-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
Brutális fizikai ismerethiányra utal a válaszod... a mély hangok esetén csúcsáramként 10 amper feletti áramlökések vannak, ezeknek kell a keresztmetszet.. majd hallgasd meg egy 0,5 nmm -s kábellel.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
BBéci
legenda
válasz Gigi01 #29398 üzenetére
Biztosan el tudod adni olyan áron, hogy ne legyen nagy érvágás. De mielőtt bármit vennél helyette, próbáld ki otthon, saját rendszeredben.
Belépő szinten - itt a hozzáértésre, tapasztalatokra gondolok - sokan egyáltalán nem tudják, milyen a jó hangzás, hogyan kellene szólnia egy rendszernek. Ezért nem árt, ha a vakteszteléskor valaki nem csak a kábelek csereberélésében segít, hanem felhívja a figyelmedet az esetleges hibákra, vagy pozitívumokra. Meg kell tanulni hallani!(#29401) hcs57
Melyik házimozi erősítő küld a hangszóró kimeneteire 10 ampert?
Ha lenne tapasztalatod a témában, láthattál volna high end kiállításokon elképesztően vékony hangszóróvezetékeket, hatalmas hangdobozok és erőműnek beillő végfokok között. Nem a vastagság (keresztmetszet) számít. Tápkábeleknél viszont az is nagyon fontos paraméter.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
I'am Dony
őstag
-
zsoika
addikt
"Belépő szinten - itt a hozzáértésre, tapasztalatokra gondolok - sokan egyáltalán nem tudják, milyen a jó hangzás, hogyan kellene szólnia egy rendszernek"
Ezért voltam tegnap ELACinknál hallgatózni. A múltkori találkozónk is sokat segített (mindkettőnknek) ,a mostani hatására meg átpakoltam új helyre a mélyládát. Jó csúnya lett így a nappali ,de a hangzás meg patika! -
zsoika
addikt
válasz I'am Dony #29409 üzenetére
Mivel nekem jobb oldalon a lépcső van (tehát egy viszonylag nagy üres tér fölfelé) olyan basszus anomáliát okozott, hogy megfájdult a bal fülem. Tehát a jobb oldalon lévő láda ,keresztbe visszapattanva a falról szétküldte a bal fülem.
Elvileg a 80Hz alatti hangok irányát nem hallani.....pedig de. Most hogy a center mellett van , a halkabb (finomabb) mély hangok is alakítják a hangzást ....régen (a nagy távolság miatt) csak a hangosabb mély hangok voltak igazán hallhatók. Ez a pozitív változás a részletekben javított a center hangkarakterén. -
zsoika
addikt
válasz I'am Dony #29411 üzenetére
Kéredzkedj be Lacihoz és meghallod miről beszélek....bár lehet nálad most is úgy szól.
Én úgy szoktam ,hogy elmegyek és mindig észreveszek v.mit ami másképpen szól mint otthon. Persze nem az Elac -ok patika hangjáról beszélek, hanem úgy általánosságban a hangzást figyelem.
Az első látogatásomkor figyeltem fel arra ,hogy a centerből jön a legtöbb effekt. Nálam meg a frontokból.
Gondolkodóba ejtett a dolog és arra jöttem rá ,hogy a 120,150Hz-es vágás miatt van...amit a szatelit sugárzók miatt használtam. Akkoriban 2db harman mélyládám volt egy-egy a frontok mellett. Tehát ha pl a centeren jött egy 100Hz es hang az a vágás miatt a két front mellett lévő mélyládából szólalt meg .....ergó a front felől hallottam.
Ekkor határoztam el hogy cserélem egy olyan szettre amin lehet 80Hz vágást használni. -
I'am Dony
őstag
válasz zsoika #29412 üzenetére
Volt már róla szó még a szub kapcsán, de azért az távolság. Gondolkodom rajta, hogy átteszem a szubot egy próbára én is, bár nagyon nem tetszene úgy a szoba és ez is fontos. A mélyek miatt variáltam elég sokat. Húzogattam a hangalakat ide-oda és ki-be, mert sehogy sem tetszett. Most találtam egy egész jónak tűnő elhelyezést. Nálam az Audyssey-vel sehogy sem lett jó, mindig túlzó volt a mélytartomány, a közép és magas meg agyon lett nyomva. Uh teljesen kikapcsoltam. Ìgy nem szól bele semmi a hangba.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz zsoika #29412 üzenetére
Annyit azért pontositanek ha megengeded hogy a centerbol jottek olyan effektek amik a film hangkeverése alapján onnan kell szólnia
Valóban nagyon fontos az egység, ahogy az itteni nagyok folyamatosan 'szajkozzak', hiszen ekkor jön ki a valódi térerzet, és minden onnan szól ahol történikÉs ahogy mondtad is mikor itt voltál, a szub ad egy alap mély jelenletet, amit nem tűnt fel, viszont amikor kikapcsoltad a szubot, akkor hiányzott.
De mégsem dominált, ott volt, pont a megfelelő pillanatban a megfelelő mélységi lement, es pont addig 'éreztük' a mely tartományt, ameddig indokolt volt, egy pillanattal sem tovább[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
zsoika
addikt
-
StormMan
tag
Sziasztok,
még mindig megy a lakásfelújítás és a szoba adottságai miatt kénytelen voltam letenni az 5.1-es rendszer kialakításáról, és most ott tartok, hogy a 3.1 lenne a reális, de a mélysugárzónak nem igen találok helyet. Ezért szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget.
A lakás a következőképpen néz ki:
A sárgával jelölt helyeken hozzávetőlegese 25 cm széles hely van, bal oldalt a szekrények között, jobb oldalon a szekrény és a fal között, valamint 50 cm mély. A szélességet minimálisan tudom módosítani 30-35 cm-re oldalanként.
Meglátásom az, hogy álló hangdobozok helyett monitor dobozokban kellene gondolkodnom több szempont miatt is.
Nem tudnám az állókat forgatni a hallgatói pozíció felé.
Valamint a faltól sem tudom elhúzni kellő távolságra, mert akkor már kerülgetni kellene őket.Kérdésem, hogy monitor dobozokkal megoldható-e a 3.1-es rendszer kialakítása?
Amennyiben igen, akkor a mélysugárzó a kanapé jobb oldalára a fal és a kanapé közé helyezhető? Vagy van esetleg a kép alapján ötletetek?Minden ötletet, meglátást, javaslatot köszönök. Valamint, ha van ötletek hangdobozokat illetően annak is nagyon örülnék.
Eddig amit néztem: KEF Q350, KEF LS50, Polk Audio TSI100, Monitor Audio Bronze 2, Dynaudio Emit M10
Segítségeteket köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz StormMan #29419 üzenetére
Nehéz dió lesz ez. Bárhogy nézem, forgatom nem igazán jó. Nem tudom a szekrény milyen és mozgatható-e, de ha nem kerülhet át a radiátor ill. az ablak jobb oldalára, akkor szerintem nincs megoldás a szubra sem. A fal és kanapé között nagyon dübörögni fog, annak nincs értelme. Ha már a kör asztal is megvan és nem cserélhető akkor passz.
-
-
BBéci
legenda
A kanapé mögötti falra feltehetnéd a háttérsugárzókat.
Állványos frontsugárzókkal is lehet nagyon jó a házimozi hangulat.
A szubládát bárhová teheted, csak ne legyen szűk helyre beszorítva.
A jobboldali frontsugárzó rémesen rossz helyen lesz a sarokban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
StormMan
tag
válasz I'am Dony #29420 üzenetére
@I'am Dony, Dorian, BBéci: Köszönöm a segítséget.
Azért gondolkodom monitor sugárzókon mert azoknak a lába kellő képpen kicsi így talán több lenne a mozgásterem, valamint a rajzon külön nincsen ábrázolva de abban a jobboldali saroknál sötétítő függöny is lesz, bár nem tudom ez inkább jót vagy rosszat jelent. A mélysugárzó akár mehetne a jobb oldalra a radiátor mellé, lehet nem lenne szerencsés, vagy hátra a sarokba.
A kanapé mellett jobb oldalon polcos elemek lesznek az erkély ajtó melett pedig nem sok hely marad majd, bal oldalon azon az L alakú falon pedig radiátor van, így ahhoz sem tehetem közel őket, esetleg a kanapé mögé közvetlen álványon.
Azok a monitorsugárzók amiket felsoroltam, azokkal érdemes lehet terveznem vagy van esetleg más kategória/márka javaslatotok?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz I'am Dony #29423 üzenetére
Sok lehetőség (hely) nincs , vagy beteszi a center és a jobb front közé a szekrény elé, vagy megy a kanapé mögötti sarokba. Legfeljebb rak fölé "bassszuscsapdát" vagy könyvespolcokat és ha még úgy sem elég pöpec a hangzása, akkor zenénél nem használja.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz daniel2121 #29415 üzenetére
Nekem semmi Bbécit kérdezd
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz daniel2121 #29415 üzenetére
Banándugót még BBéci írta, hogy belépő kategóriás ketyeréhez van olcsó ami gagyi, meg drágát meg nem ajánlott belépő szintű géphez.
Kácsát néztem, Van damme nincsKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
BBéci
legenda
válasz makoss #29429 üzenetére
KáCsáék nem árulnak vacak banándugót, azt viszont senki nem mondta, hogy ott találsz Van Damme kábelt. Ha viszed magaddal, olyan dugót, villát szerelnek rá, amilyet akarsz. A kérdés még mindig fennáll, miért nem jó a csupaszított, beszorított vezeték?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
makoss
veterán
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, én nem ragaszkodom a banán dugóhoz ha nem muszáj
Bocsi, de ha visszanézel ez volt az üzenet kezdetén #29365) Dorian vá[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Karel666
tag
-
Petikusz
tag
Ha hosszú távon gondolkodunk akkor lehet idővel a meglévő szekrény cserélve lesz, viszont a hangfalak maradnak a helyükön.
Jelenleg én is hasonló nappali elosztásban vagyok és nekem is korlátozott a hely. előnyben vagyok mert még nincs bútor.
Amit kinéztem először az 180cm széles szerencsére találtam egy ugyan olyat csak 160cm-est. esetleg gondolkozz el hogy nem e éri meg lecserélni a szekrényt kissebre. -
makoss
veterán
válasz fehér_ember #29388 üzenetére
Tegnap írtam nekik mail, kíváncsi vagyok mikor válaszolna Van damme kábel ügyben
-
bordi10
senior tag
Szakik segítségét kérném. 4K UHD AVR vásárlásán gondolkozom, TV már adott illetve egy pS4 Pro is. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék összekötés kapcsán.
Van-e bármi lényeges különbség ha a konzolt kötöm össze a tv-vel HDMI-n és ARC-on küldi az AVR felé a hangot a tv vagy ha a konzolt kötöm össze az avr-el, ami ugye átengedi a 4K-s jelet, és küldi a tvnek a képet/hangot? Esetleges HDR alkalmas játékoknál átengedi-e pl az AVR a HDR-t is a TV felé? nagyon kösziSamsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10
-
nubreed
veterán
Mivel én is kértem árakat néhány Van Damme kábelre, tessék:
Van Damme Blue Series Studio Grade 830 1 m
Classic Pro Loudspeaker 2x2,50mm Twin- Axial, 268-525-060 1054 HUFVan Damme Blue Series Studio Grade 1 585 1 m
Classic Pro Loudspeaker 2x4,00mm Twin-Axial, 268-545-060 2013 HUFVan Damme Loudspeaker 2x4,00mm 1 540 1 m
directional hi-fi, 268-504-000 1956 HUFezek bruttó árak.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Petikusz #29440 üzenetére
Én még nem tudom, nincs még tapasztalatom velük. A surround sugárzókhoz, lehet, hogy inkább a 2,5 -ös Bluet venném, frontokhoz a 4 -es HiFi -t.
(#29441) hm15: én 300 Ft különbség miatt nem garasoskodnék, és a GEM kft-ben jobban megbízok mint az ebay-es huszárokban.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
Sziasztok. Szerintetek ezt a HAMA hdmi-t érdemes megvenni?
Az a helyzet, hogy miskolcon nincs vagy nem ismerek más lehetőséget mint az MM vagy euronics ahol tudnék normális hdmi kábelt venni.
Ha nagyon gagyi ezért az árért és ismerne valaki egy miskolci üzletet, meg köszönném az ajánlást.
Nem akarok tovább várni egy felbukkanó jobbféle használtra. -
zsoika
addikt
válasz nubreed #29442 üzenetére
300 ft árkülönbség egy 1000 ft-os terméknél nem kevés! Gondolom 300 ft/m ről beszélünk nem összesen a 20m kábelra jött ki ez az összeg.
Persze ellenőrizni kell az ebay -es eladót és akkor nem lesz baj. Gondolom a GEM-nél hamarabb van és nem kell heteket várni.Bakher: Nekem is van HAMA hdmi-m ...tudja ami rá van írva. Nyugodtan megveheted.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Petikusz #29440 üzenetére
Lehet tudni, ha utánnanézel a szigetelésnek, vezető minőségének, de neveből is adódik. A stúdiómunka célú strapabíróbb, vastagabb szigetelésű, a hifi irányúnál a jobb hang az elsődleges: vékonyabb dielektrikum, jobb minőségő vezető.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest