Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz Atomantiii #61105 üzenetére

    Én BOSCH multigéppel vágtam ki a csempét.
    A hozzáadott fa/fém bimetál fűrészlapot feláldoztam, 3 csempét körbe vágtam vele, hatékony, pár perc az egész, de nagyon leamortizálódott.
    Azóta lett karbid vágó hozzá, de amikor hallottam, hogy csöpög a víz és nedvesedett minden, akkor nem akartam várni még egy napot.

    Nálam így néz ki:

    A fenti WC tartályhoz gyárilag volt egy 1/2" PVC könyök, az repedt el. Ide lett rákötve a nyomóöblítő szelep 30 éve, mert a tartály akkoriban gyakran elromlott... A nyomóöblítő szelep az jól bírja. Ez a második 30 év alatt, az első is működik még, de az már randa és hangos lett, de a műhelybe az is jó. :)

    Eddig fixen le volt burkolva. Nem is volt vele gond, de a szomszédnál csőtörés volt 2 hete és gondolom akkor megcsavarták a csövet és attól repedhetett el. Csak lassan szivárgott, permetezett a falra egy kis lyukon.
    Most ez a T ki lett cserélve vasra, ezt vizes csinálta, viszont amit utána beépített 16-os műanyag csövet és átmeneteket, azok olyan szűkületet csináltak az öblítőszelep előtt, hogy nem lehetett rendeltetésszerűen használni a WC-t.

    A fenti leágazást ledugóztam és betettem egy másikat lenti (fürdőbe átmenő) T fölé, hogy egy helyen legyen minden.
    Meglepődtem, hogy nem szivárog sehol. :)
    Csak a hollanderrel szívtam, mert azt 5x kellett szétszedni/összerakni, hogy ne eresszen. Nincs perem a tömítésnek és szerintem kisebb is a kelleténél emiatt csúszhatott félre.

    (#61103) DonElvis:
    Igen van, ilyen, de nem nekem, mert ugye ezt csempézés közben kell beépíteni, utólag már macera lenne.

    Megáll a csempe a helyén a sarokban a kis fugadarab a helyén tartja, de valamit kezdeni kell vele, mert jön egy széllökés az aknában és kirepül a csempe. :)

    Pl.: [link]

    Azért is írtam a kérdést, mert tök jó ez a mágneses cucc, de a fugával akkor is kell valamit kezdeni...
    Most jut eszembe, hogy talán valami takaróprofillal lehetne megoldani körben.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák