-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
válasz zsoika #26650 üzenetére
Tökéletesen sikerült a frissítés.
A siker kulcsa a következő volt:
Erősítő Tipusa: Onkyo TXNR 555
firmware verzió: 2079-2040-5050-0008Az új firmware: 2109-4040-7080-0008.
HDMI, wifi kikapcsolva.
Összes kábel kihúzva.A pendrive gyökérkönyvtárába kitömörítve az új firmware. (A gyártó azt kéri hogy ne legyen fent a betömörített változata semmiképpen a pendriveon.)
fat32-re formázva kell hogy legyen másképp nem ismeri fel.
NET üzemmódba kell kapcsolni.
Majd 7 menü 3-as almenü ott pedig az USB-re kell menni. majd update. A vártnál sokkal gyorsabban ment a frissítés majd kiírja hogy "completed". (kb 10-15 perc volt az effektív frissítéssel telt idő) utána standby majd vársz és automatikusan standbyba kapcsol. És 10-15 perc után bekapcs távirányítóval utána inicializálás és kész!Kiváló kis cucc ez! Wifi-ről nekünk nem sikerült a frissítés és a gyártó sem azt ajánlja hanem az USB-s módszert!
Külön köszönet a gyakorlati segítségért @zsoika-nak!
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
bundaska
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék HDMI kábellel kapcsolatban. Vásároltam egy equip márkájú kábelt, de sajnos nem vitte át (azaz vissza) a hangot a TV-ről az erősítőre (ARC bekapcsolva mind az erősítőn HTR-4071 és a TV-n is LG 43UJ701V). Most én állított be rosszul valamit, vagy a kábel nem tudja ezt a funkciót? Illetve ha a kábel jó, mire kell állítani az AVR-t? Az angol leírás Audio1-et ír, de csak úgy van hang, ha bedugom az optikai kábelt Audio1-en.
Zsoika fórumtárs ajánlotta az általa használt link kábelt, illetve a Hama prémium kábelit vagy a kávelvilág honlapon található sandberg vagy delock kábeleket. Ki melyiket ajánlaná, amelyik biztosan tudja a 2.0a vagy 2.0b-t? Ez utóbbi lenne a legjobb.Xbox-hoz kapott kollégám 2.1 kábelt, azt kölcsön kérem tőle, holnap tudom kipróbálni. Akkor tudok többet, hogy nálam van baj, vagy tényleg a kábel volt a rossz. Kábel miatt lehet olyan, hogy egy idő után a kép késik, a hang hamarabb jön HD adások? Ezt tudom valahol állítani?
Köszönöm előre is.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Beni2360
félisten
válasz zsoika #28408 üzenetére
Nekem is itt van már tavaly óta a letöltött fw elküldenéd nekem is a jó tanácsokat?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
johnywalker
őstag
-
ada19
senior tag
Adott Denon X540BT AVR, és Samsung H6400 TV.
-Ezek összekötve (nem gagyi) 1.4 HDMI kábellel (3m)
-TV oldalról az egytelen ARC-t támogató csatlakozóba
-TV-be adás DIGI, koaxon keresztül1,5 hónapja van meg az AVR (újonan vásárolt), és 2-3 hét után elkezdett pattogni (bakelit hangulat, csak sokkal ritkábban hallható) néha a TV adások hangja.
-Hangerővel erősödik
-Mostanában egyre sűrűbben és egyre zavaróbban
-Csatornaváltás talán mintha segítene
-TV ki-be kapcsolása nem oldja meg
-TV-AVR közötti optikai csatlakozás esetén is jelen van, de jóval tompább
-AVR előtt egy soundbart használtam (optikai), soha nem vettem ezt észre
-TV saját hangszóróját használva sem tapasztaltam
-AVR ki-be kapcsolás megszünteti egy ideig
-AVR-en keresztüli média lejátszás (film, zene) esetén egyáltalán nem tapasztalható
-TV-n keresztül elindított YouTube alkalmazáson keresztül nem tapasztalhatóElőször AVR-re gyanakodtam, csak furcsa hogy csak hagyományos TV adások pattognak, YouTube nem. DIGI lenne a ludas? Lehet, de akkor AVR ki-be kapcsolás miért oldja meg? AVR-en pedig miért megy akkor tökéletesen más?
Merre induljak el a hibakeresésben, van ötletetek, valaki tapasztalt már hasonlót?
Amióta ezt tapasztalom, az AVR és a hangfalak az egyetlen változás ami történt a rendszerben, beleértve akár egy hálózati elosztó cseréjét is.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
zsoika
addikt
válasz Beni2360 #28412 üzenetére
Szia. Kb az amit most leírt a kolléga.
A lényeg hogy a net, wifi és a hdmi cec ki legyen kapcsolva de ők kihúztak inkább minden kábelt...mivel hdmi cec beleszólhat. Persze nem a hsz hábelt...csak lan és hdmi ről van szó. Viszont ha kihúzod a hdmit nem fogad látni a tv-n a menüt, de a kijelzőn is tudod navigálni. Én nem húztam ki csak a cec et tiltottam.
Penyát fat 32 -re formázod és kitömörítve rámásolod a firmwaret . Kb ennyiJa és ne a távirányítót használd, hanem az AVR gombjait.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz zsoika #28415 üzenetére
Ok. köszi én nem használom a CEC-t.
Holnap neki fogok, átolvastam az eredeti oldalt vagyis a gugli.tr.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #28400 üzenetére
Hangfalkábelből melyik az a márka, típus ami a Focal Aria sorozathoz illik karakterében ? Van olyan típus, ami nem ajánlott hozzá? Jelenleg Inakustik Premium 2.5 mm2 -es van, de ha az esetleg nagyon nem, akkor mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
bundaska
aktív tag
válasz johnywalker #28413 üzenetére
Igen, ebben igazad van.
Amit elfelejtettem és lényeges, hogy a 4K és a HDR miatt kellene szerintem a 2.0, illetve jelenleg a TV lejátszójávalennek a filmek nem egy media playerrel.
A simplink be van kapcsolva, lehet nem szeretik egymást, de ez majd új, remélhetőleg tényleg 2.0-s kábellel hátha menni is fog.[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Nemir Ombe #28400 üzenetére
Köszönöm, hogy leírtad. Nekem ez is nagy segítség!
-
I'am Dony
őstag
válasz bundaska #28410 üzenetére
Valószínűleg nálad is csak arról van szó, hogy szabványok ide vagy oda nem megy és kész. Szükséges lesz az optikai kábel is. Sony-Denon dettó ez a helyzet nálam is. Megspékelve azzal, hogy ha a tv nélkül használom az avr t pl. csak zenére, utána soha nem megy a CEC sem. Uh én ki is kapcsoltam ezeket és 2 távval használom, mert elegem lett h mindig a Tv hangszórók szóltak és menüben kellett mindig visszaállítanom.
-
Steady74
addikt
válasz Vicarious1 #28417 üzenetére
-
bundaska
aktív tag
válasz I'am Dony #28421 üzenetére
Köszönöm a választ, remélem nem ez lesz amit írtál, bár ki tudja...
Már csak a jó kábelt kell megtalálnom .
A CEC-re milyen irányító kell? Nekem a MagicRemote hol működik, hol nem... Pl. Kikapcsolni ki tudom egyszerre a TV-t és az erősítőt, de semmit nem tudok váltogatni rajta a beállítás sem jön elő, csak a hangerőt tudom állítani. De ahogy az erősítőt beállítottam, így már a beltéri egységységet sem tudom irányítani.Érdekes ez...
-
I'am Dony
őstag
válasz virkir #28422 üzenetére
Denon X3300 és Sony w828 Tv. Mindent jól beállítottam ezzel nem volt gond. Valamiért ha külön csak az AVR van bekapcsolva először majd utána ki és később a TV távval bekapcsolnám ugye a kettőt együtt, a TV mindig azt írja ki, hogy a:"TV hangszóró aktív, a házimozi rendszer kommunikációs hibája miatt." Az erősítő be sem kapcsol. Ekkor a TV a menűben is átírja a használt hsz-t TV-re. Ugyanez volt egyébként még az X1000-nél is. Beszéltem a szervízzel is anno hibára gyanakodva, de elmondták részletesen, hogy miért van és nem lehet vele mit kezdeni, erre már nem emlékszem mi is volt.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz bundaska #28424 üzenetére
Ezt ha jól tévedek az AVR menü/Video setup alatt található beállítás okozza. Nem tudom nálad hogyan van a szöveg, de a lényege, hogy amikor a HDMI jeltovábbítás (passthr.) és a HDMI CEC ARC engedélyezve van akkor menűben látható a video átalakításra vonatkozó rész. Ha ez engedélyezve van akkor van "on screen display" ha ez off-on van akkor pedig nincs - nálad ez utóbbi lehet, ezért tudsz csak hangot változtani és nincs setup menu-d.
-
Chal
addikt
AVR ajánlásban szeretném a segítségeteket kérni. A sztori a következő: van egy öregecske rendszerem (10-12 éve használom), egy Yamaha RX-V450 avr-el, 2db Magnat motion 88 fronttal, és egy centerrel. Az egészhez van egy 720p-s projektor. Sok éve szolgál, és bár új korában sem volt csús kategória (főleg a hangfalak), mégis nagyon szeretem, zenehallgatásra is elegendőek nekem. Azonban a rendszer működtetése nem túl családbarát, lett azóta gyerkőc, és felmerült az igény, hogy jó lenne "bekapcsolom és megy" módon mozizni/zenét hallagtni/konzolozni a családnak, akkor is, ha én nem vagyok itthon
Hajlandó vagyok beadni a derekam, aminek az első mozzanata egy TV vásárlása lenne, viszont a hangminőségből nem szívesen engednék. Első körben elkezdtem nézegetni a soundbarokat, de az ezzel kapcsolatos topicban gyorsan észre térítettek. Többen is írták hogy hiába költök rá 200-250eFt-t, akkor sem fog úgy szólni mint a fent említett "ócskavas". A fizika az fizika
Szóval szeretnék egy AVR-t, ami:
- HDMI ARC képes
- 4K és HDR támogatás (ez utóbbi mondjuk a majdani TV-től is függ, tudom)
- 3-4 HDMI input
- minimum 1 analóg input + 2db digitális (optika és koax)
- egyszerűen kezelhető, feleség, gyerek számára minimális komplexitást nyújtson
- BT audio input
- kis méret (persze kontextuson belül értelmezve)50-50%-ban használnám zenére és mozira (+néha konzol), de nincsenek túl nagy igényeim, viszont szeretném ha hasonló dinamikája lenne mint a mostani rendszernek (ezen pl. késő este, halk hangerőn is van mély, nem csak a cincogás).
A TV vélhetően egy LG B7V lesz (4K OLED, HDR).
Első körben egy Pioneer VSX-S520-at néztem ki, mert a paraméterei alapján pont tudja azt amit szeretnék, és árban is megfelelő. Viszont inkább csak példának írom, szóval ez lenne az a csapásirány amire gondolok.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
bundaska
aktív tag
válasz I'am Dony #28426 üzenetére
Ezt kb. 3x leellenőriztem, utána olvastam, ez On beállításon van Holnap lövök képet, mert valami tuti, hogy nincs jól beállítva. De először is rendelek kábelt, mert anélkül (vagy ami van ősrégi) nem sokra megyek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #28417 üzenetére
Én pl. ezzel [link] tennék egy próbát vagy az előttem írt Twinmix-el (lényegében ugyanaz a kettő).... vagy kicsivel többért a Viablue sv-2 is jó lehet még ....
(#28420) I'am Dony:
Hát csak megpóbáltam, de ha tudsz akkor inkább hallgass meg egyet v.hol ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Chal
addikt
válasz Márklár #28429 üzenetére
Ennél bonyolultabb kicsit a dolog Persze főleg a projector kavar be most (besötétítés, zugás, az AVR-en nincs HDMI, ezért splitter kell, stb stb..). Persze egy TV sokmindent megold ebből, viszont ha már mindent kicserélek, akkor nem árt ha az AVR se csillagromboló kategóriás, főleg hogy nekem sincs rá szükségem.
-
BBéci
legenda
"AVR se csillagromboló kategóriás, főleg hogy nekem sincs rá szükségem"
Rendben, de kíváncsi lettem, miért van szükséged félmilliós tévére? Vetítő mellé bőven megfelelne egy 200000 forintos is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomkagabi
csendes tag
Sziasztok.
Jelenleg egy JBL SB450 soundbart használok, ami filmre, és tv műsoroknál szerintem soundbarhoz képest megfelelő. Most 1-1-be le tudnám cserélni a következő alap szettre. Denon avr-x1000, Yamaha ns-50f 5.1,
vagy Jamo S606 5.0 (ez választható) hangfalakra. Jelenleg 2.1 rendszerbe tudnám használni, de hamarosan költözök, ahol már a hátsók is mehetnek. A kérdésem, hogy szerintetek van értelme cserélni, vagy hangzás tekintetében nem lenne előrelépés? Köszönöm -
ada19
senior tag
válasz #98221312 #28436 üzenetére
Nem kizárt, viszont felmerül, hogy miért nem csinálta (egyáltalán) soundbarral és TV saját hangszóróján? Valamint miért oldja meg AVR ki-be kapcs egy kis időre (értsd, van amikor a pattogás annyira besűrűsödik mintha bakelit szólna, ki-be kapcs után eltűnik 30+ percre).
Meg az AVR miért csak "TV Audio" bemenetre állítva csinálja, akár HDMI akár optikai?
Este kínomban TV és AVR közötti HDMI kábelt cseréltem ki (anno Xbox 360-hoz adott hivatalos Microsoft, 1.4-es), meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
Beni2360
félisten
Na én is megcsináltam a (#28414) ada19 fórumtárs leírása alapján felbuzdulva és nálam 5 perc alatt végzett. De minden ok és az fw ellenőrzésnél is az új sorozatszámot írta ki.
Csak ennyit ír a gyártó az újhoz: Fix the audio drops out issue when using Play/Pause/FF/FR of particular STB/DVR.
Na hogy ez mit takar kérem a tudósokat angolul értőket tudassák velem.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
rewo
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hangfal vásárlásához. kb 40m2 nappaliba kellene valami. Az erősítőm Denon X2300W. 3.1-es rendszert szeretnék, és sajnos elég szűkös az erre szánt keret. Most Yamaha hangfalaim vannak (NS-50F front, YST-SW030 sub és NS-C55 center), de a sírás kerülgetett, ahogy a múltkor zenét akartam hallgatni rajtuk. Nem vagyok egy vájtfülű felhasználó, de azért szeretem, ha valami szépen szól.
Mire számítsak, hogy milyen mélyen kell a pénztárcámban kotorászni, ha valami elfogadható árú hangfalakat szeretnék? -
johnywalker
őstag
válasz hash99 #28442 üzenetére
40nm-re valószínüleg kevés...Oda már elkelne mellé akár 2db mélyláda is.Annyit még jó tudni az ilyen féláras akciókról, hogy a kevéssé tisztelt cégek a 14 napon belűl viszaküldött, új bár bontott termékeket sózzák így el!Ezzel mindenki jól jár, mivel a csökkentett ár kompenzál, de azért illő lenne feltüntetni is....
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #28449 üzenetére
Az elejével egyetértek, de a végével már nem annyira .... igaz vannak "bontott olcsósított" termékek, de a listaáraknak sem az a "szerepük", hogy azon vásároljon a nép, hanem hogy lássa mennyit tud "spórolni" egy-egy akció ideje alatt ....
Hmm ....
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest