodperc és ki is kapcsol. Mit tudok vele csinálni,hogy jó legyen? házimozi lg ht503ph-dh
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Attila8006 #9 üzenetére
továbbra is várom az ötleteket.Jelen pillanatban rádobtam egy hütöbordát és eddig nincs gond..de érdekelne mitől melegszik be annyira.
-
csari
csendes tag
Sziasztok!
Egy médialejátszó és egy 2TB-os vinyó párosításával küzdök egy ideje, ebben kérném a segítségetek.
A médialejátszón van USB 3-as port. A vinyó 3,5-es belső, ezért, vettem hozzá egy külső mobil racket,
"logikusan" USB 3-as csatlakozással.
Itthon jöttem rá, hogy mivel mindkettő csatlakozó négyzet formájú, ilyen csatlakozóm nincs, sőt a "barátunkkal" sem találtam :-(
Remélem van megoldása ennek az egyszerű problémának, és csak én hülyülök :-)Ui: átalakító?, a sebesség megmarad?
-
Attila8006
aktív tag
Sziasztk volna egy kis gondom...
vettem egy Samsung HT-THX25R rendszert..Protection hibával. Mondom az hütés gond lesz így megvettem
Csináltam rajta kis átalakítást.A hátuljába a ventillátort kipucoltam és házilag a gép tetejébe tettem egy 12es ventit hogy rendesen belehúzzon a rendszer lehütésébe.De a gond az alábbi: jó pár órán keresztül tökéletesen müködik.Majd x idő után,kikapcsol Protection hibával...vissza lehet azon nyomban kapcsolni,de kb 20perc múlva akár szól akár nem,ismét lekapcsol protection hiba üzenettel.Mit lehetne még csinálni?
segítségeteket előre is köszönöm -
MasterMark
titán
Üdv
Midiland S4 8200-am van, és az a helyzet, hogy hatalmas alapzaja van, valamint behallatszik minden más elektromos "dolog". Azaz, pl. valaki felolt egy lámpát, vagy a hűtőgép elkezd morogni, ez mind áthallatszik, recsegések, és pukkanások formájában. A legérdekesebb, hogy egy konnektort mozgatok (nem az amibe dugva van, de egy falon vannak) akkor ha pont jól eltalálom, elhalkul az alapzaj (nem teljesen de kifejezetten halkabb lesz), persze amint valaki felolt egy lámpát rögtön visszapukkan, és megint nagy lesz az alapzaj. Ha a monitorom állítgatom a fényerőt, az is hallatszik, és erősödik az alapzaj tőle.
Szerintetek ez mitől lehet? Mit tudnék csinálni, hogy megszűnjön? Létezik valami speciális konnektor ami leszűri az ilyen dolgokat? Esetleg az erősítő részében valamit kicserélni, vagy beépíteni? (Mindenképp valami olcsóbb megoldás kellene.) -
matarese82
csendes tag
Egy frissen vásárolt LG HT904TA házimozival gyűlt meg a bajunk.
Valahogy a mélynyomója nem ad ki csak 30-s hangerő fölött bármilyen hangot, az alatt, szinte néma, vagy alig érezhető, hogy működik.
Valaki esetleg találkozott hasonló hibával, esetleg tudna segíteni? (LG szerviz szerint így jó, de a mélynyomót kicserélték, ám ugyanaz a jelenség). -
optimuslg
tag
LG hb45e nem játssza le az mkv fájlokat, mi lehet a baja?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Van egy 3 éves alap LG USB-s házimozim ami egy ideje nem ad ki hangot magából akármit csinálok vele.
Kifingott volna valami benne? -
BUMBI07
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem egy Panasonic SA-HT870 tipusu hangfalrendszert,aktiv mélyládával.
Barátomnak volt elfekvőben sajnos a lejátszója már nincs meg,mivel speciális csatlakozó
van a mélyládán a vezérléshez, igy nemtudom használni az erősitőjét.
Most a kis Orion házimozimra kötöttem a hangfalakat,ötleteket kérek hogyan tudnám használni a saját erősitőjét ami kicsit ütősebb lenne (kb1000w) teljesitménnyel.
Minden segitséget előre is köszönök.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest